Προς το περιεχόμενο

Θέλω να ξεκινήσω μια adsl σύνδεση και χρειάζομαι βοήθεια

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους..

είμαι εντελώς άσχετη με τις συνδέσεις,χρησιμοποιούσα τις ήδη υπάρχουσες,συνδεόμουν wireless στις εταιρείες που εργάζομαι και τώρα δεν έχω ιδέα για το τι πρέπει να κάνω για internet στο σπίτι.

connex talk σκέφτομαι αλλά έχω τις εξής απορίες :

- λένε έως 24Mb/s αλλά το ''έως'' μπορεί να σημαίνει και 1 έτσι δεν είναι?πώς λοιπόν μπορώ να μάθω πόσα σηκώνει η περιοχή μου?

- θέλω να συνδέσω ένα pc σταθερό και ένα mac os x(laptop,wireless), τί modem χρειάζομαι?φίλτρα,splitter?μου ακούγονται ολα αυτά chan chon.

-επίσης έχει μια τιμή το connex talk κάτι τύπου 29 κόμμα κάτι ευρώ μηνιαία,αλλά από φίλους ακούω άλλα ποσά 150,200 γιατί?σίγουρα θα έχει κάποιο εφάπαξ πάγιο για το ξεκίνημα νέας σύνδεσης αλλά πέρα από αυτό το ποσό δεν πρέπει τους επόμενους μήνες να είναι 29,κάτι που λένε?

απόψεις από κάποιον που ενδεχομένως να έχει connex?

please όποιος μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση δε με βλέπω να τα βγάζω πέρα!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Καλησπερα εγω μενω θεσσαλονικη στο κεντρο και εχω connex στα 24mb/s φυσικα δεν πιανω τοσο αλλα 14mb/s.Γενικα ειμαι πολυ ικανοποιημενος αλλα και κολλημενος με τον οτε....ξερω δεν βοηθησα..η επιλογη ομως εινα δικη σου.modem θα σου στειλουν αυτοι..

Δημοσ.

- To εως 24 σημαινει οτι αν εισαι μακρια απο το DSLAM δεν θα εχεις 24 αλλα μικροτερη ταχυτητα 16-18-20... Μπορει βεβαια να εχεις 24 δεν ειναι σπανιο.

- Για μοντεμ/router αυτο που ξερω ειναι οτι πρεπει να παρεις ενα καλο router (οχι αυτο που δινει ο ΟΤΕ) zyxel ή linksys θα προτεινα ωστε να συνδεσεις και τα 2 pc πανω του αλλα και να εκμεταλευεσαι καλα την ADSL. Δεν ξερω ομως αν μπορουν να συνδεθουν mac και pc με windows μαζι...

- Το connex ειναι 29,9 το μηνα χωρις αλλες χρεωσεις και πρεπει να μεινεις στην υπηρεσια 6 μηνες τουλαχιστον. Θα πληρωνεις και το παγιο του ΟΤΕ φυσικα...

Δημοσ.

Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις μια-μια τις εταιριες τηλεφωνο και να δεις σε ποια θα πιανεις παραπανω...

Δημοσ.

Δες αν καλύπτεσαι από το ιδιόκτητο της Forthnet και βάλε Forthnet ADSL (19.50/μήνα 24/1mbps εντός δικτύου), που μπορείς στην πορεία να το κάνεις και 2play. Επίσης η Forthnet δίνει "ελάχιστη" ταχύτητα τα 8mbps, τουλάχιστον αυτό θυμάμαι να μου είπανε όταν τους είχα ρωτήσει.

Εφόσον έχεις PSTN και όχι ISDN (αν έχεις ISDN καλά θα κάνεις να το κόψεις να μην πληρώνεις extra λεφτά, εκτός και αν συντρέχει ειδικός λόγος που θέλεις ADSL over ISDN), χρειάζεσαι router + filter, ένα filter για κάθε τηλέφωνο Η' ένα filter στο τηλεφωνικό κέντρο (αν έχεις τηλ. κέντρο). Αν θέλεις να συνδέσεις πολλά pc σε internet, το router καλό είναι εκτός από wifi να έχει και ethernet, δηλαδή να είναι και switch.

Κορυφαίο modem/router θεωρείται το Speedtouch 585, το οποίο βέβαια και κοστίζει και είναι δυσεύρετο στην Ελλάδα. Από την άλλη και τα δωρέαν router που στέλνει η Forthnet (Siemens CL110 κτλ) δεν είναι και άσχημα... για δωρέαν :rolleyes:.

Πάντως, εγώ θα σου συνιστούσα Forthnet ασυζητητί. Εξαρτάται τι απαίτησεις έχεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...