Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σέρνομαι προς το τέλος της πρώτης σαιζόν. Κανονικά θα την είχα παρατήσει στο πέμπτο-έκτο επεισόδιο, αλλά με τόσο hype ντρέπομαι να την σταματήσω. Πολύ εξειδικευμένη σειρά, αναλύει πολύ συγκεκριμένα προβλήματα και, μέχρι τώρα, δεν βρήκα ούτε έναν ενδιαφέροντα χαρακτήρα-άντε, ίσως κάπως ο Ντι; Ίσως να φταίνε και οι ηθοποιοί που δεν με κόλλησαν καθόλου, ίσως το πλήθος των χαρακτήρων και η απουσία ενός-δύο κεντρικών.

Δεν την παλεύω και πολύ, η Βαλτιμόρη και τα προβλήματα των κατοίκων  της περιοχής είναι πολύ μακριά από εμένα...

• Απαντ. 387
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα συνηθίσεις και θα σου αρεσει. Εγω την εχω ει 3 φορες τη σειρά και καθε φορα την εκτιμω όλο και περισσότερο. 

Δημοσ.

Θα συνηθίσεις και θα σου αρεσει. Εγω την εχω ει 3 φορες τη σειρά και καθε φορα την εκτιμω όλο και περισσότερο. 

Μπα, δεν ειναι για ολους. Αμα δεν του αρεσει ο πρωτος κυκλος μαλλον δεν θα του αρεσουν και οι υπολοιποι.

Και εμενα μου αρεσε πολυ και δεν με πειραζε που ειναι καπως αργη

Δημοσ.

Θα το συνηθίσω και θα μου αρέσει; Δεν μου ακούγεται καλό αυτό!..  :-)

Δεν έχω ιδέα τί θα γίνει παρακάτω, αλλά να εξηγήσω τί θα ήθελα να γίνει, για να με κολλήσει. Ας πούμε, ο Ντι να προσπαθησει να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού και να προσπαθήσει να καταστήσει την διακίνηση ναρκωτικών όσο πιο αναίμακτη γίνεται. Για τον σκοπό αυτό να γίνει κάποια στιγμή καρφί, να τον καλωδιώσουν και να πουλάει τους δικούς του ή/και να τους καλύπτει, ώστε να κρατάει μία ισορροπία. Οι μπάτσοι να γίνουν όλο και πιο άπληστοι για στοιχεία και να τον βάζουν να κάνει όλο και περισσότερο πράγματα που δεν αρέσουν στον Ντι.

Ο Ομάρ να σκοτώνει όποιον βρίσκει μπροστά του και οι μπάτσοι να κάνουν τα στραβά μάτια ή να συγκαλύπτουν τις υποθέσεις, με αντάλλαγμα πληροφορίες. Αν δεν εξελίσσεται έτσι η σειρά, να ξέρετε πως έχω κατοχυρώσει την ιδέα μου και θα την πουλήσω! B)

Γενικά δεν βρίσκω λόγο να βλέπω μία σειρά με μονοδιάστατους χαρακτήρες. Και σίγουρα-μέχρι στιγμής-σιχαίνομαι αυτήν την μεταστροφή των τελειωμένων/κακών/αδιάφορων/ψιλοανίκανων αστυνομικών σε Υπερασπιστές της Δικαιοσύνης...

Δημοσ.

Μόλις διάβασα και μία σύνοψη κάθε σαιζόν στο wikipedia. Από τις 4-5 γραμμές που διάβασα η σειρά, πράγματι, δεν φαίνεται να στηρίζεται και πολύ στους χαρακτήρες της, αλλά περισσότερο στην αφήγηση και στην παρουσίαση των κοινωνικοπολιτικών προβλημάτων της Αμερικής. Θα της δώσω περιθώριο μέχρι τα μέσα της δεύτερης σαιζόν, αν δεν γίνει τίποτα μέχρι τότε, το γυρνάω στο The Shield, που μου φαίνεται πιο κοντά στα γούστα μου.

Δημοσ.

Στην αφηγηση στηριζεται αλλα εχει και απιστευτους χαρακτήρες. Για μενα ειναι η σειρά με τους πιο πολλούς ενδιαφέροντες χαρακτήρες, ακομα και αυτοί που εχουν 2ο ρόλο. Εκτός αν εννοείς ότι δεν υπάρχει 1-2 βασικοι πρωταγωνιστές, κατι που ισχυει. 

• Like 2
Δημοσ.

Μόλις διάβασα και μία σύνοψη κάθε σαιζόν στο wikipedia. Από τις 4-5 γραμμές που διάβασα η σειρά, πράγματι, δεν φαίνεται να στηρίζεται και πολύ στους χαρακτήρες της, αλλά περισσότερο στην αφήγηση και στην παρουσίαση των κοινωνικοπολιτικών προβλημάτων της Αμερικής. Θα της δώσω περιθώριο μέχρι τα μέσα της δεύτερης σαιζόν, αν δεν γίνει τίποτα μέχρι τότε, το γυρνάω στο The Shield, που μου φαίνεται πιο κοντά στα γούστα μου.

Το πρώτο μισό της δεύτερης σεζόν για μένα είναι το πιο βαρετό σημείο όλης της σειράς. Μετά όμως ανεβαίνει πάρα πολύ και δένεσαι περισσότερο με τους χαρακτήρες. Εγώ θα σου έλεγα να το δεις όλο και δεν θα βγεις χαμένος. Είναι σειρά που σε αποζημιώνει όταν τη δεις όλη.

Δημοσ.

Το έχω δει όλο και θα λεγα πως το μόνο μέρος που αξίζει το hype είναι η 4η σεζόν. Άντε ίσως και η 3η.

Κατα τ' άλλα είναι απλώς καλή.

Δημοσ.

Θα της δώσω περιθώριο μέχρι τα μέσα της δεύτερης σαιζόν, αν δεν γίνει τίποτα μέχρι τότε, το γυρνάω στο The Shield, που μου φαίνεται πιο κοντά στα γούστα μου.

Δώσε μέχρι το τέλος της 2ης, έχει δυνατό φινάλε

Δημοσ.

Από το S01E08 κάτι αρχίζει να γίνεται. Πράγματι πολλά από αυτά που θα ήθελα να δω αρχίζουν να γίνονται, αλλά ρε παιδιά, πολύ υποτονική σκηνοθεσία και ερμηνείες. Αυτή η "ντοκιμαντερίστικη" άποψη αφαιρεί πολλή από την δραματικότητα. Αρχίζουν να γίνονται πολύ σοβαρά πράγματα, αλλά όλα δίνονται (εσκεμμένα πιστεύω) χωρίς έμφαση, με αποτέλεσμα να πρέπει ο θεατής να τα χρωματίσει και να τους δώσει την βαρύτητα που πρέπει. Αρχίζει να με κερδίζει, αλλά πράγματι δεν είναι σειρά ευρείας κατανάλωσης.

Δημοσ.

iσχύει ότι το wire δεν είναι σειρά ευρείας κατανάλωσης και φτιαγμένη με το ''τυπικό'' procedure της μέσης αμερικάνικης σειράς...

εμένα στην αρχή με είχε ζορίσει λίγο η έλλειψη μουσικής πχ... αλλά γνκ η σειρά είναι ένα με τη ζωή ας πούμε και την καθημερινότητα των κατοίκων, δεν θα χρωματίσει ποτέ κάτι για να του δώσει έμφαση, θα το δώσει με τη λογική και τον θρόμβο που θα προκαλούσε και στη πραγματική ζωή, αν ζούσε κανείς σε μια τέτοια κοινωνία (που ζούμε πάνω κάτω-μέσες άκρες όλοι :P )

αλλά στο φινάλε φινάλε, με αυτή τη σκηνοθεσία, τις φυσικές ερμηνείες και την δραματοποιημένη ντοκυμαντερίστικη σχεδόν ιστορία, με κέρδισε και με έκανε ένα με το δρόμο και την υποκουλτούρα που παρουσιάζει, πλέον την θεωρώ τη καλύτερη σειρά που έχω δεί μάλλον...

και σκέψου ότι κάπου στο 8-9 της πρώτης σεζόν άρχισε και με μένα να γίνεται κάτι :P

οπότε γνκ δώσε χρόνο, αξίζει

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τελείωσα χτες κι εγώ το wire και ενιωσα το καθήκον να το γραψω για να γίνει bump το thread και να δουν κι αλλοι την σειρά :Ρ

Ότι και να πω είναι λίγο. Δεν έχω δει πολλά σίριαλ αλλά το Wire ήταν άνετα το καλύτερο σίριαλ που έχω δει. Είναι ο Νονός των σίριαλ. Απίστευτα ρεαλιστικό, οι χαρακτηρες, οι διάλογοι, η δράση σε λογικά πλαίσια, η έλλειψη υπερβολών, η κινηματογράφηση, η παντελής έλλειψη μουσικής δεν υπάρχουν πουθενά αλλού. Δεν υπάρχουν περιττοί/ενοχλητικοί χαρακτήρες, δεν υπάρχει περιττή σκηνή που δεν προσφέρει τίποτα (γκουχ Breaking Bad γκουχ). Νιώθεις σαν να βλέπεις ντοκιμαντέρ, και κάτα κάποιο τρόπο αυτό είναι αλήθεια. Πολλοί χαρακτήρες είναι βασισμένοι σε πραγματικά πρόσωπα και πολλοί ηθοποιοί είναι δημόσια πρόσωπα της Βαλτιμόρης. Θα πω βαριά κουβέντα αλλά το Breaking Bad με το οποίο κακώς πολλοί συγκρίνουν είναι καρτούν μπροστά στο Wire. Το ότι πρόκειται σχεδόν για ντοκιμαντέρ επειβεβαιώνεται από το ότι δεν υπάρχει πρωταγωνιστής. Πρωταγωνιστής είναι η Βαλτιμόρη και όλοι οι θεσμοί της: η αστυνομία, οι έμποροι ναρκωτικών, οι ναρκομανείς, οι εργάτες, οι δικαστές, οι πολιτικοί, η εκπαίδευση, ο τύπος. Το σενάριο απλώνεται διαρκώς και αντί η σειρά να χάσει τον μπούσουλα, οι διάφορες ιστορίες περιπλέκονται εξαιρετικα και δημιουργούν ένα αριστούργημα.

Για να δώσω και μια κατάταξη των σεζόν, εγώ θα τις έβαζα από την καλύτερη στην χειρότερη: 4-3-1-5-2, μια κατάταξη με την οποία συμφωνούν πολλοί διαβάζοντας στο ίντερνετ.

Η 4η σεζόν είναι απλά ένα αριστούργημα. Εισάγει το εκπαιδευτικό σύστημα της Βαλτιμόρης και πως τα παιδιά έχουν από τόσο μικρή ηλικία ενταχθεί στο σάπιο σύστημα. Ολόκληρη η σεζόν είναι μια γροθια στο στομάχι, μια διαρκής απελπισία όπου τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Η 3η σεζόν είναι ίσως η πιο έντονη, όπου παρόλο που εισάγει τον "βαρετό" κόσμο της πολιτικής, ταυτόχρονα ξετυλίγει τον πόλεμο των συμμοριών. Η εισαγωγή των πολιτικών κάθε άλλο παρά βαρετή είναι όμως, καθώς τώρα η σειρά αρχίζει να παίρνει τα πάνω της και να αλληλοσυνδέει τους κόσμους της μέσω της διαφθοράς.

Η 1η σεζόν είναι το original Wire, σχετικά απλοική καθώς έχουμε μόνο το γκέτο και την αστυνομία. Πολύ καλή παρ'όλα αυτά.

Η 5η σεζόν εισάγει τον Τύπο και είναι σχετικά μέτρια καθώς υπέπεσε σε λίγες υπερβολές, όμως είχε πολύ δράμα και έκλεισε όλα τα νήματα της πλοκής πολύ καλά μέχρι το εξαιρετικό φινάλε, δείχνοντας κατά κάποιο τρόπο πως όλα είναι μάταια και η παρακμή και η αδικία είναι βαθιά ριζωμένα στην ζωή.

Η 2η σεζόν πολλοί συμφωνούν ότι ήταν μια απογοήτευση. Η σειρά παίρνει μια απότομη στροφή από την καλή 1η σεζόν με ένα σωρό νέους χαρακτήρες σε ένα περιβάλλον (λιμάνι) που είχε μικρό ενδιαφέρον. Άλλο ένα επιχείρημα ότι η σεζόν αυτή υπολειπόταν ήταν ότι δεν ξαναβλέπουμε ποτέ τους βασικούς χαρακτήρες της, σε αντίθεση με αυτούς του δημαρχείου ή του σχολείου που από την εμφάνιση τους κα μετά διατηρούν την θέση τους στην σειρά και την εμπλουτίζουν.

Χαλαρό 10/10 από μένα.

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...