joskem Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Γεια σας !! Λοιπόν κάνοντας αιτήσεις σε πανεπιστήμια για μάστερ (για electrical engineering), είχα στο μυαλό μου - όπως είχα δει και από τα rankings ότι μετά το Imperial (στο οποίο δεν έκανα αίτηση γιατί δε μου άρεσαν τα μαστερ του), ερχόταν σε κατάταξη το UCL..Έλαβα λοιπόν τα offer και το παράδοξο είναι ότι το UCL μου ζητά πτυχίο μόνο 6.5/10!! Αντίθετα το Essex για παράδειγμα που νομίζω είναι πιο δευτεροκλασσάτο ζητά 7.3/10 και γενικότερα από όσα πανεπιστήμια έκανα αίτηση το μικρότερο βαθμό τον ζήτησε το UCL. Ποια η γνώμη σας? Γιατί συμβαίνει αυτό? Λέτε να μην αξίζει?
freedubus Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 ε όχι και να μην αξίζει το UCL... Imperial, St. Andrews, UCL παιζουν στην ίδια κατηγορία με Οxford, Cambridge...τι λέμε τώρα
Hamurabi Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Πολλες φορες δεν ειναι δυσκολο το να "μπεις" αλλα το να "βγεις";-)
Typhoon Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Άλλωστε μην ξεχνάς ότι αυτός είναι ο ελάχιστος βαθμός πτυχίου για να κάνεις αίτηση. Που σημαίνει ότι θεωτηρικά μπορεί να σε πάρουν με 6.5 αλλά αν το πανεπιστήμιο είναι όντως καλό μάλλον αποκλείεται. Μπορεί να το κάνουν για να μην αποκλείσουν υποψηφίους με σχετικά χαμηλό βαθμό αλλά μεγάλη εργασιακή ή άλλου είδους εμπειρία.
joskem Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δηλαδή τι εννοεις Typhoon? Ότι μπορεί στο τέλος να μην τον πάρουν κάποιον ο οποίος απλά έχει ένα 6.5 και τίποτα άλλο (πχ εργασιακή εμπειρία)? Γιατί όταν πιο δεύτερα πανεπιστήμια ζητούν 7-7.5 και ξαφνικά το UCL σου ζητά 6.5 κάπου υποψιάζεσαι για το τι είναι αυτό που δεν πάει καλά...Απλά λες φαντάζομαι ότι αυτόν που θα πάρουν με 6.5 θα του ζητούν να έχει και άλλου είδους προσόντα?? Εσείς μεταξύ Bristol, UCL, Esse, Kings, Leeds τι θα μου συνιστούσατε για electrical engineering? (κυρίως με νοιάζει επίπεδο σπουδών, επίπεδο φοιτητών, δυνατότητες εργασίας)
De@th L0rd Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δηλαδή τι εννοεις Typhoon? Ότι μπορεί στο τέλος να μην τον πάρουν κάποιον ο οποίος απλά έχει ένα 6.5 και τίποτα άλλο (πχ εργασιακή εμπειρία)? Γιατί όταν πιο δεύτερα πανεπιστήμια ζητούν 7-7.5 και ξαφνικά το UCL σου ζητά 6.5 κάπου υποψιάζεσαι για το τι είναι αυτό που δεν πάει καλά...Απλά λες φαντάζομαι ότι αυτόν που θα πάρουν με 6.5 θα του ζητούν να έχει και άλλου είδους προσόντα?? Εσείς μεταξύ Bristol, UCL, Esse, Kings, Leeds τι θα μου συνιστούσατε για electrical engineering? (κυρίως με νοιάζει επίπεδο σπουδών, επίπεδο φοιτητών, δυνατότητες εργασίας) Aν έχεις τα κότσια θα σου πρότεινα το MIT.
DarkOrion Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Πολλες φορες δεν ειναι δυσκολο το να "μπεις" αλλα το να "βγεις";-) Βασικά πάντα ισχύει αυτό. Ξέρω άτομα που τα πήρανε για ένα χρόνο και μετά πήρανε πόδι. Πάντως το imperial γιατί δεν σου άρεσε. Δεν ξέρω, αλλά εγώ το θεωρώ το καλύτερο πολυτεχνείο της Αγγλίας, αν και γενικά τα πανεπιστήμια της Αγγλίας στο σύνολο τους δεν τα έχω σε καμία εκτίμηση. Το έχουνε μετατρέψει σε εμπόριο το ζήτημα για να βγάλουν γράγκα. Εξαιρώ βέβαια ορισμένα πολύ καλά και αναγνωρισμένα (Imperial, oxford, cambridge...). Tα υπόλοιπα πιστεύω οτι σου πουλάνε πτυχίο.
DarkOrion Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Aν έχεις τα κότσια θα σου πρότεινα το MIT. Και επίσης Stanford, Caltech, Columbia κλπ. Αυτά θέλουν όμως σίγουρα πάνω από 8,5 και όχι μόνο βαθμό, αλλά και άλλα πράγματα... Άσε, σε ένα χρόνο μπαίνω και εγώ στο ψάξιμο να δω πού θα καταλήξω. Μην ξεχνάς βέβαια οτι τα πανεπιστήμια της Αμερικής, και προφανώς τα ιδιωτικά όπως αυτά που ανέφερα θέλουν πολύ περισσότερα λεφτά τον χρόνο για δίδακτρα....
joskem Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 βαθμό έχω περίπου 9. Το θέμα είναι ότι η Αμερική έχει τα θετικά της έχει όμως και τα αρνητικά της. Και δεδομένου ότι δεν έχω την οικονομική δυνατότητα για μαστερ στην Αμερική, θα μπορούσα να πάω για διδακτορικό εκεί όπου λόγω υποτροφιών που μπορώ να πάρω τα έξοδα θα έιναι ελάχιστα. Αλλά εκτός του θέματος της απόστασης, το ψυχολογικό κτλ κτλ είναι το πρόβλημα ότι ένα διδακτορικό είναι 4-5 χρόνια. Και τελειώνοντας το σούπερ διδακτορικό στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου..τι να έρθεις να κάνεις στην Ελλάδα? Είμαστε χρόοοονια πίσω. Άρα μένεις 10 χρόνια Αμερική. Τότε ίσως χτυπήσεις και καμμιά ακαδημαική θέση εδώ (αν και δύσκολο). Για αυτό το "ίσως " δεν πίστεψα ότι θα άξιζε να φύγω τόσα χρόνια μακριά από την Ελλάδα..Για αυτό και σκέφτηκα τη λύση της Ευρώπης
al-ex Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 ... αν και γενικά τα πανεπιστήμια της Αγγλίας στο σύνολο τους δεν τα έχω σε καμία εκτίμηση. Το έχουνε μετατρέψει σε εμπόριο το ζήτημα για να βγάλουν γράγκα. . Δε ξέρω με ποια κριτήρια γράφεις ότι γράφεις, αλλά έστω ότι αληθεύουν αυτά που λες, αυτό σημαίνει ότι για να έχουν αρκετή πελατεία from all over the globe, το εμπόρευμα που πουλάνε είναι πολύ καλό και αναγνωρίζεται απ όλο τον κόσμο. Επίσης είναι αστείο να λες ότι βγάζουν φράγκα, χρεώνοντας δίδακτρα για undergraduate courses 3100 λίρες (περίπου 4300 ευρω) σε ετήσια βάση γι αυτά που προσφέρουν, όταν βουλγαρορουμανοσλοβενοουγγρικα και δε ξέρω τι άλλα ακομα, χρεώνουν αρκετά ψηλότερα δίδακτρα. Και σε τελική ανάλυση, ο Ευρωπαίος και φυσικά κι ο Έλληνας φοιτητής, άμεσα δε πληρώνει τίποτα για δίδακτρα στα Βρετανικά πανεπιστήμια. Παίρνει δάνειο από τη Βρεττανικη κυβέρνηση το οποίο αποπληρώνει σε πολυ μικρες δοσεις, αφού τελειώσει τις σπουδες, αρχίζει να εργάζεται και το μηνιαίο εισοδημα του ξεπερνά τις 1500 λιρες. Όσο για το ότι δε τα έχεις σε εκτίμηση, σ αυτό το λινκ θα βρεις στα 100 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου 19 Βρετανικά (και οχι μονο oxbridge,LSE,UCL και Imperial) και κανένα Ελληνικό, αν αυτό σου λέει κάτι. Ας κάναμε λοιπόν κι εμείς εμπόριο αλλά να βλέπαμε και κανα δικό μας σ αυτή τη λίστα, αλλιώς όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια http://www.topuniversities.com/worlduniversityrankings/results/2007/overall_rankings/ Και για να μη παρεξηγηθω, σιγουρα υπαρχουν και καποια πανεπιστημια χαμηλου επιπεδου, αλλα δε μπορω να δεχτω οτι τα καλα ειναι μονο τα 3-4 που ανεφερες
Dikemou Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δε ξέρω με ποια κριτήρια γράφεις ότι γράφεις... Με τα κριτήρια του "σε ένα χρόνο μπαίνω και εγώ στο ψάξιμο"...
biscoto Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 ο παππούς μου ήταν μέχρι πέρυσι καθηγητής στο Stanford και μου είπε οτι απο τον Σεπτέμβρη άρχισαν δοκιμαστικά μια καινούργια στρατηγική. Οσοι φοιτητές έχουν γονείς με εισόδημα λιγότερο απο ενα ποσό (νομίζω 60κ$ το χρόνο) καλύπτονται σε όλα απο το πανεπιστήμιο... δλδ στέγη,βιβλία,φαί,δίδακτρα! βέβαια για να μπείς, ο βαθμός δεν ειναι το μονο που κοιτάνε αλλά αξίζει να το ψάξεις αν ενδιαφέρεσαι
joskem Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 πολύ ενδιαφέρον αυτό που μου λες και δεν το είχα ξανακούσει!! Βέβαια είναι λίγο αργά για Αμερική τώρα..αλλά αν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο θα μπορώ να πάω ένα χρόνο αργότερα! Αν έχεις οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θα μου ήταν πολύ χρήσιμη!! Σε ευχαριστώ για τη βοηθεια!!
DarkOrion Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δε ξέρω με ποια κριτήρια γράφεις ότι γράφεις, αλλά έστω ότι αληθεύουν αυτά που λες, αυτό σημαίνει ότι για να έχουν αρκετή πελατεία from all over the globe, το εμπόρευμα που πουλάνε είναι πολύ καλό και αναγνωρίζεται απ όλο τον κόσμο. Επίσης είναι αστείο να λες ότι βγάζουν φράγκα, χρεώνοντας δίδακτρα για undergraduate courses 3100 λίρες (περίπου 4300 ευρω) σε ετήσια βάση γι αυτά που προσφέρουν, όταν βουλγαρορουμανοσλοβενοουγγρικα και δε ξέρω τι άλλα ακομα, χρεώνουν αρκετά ψηλότερα δίδακτρα. Και σε τελική ανάλυση, ο Ευρωπαίος και φυσικά κι ο Έλληνας φοιτητής, άμεσα δε πληρώνει τίποτα για δίδακτρα στα Βρετανικά πανεπιστήμια. Παίρνει δάνειο από τη Βρεττανικη κυβέρνηση το οποίο αποπληρώνει σε πολυ μικρες δοσεις, αφού τελειώσει τις σπουδες, αρχίζει να εργάζεται και το μηνιαίο εισοδημα του ξεπερνά τις 1500 λιρες.Όσο για το ότι δε τα έχεις σε εκτίμηση, σ αυτό το λινκ θα βρεις στα 100 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου 19 Βρετανικά (και οχι μονο oxbridge,LSE,UCL και Imperial) και κανένα Ελληνικό, αν αυτό σου λέει κάτι. Ας κάναμε λοιπόν κι εμείς εμπόριο αλλά να βλέπαμε και κανα δικό μας σ αυτή τη λίστα, αλλιώς όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια http://www.topuniversities.com/world...rall_rankings/ Και για να μη παρεξηγηθω, σιγουρα υπαρχουν και καποια πανεπιστημια χαμηλου επιπεδου, αλλα δε μπορω να δεχτω οτι τα καλα ειναι μονο τα 3-4 που ανεφερες 1ον) Είπα οτι όλα τα παραπάνω είναι προσωπική μου γνώμη 2ον) Η λίστα που μου παραθέτεις δεν μου λέει πραγματικά τίποτα. http://www.webometrics.info/top4000.asp?offset=250 Και εγώ σου έχω ακόμα μία λίστα στην οποία στην 1η κατοστάδα είναι 5 αγγλικά πανεπιστήμια αν μέτρησα καλά, και για παράδειγμα το University of Southampton είναι πολύ πάνω από το Imperial College. Εσύ συμφωνείς με αυτό? Γενικά, καλές οι λίστες, αλλά δεν μας λένε και με τι κριτήρια βγαίνουν. Δηλαδή, θέλω να πω, άμα τα κριτήρια είναι πόσο μεγάλο είναι το campus, τι εστιατόρια έχει, πόσες εστίες έχει κλπ, εσύ τι πιστεύεις, οτι τα ελληνικά μπορούν να συναγωνιστούν τα ξένα. Ο λόγος που τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι τόσο πίσω σε σύγκριση με τα άλλα είναι τα κόμματα που κάνουν ότι θέλουν, το γεγνός οτι μπορεί να χρωστάς μαθήματα μέχρι να γεράσεις, οι αφίσες που κρεμάει ο καθένας από δω και απο κεί, το γεγονός οτι δεν γίνεται καθόλου έρευνα στα πανεπιστήμια γιατί φωνάζει ο κόσμος και λέει έξω οι επιχειρήσεις από τα ιδρύματα, η έλλειψη υποδομών, με μία λέξη οτι στα ελληνικά πανεπιστήμια κάνει ο καθένας ότι του κ@@λώσει. Όλα αυτά είναι που το εμπόρευμα μας είναι πίσω. 3ον) Τα Αγγλικά πανεπιστήμια δεν τα σνομπάρω, ίσα ίσα που και εγώ σκέφτομαι κάποια από αυτά. Δεν τα έχω κοιτάξει όλα, και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για όλα, αλλά ρε παιδί μου, όταν έρχονται και κάνουν εκθέσεις στην Ελλάδα, τι πράγμα είναι αυτό? Σαν σε λαική μου φαίνεται που διαλαλεί ο καθένας την πραμάτεια του. 4ον) Σε αυτό δεν είμαι σίγουρος, αλλά το αναφέρω. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος. Εσύ μπορεί να πληρώνεις 3000 λίρες, όπως αναφέρεις, αλλά τα υπόλοιπα τα πληρώνει η ευρωπαική ένωση. 5ον) Μην κοιτάς μόνοτα έξοδα για το πανεπιστήμιο. Το εμπόριο δεν είναι το πανεπιστήμιο (μόνο), είναι όλη η νοοτροπία. Σου λέει θα έρθει ο άλλος εδώ και θα μου τα ακουμπάει για 4 χρόνια (ενοίκιο, everyday life). 6oν) Όταν είσαι στην Ελλάδα, και μένεις στην Αθήνα και το παιδί σου περάσει ας πούμε στην Πάτρα, σκέφτεσαι να το στείλεις έξω γιατί πάνω κάτω τα έξοδα είναι ίδια (αναλογικά πάντα). Και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο. Πέρσυ χάσαμε ένα έτος με καταλήψεις. Ξέρω οτι υπήρχε λόγος, δεν διαφωνώ, αλλά αυτό στο εξωτερικό δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί. Όλα αυτά είναι που κρίνουν ένα πανεπιστήμιο αν είναι καλό ή κακό. Γι αυτό είμασττε τόσο πίσω σε αυτές τις λίστες. Και πάλι το EMΠ σε καλή θέση είναι όπως βλέπεις (252). Δεν τα πάει και άσχημα με όλα αυτά που συμβαίνουν... Και πάλι, όλα αυτά είναι γνώμες μου....
DarkOrion Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Με τα κριτήρια του "σε ένα χρόνο μπαίνω και εγώ στο ψάξιμο"... Το ότι σε ένα χρόνο μπαίνω στο ψάξιμο, δεν σημαίνει οτι δεν ξέρω και δεν έχω και δική μου γνώμη. Ο κόσμος προτιμάει τα πανεπιστήμια της Αγγλίας γιατί είναι οργανωμένα και σε στρώνουν κάτω να διαβάσεις. Άμα θές να μάθεις όμως, είτε είσαι στο ΜΙΤ είτε στο πανεπιστήμιο της Κωλοπετεινίτσας είσαι, θα μάθεις... Και αυτό πιστεύω μετράει παραπάνω στην αγορά εργασίας. Καλό το χαρτί του πανεπιστημίου, αλλά καλύτερη η πρόθεση του καθενός... ο παππούς μου ήταν μέχρι πέρυσι καθηγητής στο Stanford και μου είπε οτι απο τον Σεπτέμβρη άρχισαν δοκιμαστικά μια καινούργια στρατηγική. Οσοι φοιτητές έχουν γονείς με εισόδημα λιγότερο απο ενα ποσό (νομίζω 60κ$ το χρόνο) καλύπτονται σε όλα απο το πανεπιστήμιο... δλδ στέγη,βιβλία,φαί,δίδακτρα! βέβαια για να μπείς, ο βαθμός δεν ειναι το μονο που κοιτάνε αλλά αξίζει να το ψάξεις αν ενδιαφέρεσαι Επειδή ενδιαφέρομαι, ίσως και για το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, θα ήθελα να μάθω αν ξέρεις μήπως αυτό αφορά μόνο τους προπτυχιακούς ή και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και γενικά αν παίζει κάποιου είδους επιχορήγηση-υποτροφεία...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.