alexmm Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 αν καθίσει κανείς να δει 1-2 τυχαία επεισόδια, χάνει ΟΛΟ το νόημα. κάθε σεζόν είναι σεζόν με όλη τη σημασία της λέξης, μια ολόκληρη ιστορία που σε οδηγεί σε μια διαδρομή που ούτε σκέφτεσαι στην αρχή της, με τρόπο που δεν έχει κάνει άλλη σειρα, ούτε πριν ούτε μετά. εδώ δεν έχει όμορφα αγοράκια και κοριτσάκια, μουράτα αυτοκίνητα και επαύλεις-αγορασμένες-με-το-μισθό-ενός-μπάτσου. για όποιον ψάχνει κάτι τέτοιο, είναι γεμάτη η τηλεόραση. ο καθένας φυσικά έχει τη γνώμη του, και για μένα αυτή η σειρά μαζί με το The Shield είναι οι καλύτερες αστυνομικές σειρές που παίχτηκαν ποτέ στην τηλεόραση....
ask Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 βλεπω βιντεακια απο παρασκηνια και ολοι μιλανε για το ποσο ρεαλστικα σκηνοθετημενη ειναι η σειρα.μια αποδειξη ειναι η πραγματικη ζωη μιας πρωταγωνιστριας.της snoop.. :
Fotis13 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Επιτελους την τελειωσα πριν 1 εβδομαδα μετα απο σχεδον 1 χρονο προσπαθειας να την δω.Σιγουρα ειναι αξιολογη σειρα απλα ειναι εκτος εποχης δηλαδη πλεον ξεπερασμενη.Οταν βγηκε συνεπεσε με την μαζικη θεαση αμερικανικων σειρων στην χωρα μας (μαλιστα ηταν απο τις πρωτες) και για αυτο εξηγειται ο αντικτυπος που ειχε. Η 1η και η 2η σεζον ειναι απελπιστικα αργες ,η σειρα παιρνει μπροστα απο την 3η και μετα .Αν καποιος την δει το 2013 θα ξενερωσει αν την εβλεπε το 2004 θα του εκανε εντυπωση μετα απο τοσα χρονια και τοσες σειρες που εχουμε δει δεν δικαιολογειτε ο θορυβος. Αυτο δεν αναιρει επαναλαμβανω πως προκειται για μια αρκετα καλη παραγωγη.
Moderators Praetorian Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Μάλιστα. Ας αφήσω αυτό εδώ... Why We're Teaching 'The Wire' at Harvard (...) "The Wire" is fiction, but it forces us to confront social realities more effectively than any other media production in the era of so-called reality TV. It does not tie things up neatly; as in real life, the problems remain unsolved, and the cycle repeats itself as disadvantages become more deeply entrenched. Outside the world of television drama, sociologists aim to explain what causes certain social conditions and then assess the merits of competing theories. The solutions, however, are usually less clear. "The Wire" gets that part right, too. (...) http://www.hks.harvard.edu/news-events/news/news-archive/teaching-the-wire-at-harvard 2
speedy23 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Επιτελους την τελειωσα πριν 1 εβδομαδα μετα απο σχεδον 1 χρονο προσπαθειας να την δω.Σιγουρα ειναι αξιολογη σειρα απλα ειναι εκτος εποχης δηλαδη πλεον ξεπερασμενη.Οταν βγηκε συνεπεσε με την μαζικη θεαση αμερικανικων σειρων στην χωρα μας (μαλιστα ηταν απο τις πρωτες) και για αυτο εξηγειται ο αντικτυπος που ειχε. Η 1η και η 2η σεζον ειναι απελπιστικα αργες ,η σειρα παιρνει μπροστα απο την 3η και μετα .Αν καποιος την δει το 2013 θα ξενερωσει αν την εβλεπε το 2004 θα του εκανε εντυπωση μετα απο τοσα χρονια και τοσες σειρες που εχουμε δει δεν δικαιολογειτε ο θορυβος. Αυτο δεν αναιρει επαναλαμβανω πως προκειται για μια αρκετα καλη παραγωγη. Το wire δεν ειναι ξεπερασμενο. Για ονομα τι θ'ακουσουμε? Οπως με τις top ταινιες ετσι και με καποιες top σειρες παραμενουν "in" για παντα. Δεν εξηγειται ο αντικτυπος που ειχε επειδη συνεπεσε με την μαζικη θεαση των σειρων εδω. Αμφιβαλλω αν πολυς κοσμος το ηξερε τοτε. Αμα ρωταγες κανενα, πιθανοτατα θα σου ελεγε το 24 και λιγο αργοτερα τα lost και prison break. Αν το δει καποιος το 2013 ειμαι σιγουρος οτι θα εκτιμησει ακομα περισσοτερο την σειρα. Ειδικα αν εχει δει καποιες απο τις σαβουρες που εχουν βγει αναμεσα στο the wire και το σημερα. Οταν λενε οτι ειναι το κοντινοτερο fiction/police drama σε ντοκυμαντερ, δεν υπερβαλλουν. Βλεποντας το, καταλαβαινεις οτι τα περισσοτερα απ'αυτα που διαδραματιζονται, στανταρ εχουν γινει στην πραγματικη ζωη. Προσωπικα ποτε δεν βρηκα τον εαυτο μου να λεει "πω αυτη η σεζον με κουρασε, αντε να περασουν τα επεισοδια". Ισως διοτι με ειχε καταβαλει η πραγματικοτητα της σειρας. Ποτε δεν θα διεκδικησει δαφνες καλαισθησιας, σκηνοθεσιας κτλ. Γυριστικε με ενα ειδικο, σχεδον ωμο τροπο, επιτηδες για να δειξει το bleakness της κοινωνιας. Τελος, γι'αυτο ειναι η αγαπημενη σειρα μου μαζι με Sopranos (ακολουθησε ΒΒ μετα). Ηταν η πρωτη φορα που εβλεπα σε δραματικη σειρα αληθινους, πολυπλοκους χαρακτηρες που ακομα και σε περιπτωσεις που ενω ειχες δει να κανουν τα πιο ποταπα πραγματα, μπορουσες να κανεις relate μαζι τους. Δεν ηταν πια το black and white που μας ειχαν γεμισει μεχρι τοτε. 4
Fotis13 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Επιτελους την τελειωσα πριν 1 εβδομαδα μετα απο σχεδον 1 χρονο προσπαθειας να την δω.Σιγουρα ειναι αξιολογη σειρα απλα ειναι εκτος εποχης δηλαδη πλεον ξεπερασμενη.Οταν βγηκε συνεπεσε με την μαζικη θεαση αμερικανικων σειρων στην χωρα μας (μαλιστα ηταν απο τις πρωτες) και για αυτο εξηγειται ο αντικτυπος που ειχε. Η 1η και η 2η σεζον ειναι απελπιστικα αργες ,η σειρα παιρνει μπροστα απο την 3η και μετα .Αν καποιος την δει το 2013 θα ξενερωσει αν την εβλεπε το 2004 θα του εκανε εντυπωση μετα απο τοσα χρονια και τοσες σειρες που εχουμε δει δεν δικαιολογειτε ο θορυβος. Αυτο δεν αναιρει επαναλαμβανω πως προκειται για μια αρκετα καλη παραγωγη. Το wire δεν ειναι ξεπερασμενο. Για ονομα τι θ'ακουσουμε? Οπως με τις top ταινιες ετσι και με καποιες top σειρες παραμενουν "in" για παντα. Δεν εξηγειται ο αντικτυπος που ειχε επειδη συνεπεσε με την μαζικη θεαση των σειρων εδω. Αμφιβαλλω αν πολυς κοσμος το ηξερε τοτε. Αμα ρωταγες κανενα, πιθανοτατα θα σου ελεγε το 24 και λιγο αργοτερα τα lost και prison break. Αν το δει καποιος το 2013 ειμαι σιγουρος οτι θα εκτιμησει ακομα περισσοτερο την σειρα. Ειδικα αν εχει δει καποιες απο τις σαβουρες που εχουν βγει αναμεσα στο the wire και το σημερα. Οταν λενε οτι ειναι το κοντινοτερο fiction/police drama σε ντοκυμαντερ, δεν υπερβαλλουν. Βλεποντας το, καταλαβαινεις οτι τα περισσοτερα απ'αυτα που διαδραματιζονται, στανταρ εχουν γινει στην πραγματικη ζωη. Προσωπικα ποτε δεν βρηκα τον εαυτο μου να λεει "πω αυτη η σεζον με κουρασε, αντε να περασουν τα επεισοδια". Ισως διοτι με ειχε καταβαλει η πραγματικοτητα της σειρας. Ποτε δεν θα διεκδικησει δαφνες καλαισθησιας, σκηνοθεσιας κτλ. Γυριστικε με ενα ειδικο, σχεδον ωμο τροπο, επιτηδες για να δειξει το bleakness της κοινωνιας. Τελος, γι'αυτο ειναι η αγαπημενη σειρα μου μαζι με Sopranos (ακολουθησε ΒΒ μετα). Ηταν η πρωτη φορα που εβλεπα σε δραματικη σειρα αληθινους, πολυπλοκους χαρακτηρες που ακομα και σε περιπτωσεις που ενω ειχες δει να κανουν τα πιο ποταπα πραγματα, μπορουσες να κανεις relate μαζι τους. Δεν ηταν πια το black and white που μας ειχαν γεμισει μεχρι τοτε. ενταξει αν η αγαπημενη σου σειρα ειναι οι SOpranos παω πασο λογικο ειναι να εχεις top to the wire.Αν θεωρεις συγκλονιστικα πρωτοφανες την διαπλοκη εξουσιας - παρανομων δραστηριοτητων επισης παω πασο για εμενα ομως ειναι κοινοτυπο και δεν μου προκαλεσε καμια εντυπωση. Τι το πρωτοτυπο ειδαμε που δεν εχουμε δει σε πολλες αλλες ταινιες και σειρες με παρομοια θεματολογια;Sent from my ipad4 using Insomnia
Kasrith Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 ενταξει αν η αγαπημενη σου σειρα ειναι οι SOpranos παω πασο λογικο ειναι να εχεις top to the wire.Αν θεωρεις συγκλονιστικα πρωτοφανες την διαπλοκη εξουσιας - παρανομων δραστηριοτητων επισης παω πασο για εμενα ομως ειναι κοινοτυπο και δεν μου προκαλεσε καμια εντυπωση. Τι το πρωτοτυπο ειδαμε που δεν εχουμε δει σε πολλες αλλες ταινιες και σειρες με παρομοια θεματολογια;Sent from my ipad4 using Insomnia Πρέπει όμως να πάρεις υπόψην το πότε γυρίστηκαν αυτές οι "πολλές άλλες ταινίες και σειρές" και πότε το The Wire. 2
Fotis13 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Πρέπει όμως να πάρεις υπόψην το πότε γυρίστηκαν αυτές οι "πολλές άλλες ταινίες και σειρές" και πότε το The Wire. .Αν καποιος την δει το 2013 θα ξενερωσει αν την εβλεπε το 2004 θα του εκανε εντυπωση μετα απο τοσα χρονια και τοσες σειρες που εχουμε δει δεν δικαιολογειτε ο θορυβος. Αυτο δεν αναιρει επαναλαμβανω πως προκειται για μια αρκετα καλη παραγωγη. Να πω οτι το ειχα γραψει 2 σελιδες πισω... στην ιδια ειναι .
ScarletK Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Τι το πρωτοτυπο ειδαμε που δεν εχουμε δει σε πολλες αλλες ταινιες και σειρες με παρομοια θεματολογια;Sent from my ipad4 using Insomnia Η πρωτοτυπία του wire είναι η έκταση του. Οι υπόλοιπες σειρές είναι απλά snapshots. Από κει και πέρα αν δεν σου κάνει αίσθηση η παραγωγή, ο ρεαλισμός, οι χαρακτήρες και το πως μπλέκονται οι ιστορίες μεταξύ τους, εντάξει δεν μπορώ να κάνω και πολλά. Απλά διαφωνώ τελείως με την άποψη σου και επειδή θεωρώ πολύ προσβλητικό (θίχτηκα λέμε!) το "μετα απο τοσα χρονια και τοσες σειρες που εχουμε δει δεν δικαιολογειτε ο θορυβος" νομίζω ότι πρέπει να μας πεις μερικές από τις τόσες σειρές που έχουμε δει και είναι on par με το Wire ώστε να τις κάνουμε κόσκινο με παρόμοια σχόλια . Με πλήγωσες! ps. Εγώ το έλεγα από παλιά ότι έπρεπε να το διδάσκουν στα σχολεία! 3
Kasrith Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Να πω οτι το ειχα γραψει 2 σελιδες πισω... στην ιδια ειναι . Αυτό που μου απαντάς όμως δεν έχει σχέση μαυτό που σου λεω.. Δεν είπα πως δεν γνωρίζεις το πότε βγήκε, αλλα το ότι πρέπει να λάβεις υπόψην το πότε βγήκε σε σχέση με τις "άλλες τόσες σειρές και ταινίες". Εννόω, πως εαν εσύ έχεις δει δεκάδες σειρές με την ίδια θεματολογία - υπερβολή γιατί απλά δεν υπάρχουν τόσες, και αυτές που υπάρχουν είναι τελείως διαφορετικό στυλ απο το The Wire, αλλα ας πούμε πως έχεις δει τόσες - εαν αυτές έχουν βγει απο το 2010 και μετά, και εσύ τις είδες και βαρέθηκες να βλέπεις τέτοια, λογικό να μην σου κάνει εντύπωση ακόμα μια τέτοια σειρά. Το ότι βγήκε όμως το 2004, πριν απο τις άλλες, είναι σημαντικό γιατί ήταν η πρώτη υψηλής ποιότητας σειρά με τέτοιο ωμό και ρεαλιστικό τρόπο αφήγησης. 1
alex_000 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Επιτελους την τελειωσα πριν 1 εβδομαδα μετα απο σχεδον 1 χρονο προσπαθειας να την δω.Σιγουρα ειναι αξιολογη σειρα απλα ειναι εκτος εποχης δηλαδη πλεον ξεπερασμενη.Οταν βγηκε συνεπεσε με την μαζικη θεαση αμερικανικων σειρων στην χωρα μας (μαλιστα ηταν απο τις πρωτες) και για αυτο εξηγειται ο αντικτυπος που ειχε. Η 1η και η 2η σεζον ειναι απελπιστικα αργες ,η σειρα παιρνει μπροστα απο την 3η και μετα .Αν καποιος την δει το 2013 θα ξενερωσει αν την εβλεπε το 2004 θα του εκανε εντυπωση μετα απο τοσα χρονια και τοσες σειρες που εχουμε δει δεν δικαιολογειτε ο θορυβος. Αυτο δεν αναιρει επαναλαμβανω πως προκειται για μια αρκετα καλη παραγωγη. τι λες ρε nooba μιλάμε για την καλύτερη αστυνομική σειρά όλων των εποχών τώρα. Ιεροσυλία 1
Kasrith Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 τι λες ρε nooba μιλάμε για την καλύτερη αστυνομική σειρά όλων των εποχών τώρα. Ιεροσυλία Θαρρώ πως μπορούν να λείπουν οι χαρακτηρισμοί
Fotis13 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Αυτό που μου απαντάς όμως δεν έχει σχέση μαυτό που σου λεω.. Δεν είπα πως δεν γνωρίζεις το πότε βγήκε, αλλα το ότι πρέπει να λάβεις υπόψην το πότε βγήκε σε σχέση με τις "άλλες τόσες σειρές και ταινίες".Kas ελεος αυτο ειπα και εγω ελληνικα μιλαω Εννόω, πως εαν εσύ έχεις δει δεκάδες σειρές με την ίδια θεματολογία - υπερβολή γιατί απλά δεν υπάρχουν τόσες συμφωνω πως δεν υπαρχουν τοσες, και αυτές που υπάρχουν είναι τελείως διαφορετικό στυλ απο το The Wire, αλλα ας πούμε πως έχεις δει τόσες - εαν αυτές έχουν βγει απο το 2010 και μετά, και εσύ τις είδες και βαρέθηκες να βλέπεις τέτοια, λογικό να μην σου κάνει εντύπωση ακόμα μια τέτοια σειρά.ε αυτο ειπα οτι δεν μου κανει εντυπωση το 2013 αν την εβλεπα το 2004 θα μου εκανε Το ότι βγήκε όμως το 2004, πριν απο τις άλλες, είναι σημαντικό γιατί ήταν η πρώτη υψηλής ποιότητας σειρά με τέτοιο ωμό και ρεαλιστικό τρόπο αφήγησης. Θαρρώ πως μπορούν να λείπουν οι χαρακτηρισμοί Πλακα κανει ειναι δικος μου Λοιπον και για να τελειωνουμε εδω ,την σειρα την χαρακτηρισα αξιολογη και πολυ καλη παραγωγη απλα το 2013 θεωρειτε και δικαιολογημενα ειναι outdated. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2013 από Fotis13 1
TAKE5 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Ναι αλλά δεν είπες πια σειρά την ξεπερνάει (για να στην ξεσκίσουμε) 1
ask Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 να μεταφερθουν παρακαλω τα σχολια περι ξεπερασμενης σειρας στο οφφ τοπικ γτ πραγματικα δεν γινεται να ισχυει κτ τετοιο..σοβαροι να'μαστε..the wire rulez 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα