lefi Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Έχουν ανοικτεί από ότι πρόσεξα topic με θέμα την εφορία. Μια που έχουν συμβεί διάφορα ευτράπελα αποφάσισα να αφιερώσουμε ένα topic σε αυτά. Γράψτε κάτι περίεργο φορολογικό που να σας έχει συνέβει.
Typhoon Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Εγώ δεν είχα και τρελά παρεδώσε με τις εφορίες μέχρι τώρα αλλά με είχε εντυπωσίασει το γεγονός ότι μου ζήτησαν 2 φορές φορολογική ενημερότητα...
Houston Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Να σου πω εγώ ένα παράξενο, σου στέλνουν ταχυδρομικώς το Ε1 , με τα στοιχεία σου μηχανογραφημένα , άρα ξέρουν ποιος είσαι, τι δουλειά κάνεις… Δεν μπορούν να στείλουν και το Ε3? Δηλαδη θα πρέπει να πηγαίνω εγώ να χάνω χρόνο και χρήμα για να το πάρω? Αλλά και να μην ήξεραν αν το χρειάζεσαι ή όχι, δεν μπορούν να το βάλουν μέσα? Τι κοστίζει ένα χαρτάκι? τη βενζίνη που θα κάψει τόσος κόσμος δεν την σκέφτονται? Και είναι δημόσια υπηρεσία οπότε έπρεπε να υπολογίζουν και το κοινωνικό συμφέρον. Μας έχουν επίσης ενημερώσει (μμε) οτι από φέτος το Ε9 είναι υποχρεωτικό, ακόμη και αν δεν άλλαξε κάτι από την περσινή σου δήλωση. Πήγα ρώτησα και μου είπαν ότι δεν χρειάζεται. Τελικά τι ισχύει?
leftermann Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Ε9 φέτος μόνο αν έγινε αγοραπωλησία ακινήτου μέσα στο 2007. Προθεσμία υποβολής μέχρι 31 μαρτίου.
al-ex Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Και είναι δημόσια υπηρεσία οπότε έπρεπε να υπολογίζουν και το κοινωνικό συμφέρον. Να σου υπενθυμισω οτι ζεις στην Ελλαδα, οχι στην Ελβετια Ε9 φέτος μόνο αν έγινε αγοραπωλησία ακινήτου μέσα στο 2007. Προθεσμία υποβολής μέχρι 31 μαρτίου. Και οχι μονο. Εχεις δικαιωμα να υποβαλλεις Ε9 χωρις προστιμο,αν θελεις να τροποποιησεις κατι απο τις δηλωσεις των προηγουμενων ετων, και υποχρεωση να υποβαλλεις, αν αλλαξε κατι στην οικογενειακη σου κατασταση που εχει σχεση με τα οικογενειακα περιουσιακα στοιχεια, ασχετα αν εγινε αγοραπωλησια μεσα στο 2007
random Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Μου στελνουν το φάκελλο της δήλωσης καθε χρόνο στο πατρικό μου (εχω παντρευτεί και μετακομίσει εδώ και 7 χρόνια). ε, λεω πέρσι, αφου είχα μια αλλη δουλειά στη ΔΟΥ, ας περάσω και απο το Μητρώο να ζητήσω αλλαγή της διεύθυνσης*, να έρχεται στο δικό μου σπίτι. βλεπω 3 άτομα στην ουρά, βλεπω και κατι έτοιμα έντυπα για τις πιό συνηθισμένες αιτησεις, μια απ αυτες η αλλαγή στοιχείων. Τη συμπληρώνω. φτανει η σειρά μου, χτυπάει το ΑΦΜ μου, Υπ: "εδώ λέει οτι ειστε ελεύθερος επαγγελματίας" - Μισθωτός ειμαι... - σήμερα. προσθέτω. Υπ: διακοπή δραστηριότητας κάνατε; - οχι. Ακούστε, έκανα έναρξη επαγγελματος το 1988 περιπου. Εκοβα αποδείξεις περιπου για 1 χρόνο με ασήμαντα ποσά (part time δουλειές 3 ωρών). Απο τότε μεσολάβησε στρ.θητεία, και 18 φορολογικές δηλώσεις στις οποίες εμφανίζω εισοδήματα μόνο απο μισθωτές υπηρεσίες, και ειμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ. Εν έτη 2007, δεν ειναι δεδομένο οτι ειμαι "μισθωτός" σαν επαγγελματική κατηγορία ? Υπ: οχι. Σαν Ελ.Επαγγ. θα υποβάλλετε αλλη αίτηση, για "Αλλαγή Εδρας". - Ωραία, να την υποβάλλω. Υπ: για να αλλαξετε εδρα πρεπει να φερετε τα βιβλία σας για έλεγχο. - ποια βιβλιά; του 1989 ή του 1990; ( smile! ειναι η καντιτ κάμερα!) Υπ: όλα. και τα φετινά. - ποια φετινά;;; (έλεος) Σας ειπα δεν ασκώ ελ.επαγγελμα εδω και 18 χρόνια! - Να κάνουμε κάτι άλλο, λεω... Να κάνω τώρα διακοπή δραστηριότητας, να μου αλλαξετε το επάγγελμα σε μισθωτός, και να πάμε πάλι στην αλλαγή διεύθυνσης; (εδώ υπογράφω δήλωση οτι διέκοψα τη δραστηριότητα το 1990, και στην υπογραφή ημερομηνία: 2007. Βαβυλωνία κανονική) Υπ: πάτε στον οροφο 999, γραφείο ΧΥΖ, κυρία Υπ2 να βαλει μια τζίφρα.. - @##$$%% &&$%&$%& ^#$^#$#$.. Υπ2: για να διακόψετε πρεπει να φερετε τα βιβλία σας για έλεγχο. - ( my %#$%%^# inside! ) έχετε ολες μου τις φορολογικές δηλώσεις απο το 1990. να τις δουμε μαζι, να δειτε οτι ειμα μισθωτός. Στο TAXIS δεν ειναι περασμένα; δεν θα ειναι δυσκολο... Υπ2: στο Ταξις εχουμε απο το 200χ... Οι παλιές ειναι ... ξερω γω που ειναι; Τι χρωστάω εγώ να ψάχνω τις κούτες στο υπόγειο με τα ποντικια; - !!! εδώ, τις λέω, καλά ευχαριστώ για την προσπάθεια.. βγαινω έξω, σκιζω τις αιτήσεις και άντε γειά.. συνεχίστε να στέλνετε στο πατρικό μου. Οσο ζουν οι δικοί μου, στο ιδιο σπίτι, no problem. ετσι κι αλλιώς κανω τη δήλωση ηλεκτρονικά, εγω φταίω που ανακατεύτηκα με τα πίτουρα. ------------------------------------------------------------------------- * περι αλλαγης διεύθυνσης... ειχα την εντύπωση οτι όπως άλλοι οργανισμοί (πχ. ΕΥΔΑΠ), θα μπορουσε η εφορία να έχει μια κύρια διευθυνση φορολογουμένου, οποτε αν ειναι Ελ.Επαγγ. να ειναι και η Εδρα του, και να έχει μια διευθυνση αλληλογραφίας, που να του στέλνουν ότι έχουν, και μπορει να ειναι διαφορετική απο την 1η. εγώ αυτη τη 2η ηθελα να αλλαξω, αλλα... "δεν προβλέπεται". δεν προβλέπεται, ή δεν το πρόβλεψε ο @##$@#%#$%^@#%^ που υπέγραψε την παραλαβή του TAXIS ? 2ον... γιατί πρεπει να παω στη ΔΟΥ για να αλλαξω τη διευθυνσή μου, ενώ δέχεστε τη δήλωση εισοδήματος απο το ιντερνετ ? Αν δώσω λάθος στοιχεία για τη διεύθυνση, εγώ θα βγω χαμένος, που δεν θα λαμβανω την αλληλογραφία σας.. ενώ αν κανω "λάθος" στα εισοδήματα, δηλώσω λιγότερα, θα βγει το κράτος χαμένο (εκτός αν με ελένξουν, αλλα με μικρό εισόδημα μισθωτου, οι πιθανοτητες ελένχου ειναι ελαχιστότατες). κι όμως για την 1η δήλωση πρεπει να πας αυτοπροσώπως, ενω για τη 2η δήλωση τη δέχονται εκ του μακρόθεν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.