nantia_rd Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Είμαι αρχάρια στα στα linux και θα ήθελα μια μικρή βοήθεια σχετικά με τον προγραμματισμό σε C. Έχω κάποια προγράμματα που έσω γράψει στα windows, αυτά πως θα τα κάνω compile στα linux, όπως επίσης πως θα τα τρέξω; Ακόμα πως θα δω πληροφορίες για μια συνάσστηση της στάνταρ βιβλιοθήκης της C; Απ' ότι έψαξα αυτό μπορώ να το κάνω ως εξής: πχ man strlen απο την κονσόλα, το οποίο όμως δεν λειτουργεί... Καμιά ιδέα;
Moderators Praetorian Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Αυτό ίσως σε βοηθήσει: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=283391 Λέει να εγκαταστήσεις ένα πρόσθετο πακέτο που ονομάζεται manpages-dev. Αυτό για Ubuntu τέλος πάντων. Επίσης θυμάμαι από Unix ότι ίσχυε η παράμετρος -S, και εμείς χρησιμοποιούσαμε κάτι σαν: man -S3 printf
myle Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Είμαι αρχάρια στα στα linux και θα ήθελα μια μικρή βοήθεια σχετικά με τον προγραμματισμό σε C. Έχω κάποια προγράμματα που έσω γράψει στα windows, αυτά πως θα τα κάνω compile στα linux, όπως επίσης πως θα τα τρέξω;Ακόμα πως θα δω πληροφορίες για μια συνάσστηση της στάνταρ βιβλιοθήκης της C; Απ' ότι έψαξα αυτό μπορώ να το κάνω ως εξής: πχ man strlen απο την κονσόλα, το οποίο όμως δεν λειτουργεί... Καμιά ιδέα; compile: gcc filename.c -o name_of_the_executable installation of the gcc and the basic libraries sudo apt-get install build-essential run a program when the working directory is not at your PATH ./name_of_the_executable Τα έγραψα στα αγγλικά γιατί που να αλλάζω ενδιάμεσα γλώσσα! Για επιπλέον man pages μπορείς να κοιτάξεις και το synaptic manager αν δεν κάνω λάθος, δυστυχώς δεν ξέρω την εντολή για να το κάνεις αμέσως αλλά με λίγο google θα το βρεις.
Moderators Praetorian Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Πω... σωστός ο myle. Για κάποιο λόγω μπλόκαρα εντελώς από το μυαλό μου το πρώτο σκέλος της ερώτησης.
georgep800 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Ρε παιδιά, μήπως ξέρει κανείς αν θα πρέπει να γίνει κάτι επιπλέον εγκατάσταση εκτός απο το παραπάνω πακέτο του gcc, ώστε να τρέξεις ένα πρόγραμμα ως εξής: gcc -Wall - ansi -pedantic -o my_programme my_programme.c
nantia_rd Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Ωραία, εγκατέστησα τα παραπάνω που αναφέρεται και λειτουργούν κανονικά!! Μήπως γνωρίζεται και κάποιον καλό editor ώστε να γράφω κατευθείαν τις εφαρμογές C στα linux;
myle Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Για τον editor έθιξες θέμα με πολλές απόψεις. Επειδή όμως ο τίτλος του topic είναι απλές απορίες, αν θες κάτι απλό αφού ονομάσεις το αρχείο που θα φτιάξεις onoma.c άνοιξε το με τον gedit.
nantia_rd Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Για τον editor έθιξες θέμα με πολλές απόψεις.Επειδή όμως ο τίτλος του topic είναι απλές απορίες, αν θες κάτι απλό αφού ονομάσεις το αρχείο που θα φτιάξεις onoma.c άνοιξε το με τον gedit. Ωραία, με το gedit έκανα τις διορθώσεις που ήθελα! Μια άλλη απορία που έχω είναι, το τι ακριβώς είναι τα shell και editing (emacs) και αν είναι εργαλεία πως θα μπορούσα να τα περάσω στα linux. Μήπως ξέρει κανείς;
myle Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 σε κονσόλα πάτα echo $SHELL για να δεις ποιο χρησιμοποιείς. Emacs είναι ένας editor που χρησιμοποιείται από αρκετούς προγραμματιστές.
nantia_rd Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 σε κονσόλα πάταecho $SHELL για να δεις ποιο χρησιμοποιείς. Emacs είναι ένας editor που χρησιμοποιείται από αρκετούς προγραμματιστές. Πατάω αυτό που λες, όμως το μόνο που μου βγάζει είναι το /bin/bash Τι σημαίνει αυτό; Προσπάθησα παρόλα αυτά να το εγκαταστήσω και μου έβγαλε αρκετά πακέτα. Ποιο απ' όλα άραγε θα πρέπει να διαλέξω; Επίσης το GDB τι είναι;
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 GDB = GNU Project debugger = Αποσφαλμάτωση εφαρμογών. Σύντομο tutorial: http://www.cs.princeton.edu/~benjasik/gdb/gdbtut.html PS. ¨όλες αυτές τις πληροφορίες μπορείς να τις βρεις άμεσα ψάχνοντας στο google.
myle Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Πατάω αυτό που λες, όμως το μόνο που μου βγάζει είναι το /bin/bash Τι σημαίνει αυτό; Ότι το shell που τρέχεις είναι το bash. Για επιβεβαίωση μπορείς να κάνεις cat /etc/passwd | grep username όπου username το όνομα σου για να δεις τι φορτώνεται. Έχει δίκιο ο από πάνω. Και μάλιστα πολύ εύκολο. Αν απομονώσεις τους όρους που χρησιμοποιείς και τους βάλεις στο google θα παίρνεις πολύ πιο γρήγορα απάντηση.
nantia_rd Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Ωραία, κατάλαβα πως έχουν περίπου τα πράγματα! Έχετε δίκιο με το google, κατάφερα να βρώ αρκετά έτσι! Και κάτι που δεν βρήκα με την αναζήτηση. Έχω δημιουργήσει 3 αρχεία(my_programme.c my_functions.c και gn.h). Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι με ποια εντολή θα κάνω compile το παραπάνω πρόγραμμα; Το θέμα είναι ότι για να λειτουργήσει το πρόγραμμα χρειάζονται και τα 3 αρχεία. Καμιά ιδέα;
myle Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Υποθέτω το header file το έχεις κάνει include εκεί που πρέπει >gcc my_programme.c my_functions.c -o onoma_programmatos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.