Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάθομαι και βλέπω διάφορες σκηνές τώρα στο tube και με ψήνει να το ξαναδώ. Πριν 4-5 μήνες το τελείωσα εν τω μεταξύ για 3η φορά. Μου φαίνεται θα φτάσω τα 50 και ακόμα θα κάνω rotation ανάμεσα σε wire, deadwood, sopranos, mad men, carnivale, rome. Επίσης όταν όσοι το βλέπουν τώρα το τελειώσουν, πρέπει να βάλουμε κάτω τις ειρωνίες και τις συμπτώσεις της σειράς, που δείχνουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο των σεναριογράφων. Πραγματικά μοιάζει απίστευτο το τι κατάφεραν κι έφτιαξαν.

Και μιας και πιάσαμε λίγο McNulty

να πω ότι, είναι κάπως αντιπαθητικός σίγουρα αλλά αν δεις από απόσταση τον χαρακτήρα είναι απλά "τέλειος". Ένας άνθρωπος που κάνει μια δουλειά που τον φέρνει σε επαφή συνεχώς με βία και θάνατο. Καταλήγει αλκοολικός, να μην μπορεί να κρατήσει την οικογένεια του ενωμένη. Το μόνο που θέλει μετά την δουλειά είναι να πιει, να γαμ@#$% κάτι και να κοιμηθεί. Έτσι αντιμετωπίζει δηλαδή τα απάνθρωπα κομμάτια της δουλειάς του. Απλά επιλέγει να μην σκέφτεται. Όταν

πάει στην ακτοφυλακή και είναι μαζί με την κοπέλα από την δεύτερη σεζόν, γίνεται υπόδειγμα, χτίζει την σχέση του, κόβει το ποτό κτλ. Almost happy. Έλα όμως που έχει και μυαλό το οποίο κάθεται. Ο άνθρωπος είναι ντετέκτιβ.

Άρα κατά κάποιο τρόπο είναι αναγκασμένος να γυρίσει πίσω κάποια στιγμή, διότι αυτή είναι η κλίση του-έτσι έμαθε.

(Δυστυχώς δεν είχε τον αυτοέλεγχο του Lester.)

Άρα έχοντας στο νου όλα τα παραπάνω, σκεφτείτε τώρα το standing του στην δουλειά του. Τον έχουν χεσμένο και στην μπούκα. Του αναγνωρίζεται η αστυνομική του φύση, αλλά ο ίδιος του ο αρχηγός είναι διατεθιμένος να τον κάψει επειδή δεν είναι team player. Όπου team player = να μην πειράζουμε τα στατιστικά, να μην κάνουμε οργανωμένες έρευνες, να μην τσεκάρουμε τίποτα που να έχει λυθεί, να μην φέρνουμε δύσκολες υποθέσεις, και να θέλουμε να παίξουμε το πολιτικό παιχνίδι. Το ότι στην τελευταία σεζόν πάει ape shit, είναι πολύ λογικό αν δεις ολόκληρη την πορεία του συνυπολογίζοντας ότι είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Ξέρει πως να παίξει το σύστημα,

και το να κουνάει πτώματα πχ δεν αποτελεί ιεροσυλία για κάποιον που βρίσκεται σε πτώματα 24/7.

Δεν είναι ιδανικός (είναι και κουφάλα το ξέρουμε :rolleyes: ), αλλά είναι αληθινός σίγουρα, και το ωραίο είναι ότι όλοι οι χαρακτήρες στο wire είναι έτσι.

Άρα wire == truth. Πώς να κοντράρεις την αλήθεια; :-D

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πριν λίγες μέρες το τέλειωσα και εγώ. Το είχα ξεκινήσει χρόνια αλλά είχα αφήσει την 5η σεζόν να εκκρεμεί για καιρό.

Απλά ό,τι καλύτερο έχω δει ως παραγωγή τηλεόρασης ever. Και πραγματικά respect στο HBO γιατί η σειρά έχει χίλιους λόγους να λογοκριθεί.

Τι να πρωτοπιάσω: σκηνοθεσία, σενάριο, δόμηση χαρακτήρων, αντισυμβατική ροή της ιστορίας.

Προσωπικά δηλώνω μεγάλος φαν Omar Little, McNulty (που θεωρώ ότι είναι ο τραγικός ήρωας της ιστορίας) ενώ κρυφή αδυναμία ο Bunk.

Οι συμπτώσεις που αναφέρει ο ScarletK γιγαντώνουν ακόμα περισσότερο τη σειρά.

Σίγουρα θα το ξαναδώ! Πόσες φορές, δεν ξέρω.

Δημοσ.

ScarletK, respect, δεν είχα διαβάσει το κατεβατό για τον ΜακΝάλτι, συμφωνώ απόλυτα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ΟΛΟΙ οι χαρακτήρες στο The Wire είναι το ίδιο ολοκληρωμένοι και αληθινοί. Ακόμα και οι δεύτεροι ρόλοι.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Την ξαναέπιασα πριν απο λίγες μέρες και ξεκίνησα την 5η σεζόν. Είδα μόλις το 4

Πάει κ ο Joe... Μου φαίνεται θα γίνει γενικό καθάρισμα τώρα που τελειώνει, δεν θα μείνει κανείς

• Moderators
Δημοσ.

Κι εγώ κάπου στην 5η είμαι και κάνω διάλειμμα.

Η 4η με το σχολείο μου άρεσε πάρα πολύ (δεν το περίμενα από τα αρχικά επεισόδια).

Αλλά στην 5η με χάλασε αρκετά το "κεντρικό" θέμα με τις εφημερίδες. Anyway, υποψιάζομαι ότι η 5η τελικά θα είναι το ίδιο καλή με τις υπόλοιπες ή τουλάχιστο σε ίδια τάξη ποιότητας, αλλά μάλλον εγώ έχω κάνει overburn από το wire και χρειάζομαι λίγο χρόνο.

Πάντως τις περασμένες season αν τις βλέπαμε live, θα είχαμε άπειρα πράγματα να σχολιάσουμε εδώ. Το θέμα στάνταρντ θα είχε διαστάσεις thread από season Dexter.

Δημοσ.

Μόλις την τελείωσα. Εντάξει δεν έχω λόγια για την σειρά.

Αν μπορείς να την πεις σειρά δηλαδή, και όχι ντοκιμαντέρ...

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το αρχισα επιτελους κι εγω... Εχω δει 3 επεισοδια, βλεπω τον εθισμο να καταφθανει.

It gets better, and better, and better...

Δημοσ.

Παιδες ποσα επεισοδια χρειαζεται να δω για να μπω στο κλιμα?

Δες την πρώτη σεζόν..

Δημοσ.

Λιγη βοηθεια με τα ονοματα των χαρακτηρων ρε :devil:

1. Ο Avon Barksdale ειναι αυτος που συνεργαζεται με τον θειο του D'Angelo, ετσι; Αυτος που εδωσε το "bonus" στον D'Angelo οταν ανεβηκε πανω στο στριπτιτζαδικο.

2. Τον θειο του D' Angelo πώς τον λενε;

3. Με τους αρχηγους του τμηματος τί παιζει; Τη μια ειδα και λογοδοτουσαν σ' εναν ασπρο κι επειτα σ' ενα μαυρο... και του λεγαν για την εξελιξη της υποθεσης (με τις φωτογραφιες). Μπερδευτηκα.

O Μπαμπλς γαματος χαρακτηρας αλλα εχω την εντυπωση πως αργα ή γρηγορα καποιος θα τον σκοτωσει.

Ο Ομαρ, στο λιγο που τον εχω δει (ως το 4ο επ), φαινεται θεουλης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...