Προς το περιεχόμενο

Σκληρος δισκος προβλημα με volume

Ippotas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το προβλημα ειναι οτι εκανα μια μ@λ@κι@ και το pc δεν αναγνωριζει το δισκο αν ειναι ntfs h fat και θελει φορματ για να επανελθει αλλα το προβλημα ειναι οτι εχει συμαντικα δεδομενα μεσα που πρεπει με καποιο τροπο να τα ανακτισω

σημειωση ο δισκος ειναι εξωτερικος(usb)

ακουω λυσεις....

Δημοσ.

ρε παιδεια το προβλημα με την ανακτιση λυθηκε οκ αλλα τωρα τα wind αναγνωιζουν τον δισκο ολα οκ στο manag των windows ολα οκ τον βλεπει σαν ntfs αν και δεν καταλαβαινω αυτο το δευτερο του κοματι που λεει EFI SYSTEM PARTITION αλλα επειδη ο δισκος δεν ειναι δικος μου στοy φιλου μου οπου του ανικει δεν του αναγνωριζει τπτ,βασικα το προβλημα αρχισε οταν τον εβαλα στο macbook.Kαι τελος το paragon partiotion manager το βλεπει μεν αλλα δεν με αφηνει να κανω καποια ενεργεια και βλεπει οτι δεν εχει οριστει το volume

http://img211.imageshack.us/my.php?image=winmanut0.jpg

http://img205.imageshack.us/img205/430/paragoniq6.jpg

Δημοσ.

Πώς κατάφερες και δημιούργησες partition τύπου GPT στον δίσκο; Λογικό είναι να μην αναγνωρίζεται από ένα normal PC χωρίς EFI BIOS, αυτά μόνο τα MBR τύπου partitions καταλαβαίνουν. Μάλλον τη ζημιά την έκανε το Macbook. Αν έχουν ανακτηθεί τα αρχεία και έχεις άλλον τρόπο να τα μεταφέρεις στο δίσκο, βάλε τον σε ένα IBM-clone PC και δημιούργησε partitions από την αρχή...

Δημοσ.

...την μαγκιά πού την είδες.

Αν δεν ήταν ο parsifal με την εμπειρία του να σε "πιάσει" όπως τα έλεγες,νομίζω ότι θα περίμενες ακόμα για απαντήσεις.

Ξαναδιάβασε το 2ο σου post,και πες μου αν γίνεται εύκολα καταννοητό ή όχι...(από 115 views που είχε,νομίζω πως κάποιοι ακόμα θα είχαν τις γνώσεις για να βοηθήσουν,αλλά ο τρόπος που το έγραψες,μάλλον απώθησε παρά έλκυσε.Κι αν ο άλλος χρειάζεται να το "πολεμήσει" για να καταλάβει ένα post....)

Για το "δικό σου καλό" τα λέω.Κι αν ήταν "σπόντα" το post μου,ήταν ακριβώς γιατί αυτό μου "γέννησε" το δικό σου.Κι όχι λόγω μαγκιάς...

Δημοσ.

τεσπα δεν θελω να προκαλω ,δεν ξερω σε τι βαθμο ειρωνειας ηταν το ποστ σου αλλα τουλαχιστον θα μπορουυσες να πεις "καντω μας ρε φιλε ippota ποιο λιανα γιατι δεν καταλαβαμε"το ποιο ευκολο στα fora ειναι να δεχομαστε την κριση απο αλλους χρηστες και καμια απαντηση οσων αφορα αυτο που ρωτησαμε (συχνο φενομαινο) και για αυτο το λογο το πειρα στραβα washcloud

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ, οι πληροφορίες που έδωσα φαίνεται πως περιέχουν ανακρίβειες. Τα GPT partitions μπορούν να δημιουργηθούν κανονικά σε non-EFI BIOS μηχανήματα, αλλά δεν υποστηρίζονται από όλα τα λειτουργικά συστήματα. Π.χ. από Windows-οειδή, μόνο όσα είναι νεώτερα των XP, όπως αναφέρει κι εδώ ο συνάδελφος random.

Δημοσ.

ναι και εγω το εψαξα λιγο και διαβασα οτι σε χπ δεν <<παιζει>> ,αυτο εννουσα οταν ελεγα οτι σε εμανα φαινεται ο δισκος και στου φιλου μου οχι,γιατι εγω τρεχω vista και το φιλαρακι μου οπου του κανα την λαλακια στο δισκο του εχει xp.Τεσπα τωρα θα ψαξω κανα προγραμμα να μπορεσω να το μετατρεψω αν γνωριζει καποιος ας μου πει ητε προγραμμα σε πλατφορμα windows ητε σε mac

Δημοσ.

απ 'οτι λέει εδώ

microsoft: Windows and GPT FAQ

53. Can a disk be converted from GPT to MBR, and vice versa?

Yes, but only if the disk contains no partitions or volumes. Any data on the disk will be destroyed.

δεν μπορει να γίνει μετατροπή με data μέσα. πρέπει να τα μεταφέρεις σε αλλο δισκο, να σβησεις ολα τα partitions, και convert.

(εκτός αν το κάνει καποιο άλλο πρόγραμμα 3ου, εκτός Ms. το faq ειναι γραμμένο το 2006 )

Δημοσ.
τεσπα δεν θελω να προκαλω ,δεν ξερω σε τι βαθμο ειρωνειας ηταν το ποστ σου αλλα τουλαχιστον θα μπορουυσες να πεις "καντω μας ρε φιλε ippota ποιο λιανα γιατι δεν καταλαβαμε"το ποιο ευκολο στα fora ειναι να δεχομαστε την κριση απο αλλους χρηστες και καμια απαντηση οσων αφορα αυτο που ρωτησαμε (συχνο φενομαινο) και για αυτο το λογο το πειρα στραβα washcloud

Όσον αφορά το θέμα σου , έχεις "πέσει σε καλά χέρια" , γι' αυτό δεν έχει νόημα ν' ανακατευτώ εγώ.

Απλά να τονίσω ότι το post μου δεν ήταν παρά η "σπόντα" που είπα , κι ούτε ειρωνεία -ούτε βέβαια μαγκιά (...μη σου πω ότι "αγνόησες" τελείως τον χιουμοριστικό "αυτοδιάλογο"...).Ίσως διακριτικά προκλητικό θα έλεγα (.."φτιαγμένο" για να γελάσεις ΚΑΙ να προβληματιστείς) , αλλά δες και ΄συ ότι ήταν "προκλητικά" δυσπρόσληπτο εκείνο σου το 2ο post που λέγαμε....

Αnyway.

Peace-love-dope ! (...που είχε πει κι ένας αγαπημένος character σε αγαπημένη ταινία)

*(...όποιος βρει την ταινία και τον χαρακτήρα, κερδίζει την αμέριστη εκτίμησή μου , κι ένα κιλό καριόκες )

Δημοσ.
Όσον αφορά το θέμα σου , έχεις "πέσει σε καλά χέρια" , γι' αυτό δεν έχει νόημα ν' ανακατευτώ εγώ.

Απλά να τονίσω ότι το post μου δεν ήταν παρά η "σπόντα" που είπα , κι ούτε ειρωνεία -ούτε βέβαια μαγκιά (...μη σου πω ότι "αγνόησες" τελείως τον χιουμοριστικό "αυτοδιάλογο"...).Ίσως διακριτικά προκλητικό θα έλεγα (.."φτιαγμένο" για να γελάσεις ΚΑΙ να προβληματιστείς) , αλλά δες και ΄συ ότι ήταν "προκλητικά" δυσπρόσληπτο εκείνο σου το 2ο post που λέγαμε....

Αnyway.

Peace-love-dope ! (...που είχε πει κι ένας αγαπημένος character σε αγαπημένη ταινία)

*(...όποιος βρει την ταινία και τον χαρακτήρα, κερδίζει την αμέριστη εκτίμησή μου , κι ένα κιλό καριόκες )

i bilieve you ενταξει ολα καλα φιλος :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...