Προς το περιεχόμενο

Αγορά WD Raptor... Αξίζει????

alestr9s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εχω 1 raptor 74αρη και 2 seagate 500 με 32ΜΒ buffer σε raid 0.Η συστοιχια raid ειναι πολυ πιο αργη απο το raptor.Το ιδιο παιχνιδι η οτιδηποτε αλλο κανει σχεδον τη μιση ωρα να φορτωσει απο το ραπτορα.Ειδα και μεγαλη διαφορα στην εκινηση του υπολογιστη.Το μονο μειωνεκτημα η χωριτηκοτητα του και η τιμη του.Αν διαθετεις χρηματα παρε τον 150αρη μην το σκεφτεσαι θα δεις μεγαλη διαφορα.

Δημοσ.

Εγώ έχω έναν 150άρι RAPTOR. Εκτός από το access time που παίζει μεγάλο ρόλο για μένα είναι και το θέμα αξιοπιστίας και επειδή έχω καεί από συστοιχίες RAID0 πιστεύω ότι είναι η καλύτερη λύση για επαγγελματική δουλειά. Τώρα δεν ξέρω εάν αξίζει να δώσεις λεφτά για RAPTOR για να παίζεις games. Δεν θα δεις διαφορά.

Δημοσ.
Εχω 1 raptor 74αρη και 2 seagate 500 με 32ΜΒ buffer σε raid 0.Η συστοιχια raid ειναι πολυ πιο αργη απο το raptor.Το ιδιο παιχνιδι η οτιδηποτε αλλο κανει σχεδον τη μιση ωρα να φορτωσει απο το ραπτορα.Ειδα και μεγαλη διαφορα στην εκινηση του υπολογιστη.Το μονο μειωνεκτημα η χωριτηκοτητα του και η τιμη του.Αν διαθετεις χρηματα παρε τον 150αρη μην το σκεφτεσαι θα δεις μεγαλη διαφορα.

Γι' αυτό είσαι 100 % σίγουρος? Δεν αμφισβητώ αυτό που λες, αλλά μήπως φταίει κάτι άλλο, ο raid controller σου ας πούμε? Βασικά ψάχνω συγκριτικά μεταξύ των 2 και δεν βρίσκω τίποτα. Και από τα χαρακτηριστικά που τους δίνουν οι εταιρίες- δηλαδή seek time 4,16 ο barracuda και 4,6 ο wd- ο barracuda φαίνεται τέλεια επιλογή. Αλλά είναι πολύ πιθανό πάλι, αυτά τα χαρακτηριστικά να μην έχουνε καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Δημοσ.
Γι' αυτό είσαι 100 % σίγουρος? Δεν αμφισβητώ αυτό που λες, αλλά μήπως φταίει κάτι άλλο, ο raid controller σου ας πούμε? Βασικά ψάχνω συγκριτικά μεταξύ των 2 και δεν βρίσκω τίποτα. Και από τα χαρακτηριστικά που τους δίνουν οι εταιρίες- δηλαδή seek time 4,16 ο barracuda και 4,6 ο wd- ο barracuda φαίνεται τέλεια επιλογή. Αλλά είναι πολύ πιθανό πάλι, αυτά τα χαρακτηριστικά να μην έχουνε καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Δεν εχει κανενα προβλημα ο raid controller.Την ιδια ταχυτητα που ειχα με το παλιο mobo εχω και με το καινουριο.Σε μετρησεις ο ραπτορας εχει το μισο seek time απο τους raid.Στο μονο που περναει λιγο μπροστα το raid ειναι στη μεταφορα μεγαλων αρχειων.Καποιο λαθος πρεπει να κανεις ο barracuda εχει seek 8,.. δε θυμαμαι ακριβως παντως εχει πανω απο 8 οπως και ολοι οι δισκοι στις 7200 στροφες.To raid δεν αυξανει το seek αλλα τη ταχυτητα μεταφορας η οποια γιναται εμφανης σε μεταφορα μεγαλων αρχειων.

Δημοσ.

αν και εχω τον 36 αρη ο οποιος ειναι Υπερ αρκετος για μια εγκατασταση win με πολλα προγραμματα και ενα αλλο δισκο για παιχνιδα η καλυτερη λυση ειναι ο 150 αρης.Αν μπορεις παρτον αφοβα...θα δεις ΜΕΓΑΛΗ διαφορα ειδικα οταν εχεις συστημα με πολλα προγραμματα κτλ....θα δεις τρελες διαφορες.Δεν υπαρχει περιπτωση αν ξαναπαρω σκληρο γαι το λειτουργικο να μην ειναι Raptor.

Επισης εντυπωση μου εκανε ενα συστημα με 2 150αρηδες ο ενας για

2 εγκαταστασεις windows xp ,1 vista ,1 linux και ο αλλος για τα παιχνιδια.Δεν εχω δει ποιο γρηγορο συστημα αν και σε συτσοιχια 2 150αρηδες θα σκοτωνουν!

• Super Moderators
Δημοσ.

αυτά τα seek times είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ονομαστικά...καμία σχέση με την πραγματικότητα...

Δημοσ.
αυτά τα seek times είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ονομαστικά...καμία σχέση με την πραγματικότητα...

Το σκέφτηκα και εγώ αυτό, αλλά τώρα που έψαχνα στο net, βρήκα ένα κάρο ανθρώπους να εκθειάζουν τον saegate και ανάμεσά τους ήταν πολλοί κάτοχοι raptor.

Δημοσ.

Σε άλλο Post σχετικά με τον Raptor μου αναφέρω:

"....πάει με 52mb/sec. Στο sysoft sandra τον RAPTOR μου τον βγάζει πιο αργό ακόμα και από δίσκους με λιγότερεσ στροφές."

Εάν έχει κάποιος εγκατεστημένο SYSOFT SANDRA και έχει κάνει test με RAPTOR ας ανεβάσει τα αποτελέσματα παρακαλώ. Ολόκληρο το post σχετικά με το πρόβλημα είναι εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=243202

Δημοσ.

Εμενα μου τον βγαζει 88ΜΒ/SEC.Αυτη τη στιγμη δεν εχω εγκατεστημενο το sandra αλλα πριν εναμιση μηνα που πηρα τον ραπτορα και το τεσταρα τοσο το εβγαζε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...