Προς το περιεχόμενο

6GB ram είναι λάθος?

doucaniggia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι μπορείς να βάλεις και 8gb και θα τα βλέπει όλα :) Κόιτα 6gb δεν είναι λάθος αλλά καλό είναι οι μνήμες να δουλεύουν dual.

Δημοσ.

δηλαδή dual δουλεύου και τα 4 slot ή ανά 2?

σκεφτόμουν

2χ1gb στα σλοτ 1-3

2χ2gb στα σλοτ 2-4

χαλάει το dual έτσι?

διότι αν χαλάει δεν μιλάμε για dual αλλά για ... quattro....:fear:

Δημοσ.
Παιδιά έχω 2 γιγα και 2 σλοτ ελεύθερα....

Άρα τα δύο slot τα έχεις καλύψει με dimms τους ενός giga.

Νομίζω πως για τις περισσότερες εφαρομογές και παιχνίδια είσαι καλυμμένος και με 2giga μνήμης, αλλά αφού έχεις 64bit λειτουργικό, αν νομίζεις πως δεν φτάνουν, πάρε άλλα 2 dimms του ενός giga με τους ίδιους χρονισμούς να πας στα τέσσερα.

Νομίζω πως παραπάνω από 4 giga μνήμη είναι μάλλον αχρείαστη και υπερβολική.

(αν δεν ασχολείσαι τουλάχιστον με εξαιρετικά μνημοβόρες εφαρμογές)...

Δημοσ.

σωστά μιλάς αλλά δουλεύω με τουλάχιστον 4 βαριά προγράμματα ταυτόχρονα οπότε την χρειάζομαι(άσε που τώρα έχω κάτι στην άκρη για 4gb, αύριο κανείς δεν ξέρει). πέραν τούτου τα 64μπιτα, και δη τα vista, με πολύ μνήμη κάνουν τη διαφορά γιατί δεν κάνουν χρήση του Page file( το οποίο μπορείς και να το απενεργοποιήσεις υπό προυποθέσεις)

...αλλά για να μην αλλάξει θέμα το τοπικ το ερώτημα είναι :

2 dims από 1gb σε dual

και άλλα

2 dims από 2gb σε dual

το χαλάνε το dual?

είναι εξίσου γρήγορα με 4 ίδια?

και τελικά 6gb μνήμη είναι σωστός αριθμός ή όλα πάνε πολλαπλάσια (1024->2048->4096->8192 κτλ)??

και τελικά γιατί δεν μπορώ να βρω άρθρο για 6gb ram???

πρέπει εγώ να κάνω την υπέρβαση?

ποιος είμαι ?

που πάω?

τέτοια με προβληματίζουν και είπα να τα μοιραστώ μαζί σας :rolleyes:

Δημοσ.

Δεν υπάρχει λόγος να μη συνεργαστούν αλλά καλό θα ήταν αν έχεις το Χ μοντέλο μνημών (δεν μας είπες και τί έχεις) να πάρεις το ίδιο στα 2χ2 που θα έχει τον ίδιο χρονισμό, τις ίδιες τάσεις και ταχύτητα.

Δημοσ.

Είσαι μεγάλος!

τσούζουν λίγο στο pc-store αλλά μικρό το κακό. νόμιζα ότι δεν βγάζει η geil...

βέβαια με αυτό το ψάξιμο είδα ότι η εν λόγω εταιρία βγάζει και quad channel...

αλλά δεν παέι αλλο :mad:

η λύση βρέθηκε το πρόβλημα λύθηκε

ευχαριστώ άπαντες

Δημοσ.

Χωρις να μπορω να στο πω με εγγυηση, αλλα μαλλον αν βαλεις αλλες 2 μνημες ιδιες με αυτες που εχεις θα εχεις τα ιδια αποτελεσματα με το να βαλεις παλι ιδιες σε (timings,volt...) μεγαλυτερες ομως (2χ2GB, 2X4GB) μονο χρηματα θα δωσεις παραπανω!

Η γνωμη μου παντα!

Αν τελικα παρεις αυτες και πας σε αγορα on line για μενα δες κατι σε εκτος Ελλαδα http://www.memoryc.com/products/description/4GB_GeIL_Black_Dragon_DDR2_PC2_6400-5_5_5_15-Dual_Channel_kit-2x2GB_/index.html

Δημοσ.
Χωρις να μπορω να στο πω με εγγυηση, αλλα μαλλον αν βαλεις αλλες 2 μνημες ιδιες με αυτες που εχεις θα εχεις τα ιδια αποτελεσματα με το να βαλεις παλι ιδιες σε (timings,volt...) μεγαλυτερες ομως (2χ2GB, 2X4GB) μονο χρηματα θα δωσεις παραπανω!

Η γνωμη μου παντα!

Γιατί απαξιώνεις 2 ολόκληρα giga?

Δημοσ.
Γιατί απαξιώνεις 2 ολόκληρα giga?

Δες εδω και θα καταλαβεις http://www.theinquirer.net/en/inquirer/news/2006/12/04/testing-vistas-different-memory-configurations (αν βαριεσαι ολο διαβασαι μονο την ταιλευταια παραγραφο):P

Ειναι πιο γρηγορα δεν λεω αλλα ισως να ειναι μικρες οι διαφορες για να κανουν τη διαφορα

Δημοσ.

Παιδιά εγώ προσωπικά είδα διαφορές από τα 2 στα 4 πάντως και όχι σε benchmarking αλλά σε πραγματικές εφαρμογές. Οι διαφορές ήταν επίσης διακριτές και στο Crysis συγκεκριμένα παραπάνω από αισθητές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...