Erunildo Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Σημερα το πρωι περασε το ΙΚΑ για ελεγχο στο εστιατοριο οπου δουλευω.Εκαναν ερωτησεις σχετικα με την ασφαλιση του προσωπικου,αλλα μιας και δεν ειμαστε ασφαλισμενοι εγραψαν στην αναφορα τους "βρεθηκαν οι ταδε ταδε ανασφαλιστοι" (με ονοματεπωνυμο). Ριξαν και ενα προστιμο το αφεντικο(1000Ε/ανα ατομο) και φυγανε. Το οτι εχουν το ονομα μου με μπλεκει πουθενα; Ή απλως το πηραν για να υπολογιστει το προστιμο; Παντως μου εκαναν εντυπωση(θετικη). Ηρθαν σοβαροι,καναν την δουλεια τους και φυγανε. Διαφοροι αλλοι που περασαν(εφορια κτλ) εκατσαν και εφαγαν,καναν πλακιτσες με το αφεντικο και τετοια.Αυτοι ουτε καφε δεν δεχτηκαν.. Το καλο ειναι οτι ψιλοχεστηκε το αφεντικο και ζητησε να του φερουμε οτι χρειαζεται για να μας ασφαλισει
coolman Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Παντως μου εκαναν εντυπωση(θετικη). Ηρθαν σοβαροι,καναν την δουλεια τους και φυγανε. Διαφοροι αλλοι που περασαν(εφορια κτλ) εκατσαν και εφαγαν,καναν πλακιτσες με το αφεντικο και τετοια.Αυτοι ουτε καφε δεν δεχτηκαν.. Το καλο ειναι οτι ψιλοχεστηκε το αφεντικο και ζητησε να του φερουμε οτι χρειαζεται για να μας ασφαλισει Όταν σφίγγουνε οι κwλοι γινόμαστε υποδειγματικοί υπάλληλοι.
mamouxalos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Το ότι δεν ήσουν ασφαλισμένος πρώτα -πρώτα φταίει το αφεντικό σου και μετά και εσύ που δέχτηκες να δουλέυεις με αυτό το καθεστώς. Το ότι πήραν το όνομα σου δεν τρέχει τίποτα. Αλλά να σε ρωτήσω γιατί δουλεύεις ανασφάλιστος;
Erunildo Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Γιατι τα περισσοτερα μαγαζια δεν ασφαλιζουν το προσωπικο τους ετσι και αλλιως.Περασα απο αρκετα μαγαζια,και στα περισσοτερα απλως δεν κολανε ή αν κολλανε σου κατεβαζουν τον μισθο. Κυριως ομως δεχτηκα γιατι δεν μου ειχε μεινει φραγκο :Ρ
Typhoon Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Λογικό είναι να σου κατεβάζουν το μισθό, δεδομένου ότι η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού είναι τριμερής, δλδ δίνεις και εσύ και ο εργοδότης και το κράτος για την ασφάλισή σου. Παρόλα αυτά εν είναι κακή ιδέα να μαζεύεις κάνα ένσημο ώστε να ελπίζεις να δεις καμία σύνταξη κάποτε...
Japan Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Ήταν από το ΙΚΑ ή από επιθεώρηση εργασίας? Γιατί λίγο μου ακούγεται το 1000/άτομο από ΙΚΑ.
mamouxalos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Γιατι τα περισσοτερα μαγαζια δεν ασφαλιζουν το προσωπικο τους ετσι και αλλιως.Περασα απο αρκετα μαγαζια,και στα περισσοτερα απλως δεν κολανε ή αν κολλανε σου κατεβαζουν τον μισθο. Κυριως ομως δεχτηκα γιατι δεν μου ειχε μεινει φραγκο :Ρ Na πας να κάνεις μια καταγγελία στο ΙΚΑ ότι ο τάδε ΄μου πρότεινε να εργαστώ χωρίς ένσημο να του κόψουνε τον κ....ο του παλιο....α. Αλλά και εμείς αν δεχόμαστε να δουλεύουμε έτσι βοηθάμε το απόστημα να μεγαλώνει.
mamouxalos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 σκεφτεσαι τι λες ? Ναι και πολύ καλά για πες μου την δική σου σκέψη.
Houston Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Ρε συ ξέρεις ο άλλος τι σχέση μπορεί να έχει με το αφεντικό του? Μπορεί να πίνουν κούπες Πως τον προτείνεις να πάει να τον καρφώσει? Στο κάτω κάτω αυτός δέχτηκε. Και που ξέρεις εσύ τι καθεστώς επικρατεί στα εστιατόρια - καφετέριες κτλ? Έτσι λειτουργεί το σύστημα και όλοι κάνουν τα στραβά μάτια,,, για να μπορείς εσύ να ρως την μπριζολίτσα σου στα 6 -8 Ε. Και μάλιστα για 2 μήνες τους παίρνουν, μετά άλλους. Και κανείς δε διαμαρτύρεται… πολλές κοπελίτσες - φοιτήτριες , μένουν ευχαριστημένες και ξαναπάνε για να βγάζουν τα χαρτζιλίκια τους.
mamouxalos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Ρε συ ξέρεις ο άλλος τι σχέση μπορεί να έχει με το αφεντικό του? Μπορεί να πίνουν κούπεςΠως τον προτείνεις να πάει να τον καρφώσει? Στο κάτω κάτω αυτός δέχτηκε. Και που ξέρεις εσύ τι καθεστώς επικρατεί στα εστιατόρια - καφετέριες κτλ? Έτσι λειτουργεί το σύστημα και όλοι κάνουν τα στραβά μάτια,,, για να μπορείς εσύ να ρως την μπριζολίτσα σου στα 6 -8 Ε. Και μάλιστα για 2 μήνες τους παίρνουν, μετά άλλους. Και κανείς δε διαμαρτύρεται… πολλές κοπελίτσες - φοιτήτριες , μένουν ευχαριστημένες και ξαναπάνε για να βγάζουν τα χαρτζιλίκια τους. Εχεις δει ρε κανέναν να τα πίνει με το αφεντικό του . Εσύ τέτοια σχέση έχεις με το αφεντικό σου ευτυχώς που οι εργαζόμενοι δεν σκέφτονται σαν και σένα ρε κακομοίρη γιατί πάμε χαμένοι. Μακάρι να είχα μια επιχείρηση με υπαλλήλους με τον δικό σου τρόπο σκέψης :lol:
Houston Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 το χέρι που σου δίνει ψωμι ρε θα πας να δαγκώσεις?
mamouxalos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 το χέρι που σου δίνει ψωμι ρε θα πας να δαγκώσεις? Καλά είσαι σοβαρός; πρέπει να μου κάνεις πλάκα για να γελάς:cry::cry:
alestr9s Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Houston we've got a problem... Τα σκεφτεσαι αυτά που λες??? Εγώ και για μόνο 2-3 μήνες που είχα πιάσει δουλειά σε καφετέρια ήμουνα ασφαλισμένος. Δεν είναι δυνατόν να είσαι ανασφάλιστος. Εμ σε εκμεταλλεύονται και δουλεύεις 50ώρες την βδομάδα για 700ευρώ που δεν φτάνουν ούτε για το νοίκι εμ σε έχουν κ ανασφάλιστο. Κακονικά αντί για 30 ευρώ που είναι το κλασσικό μεροκάματο αν σε έχει ανασφάλιστο θα έπρεπε να σου δίνει 50 (Τοσα γλυτώνει όταν δεν σου πληρώνει ΙΚΑ). Καλά περί σωστών τιμολογήσεων υπερωριών ούτε συζήτηση που την χρεώνουν σαν κανονική εργατοώρα και όχι 50% πάνω... Το πιο σωστό είναι να δεχτείς την δουλειά (και ας σου πει "θα σε χω ανασφάλιστο") και μετά από κάνα μήνα να του απαιτήσεις να σε ασφαλίσει. Αν αρνηθεί πετάγεσαι μέχρι το ΙΚΑ και τον καταγγέλεις (υπάρχει και ειδικό τμήμα για την "μαύρη" εργασία) και θα τον αναλάβουν αυτοί μην ανησυχείς. Και μην φοβηθείς, επειδή τον κατήγγειλες, μήπως χάσεις την δουλειά σου γιατί έτσι κ σ απολύσει του ξανακάνεις καταγγελία και θα τρέχει και δεν θα φτάνει... Έλεος πια με όλα τα καθ!κ!α που απασχολούν κοσμάκι για 700ψωρόευρώ και δεν τους ασφαλίζουν κ από πάνω... ΕΛΕΟΣ
Houston Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Το πιο σωστό είναι να δεχτείς την δουλειά (και ας σου πει "θα σε χω ανασφάλιστο") και μετά από κάνα μήνα να του απαιτήσεις να σε ασφαλίσει. Αν αρνηθεί πετάγεσαι μέχρι το ΙΚΑ και τον καταγγέλεις (υπάρχει και ειδικό τμήμα για την "μαύρη" εργασία) και θα τον αναλάβουν αυτοί μην ανησυχείς. αυτο λέγεται καφρίλα Houston we've got a problem... στο γιατρό γρήγορα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.