Προς το περιεχόμενο

Τον SATA τον βλέπει σαν ATA :(

ASSOS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν SATA σε μια μητρική GIGABYTE 8Ι945-G και τρέχοντας SYSOFT SANDRA βλέπω ότι σέρνεται 70mb/sec και ύστερα κοιτάω ότι τα Windows τον βλέπουν σαν ΑΤΑ και όχι σαν SATA.

Στο BIOS έχω ρυθμίσει τα σχετικά και δεν μπορώ να βρώ λύση. Η συγκεκριμένη μητρική υποστηρίζει IDE και SATA Και έχει κάπως μπερδεμένες ρυθμίσεις.

Κατά την εκκίνηση δεν έπρεπε να μου δείχνει από ότι γνωρίζω τον δίσκο μαζί με το DVD-R γιατί στην εκκίνηση δείχνει μόνο τις συσκευές IDE. Έτσι δεν είναι?

Δημοσ.

70mb/sec είναι λογικό για απλό sata.(εκτός και αν περιμένεις να πιάσεις 150mb/sec πράγμα αδύνατο μια και το πόσο αυτό είναι θεωρητικό!)

μπες στο bios να δεις αν εμφανίζεται στα sata ο δισκος.

Δημοσ.

Επίσης στην αρχική οθόνη του POST δεν εμφανίζονται οι SATA (τουλάχιστον όχι πάντα - παίζει να εξαρτάται από το chipset).

Δημοσ.

Στο Bios δεν υπάρχει σημείο που εμφανίζει τους SATA δίσκους! Εκτός και εαν δεν μπορώ να το βρώ εγώ. Και στην αρχική οθόνη του Post όντος δεν εμφανίζει τους SATA. Το πρόγραμμα Benchmark μου δείχνει ότι είναι ATA ο δίσκος. Που αλλού από τα windows ή με ποιο άλλον tool μπορώ να τσεκάρω εάν ο δίσκος λειτουργεί σαν SATA ή ΑΤΑ?

(Η μητρική μου έχει και IDE θέσεις που με κάποιες επιλογές από το BIOS μπορούν να λειτουργήσουν IDE kai SATA συσκευές μαζί. Κάπου εκεί μπερδεύετε το πράμα εάν και έχω απενεργοποιήσει τις σχετικές ρυθμίσεις).

Δημοσ.

Στην συννημένη εικόνα μπορείτε να δείτε τις επιλογές στο BIOS μήπως και γνωρίζετε από το δικό σας τις ρυθμίσεις.

post-788-12906296177_thumb.jpg

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όπως το βλέπω, θα έλεγα ότι η ρύθμιση αυτή θα πρέπει να είναι στο enhanced...πιθανώς να πρέπει να περάσεις πάλι windows όμως.

Όταν έστησες τα windows δεν έβαλες sata drivers από floppy, έτσι;

Δημοσ.

Από floppy έβαλα κανονικά. Για την ακρίβεια έγραψα τους SATA drivers se CD με το πρόγραμμα WinLite και έτσι απλά δεν χρειάστηκε να βάλω δισκέτα. Με το κανονικό Setup CD των windows δεν είδε καθόλου Drives.

Και άλλους δίσκους SATA που σύνδεσα σήμερα τους βλέπει σαν ATA :(

Δημοσ.

ο δίσκος σου λειτουργεί ακριβώς όπως προορίστηκε κ από την στιγμή που τον βλέπεις στα windows δεν υπάρχει θέμα ata/sata. Τον χρησιμοποιείς στο μέγιστο της απόδοσής του.

Δημοσ.

Στην επιλογή x Giga Raid Function αναφέρει ATA. Δεν ξέρω μήπως εκεί πρέπει να κάνεις κάποια αλλαγή. Επίσης προσπάθησα να βρω τη μητρική σου στο google αλλά μήπως έχεις γράψει λάθος το μοντέλο της…

Δημοσ.
ο δίσκος σου λειτουργεί ακριβώς όπως προορίστηκε κ από την στιγμή που τον βλέπεις στα windows δεν υπάρχει θέμα ata/sata. Τον χρησιμοποιείς στο μέγιστο της απόδοσής του.

Ετσι ακριβώς είναι. Αφού τον αναγνωρίζουν τα windows δουλεύει κανονικά ως sata... δεν υπάρχει περίπτωση να τον διαβάζει ως IDE-pata ή ως floppy ;)

Η ταχύτητα (70mb/sec) είναι φυσιολογική. Δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσει τα 300MB/sec.

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις παίδες. Τα ίδια απάντησε και η GIGABYTE περίπου που είχα στείλει ένα e-mail.

Η μητρική είναι αυτή

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=1906&ProductName=GA-8I945P-G

Παρ'ολα αυτά ο δίσκος μου συνεχίζει να τρέχει σχετικά αργά. Είχα κάνει λάθος στο προηγούμενο post.... δεν πάει με 74 αλλά με 52mb/sec. Στο sysoft sandra τον RAPTOR μου τον βγάζει πιο αργό ακόμα και από δίσκους με λιγότερεσ στροφές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...