Προς το περιεχόμενο

Κλήση για παρκάρισμα....

ApSiMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοίτα παλιά λέγανε οτι μπορείς να την σκίσεις και δεν θα σου έρθει ποτέ τίποτα. Υπήρχαν και περιπτώσεις που σου στέλναν το πρόστιμα μετά απο κανά δύο χρόνια 10 φορές μεγαλύτερο.

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οι Δήμοι δεν προσαυξάνουν το πρόστιμο μέσα στα 2 πρώτα χρόνια. Υπάρχει περίπτωση να το αυξήσουν αφού σε έχουν εμηερώσει εγγράφως.

Δημοσ.

κλήσεις (που για μένα δεν είναι κλήσεις αλλά διαφημιστικά χαρτάκια) από Δημοτικές Αστυνομίες είναι κανονικά ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ. Άλλη πρέπει να είναι η δουλειά της Δημοτικής Αστυνομίας (αν θέλει να ονομάζεται έτσι).

Τι θα πει κλήση. Κλήση μόνο η τροχαία μπορεί να δώσει.

Το έχουν βρει οι Δήμοι τώρα και προσλαμβάνουν κόσμο να μοιράζει διαφημιστικά χαρτάκια κι όποιος τσιμπήσει πληρώνει. Γιατί προσλαμβάνουν; Γιατί έχει χρήμα η δουλειά. Για πείτε μου αν θα προσλάμβαναν κόσμο για να κάνουν άλλη δουλειά; πχ να νιώθει ο πολίτης λίγο ασφαλέστερα βλέποντάς τους να κυκλοφορούν, μια και αστυνομία δεν υπάρχει...

Δε νομίζω γιατί εκεί δεν έχει ..φράγκα.

• Super Moderators
Δημοσ.
κλήσεις (που για μένα δεν είναι κλήσεις αλλά διαφημιστικά χαρτάκια) από Δημοτικές Αστυνομίες είναι κανονικά ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ. Άλλη πρέπει να είναι η δουλειά της Δημοτικής Αστυνομίας (αν θέλει να ονομάζεται έτσι).

Τι θα πει κλήση. Κλήση μόνο η τροχαία μπορεί να δώσει. [...]

Γιατί είναι παράνομες; Επειδή δεν τις γουστάρουμε;

Με αυτή τη λογική, όλες οι κλήσεις για στάθμευση είναι παράνομες - και της Δημοτικής και της 'κανονικής' Αστυνομίας: Κύριοι, πλερώνω τέλη κυκλοφορίας και φόρους, το οδόστρωμα συντηρείται και με τα δικά μου λεφτά, θα παρατάω το αμάξι μου όπου γουστάρω.

Έτσι είναι;

Κυρώσεις μπορεί να επιβάλλει ο κάθε Δήμος για διάφορες διοικητικές ψιλοπαρανομίες (πχ υπέρβαση τραπεζοκαθισμάτων πέραν της αδείας, σφράγιση καταστήματος, κατάληψη οδοστρώματος κλπ). Το ότι δεν τις γουστάρουμε δεν σημαίνει ότι είναι παράνομες.

Δημοσ.
Γιατί είναι παράνομες; Επειδή δεν τις γουστάρουμε;

Με αυτή τη λογική, όλες οι κλήσεις για στάθμευση είναι παράνομες - και της Δημοτικής και της 'κανονικής' Αστυνομίας: Κύριοι, πλερώνω τέλη κυκλοφορίας και φόρους, το οδόστρωμα συντηρείται και με τα δικά μου λεφτά, θα παρατάω το αμάξι μου όπου γουστάρω.

Έτσι είναι;

Κυρώσεις μπορεί να επιβάλλει ο κάθε Δήμος για διάφορες διοικητικές ψιλοπαρανομίες (πχ υπέρβαση τραπεζοκαθισμάτων πέραν της αδείας, σφράγιση καταστήματος, κατάληψη οδοστρώματος κλπ). Το ότι δεν τις γουστάρουμε δεν σημαίνει ότι είναι παράνομες.

σοβαρά; τι λες; γι' αυτό είχαν φάει μαύρο απ' τα ελληνικά δικαστήρια πριν λίγα χρόνια; και όσοι τις είχαν πληρώσει ήταν τα κορόιδα; ή μήπως πήραν τα λεφτά τους πίσω; τώρα επειδή πέρασε λίγος καιρός και ξεχάστηκε έγιναν πάλι νόμιμες;

Κυρώσεις οι Δήμοι που έχουν σχέση με παραβάσεις του κοκ είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να επιβάλλουν οι ίδιοι. Μόνο η τροχαία έχει το δικαίωμα.

Το οτι πληρώνουμε τέλη, φόρους κτλ φυσικά και δεν σημαίνει οτι θα κάνουμε παραβάσεις του κοκ (άλλο το πόσοι ξέρουμε στην τελική να οδηγούμε σωστά) ΑΛΛΑ, δεν μας το μάθει καμιά δημοτική αστυνομία αυτό. Οι κυρώσεις που λες για καθίσματα κτλ δεν έχουν καμία σχέση με τα αυτοκίνητα.

Δηλαδή ποια είναι η δουλειά της Δημοτικής Αστυνομίας όπως θέλει να ονομάζεται; να μοιράζει χαρτάκια; να βοηθάει το έργο της Αστυνομίας; τότε γιατί όλοι μα όλοι οι Δήμοι στην Ελλάδα δεν εφαρμόζουν το ίδιο μέτρο;

Στους άλλους δήμους η Αστυνομία τα καταφέρνει μόνη της και δεν θέλει βοήθεια;

Λοιπόν, όλα αυτά είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Αυτό που έχει το περισσότερο γέλιο είναι το "ξυστό του Δήμου Αθηναίων...". Λέτε να παίξουμε να κερδίσουμε;

Όποιος έχει ασχοληθεί έστω και 3 λεπτά μαζί τους...γελάει και το παρδαλό κατσίκι...

Δημοσ.

Νομίζω πως για μια περίοδο είχαν βγει παράνομες. Τότε που είχε γίνει ο ντόρος με τα παρκόμετρα. Δεν θυμάμαι και καλά βέβαια οπότε μπορεί να λέω άκυρα. Όποιος θυμάται ας μας διαφωτίσει.

vision δεν ξέρω για τον δήμο σου πάντως στον δικό μου δήμο με χαρά θα πλήρωνα την κλήση από την δημοτική αστυνομία. Γιατί και οι "δημόμπατσοι" (σόρυ για τον όρο) είναι καταπληκτικά παιδιά και κάνουν δουλεία (όχι να μοιράζουν κλήσεις μόνο....να δεις κυνηγητό τσαντάκια από "δημόμπατσο" στο κέντρο του Μαρουσιού να σου φύγει η μαγκιά.... MacGyver o άνθρωπος!) και σε κάνουν να νιώθεις προστατευμένος όσο γίνεται και προσφέρουν στον δήμο μας!

Υ.Γ.

ιστορία: πήγα να βγάλω λεφτά από ΑΤΜ 12.30 το βράδυ στο Μαρούσι. Με βλέπει το δημοτικό περιπολικό, σταματάει (τρόμαξα λίγο), βγαίνει ο "δημόμπατσος" και με περίμενε μέχρι να πάρω τα λεφτά να μπω στο αμάξι και να φύγω!Μετά έφυγαν και αυτοί!!!!Δεν το πίστευα!!!!

Δημοσ.

χεχε καλο αυτο με της κλησης ....αλλα πια δεν γινοντε δικαστηρια γι αυτο το θεμα πληρςνεις μεσο φορολογικης δηλωσεις πλεον

Δημοσ.

καλή η ιστορία, καλά και τα παιδιά, αλλά άλλο το ένα θέμα, άλλο το άλλο.

Το θέμα έχει να κάνει με τους δήμους όχι με αυτούς που δουλεύουν στον κάθε δήμο.

Και βασικά γι αυτό έπρεπε να τους προσλαμβάνουν όπως είπα και σε μύνημα πριν απ' αυτό που έγραψες.

Δημοσ.

όχι απαραίτητα....

σκέψου, αν ο δήμους δεν "πίεζε" (με οποιονδήποτε τρόπο) τους υπαλλήλους του να κάνουν σωστά την δουλεία τους πόσοι θα την έκαναν (οι μισοί?)?

Αν δεν υπήρχαν τα δημοτικά πρόστιμα θα υπήρχε η δυνατότητα να αγοράζουν κάθε 2-3 χρόνια νέα περιπολικά και μηχανές? (προφανώς κρατάνε και τα παλιά). Ξέρω πληρώνουμε τέλη δήμου αλλά καμιά φορά δεν είναι αρκετά.

Anyway επδ ξεφεύγουμε από το θέμα και πάμε σε επικίνδυνα χωράφια απλά να επισημάνω ότι είναι τελείως στο θέμα του δήμου το πως θα διαχειρίζεται όλα αυτά. Κάποιοι τα κάνουν σωστά, κάποιοι λάθος!

Δημοσ.

το ποιο καλο που εχουμε στην ελλαδα ειναι

για παρανομο παρκαρισμα με τον παλιο ΚΟΚ ηταν 67 ευρω

ενω για το ιδιο σε διπλοπαρκαρισμα ειναι 33

Το ειδαμε και αυτο.

:lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...