Προς το περιεχόμενο

Aφαιρεση vista και εγκατασταση xp....

ALXIOA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω ενα λαπτοπ acer 5310 αυτος φοραει σκληρο εναν hitachi 80 gb...προσπαθησα να τον κανω φορματ με το δισκακι απο τα χπ αλλα δεν εβρισκε τον σκληρο δισκο...(φορματ δεν μπορουσα να τον κανω απο την γραμμη εντολων...)ετσι κατεβασα το gparted-livecd-0.3.4-7...εβαλα το δισκακι μεσα ετρεξε κανονικα μου εσβησε οτι υπηρχε μεσα στο c: αλλα οταν ξαναεβαλα το δισκακι με τα χπ sp2 παλι μου εκανε το ιδιο..δηλ η εγκατασταση σταματησε εμφανιζοντας το μηνυμα οτι δεν μπορει να εντοπισει τον σκληρο για να συνεχισει...τι αλλο πρεπει να κανω για ολοκληρωθη η εγκατασταση των χπ με επιτυχια....(μπηκα στο site tis hitachi )και βρηκα ενα αρχειο Diskette creator for Windows το κατεβασα αλλα το εγραψα σε cd αλλα οταν το εβαλα στον acer δεν μπορεσε να το διαβασει...για βοηθηστε ρε παιδια....ειναι αναγκη....σας παρακαλω....

Δημοσ.

Μπες στο bios και δενς αν υπαρχει καποια επιλογη για το σκληρο δισκο να δουλεψει σε IDE emulation mode.

Τα XP δεν το βλεπουν γιατι ο δισκος ειναι SATA. Αν δεν το φτιαξεις απο το bios η λυση μετα ειναι να βαλεις δισκετα με sata drivers πατωντας f6 οταν σου ζητησει στην εγκατασταση, η να φτιαξεις το δικο σου xp cd με ενσωματωμενους drivers. Υπαρχει ενα sticky εδω στο forum για unattended xp cd το οποιο περιλαμβανει και αυτο που λεω.

Δημοσ.

φιλε μου ο δισκος στην αναλυση που ειχα κανει ειναι ΑΤΑ...δεν ειναι SATA...επισης δεν υπαρχει στο bios η επιλογη που μου ειπες...αυτο το sticky πως θα το βρω....παιζει να φταει τιποτα αλλο....

Δημοσ.

"ανάλυση";

δηλαδή ;

Επίσης αυτό που ψάχνεις στο BIOS είναι το AHCI support (αν βέβαια είναι sata ο δίσκος...είσαι σίγουρος ότι δεν είναι; )

Για την ιστορία,τα stickies είναι τα πρώτα threads σε κάθε topic,αυτά που είναι χρωματισμένα μπλε.Το συγκεκριμένο,είναι ΑΚΡΙΒΩΣ σ΄αυτό το thread ,το "windows" δηλαδή (http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=85147 ) ,4ο στη σειρά για την ακρίβεια..

Επίσης,εκτός κι αν ο δίσκος σου έβγαλε στα καλά καθούμενα χοντρό πρόβλημα(πιθανώς με το file system)δε βλέπω άλλο λόγο να μην τον βλέπει...

Αλλά νομίζω και γω ότι απλά ειναι SATA όπως σου είπε και ο BSPUS...

Δημοσ.

τι πρεπει να κανω ρε παιδια....για να μου πει καποιος με την σειρα τι πρεπει να κανω για να βαλω τα χπ....ευχαριστω...

Δημοσ.

TO διαβαζω φιλε μου αλλα δεν πολλυυυυ βγαζω ακρη...μπερδεμενα ειναι....καποια πιο κατανοητη οδηγια....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...