neXTgen Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 γειά χαρά σε όλους και καλά σαρακοστή. έχω εδώ και 1.5 χρόνο μια 26'' TFT τηλεόραση LG. όταν πας στα input της βλέπεις : TV AV1 AV2 S-Video2 AV3 AV4 Component RGB HDMI στο tv βλέπω επίγεια τηλεόραση UHF με το RF, ΑV1 είναι το SCART1 ΑV2 είναι το SCART2 κλπ.. είχα λοιπόν συνδεδεμένα στο AV1 AV2 ένα DVD player κι έναν δορυφορικό δέκτη... άλλαξα δορυφορικό δέκτη και με το που το συνδέω blέπω να πάιζει ένα είδωλο στην οθόνη (στο standby ο δέκτης) ένα πλαίσιο φανταστείτε που πάει δεξιά κυκλικά (και ξανάρχεται δηλαδή από τα αριστερά κ.ο.κ.) λέω θα φταίει το καλώδιο (που δεν το έιχα αλλάξει όμως) το αλλάζω τίποτα σκεπάζει δηλαδή το πλαίσιο αυτό και τα κανάλια στο mode tv ακόμα και κλειστός, μόνον τον ήχο των καναλιών έχεις . όλα αυτά ενώ είχα συνδεδεμένο τον δορ. δέκτη με scart στη θεση 1 AV1 αλλάζω θέση scart στην πλάτη της TV και το βάζω στο AV2 OΛΑ ΚΑΛΑ... ανοίγεις δέκτη βλέπεις δορυφορικά, κλείνεις δέκτη βάζεις TV βλέπεις επίγεια. τέλεια εικόνα κανένα πρόβλημα, συνδέω συνεπώς και στο AV1 το DVD και παίζουν όλα τέλεια. ΕΡΩΤΗΣΗ : αυτό γιατί συμβαίνει ? είναι τα δύο scart inputs της LG 26'' μη ισοδύναμα μεταξύ τους ? τη δουλειά μου την κάνω μια χαρά αλλά από τεχνική περιέργεια κυρίως μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο δορ. δέκτη ρωτάω, αλλά αν υπήρχε δεν θα το έκανε και στα δύο scart inputs ?? πρόσθετα στοιχεία για να βοηθηθείτε να μου απαντήσετε : το mode που στέλνει εικόνα ο δορ. δέκτης λέει RGB (έχει κι άλλες επιλογές μεταξύ των οποίων S-Video το οποίο όταν το θέτω από το menu του, δουλεύει καλά και στα δύο scart απλά στέλνει μαυρόασπρη εικόνα) αυτό σημαίνει πως από τα δύο scart inputs το ένα είναι RGB και το άλλο είναι TI??? άλλο ένα tip : παίζει η τηλεόραση (mode TV), - (περίπτωση 1) όταν ανοίγω το DVD-player (scart AV1 εκεί που είχα προβλημα με το δορυφορικό) παίρνει to focus από τα επίγεια και γυρίζει στο DVD (χωρίς να το διαλέξω) κλείνω το DVD γυρίζει πάλι σε τηλεόραση - (περίπτωση 2) όταν ανοίγω το δορ. δέκτη (scart AV2) η τηλεόραση συνεχίζει να παίζει και πρέπει από το input menu της LG να διαλέξω το AV2 για να δω δορυφόρο... ελπίζω να σας κατατόπισα για να με βοηθήσετε στο μυστήριο, εννοείτε αν κάποιος διαβάσει το μήνυμα και είχε παρόμοια εμπειρία παρακαλώ να την καταθέσει, πείτε μου πως είναι θέμα RGB scart και non-RGB scart και όχι κάποιο πρόβλημα στο δέκτη ευχαριστώ !
vagpap Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Χωρίς να ξέρω τη συγκεκριμένη TV, η δικιά μου Philips 32PW8720 ενώ έχει 2 SCART, το λέει καθαρά ότι μόνο το SCART1 υποστηρίζει RGB σήμα.
neXTgen Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 και είναι λογικό στο άλλο scart αν υποθέσουμε πως δεν είναι RGB να εμφανίζει το κινούμενο είδωλο/πλαίσιο που "σκεπάζει" την εικόνα απ΄ τα κανάλια κι αφήνει μόνο τον ήχο τους ?
vagpap Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Έχω δει τηλεοράσεις να κάνουν "παράσιτα" οι συσκευές μεταξύ τους, ο δέκτης δηλαδή να εμπλέκεται με τα scart κλπ. Ίσως έχεις πέσει σε καμιά τέτοια ιστορία. Ένα ενδεχόμενο λέω, ψάχτο περισσότερο, ίσως και με τεχνικό για περισσότερα.
neXTgen Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 οκ, μίλησα με φίλο μου τεχνικό και μου είπε ότι είναι εν μέρει φυσιολογικό μιας και δεν θα είναι και τα 2 scart rgb (εξ' ου και το ενα παιρνει το focus) απλά κάποιες τηλεοράσεις δέχονται δυνατά το σήμα (σαν παρεμβολή-παράσιτο) προφανώς και η δική μου. τη δουλειά μου πάντως την κάνω μια χαρα συνεπως, κάπου εδώ το θέμα κλείνει . ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.