Προς το περιεχόμενο

The Lost Crown

{TDi}Dj2k..infc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τώρα αξιώθηκα ν ασχοληθώ μαζί του και το τερμάτισα το τριήμερο που πέρασε. Πολύ καλές εντυπώσεις παρά το αρχικό ξενέρωμα λόγω ασπρόμαυρου.

Κατάλαβε κανείς τι διάλο συνέβη; Πώς συνδέονται οι χαρακτήρες και τα γεγονότα; Κάτι; Διάβασα κάποια στοιχεία googlίζοντας αλλά μου φάνηκαν τραβηγμένα απ τα μαλλιά (μπορεί απλά να φταίει το ότι δεν πήγε καθόλου το μυαλό μου προς τα κει).

Ο Ισπανός, ο Molinaς, που κατοικούσε στο σπίτι με του ήρωα, πώς συνδέεται με το Lost Crown; Απλά κάποιο side story είναι;

Ο άλλος γιατί σκότωνε τα γατιά;

Η γρια που λεγε τη μοίρα, τι ρόλο παίζει; ΟΚ είχε χάσει τον γιο και τον άντρα της. Υπάρχει κάποιο άλλο background;

Ο σκελετός στο μουσείο, ποιος ήταν; Αυτό θα πρεπε να το καταλάβω, μιας και το είπα στην αστυνομία αλλά το χασα.

Το κοριτσάκι στο μουσείο συνδέεται κάπως με το main story;

Οι πειρατές στα σπήλαια, με την άλλη την φαντασματίνα και το πιτσιρίκι που βρίσκεις μέσα στα σπήλαια; Κάποια σχέση με το lost crown;

Οι άλλοι οι μυστήριοι στη φάρμα, που μετά καταλαβαίνεις πως είναι φαντάσματα, και που νομίζουν ότι είναι το 1950 και μαζεύεις βότανα για να σου κάνουν το τραπέζι;

Ο καθηγητής που στο τέλος δολοφονείται; Παίζει κάτι μυστήριο μ αυτόν εξαρχής; Γιατί το βράδυ που χετε το tet-a-tet εμφανίζεται κι εξαφανίζεται σαν φάντασμα;

Στην τελική, οι Ager, τι ήταν; Τι καναν; Τι θέλαν; Το lost crown; Επίσης γιατί σε κάποια φάση λέει πως ένας απ αυτούς είτε έζησε >100 χρόνια είτε ήταν χορατατζήδες; Κρύβεται κάτι;

Ο μαρμαρωμένος στην εκκλησία, ποιος είναι;

Σίγουρα έχω κι άλλες 20 απορίες αλλά ας μείνω στο βασικά...

Αμφιβάλω αν κανείς θ απαντήσει στ αποπάνω, μιας και που να θυμάσαι τι συνέβη μετά από μήνες που τερμάτισες, αλλά κάπου έπρεπε να τα πω :P

Α, σε παρόμοιο, καλό ύφος ποιο άλλο adventure να προτιμήσω. Lost souls είδα, κάτι από Scratches θυμάμαι.

Εμένα όλα αυτές οι ιστορίες μου κάναν σαν ανεξάρτητες ιστορίες που πρόσθεταν στον σουρεαλισμό του παχνιδιού. Ητάν γενικά όλη η ατμόσφαιρα στα όρια της φαντασίας και το χωριό στο χώρο του παραδόξου. Φοβερό game πάντως.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εμένα όλα αυτές οι ιστορίες μου κάναν σαν ανεξάρτητες ιστορίες που πρόσθεταν στον σουρεαλισμό του παχνιδιού. Ητάν γενικά όλη η ατμόσφαιρα στα όρια της φαντασίας και το χωριό στο χώρο του παραδόξου. Φοβερό game πάντως.

Κάτι τέτοιο μου φάνηκε κι εμένα αλλά ήλπιζα μέχρι τέλους πως θα ενωθούν όλες μ έναν μαγικό τρόπο.

Σύμφωνα με την ακραία άποψη που διάβασα κάπου, ο τύπος αυτός ζει (τις τελευταίες δεκαετίες) μέσα σε κάποιου είδους «εξομοιωτή» που χει σχέση με τη μηχανή της εταιρίας του που αναφέρεται στην αρχή. Γι αυτό κι ο εργοδότης του μπορεί να τον παρακολουθεί όπου κι αν βρίσκεται, όπως φαίνεται στο τέλος της ιστορίας και γνωρίζει τόσα πολλά για το πού είναι και τι κάνει.

Δε θέλω να πιστέψω αυτήν την εκδοχή γιατί μου χαλάει την ατμόσφαιρα :Ρ

Δημοσ.

Μπά νομίζω ότι ζει σε ένα καφκικό σύμπαν και γενικά όλο το ύφος του παιχνιδιού ακόμα και η αρχή του κινούνται στα όρια του παραδόξου,.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Κατάλαβε κανείς τι διάλο συνέβη; Πώς συνδέονται οι χαρακτήρες και τα γεγονότα; Κάτι; Διάβασα κάποια στοιχεία googlίζοντας αλλά μου φάνηκαν τραβηγμένα απ τα μαλλιά (μπορεί απλά να φταίει το ότι δεν πήγε καθόλου το μυαλό μου προς τα κει).

Ο Ισπανός, ο Molinaς, που κατοικούσε στο σπίτι με του ήρωα, πώς συνδέεται με το Lost Crown; Απλά κάποιο side story είναι;

Ο άλλος γιατί σκότωνε τα γατιά;

Η γρια που λεγε τη μοίρα, τι ρόλο παίζει; ΟΚ είχε χάσει τον γιο και τον άντρα της. Υπάρχει κάποιο άλλο background;

Ο σκελετός στο μουσείο, ποιος ήταν; Αυτό θα πρεπε να το καταλάβω, μιας και το είπα στην αστυνομία αλλά το χασα.

Το κοριτσάκι στο μουσείο συνδέεται κάπως με το main story;

Οι πειρατές στα σπήλαια, με την άλλη την φαντασματίνα και το πιτσιρίκι που βρίσκεις μέσα στα σπήλαια; Κάποια σχέση με το lost crown;

Οι άλλοι οι μυστήριοι στη φάρμα, που μετά καταλαβαίνεις πως είναι φαντάσματα, και που νομίζουν ότι είναι το 1950 και μαζεύεις βότανα για να σου κάνουν το τραπέζι;

Ο καθηγητής που στο τέλος δολοφονείται; Παίζει κάτι μυστήριο μ αυτόν εξαρχής; Γιατί το βράδυ που χετε το tet-a-tet εμφανίζεται κι εξαφανίζεται σαν φάντασμα;

Στην τελική, οι Ager, τι ήταν; Τι καναν; Τι θέλαν; Το lost crown; Επίσης γιατί σε κάποια φάση λέει πως ένας απ αυτούς είτε έζησε >100 χρόνια είτε ήταν χορατατζήδες; Κρύβεται κάτι;

Ο μαρμαρωμένος στην εκκλησία, ποιος είναι;

Σίγουρα έχω κι άλλες 20 απορίες αλλά ας μείνω στο βασικά...

Απαντησεις.Σορρυ που αργησα τοσο πολυ αλλα ειχα πολλες δουλειες.

Ο Ισπανος ειχε μπλεξει με το Χαμενο Στεμμα γιατι ηταν λαθρεμπορος και ηθελε να το πουλησει αλλα του σκοτωσαν την γυναικα οι Agers και μετα αυτοκτονησε γιατι ειχε τυψεις.Ηταν παρανομος αλλα αγαπουσε την γυναικα του.Το φαντασμα της γυναικας του και το δικο του απελευθερωθηκαν απο τον Nigel που τους εξηγησε τι εγινε.Και εφυγαν μαζι απο το σπιτι.

Ο Gruel σκοτωσε τα γατια γιατι ηταν ψυχακιας και νομιζε οτι επρεπε να συνεχισει το εργο των Agers.

O σκελετος στο μουσειο ηταν του Alistair Farleigh ενος εξερευνητη που τον σκοτωσαν οι Agers οταν προσπαθησε να βρει το Χαμενο Στεμμα.

Το κοριτσακι ενημερωνει τον Nigel οτι υπαρχει το κακο πνευμα του Ager που επιθυμει να τον σκοτωσει.

Οι πειρατες,η φαντασματινα(Emily) κ.τ.λ. ηταν ολοι θυματα των αδερφων Agers ,απο διαφορετικο αδερφο ανα εποχη.

Το ζευγαρι της φαρμας απλα εμμεσα σε βοηθαει να μαθεις διαφορα στοιχεια που σε οδηγουν στην Εκκλησια και το νεκροταφειο μεσω των μενιρ του δασους.

O καθηγητης Hardacre δολοφονειται απο εναν απο τους αδερφους Ager.Δεν κανει σαφες το game απο ποιον.Μετα εμφανιζεται σαν φαντασμα για να καθοδηγησει τον Nigel στο να επανορθωσει το τραγικο του λαθος να κλεψει το Στεμμα.

Οι Agers ηταν φανατικοι φυλακες του Στεμματος για να μην υποφερει ο τοπος τους σε περιπτωση που το κλεψουν.Αλλα εκαναν το καθηκον τους με μοχθηρο,κακο,δολοφονικο τροπο.

Ο μαρμαρωμενος ηταν ενας κατοικος που ειχε πλησιασει στο να βρει το στεμμα και για αυτο ο Ager της εποχης του τον ειχε καθαρισει,επισης συμβολικα του ειχε κοψει τα χερια για να τον στιγματισει σαν κλεφτη.

Επισης η προσωπικη μου εντυπωση για το τελος,ειναι οτι ο Hadden,ο εργοδοτης του Nigel, ειναι ενας τυπος με μεγαλες τεχνολογικες δυνατοτητες στην διαθεση του που ,οπως το λεει και στην αρχη του παιχνιδιου,απλα παρακολουθουσε απο την αρχη τι γινοταν και τον ιδιο τον Nigel, χωρις να νοιαζεται αν θα παθει κατι,τον ειχε σαν πειραματοζωο δηλαδη,απο ψωνιο για το υπερφυσικο και για να δοκιμασει την αποτελεσματικοτητα των μηχανηματων του.Εξαλλου εχει και εταιρια που ειδικευεται σε τετοια μηχανηματα.

Στην αρχη που μας κανει το παιχνιδι γνωστο οτι ο Nigel ειχε υποκλεψει στοιχεια απο ενα πειραμα που ειχε γινει στην εταιρεια,αν θυμασαι τα 2 τσιρακια του Hadden τον ρωτησαν αν θελει να τον πιασουν,αλλα ο Hadden οταν ειδε που πηγαινει,προφανως γνωριζοντας την προιστορια της περιοχης με το υπερφυσικο,προτιμα να τον χρησιμοποιησει σαν πιονι για να κανει πειραματα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τον κόπο που κανες ν απαντήσεις :)

Τώρα μένει να καταλάβω γιατί δε έφτασα μόνος μου σ αυτά τα συμπεράσματα :Ρ

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τον κόπο που κανες ν απαντήσεις :)

Τώρα μένει να καταλάβω γιατί δε έφτασα μόνος μου σ αυτά τα συμπεράσματα :Ρ

Γεια σου Αντωναρε.Κανενας κοπος και χιλια συγνωμη αλλα ειχα πολλα προβληματα χρονου,εξτρα εργασιας και με ειχε πιασει και μια αλλεργικη κριση φτερνισματος επι 3 μερες που δεν εχω ξαναδει.Σημερα ειμαι καλυτερα με φαρμακο.

Το game αυτο θελει καλη γνωση Αγγλικων και να θυμασαι ολες τις διασυνδεσεις με αυτα που διαβασες απο βιβλια και κ.τ.λ. Επισης πρεπει μερικες φορες να καταλαβαινει κανεις την ειρωνια,την κρυφη απειλη, κ.τ.λ. στην γλωσσα.Οταν π.χ. λεει ο Hadden στο intro στους μπραβους του ''don't worry he's going nowhere at all'' δεν εννοει οτι τον εχει παγιδευμενο σε καποιον εικονικο κοσμο αλλα οτι εχει υπο απολυτο ελεγχο την παρακαλουθηση του και θα ξερει που παει και τι κανει.Αυτο βεβαια αφου τον εντοπιζει βασει των πληροφοριων που του δινουν οτι πηγε προς τον ηλεκτρικο σταθμο.Στην αρχη,που δεν ξερει τι γινεται,ο Hadden,μιλαει αυστηρα στα τσιρακια του και τους γαβγιζει: ''Report!'' Επισης στην αρχη τους κραζει λεγοντας: ''I don't want your excuses!'' αλλα μολις τον εντοπιζει τον Nigel ηρεμει ο σατανικος τυπος.

http://www.youtube.com/watch?v=BNyX_ujnrBI

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...