Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 387
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • Members
Δημοσ.

Κι εγώ έτυχε χθες να ακούσω πολύ καλά λόγια για τη συγκεκριμένη σειρά πάντως, αν και δεν την έχω δει.

Δημοσ.

2 σεζον εχω δει.Αρκετα καλη ειναι,το καστ καθολου κακο,αρκετα ρεαλιστικο και γενικα στα συνηθη μεγαλα επιπεδα ποιοτητας του HBO.

  • Like 1
Δημοσ.

μιλούσε ο howard stern (για όσους τον γνωρίζουν) για τι σειρά την πέμπτη και είπα να την κατεβάσω.. είμαι ακόμα στο κατέβασμα.

Όταν κατεβει θα επανέλθω

  • Moderators
Δημοσ.

Προχθές διάβασα ότι η σειρά τελείωσε την Κυριακή που μας πέρασε στον 5ο της κύκλο.

Και εγώ έχω ακούσει καλά λόγια, αλλά έχω δει μόνο τον πιλότο από τον οποίο και μόνο δεν μπορώ να βγάλω καλό συμπέρασμα. Φαίνεται καλογυρισμένη, με χαρακτήρες που πείθουν και με τα καλά στάνταρντς του HBO όπως ειπωθηκε και παραπάνω. Είναι σίγουρα στα υπ'όψη.

Δημοσ.

Εχοντας δει The Wire,The Sopranos,Carnivale,Entourage και Rome απ'αυτο το καναλι,πιστευω αδικειται με τον ορο τηλεοραση.Ειναι κατι παραπανω.

Δημοσ.

είναι τέλειο! τελικά

φέρνει κάτι από sopranos...

δεν πείθει με το πρώτο επεισόδιο αλλα αν του δόσεις λίγο χρόνο σε ανταμείβει

Δημοσ.

Mεσα σε μια προταση η σειρα ειναι γυρισμενη στη Βαλτιμορη και ασχολειται με τη μαχη της τοπικης αστυνομιας με τους εμπορους ναρκωτικων.

Για πιο αναλυτικα εδω

  • 5 μήνες μετά...
  • Members
Δημοσ.

Ξεθάβω το topic για να αναφερθώ κι εγώ στη σειρά, μιας και είναι κρίμα μια τόσο ποιοτική δουλειά να μείνει στην αφάνεια. Την τελείωσα πριν από μερικές βδομάδες και μπορώ να πω ότι όχι μόνο με ενθουσίασε, αλλά και ότι τη θεωρώ τουλάχιστον ισάξια ποιοτικά με τα αγαπημένα μου Dexter και Twin Peaks, αν και το θέμα και το στυλ της είναι τελείως διαφορετικά.

 

Γενικά θα έλεγα ότι το The Wire δεν μοιάζει με καμιά άλλη σειρά από όσες έχω δει, αφού δίνει μεγάλη έμφαση στην ρεαλιστική απεικόνιση του κόσμου που παρουσιάζει. Για παράδειγμα, πέρα από το πολύ ωραίο τραγούδι της έναρξης (του Tom Waitts) δεν υπάρχει μουσική στη σειρά (με ελάχιστες εξαιρέσεις), εκτός μόνο αν κάποιος από τους ήρωες ανοίξει π.χ. το ραδιόφωνο. Επίσης, η δράση είναι πολύ μετρημένη και συγκρατημένη, αφού υπάρχουν επεισόδια που δεν ανοίγει μύτη και δεν πέφτει ούτε ένας πυροβολισμός, πράγμα ασυνήθιστο για αστυνομική σειρά. Επίσης, στις 5 σαιζόν οι πρωταγωνιστές είναι πάντα ίδιοι, αλλά με διαφορετική κάθε φορά συμμετοχή, ανάλογα με τα πόστα που κάθε φορά κατέχουν και την επαγγελματική τους εξέλιξη [π.χ.

ο έμπορος ναρκωτικών που στην πρώτη σαιζόν είναι ο βασικός κακός, στη δεύτερη εμφανίζεται πολύ λιγότερο, αφού είναι στη φυλακή, στην τρίτη επανέρχεται και στις επόμενες 2 εμφανίζεται ελάχιστα, αφού έχει φυλακιστεί ξανά

]. Καμιά φορά σου δίνει την εντύπωση πως παρακολουθείς ντοκιμαντέρ με θέμα το εμπόριο ναρκωτικών στις γειτονιές της Βαλτιμόρης, είναι ωστόσο τόσο καλογυρισμένο που όχι μόνο δεν το βαριέσαι, αλλά το βρίσκεις ενδιαφέρον από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

 

Η γραμμή ανάμεσα στους καλούς και τους κακούς είναι πολύ θολή, η δράση ρεαλιστική και χωρίς υπερβολές, οι ερμηνείες άψογες [για τους φίλους του Lost, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και ο "Αββαδών" (ο μυστηριώδης, υποβλητικός μαύρος που εμφανίστηκε κάποια στιγμή στον Χέρλι)] και το σενάριο υποδειγματικό, αφού προχωράει όπως ακριβώς θέλουν οι δημιουργοί του, χωρίς ανούσια cliffhangers και αδικαιολόγητες ψευτοανατροπές. Δεν υπάρχουν οι στιλιζαρισμένες κορυφώσεις και οι άτρωτοι πρωταγωνιστές που δεν τους πιάνουν οι σφαίρες, ενώ και το τέλος για κάποιους από τους ήρωες έρχεται συχνά με άδοξο, σκληρό και μάλλον πεζό τρόπο, πράγμα όμως που τελικά εντείνει την τραγικότητά του.

 

Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά δεν ακούγονται και πολύ ενθαρρυντικά, αλλά ούτε κι εγώ κατάλαβα και πολύ καλά πώς ακριβώς κόλλησα τόσο πολύ με αυτή τη σειρά. Το πρώτο επεισόδιο δεν με ενθουσίασε, αν και τελειώνοντας μου άφησε την περιέργεια για να δω τι θα γίνει στη συνέχεια - μέχρι και το 5ο - 6ο έλεγα "εντάξει, καλό είναι αλλά έχω δει και καλύτερα", ώσπου, τελειώνοντας την 1η σαιζόν, κατάλαβα πως είχα εθιστεί. Γενικά, θα έλεγα πως το The Wire, εκτός από ενδιαφέρον είναι και διδακτικό, με την καλή έννοια, αφού μπορείς να κατανοήσεις κάπως π.χ. τον τρόπο με τον οποίο διαπλέκονται όλοι (αστυνομία, πολιτικοί, δημοσιογράφοι) στο εμπόριο των ναρκωτικών, ή τον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι εγκληματίες και προσαρμόζονται κάθε φορά στις εξελίξεις, τεχνολογικές και μη.

 

Όπως και στις άλλες δημιουργίες του ΗΒΟ που έχω δει, κάθε επεισόδιο διαρκεί μια γεμάτη ώρα, δεν υπάρχει λογοκρισία στη γλώσσα και στις σκηνές βίας / σεξ, κάθε σαιζόν ολοκληρώνεται χωρίς cliffhanger και γενικά υπάρχουν όλα τα πλεονεκτήματα που έχουμε συνηθίσει σε σειρές της καλωδιακής τηλεόρασης (π.χ. Dexter, Six Feet Under, Carnivale, Band of Brothers κλπ).

 

Να διευκρινίσω πως όσοι περιμένουν κάτι σαν το Prison Break ή το 24 από άποψη δράσης, μάλλον θα απογοητευτούν. Αν όμως ψάχνει κανείς για κάτι τελείως διαφορετικό, με υψηλά ποιοτικά standards, αξίζει σίγουρα να δώσει στο The Wire μια ευκαιρία - μετά το τέλος και της 5ης σαιζόν πιστεύω πως θα το έχει λατρέψει.

 

Τέλος, έτσι για την ιστορία, να αναφέρω πως οι αγαπημένες μου σαιζόν είναι η 3η και η 1η, αλλά και ότι στην 2η σαιζόν υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, με τη λέξη "μαλάκα" να ακούγεται πολλές φορές, ενώ υπάρχει και αρκετός ...Καζαντζίδης. Α, επίσης, κάπου διάβασα ότι είναι και η αγαπημένη σειρά του Ομπάμα.

 

Ξέρω ότι έγραψα πολλά, αλλά πιστεύω πως αξίζει να την ανακαλύψετε, μιας και πρόκειται για ό,τι καλύτερο έχω δει σε τηλεοπτική σειρά τον τελευταίο καιρό (για την ακρίβεια, η τελευταία πολύ καλή σειρά που είδα ήταν το Six Feet Under, αλλά νομίζω πως το The Wire είναι ανώτερο).

  • Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια αρχισα το πρωτο επεισοδιο και γυρω στα 20 λεπτα το εκλεισα..

 

Ειναι τοσο αργη και με τοσο στανταρ διαλογους??

 

Οι αλλες δουλειες του HBO που αναφερονται πιο πανω (Six feet under,Carnivale) μου αρεσαν σαφως πιο πολυ.

Δημοσ.

δεν χρειαζεται να σε πεισουμε για τιποτα, αν θυμαμαι καλα τα ποστ σου εχεις καλο γουστο και εισαι και λιγο σινεφιλ και οχι αποκλειστικα τις χολιγουντ φασης (κανω λαθος?), και θα κατσεις τον κωλαρακο σου κατο (λολ) και θα βαλεις την σειρα να τη δεις με υπομονη απο την αρχη εως το τελος. Και οταν μετα απο λιγους μηνες (διοτι ειναι και μεγαλη) θα εχει τελειωσει, θα αισθανεσαι οτι ειδες μια μοναδικη σειρα, μια ιστορια αριστα γυρισμενη και οτι αξιζε το χρονο σου. Ειναι λιγες οι σειρες που ειναι τετοιου επιπεδου, που δεν εχουν καμια σχεση με τις εμπορικες αηδιες που ειναι δημοφιλης, και καταφερνει να ολοκληρωθει οπως θελανε οι παραγωγοι της. Ασε που ειναι αρκετα κοντα στην πραγματικοτητα της συγχρονης αμερικης και ποιανει πολλα θεματα, οπως πολιτκη διαφθορα, ναρκωτικα, παιδεια, αστυνομια, δημοσιογραφια, δικαστικο συστημα..... Τετοιες σειρες επρεπε να λεγονται reality show! Δεν νομιζω να υπαρχει κανεις στον πλανητη (2ρο λολ) που να την εχει τελειωσει και να μην εχει παρει αυτοματα μια θεση στο τοπ 10 του. (εγω την εχω καπου 4ρτη, μετα ντεξτερ, carnival και the shield)

  • Members
Δημοσ.
δεν χρειαζεται να σε πεισουμε για τιποτα, αν θυμαμαι καλα τα ποστ σου εχεις καλο γουστο και εισαι και λιγο σινεφιλ και οχι αποκλειστικα τις χολιγουντ φασης (κανω λαθος?), και θα κατσεις τον κωλαρακο σου κατο (λολ) και θα βαλεις την σειρα να τη δεις με υπομονη απο την αρχη εως το τελος. Και οταν μετα απο λιγους μηνες (διοτι ειναι και μεγαλη) θα εχει τελειωσει, θα αισθανεσαι οτι ειδες μια μοναδικη σειρα, μια ιστορια αριστα γυρισμενη και οτι αξιζε το χρονο σου. Ειναι λιγες οι σειρες που ειναι τετοιου επιπεδου, που δεν εχουν καμια σχεση με τις εμπορικες αηδιες που ειναι δημοφιλης, και καταφερνει να ολοκληρωθει οπως θελανε οι παραγωγοι της. Ασε που ειναι αρκετα κοντα στην πραγματικοτητα της συγχρονης αμερικης και ποιανει πολλα θεματα, οπως πολιτκη διαφθορα, ναρκωτικα, παιδεια, αστυνομια, δημοσιογραφια, δικαστικο συστημα..... Τετοιες σειρες επρεπε να λεγονται reality show! Δεν νομιζω να υπαρχει κανεις στον πλανητη (2ρο λολ) που να την εχει τελειωσει και να μην εχει παρει αυτοματα μια θεση στο τοπ 10 του. (εγω την εχω καπου 4ρτη, μετα ντεξτερ, carnival και the shield)

 

Κι έλεγα να απαντήσω κι εγώ, αλλά με κάλυψες σε όλα.

 

John1987, θα πρότεινα να δεις πρώτα 5-6 επεισόδια πριν την καταδικάσεις. Η σειρά δεν είναι εύκολη και δεν σε τραβάει από την αρχή. Είναι με έναν ιδιότυπο τρόπο μοναδική και πρωτότυπη, αλλά αυτό για να το καταλάβεις θα πρέπει να την ολοκληρώσεις (και τις 5 σαιζόν).

 

Προσωπική μου εκτίμηση, με βάση το σχόλιό σου για τα πρώτα 20 λεπτά: τα πρώτα 2-3 επεισόδια θα ψιλοβαρεθείς, αλλά από ένα σημείο και μετά θα αρχίσει σιγά-σιγά να σε τραβάει. Κάποια στιγμή θα καταλάβεις ότι σου αρέσει, αργότερα θα συνειδητοποιήσεις ότι είσαι εθισμένος και στο τέλος θα λες ότι πρόκειται για μια από τις καλύτερες σειρές που έχεις δει. :-D

 

(για την ιστορία, εγώ την έχω Νο.1 στη δική μου λίστα)

Δημοσ.

tzino συμφωνω σε οσα λες αν και εχω μια μικρη διαφωνια για το The Shield.Εχοντας δει ολη την πρωτη σαιζον δε θεωρησα οτι αξιζε να το συνεχισω...

 

Μπορει τελικα να μη μου αρεσει τοσο ο ρεαλισμος ή τοσο τα cop shows.

 

Ενα αστυνομικο show που μου αρεσε ιδιαιτερως ηταν το Life παντως.

 

Θα δω τα πρωτα επεισοδια με πεισατε:-)

  • Members
Δημοσ.

Κοίτα, εγώ πάντως το έχω σαν κανόνα να μην παρατάω ποτέ μια σειρά αν δεν δω πρώτα τουλάχιστον 3-4 επεισόδια. Εντάξει, μπορεί πράγματι η σειρά να μην σου ταιριάζει, αλλά αυτό δεν μπορείς να το κρίνεις πιστεύω από το πρώτο επεισόδιο.

 

Επίσης, το The Wire είναι διαφορετική περίπτωση από το shield. Στο shield ότι κι αν συμβαίνει ξέρεις ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός της υπόθεσης, με την έννοια του ότι είναι εύκολο να καταλήξεις τελικά με ποιον θα ταυτιστείς και ποιον θα υποστηρίξεις (έστω κι αν στην αρχή αυτό είναι αρκετά θολό).

 

Στο Wire οι δυο πλευρές (αστυνομικοί / εγκληματίες) παρουσιάζονται εξίσου και βρίσκεις σημεία ταύτισης και με τους δύο, ενώ υπάρχουν πολύ συχνά στιγμές που δεν μπορείς να αποφασίσεις αν τελικά συμπαθείς ή αντιπαθείς έναν χαρακτήρα, γιατί ταυτόχρονα μπορεί να έχει στοιχεία που σου αρέσουν αλλά και που σε απωθούν.

 

Γενικά ή σειρά έχει πολύ βάθος, αλλά δεν είναι εύκολη και σίγουρα θέλει τον χρόνο της.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...