mamouxalos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 αυτο λέγεται καφρίλα Ενώ αυτό που προτείνεις εσύ πως λέγετε για κάτσε να σκεφτώ μμμμ.... τσατσίλα να το πω βοήθα με φτωχέ να μην γίνω σαν και σένα να το πω βαράτε με και ας κλαίω , πιείτε μου το αίμα έχω μπόλικο. Τώρα Houston δεν ξέρω αν ακόμα έχεις βγει στην αναζήτηση εργασίας ή αν δουλεύεις αλλά θα δεχόσουν να δουλέψεις ανασφάλιστος. Σκέψου να είχες ένα ατύχημα στην εργασία σου τι θα γινόταν; Μόνο αυτό.
kage Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 καλα οταν του κοβουν μονο 1000ε προστιμο ειναι λογικο να μην τον νοιαζει αν τον πιασουν..
Erunildo Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Ναι μεν αλλα ειναι η κατασταση.. Και εγω θα ηθελα να ειμαι ασφαλισμενος,το θεμα ειναι οτι (τουλαχιστον Θεσσαλονικη) στην πλειονοτητα των μαγαζιων δεν σου κολανε ενσημα.Εψαχνα καιρο πριν καταληξω εκει και ελαχιστα μαγαζια προσφερουν πληρη ασφαλιση. Το να αρχισεις τις καταγγελιες ειναι μια λυση,αλλα πρακτικα εχεις προβλημα,μιας και θα εισαι παλι ανεργος Ετσι και αλλιως το προβλημα δεν ειναι οτι δεν γινονται ελεγχοι,το προβλημα ειναι οτι πολλες φορες δεν κανουν σωστα την δουλεια τους. Ηρθε η εφορια ειδαν κατι χαρτια,εκατσαν φαγανε,καφεδακι, χαβαλε με το αφεντικο και φυγαν χωρις να κανουν την δουλεια τους(δεν κοβει παντα αποδειξεις,αλλα χαλαλι αφου τους ταισε..). Οποτε ποιος μου λεει οτι με την καταγγελια θα κανουν σωστα την δουλεια τους; Γιατι μαλλον θα χασω την δουλεια μου και δεν θα αλλαξει τιποτα... Δεν ειναι η πρωτη φορα που βλεπω να γινετε "ελεγχος". Και στο προηγουμενο μαγαζι(αριστοτελους,κεντρο) ολοκληρος οροφος ηταν παρανομος αλλα κανενας δεν τον εβλεπε.. Και κατι αλλο.Δεν καταλαβαινω γιατι δεν γινονται σωστα οι ελεγχοι. Δεν απαιτει υποδομες ή ξερω γω τι αλλο. Απλως βουληση να ερθουν να κανουν σωστα την δουλεια τους. Σε 15 λεπτα πηραν 3000 χιλιαρικα,και ενα μαγαζι ακομη ασφαλιζει το προσωπικο του. Δηλαδη αν το κανουν σε ολα τα μαγαζια τι θα παθουν; Θα μαζεψουν ενα καλο κομποδεμα απο προστιμα και θα ειναι ολα καλυτερα.Ασε που μπορουν να το εχουν και σαν επιτευγμα για τις προεκλογικες περιοδους.. Houston,οχι δεν θα ειχα προβλημα να δαγκωσω το χερι του Ουτε και των προηγουμενων αφεντικων.. Δεν ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις τους οποτε αν ηξερα οτι θα μπορουσα να παρω αυτα που δικαιουμαι,θα τους ξεριζωνα το χερι.. Υ.Γ. Σημερα παω να βαλω υπογραφες και απο αυριο ενσημα. Οταν θελουν μια χαρα τα καταφερνουν..
Houston Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 με τα μυαλά που κουβαλάς δεν πρόκειται να ορθοποδήσεις σε καμιά δουλειά
Sorath Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 με τα μυαλά που κουβαλάς δεν πρόκειται να ορθοποδήσεις σε καμιά δουλειά !!!! :shock::shock: Είσαι τραγικός κακομοίρη μου.... απίστευτα τραγικός!!!
mamouxalos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Ναι μεν αλλα ειναι η κατασταση.. Και εγω θα ηθελα να ειμαι ασφαλισμενος,το θεμα ειναι οτι (τουλαχιστον Θεσσαλονικη) στην πλειονοτητα των μαγαζιων δεν σου κολανε ενσημα.Εψαχνα καιρο πριν καταληξω εκει και ελαχιστα μαγαζια προσφερουν πληρη ασφαλιση. Το να αρχισεις τις καταγγελιες ειναι μια λυση,αλλα πρακτικα εχεις προβλημα,μιας και θα εισαι παλι ανεργος Ετσι και αλλιως το προβλημα δεν ειναι οτι δεν γινονται ελεγχοι,το προβλημα ειναι οτι πολλες φορες δεν κανουν σωστα την δουλεια τους. Ηρθε η εφορια ειδαν κατι χαρτια,εκατσαν φαγανε,καφεδακι, χαβαλε με το αφεντικο και φυγαν χωρις να κανουν την δουλεια τους(δεν κοβει παντα αποδειξεις,αλλα χαλαλι αφου τους ταισε..). Οποτε ποιος μου λεει οτι με την καταγγελια θα κανουν σωστα την δουλεια τους; Γιατι μαλλον θα χασω την δουλεια μου και δεν θα αλλαξει τιποτα... Δεν ειναι η πρωτη φορα που βλεπω να γινετε "ελεγχος". Και στο προηγουμενο μαγαζι(αριστοτελους,κεντρο) ολοκληρος οροφος ηταν παρανομος αλλα κανενας δεν τον εβλεπε.. Και κατι αλλο.Δεν καταλαβαινω γιατι δεν γινονται σωστα οι ελεγχοι. Δεν απαιτει υποδομες ή ξερω γω τι αλλο. Απλως βουληση να ερθουν να κανουν σωστα την δουλεια τους. Σε 15 λεπτα πηραν 3000 χιλιαρικα,και ενα μαγαζι ακομη ασφαλιζει το προσωπικο του. Δηλαδη αν το κανουν σε ολα τα μαγαζια τι θα παθουν; Θα μαζεψουν ενα καλο κομποδεμα απο προστιμα και θα ειναι ολα καλυτερα.Ασε που μπορουν να το εχουν και σαν επιτευγμα για τις προεκλογικες περιοδους.. Houston,οχι δεν θα ειχα προβλημα να δαγκωσω το χερι του Ουτε και των προηγουμενων αφεντικων.. Δεν ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις τους οποτε αν ηξερα οτι θα μπορουσα να παρω αυτα που δικαιουμαι,θα τους ξεριζωνα το χερι.. Υ.Γ. Σημερα παω να βαλω υπογραφες και απο αυριο ενσημα. Οταν θελουν μια χαρα τα καταφερνουν.. Όσο αφορά τους ελέγχους αν γινόταν όπως έπρεπε δεν θα είχε το ΙΚΑ το έλλειμα που έχει τώρα και δεν θα κινδύνευε να καταρεύσει.
Houston Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 χαχαχα αν γινόταν οι έλεγχοι όπως έπρεπε οι κοιλάρες των διοικητικών θα ήταν άλλες τόσες Δεν ειναι η πρωτη φορα που βλεπω να γινετε "ελεγχος". Και στο προηγουμενο μαγαζι(αριστοτελους,κεντρο) ολοκληρος οροφος ηταν παρανομος αλλα κανενας δεν τον εβλεπε.. τι παει να πει παράνομος πως δλδ είσαι εσύ σε θέση να το κρίνεις αυτό?
KWSN_Men Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 για να μπορείς εσύ να ρως την μπριζολίτσα σου στα 6 -8 Ε. Έτσι είναι, πραγματικά. Γιατί ως γνωστόν, η μπριζόλα έχει κέρδος 10%.
Erunildo Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Houston,για το αν θα ορθοποδησω σε καποια δουλεια θα δειξει..Για τον οροφο(η κουζινα),well ετυχε την μερα που καναν ελεγχο να ημουν πανω,οπου και μας κλειδωσαν με σβηστα φωτα μεχρι που να φυγουν οι ελεγκτες.Οποτε μαλλον κατι πρεπει να επαιζε.. Ασχετο,μικροτερος (υποθετω εχεις καποια ηλικια) δεν δουλεψες σερβιτορος ποτε; Γιατι δυστυχως αυτη ειναι η κατασταση στον κλαδο,και δεν αλλαζει απλως με το να αρχισουμε τις καταγγελιες.Εκτος κα αν ησουν ΠΟΛΥ τυχερος και πετυχαινες παντα σε σωστα μαγαζια.
livewire Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Guyz, ο Houston δε λέει μαλακίες, χαλαρώστε. Δεν σε υποχρεώνει κανείς να δουλέψεις στο μαγαζί του. Αν σε χαλάνε οι όροι εργασίας πας αλλού. Αν η ανάγκη σε κάνει να δέχεσαι, είναι άλλο καπέλο αυτό. Και πάλι μπορείς να απασχοληθείς εκεί που σε εκμεταλλεύονται μέχρι να βρεις κάτι καλύτερο. Όρεξη να'χεις και δουλειές υπάρχουν. Erunildo, έχε τα μάτια σου και τα αυτιά σου ανοιχτά. Υπάρχουν στη Θεσ/νίκη επιχειρήσεις με κουλ ιδιοκτήτες και καλές συνθήκες/όρους εργασίας.
Houston Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 @Erunildo αυτοί που είναι απόλυτα τυπικοί απέναντι στο νόμο είναι συνήθως οι έχοντες (αλυσίδες). Εσύ τώρα τι πας να κάνεις δλδ…να τα βάλεις με τον μικρομεσαίο επειδή μπορείς και έχεις άμεση και καθημερινή επαφή μαζί του? Τι σε νοιάζει η κουζίνα του? Ο νόμος μπορεί να λέει λαγούς με πετραχήλια, ρωτάς αν μπορεί? Αν έχεις πρόβλημα με τις εργασιακές συνθήκες που αφορούν εσένα άμεσα, τότε αλλάζεις δουλειά… δε σε κρατάει κανένας. Αλλά εσύ αφού έκανες συμφωνία μαζί του από την αρχή, τώρα τι θες και διαμαρτύρεσαι?
kage Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 αν ειστε ιδιοκτητες μαγαζιων ειναι λογικο να μην της θεωρειτε μαλακιες... επισης στην ελλαδα ειναι το μονο σιγουρο οτι δεν υπαρχουν καλες συνθηκες εργασιας κ αυτο θα το καταλαβατε μονο αν δουλεψετε εκτος Ελλαδας.(εδω δουλευουμε κ πολλες ωρες κ λιγα λεφτα κ λετε κ οτι ειναι οκ αν εισαι ανασφαλιστος) ολα βεβαια προκυπτουν απο το κρατος ανεργια -mizes- κρατος -λαθρομεταναστες -βασικος μισθος - Πληθωρισμος κτλ
Erunildo Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 @Erunildo αυτοί που είναι απόλυτα τυπικοί απέναντι στο νόμο είναι συνήθως οι έχοντες (αλυσίδες).Εσύ τώρα τι πας να κάνεις δλδ…να τα βάλεις με τον μικρομεσαίο επειδή μπορείς και έχεις άμεση και καθημερινή επαφή μαζί του? Τι σε νοιάζει η κουζίνα του? Ο νόμος μπορεί να λέει λαγούς με πετραχήλια, ρωτάς αν μπορεί? Αν έχεις πρόβλημα με τις εργασιακές συνθήκες που αφορούν εσένα άμεσα, τότε αλλάζεις δουλειά… δε σε κρατάει κανένας. Αλλά εσύ αφού έκανες συμφωνία μαζί του από την αρχή, τώρα τι θες και διαμαρτύρεσαι? Εχμ,οχι και μικρομεσαιος,κεντρικοτατο μαγαζι της πολης,με το αφεντικο να εχει και καμποσα αλλα μαγαζια..Ασε που το παραδειγμα της κουζινας ηταν περισσοτερο για να τονισω οτι δεν γινονται σωστα οι ελεγχοι. Και μαλλον μπερδευτηκες καπου,δεν διαμαρτυρομαι, το θεμα εγινε για να ρωτησω αν με μπλεκει πουθενα η αναγραφη του ονοματος μου στην αναφορα των ελεγκτων, και απλως ανεφερα και το περιστατικο επειδη μου εκανε εντυπωση ποσο ευκολα θα μπορουσε να αλλαξει η κατασταση με την ασφαλιση των εργαζομενων. Και επειδη δεν πηρα απαντηση,να υποθεσω οτι ολα αυτα τα λες χωρις να εχεις προσωπικη εμπειρια με τον κλαδο;
livewire Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Εδώ όμως έχουμε και μπουζούκια κι απ'όλα και περνάμε τέλεια kage :ρ Edit Erunildo, για να πάρεις απάντηση σ'αυτό που ρωτάς, πρέπει να παρακολουθεί το φόρουμ κάποιος του ΙΚΑ ή της Εφορίας. Ψάξτο λίγο καλύτερα γιατί νομίζω χωρίς να είμαι σίγουρος ότι κάποιο πρόστιμο πρέπει να αναλογεί και σε σένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.