Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλα οι σειρα ειναι γεματοι φοβερους χαρακτηρες, εχει βεβαια και κανα δυο αχονευτους, πχ τον πρωταγωνιστη τον ντετεκτιβ με την πιθηκοπμουρη που ειχε προβλημα με το ποτο. ΑΛΛΑ ο ενας, ο μοναδικος, ο τιτανοτεραστιος χαρακτηρας (απο θεμα ερμηνειας αλλα και ιστοριας), ηταν ο bubbles!. Εχω δει παρα πολλες σειρες και μπορω να πω με ανεση οτι ο bubbles ηταν μια απο τις 3-4 καλυτερες ερμηνειες που εχω δει στην τηλεοραση. καταπληκτικος ηθοποιος.

3 σελιδουλες ρε παιδια το the wire? σε τοσα χρονια που γραφουμε για shows, δεν ειναι ντροπη να εχουμε αφιερωσει μονο 3 σελιδες και με το ζορι? ισως ειναι δυσκολη σειρα και τρομαζει και το μεγεθος της και ο αργος ρυθμος, αλλα ειναι απο τις λιγες ολοκληρωμενες ιστοριες που αξιζει να αφιερωσεις τον χρονο σου. εκανε τον κυκλο της οπως ακριβως επρεπε και θελανε οι παραγωγοι της.

τη 2ρη σεζον στο λιμανι βασικα την βαρεθηκα λιγο αλλα δεν σε αφηνει και αδιαφορο, ενω επισης δεν ειναι κατι ξεκομενο απο την ολη ιστορια της σειρας. Απλα μοιαζει περιεργη η μεταβαση απο την μια σεζον στην αλλη. Ισως μου φανηκε ετσι επειδη δεν γνωριζα την δομη της σειρας και το τι ηθελε να σχολιασει, ποσα ζητηματα να θιξει. Στην πορεια καταλαβενεις πως δενουν ολα, ξανασυναντας χαρακτηρες, βλεπεις τα ιδια κυκλωματα και κοινωνικα διαζωματα να παλευουν για την επιβιωση στην πολη. Μπορει ολα να γινονται στην βαλτιμορη αλλα κατα καποιο τροπο αναλυουν το συστημα που επικρατει σε ολη την αμερικη.

• Απαντ. 387
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

McNulty είναι θεός ρε. Μεγάλο καϊδι :-D

Αυτό το χαμογελάκι ικανοποίησης μετα απο κάθε πουστιά του ήταν απόλαυση

vlcsnap-14598243.png

anyway η πιο εντονη σκηνή της σειράς ήταν ίσως

ο θανατος του Omar. είχα μείνει με ανοιχτό στόμα και σκεφτόμουν , οχι δεν έγινε μόλις αυτό....

Δημοσ.

tzino, συμφωνώ απόλυτα για τον Bubbles. Αν μάλιστα στο τέλος αναλογιστείς όλη την πορεία του και

ένα από το πιο τραγικά γεγονότα όλης της σειράς, πάνω στο οποίο χτίζει μια απίστευτη δραματική ερμηνεία στη συνέχεια,

ίσως να έχεις δίκιο. Σε συνέχεια, είναι ο πιο ενδιαφέρον χαρακτήρας της σειράς. Ένα μόνο με χάλασε εμένα στη σειρά, στην 5η σεζόν

το στόρι με τον fake serial killer μου κατέστρεψε όλη την εικόνα του Freamon από τις πρώτες 4 σεζόν, ενώ μου φάνηκε και πολύ far fetched για μια σειρά που πατάει τόσο καλά στη γη.

Δημοσ.

ε δεν πιθηκοφερνει λιγο βρε guido? και απο θεμα ερμηνειες ειναι πισω απο πολλους αλλους στην σειρα. Ειδικα στις σκηνες που τα πινουν και κανουν τους μεθυσμενους νομιζα οτι ηταν comic relief φαση, οτι ηταν ηθελημενα τοσο κακογυρισμενες.

Δημοσ.

οι μεθυσμένες σκηνές με τον συνεργάτη του βγάζαν γενικά πολύ γέλιο. πιστεύω πως αυτός ήταν και ο σκοπός που είχαν επίτηδες μια κάποια υπερβολή και γραφικότητα.

σίγουρα δεν ήταν καν στο τοπ-5 αγαπημένων ή καλύτερων χαρακτήρων . απλά τον πήγαινα σαν χαρακτήρα γιατί ήταν ο πιο καμένος εκεί μέσα . βέβαια στον 5ο κύκλο λόγω αυτού του story που αναφέρει ο konnak πιο πάνω μου την έσπασε αρκετά το ομολογώ.

Δημοσ.

Συμφωνώ και εγώ, οι σκηνές McNulty + Bunk είναι κορυφαίες.

Ξέχασα να επισημάνω και εγώ τον Bubbles, είναι σίγουρα απο της καλύτερες ερμηνείες που έχουμε δει. Δεν έλεγα για καλές ερμηνείες πριν. Σίγουρα άξιοι αναφοράς Omar, Chris, Stringer Bell, Lester Freamon κτλ κτλ κτλ. Καλές ερμηνείες έχει ΠΟΛΛΕΣ η σειρά, απλά σαν χαρακτήρες παω πολύ τους Bodie (ο οποίος είναι και απο τους ποιο ολοκληρωμένους ρόλους που βλέπουμε στην σειρά) και Landsman. Όποτε σκάει μύτη γελάω πριν ανοίξει το στόμα!

Δημοσ.

θυμαστε τους shooter του μαρλο?? ο ενας ηταν μεγαλος και εμπειρος και μια μικρη πιτσιρηκα. Αλλα τι πιτσιρηκα, σαν τον 2πακ ητανε, δεν μασουσε μια, δεν καταλαβενες καν αν ειναι γυναικα η αντρας!!

Δημοσ.

o chris και η snoop . Η snoop έχει και ενδιαφέρουσα IRL ιστορία.

"Instead of attending school, Pearson worked as a drug dealer. At the age of 14, she was convicted of second-degree murder in the shooting death of a girl named Okia Toomer and sentenced to two eight year terms, to be served consecutively, at the Maryland Correctional Institution for Women in Jessup, Maryland.[1] She was released after 6.5 years. "

http://www.youtube.com/watch?v=nEOe31MHXmM

Δημοσ.

θυμαστε τους shooter του μαρλο?? ο ενας ηταν μεγαλος και εμπειρος και μια μικρη πιτσιρηκα. Αλλα τι πιτσιρηκα, σαν τον 2πακ ητανε, δεν μασουσε μια, δεν καταλαβενες καν αν ειναι γυναικα η αντρας!!

Αυτό κυρίως. Με χάζεψε όταν μετά απο αρκετά επεισόδια αφου έγινε η εισαγωγή της που την έλεγε ο Marlow "girl" η αν κάποιος έλεγε "she" αναφερόμενος στην Snoop.

@guido ενδιαφέρον. Ήξερα ότι πέρασε απο φυλακή και ότι ήταν πραγματικά "σκληρή" αλλα δεν ήξερα ότι πέρασε τα 6.5 χρόνια στο Jessup, Maryland (Baltimore)

• Moderators
Δημοσ.

Εγώ έφτασα αισίως στο τέλος της 3ης season. Πρέπει να ήταν το πιο αισιόδοξο από τα τρία μέχρι τώρα, αλλά γενικά το μοτίβο είναι στα τελευταία επεισόδια κάθε season να γίνεται χαμός και να πηγαίνουν όλα (ή τα περισσότερα) προς το χειρότερο.

Κρίμα για τον Prez. Τι σκεφτότανε και ξαναβγήκε με το όπλο να πιάσει εγκληματία; :-(

Κορυφαία η σκηνή που Omar και Brother something σκοτώνουν τον Bell. Μου άρεσε που τελικά και ο Bell, όσο μεθοδικά και αν κινήθηκε στο τέλος παρέμενε player σε χαμηλότερο επίπεδο από τον Davis (ο οποίος σκαρφάλωσε ωστόσο στους πιο μισητούς χαρακτήρες της σειράς, μαζί με τον δικηγόρο και τον Marlo. (Εντωμεταξύ, αυτός ο brother hitman, παρά το ότι έχει αυτό το ιδιαίτερο ύφος, νομίζω ότι είναι ο πιο "εξωπραγματικός"/μη ρεαλιστικός χαρακτήρας της σειράς).

Πολύ καλή και η φάση με το Hamsterdam, αν και καταδικασμένη. Μου φάνηκε λίγο περίεργο που τους πήρε όλους τους υπόλοιπους (μαζί και τα media) τόσο πολύ καιρό να καταλάβουν τί συνέβαινε πάντως.

Δεν μου άρεσε τόσο, η ξεροκεφαλιά του Avon. Δηλαδή, τον είχα για πιο έξυπνο από την πρώτη season, και σε αυτήν περισσότερο έδωσαν έμφαση στο "σχίσμα" με τον Bell και τους έκαναν σχεδόν αντίθετους. Αλλά η κατάληξη και όταν αποκαλύφθηκε η αλήθεια για τον D, και όταν ο Avon έστειλε τον "hitman" στον Bell ήταν άριστη.

Για Bubbles συμφωνώ. Πολύ καλός και ιδιαίτερος χαρακτήρας.

Για Landsman δεν ξέρω. Τον έχω περισσότερο για comic relief φάση και γενικότερα να βάζει μικροεμπόδια στους υπόλοιπους. Ίσως αργότερα να δείχνει κάτι καλύτερο.

Τον McNulty η ίδια η σειρά τον βάζει στην άκρη πολλές φορές στη 2η και 3η season. Μου δίνει την εντύπωση ότι ό,τι είχαμε να δούμε και να μάθουμε για αυτόν τον χαρακτήρα, το ξέρουμε ήδη.

Τον Bunk τον πάω τον περισσότερο καιρό, μάλλον λόγω του χιούμορ και των πειραγμάτων στους υπόλοιπους,και μάλλον επηρεάζομαι και από τη συμμετοχή του στο Treme του HBO από όπου μου ήταν αρχικά γνωστός.

Σαν συνολική εικόνα, νομίζω πως θα έβαζα τη 2η season λίγο πιο πάνω από την 3η, κυρίως για την αλλαγή του σκηνικού. Ήταν χαμηλότερων τόνων από την τρίτη, αλλά "μάθαινες" περισσότερα πράγματα για το σύστημα τους εκεί.

Δημοσ.

Praetorian εσύ δεν έλεγες ότι θα πας πιο σιγά στο ρυθμό παρακολούθησης τώρα με την δουλειά? :mrgreen:

Σαν σκηνές οι 2 που με άφησαν άφωνο (δεν θυμάμαι και σεζόν πια)

Η σκηνή που ο Κρις σκοτώνει κυριολεκτικά στο ξύλο τον πατέρα του Μαικ. Εβλεπες το μίσος στα μάτια του. Ακόμα και η Snoop πρέπει να τρόμαξε

Και βέβαια η σκηνή που Bubbles καταλαβαίνει ότι ο πιτσιρικάς έχει πεθάνει από την δηλητηριασμένη δόση που ετοίμαζε για το παλικαρά. Πιο δράμα δεν γίνεται

Γενικά πάντως η αίσθηση που είχα σαν θεατής είναι ότι την σειρά την είχα σχεδιασμένη από την αρχή έτσι οι σεναριογράφοι χωρίς να αλλάξουν κάτι, να τονίσουν ένα χαρακτήρα επειδή είχε απήχηση, να διορθωσουν κάτι ή οτιδηποτε παρόμοιο. Τελειώνει το τελευταίο επεισόδιο και μένεις με την αίσθηση ότι είδες κάτι σχεδιασμένο και υλοποιημένο σωστά από την αρχή ως το τέλος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...