Προς το περιεχόμενο

Κλήση για παρκάρισμα....

ApSiMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε τι δικαιλογιες ακουμε παλι για τις κλησεις

αναφερομαι στα γραφομενα του hamurabi

καταλαβαινω οτι προσπαθεις να καλυψεις συναδελφους αλλα οκ μην υπερβαλουμε, πες οτι βαριουνται να γραψουν και προτιμουν να καθησουν να δουν τηλεοραση στο γραφειο, πες οτι περασανε κατι φοβερα γκομενακια και αληθωρισανε

δεν φυσαει καθε μερα 15 μποφορ, ουτε διαβιβαζουν συνεχεια, στην ιδια χωρα ζουμε και ξερουμε...

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

το θέμα είναι αλλού για μένα...πρώτον εαν παρκάρεις κάπου που ε]πραγματικά δεν εμποδίζεις γιατί να σε γράψουνε....στο κάτω κάτω είναι υποχρεωμένοινα έχουν φτιάξει θέσεις πάρκιν αλλά απλά είμαστε η πιο άναρχα δομημένη πόλη στο κόσμο...εξάλλου όλοι ξέρουμε ότι οι περισσότερες κλήσεις είναι όχι για να μας συνετίσουν αλλά για να τα ακουμπάμε...έχω βαρεθεί πχ στη σόλωνος να γράφουν έναν άνθρωπο που άφησω 5 λεπτά το αμάξι του με αλάρμ να πάει σε μια δουλειά όχι βέβαια ότι είναι σωστό αλλά τα σαββατοκύριακα να μη μπορείς να τη διασχίσεις τη σόλωνος απο τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και απο τις 2 πλευρές το βράδυ γιατί είναι τα μαγαζιά αλλά εκεί ούτε λόγος να περ΄΄ασει ο τροχαίος για κλήση...γιατί άραγε...απο την άλλη σε κάποιες περιπτώσεις τα πρόστιμα πρέπει να΄είναι αυστηρότερα...πάρκαρες σε διάβαση αναπήρου..τι σημαίνει 150 ευρώ πρόστιμο...πάρτου κάνα δίμηνο το δίπλωμα και ξαναβάλτον να δ΄ψσει εξετάσεις να δεις πως θα στρώσει...αλλά τι να πεις...σε τέτοιο κράτος ζούμε και τέτοιοι είμαστε και οι περισσότεροι απο εμάς..ελπίζω όχι και αυτοί του φόρουμ...α!και ακόμα πε΄ριμένω στη γειτονιά μου το υπόγειο πάρκιν που είχε εξαγγελθεί εδώ και 4 χρόνια...κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου...

Δημοσ.
ρε τι δικαιλογιες ακουμε παλι για τις κλησεις

αναφερομαι στα γραφομενα του hamurabi

καταλαβαινω οτι προσπαθεις να καλυψεις συναδελφους αλλα οκ μην υπερβαλουμε, πες οτι βαριουνται να γραψουν και προτιμουν να καθησουν να δουν τηλεοραση στο γραφειο, πες οτι περασανε κατι φοβερα γκομενακια και αληθωρισανε

δεν φυσαει καθε μερα 15 μποφορ, ουτε διαβιβαζουν συνεχεια, στην ιδια χωρα ζουμε και ξερουμε...

όπως επίσης δεν ξύνονται όλοι τους.... μην "καλουπώνουμε" ανθρώπους και επαγγέλματα....

όσο έχουμε αυτή την νοοτροπία τόσο περισσότερο θα υπάρχει και η αντίστοιχη αντιμετώπιση των γύρω μας....

Όπως είπα και παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η "κακογραμμένη" κλήση, αλλά το να "καλουπώνεις" έτσι ανθρώπους-επαγγέλματα από 1-2 παραδείγματα που ίσως έχει είναι τουλάχιστον ανώριμο....

Δημοσ.
το θέμα είναι αλλού για μένα...πρώτον εαν παρκάρεις κάπου που ε]πραγματικά δεν εμποδίζεις γιατί να σε γράψουνε....στο κάτω κάτω είναι υποχρεωμένοινα έχουν φτιάξει θέσεις πάρκιν αλλά απλά είμαστε η πιο άναρχα δομημένη πόλη στο κόσμο...εξάλλου όλοι ξέρουμε ότι οι περισσότερες κλήσεις είναι όχι για να μας συνετίσουν αλλά για να τα ακουμπάμε...έχω βαρεθεί πχ στη σόλωνος να γράφουν έναν άνθρωπο που άφησω 5 λεπτά το αμάξι του με αλάρμ να πάει σε μια δουλειά όχι βέβαια ότι είναι σωστό αλλά τα σαββατοκύριακα να μη μπορείς να τη διασχίσεις τη σόλωνος απο τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και απο τις 2 πλευρές το βράδυ γιατί είναι τα μαγαζιά αλλά εκεί ούτε λόγος να περ΄΄ασει ο τροχαίος για κλήση...γιατί άραγε...απο την άλλη σε κάποιες περιπτώσεις τα πρόστιμα πρέπει να΄είναι αυστηρότερα...πάρκαρες σε διάβαση αναπήρου..τι σημαίνει 150 ευρώ πρόστιμο...πάρτου κάνα δίμηνο το δίπλωμα και ξαναβάλτον να δ΄ψσει εξετάσεις να δεις πως θα στρώσει...αλλά τι να πεις...σε τέτοιο κράτος ζούμε και τέτοιοι είμαστε και οι περισσότεροι απο εμάς..ελπίζω όχι και αυτοί του φόρουμ...α!και ακόμα πε΄ριμένω στη γειτονιά μου το υπόγειο πάρκιν που είχε εξαγγελθεί εδώ και 4 χρόνια...κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου...

Αυτό στη Σόλωνος και γενικά Κολωνάκι τα βράδια έχει παραγίνει...Είχα πάει με την κοπέλα μου για καφέ,το άφησα 19.55 χωρίς εισιτήριο ελεγχόμενης(8.30 λήγει) και πέρασε 8.25 και με έγραψε....Τι να πεις....Τέλος πάντων επειδή κυκλοφορώ σε όλη την Αθήνα λόγω δουλειάς κλπ,όσο και να βιάζομαι δεν παρκάρω σε διάβαση για τα άτομα με αναπηρία,το θεωρώ απάνθρωπο.Γενικά όμως από ευρηματικότητα σε θέσεις καλά πάμε!

Δημοσ.

orck, δε φυσαει καθε μερα 15 μποφορ συμφωνω αλλα δεν ξερεις αν τη συγκεκριμενη μερα τα φυσαγε ομως ή οχι.

Προσεξε λιγο τι λες γιατι εκτιθεσαι.

"ΠΕρασανε γκομενακια και αληθωρισανε"...εσενα οταν περνανε μπροστα σου δεν αληθωριζεις;

"προτιμανε να κατσουν απτο να τρεχουν"... εσυ βγηκες τοσο πολυ δουλευταρας για να κρινεις τους αλλους;

Ας κανουμε πρωτα καμια ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ και ας αφησουμε την κριτικη για αργοτερα λεω εγω.

To oτι "ζουμε στην ιδια χωρα" δε μας κανει ολους εμπειρους σε ΟΛΑ τα επαγγελματα. Επειδη ζουμε στην ιδια χωρα νομιζεις οτι ξερεις το επαγγελμα μου καλυτερα απο μενα; χλωμο!

ApSiMan, πολυ καλα τα λες φιλε. Αν ηξερε ο φιλος μας ο orck την καθημερινοτητα του αστυνομικου... το τι ειναι να βλεπεις πτωματα, κρεμασμενους στα σπιτια τους, να πεφτεις θελοντας και μη σε ενοπλες ληστειες και να αναρωτιεσαι αν θα βγεις ζωντανος ή οχι και χιλια δυο αλλα σκηνικα που δεν τα δειχνουν οι ειδησεις καθε μερα τοτε θα καταλαβαινε το τι βλακιες λεει.

Το τι συμβαινει εκει εξω καθε μερα πιστεψε με ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ 10% απτις ειδησεις που βλεπεις καθε μερα στην tv.

Δημοσ.

ο ApSiMan στο θεμα του ελεγε (απο οτι καταλαβα) αν θα μπορουσε να την γλυτωσει, οχι αν εστεκε η κληση, φυσικα και δεν την εβγαζε απο το μυαλο του οταν τον εγραφε... και το οτι δεν ηταν καθαρογραμενη ειναι επιχειρημα για να μην την πληρωσει... και ο ιδιος λεει οτι φταίει. αλλα αφου πηγε και την πληρωσε (και καλα εκανε) δεν εχει νοημα. σε ολα τα επαγγελματα υπαρχουν οι καλοι και οι κακοι (τα ποσοστα βεβαια διαφερουν).καθε δουλεια εχει και τα καλα και τα κακα της (να μην αναφερουμε μονο υα κακα...). χαλαρωστε δεν κατηγόρησε τα "στρουμακια" δικαιολογιες ψαχναμε...φυσικα δεν πρεπει να παρκαρουμε σε ... αλλα να γινουμε και λιγο ρεαλιστες.

Δημοσ.
orck, δε φυσαει καθε μερα 15 μποφορ συμφωνω αλλα δεν ξερεις αν τη συγκεκριμενη μερα τα φυσαγε ομως ή οχι.

"ΠΕρασανε γκομενακια και αληθωρισανε"...εσενα οταν περνανε μπροστα σου δεν αληθωριζεις;

"προτιμανε να κατσουν απτο να τρεχουν"... εσυ βγηκες τοσο πολυ δουλευταρας για να κρινεις τους αλλους;

Ας κανουμε πρωτα καμια ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ και ας αφησουμε την κριτικη για αργοτερα λεω εγω.

To oτι "ζουμε στην ιδια χωρα" δε μας κανει ολους εμπειρους σε ΟΛΑ τα επαγγελματα. Επειδη ζουμε στην ιδια χωρα νομιζεις οτι ξερεις το επαγγελμα μου καλυτερα απο μενα; χλωμο!

ApSiMan, πολυ καλα τα λες φιλε. Αν ηξερε ο φιλος μας ο orck την καθημερινοτητα του αστυνομικου... το τι ειναι να βλεπεις πτωματα, κρεμασμενους στα σπιτια τους, να πεφτεις θελοντας και μη σε ενοπλες ληστειες και να αναρωτιεσαι αν θα βγεις ζωντανος ή οχι και χιλια δυο αλλα σκηνικα που δεν τα δειχνουν οι ειδησεις καθε μερα τοτε θα καταλαβαινε το τι βλακιες λεει.

Το τι συμβαινει εκει εξω καθε μερα πιστεψε με ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ 10% απτις ειδησεις που βλεπεις καθε μερα στην tv.

E τι περίμενες να δείξει η Tv. Και απο το 10% που δείχνουν το 9% ειναι κατά της Αστυνομίας λές και αυτόι που βγαίνουν στην τηλεόραση έχουν δουλέψει ποτέ στο πεζοδρόμιο και ξέρουν τι γίνεται κάθε βράδυ σε όλη την αθήνα.

Δημοσ.

χμ... δεν το πηγαινα ακριβως σαν κοντρα εναντιων των τροχαιων απλα λεω οτι ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ αστοχα τα παραδειγματα που λες, σαν να τα λεει ενας συνδικαλιστης που προσπαθει να καλυψει συναδελφο του ενω ειναι κατι παραπανω απο εμφανες οτι αλλη ειναι η αιτια

δεν ειπα ποτε μου οτι ολα τα οργανα ασφαλειας ειναι κακοι στην δουλεια τους ειπα να λεμε και μερικες φορες την πραγματικη αιτια των πραγματων, μπορει να βαριοταν ο ανθρωπος, εξαλου ειναι και δημοσιος υπαλληλος (πες μου οτι ειναι ιδιαιτερα παραγωγικοι οι ΔΥ για να δουμε την αντικειμενικοτητα σου)

εμενα στην δουλεια μου μου εχει τυχει να βαριεμαι, εσενα ποτε;

το πιο σωστο θα ηταν να γινοταν πραγματικος ελεγχος με λιγοτερο εξοντοντικα προστιμα, δηλαδη δεν μαθαινεις σε καποιο μελος της κοινωνιας το σωστο που πρεπει να κανει (να μην παρκαρει οπου να ειναι) εαν μια φορα στα 5 χρονια του κοψεις μια κληση των 500?, αντιθετα θα μαθαιναν πολλοι τι πρεπει να κανουν και τι οχι εαν ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ με βεβαιωτητα οτι εαν παρκαρουν παρανομα θα βρουν χαρτακι καθε φορα με το προστιμο των 50?

Δημοσ.

Σωστός αλλά αυτό δεν ειναι θέμα της Ατυνομίας , αλλά θέμα παιδείας.Επίσης οι Νόμοι στην βουλή ψηφίζονται και όχι στα τμηματα. Αφού θέλουν ψιλά πρόστιμα αυτοι που τους βγάζουν δυστηχώς έτσι θα είναι.

Δημοσ.
ο ApSiMan στο θεμα του ελεγε (απο οτι καταλαβα) αν θα μπορουσε να την γλυτωσει, οχι αν εστεκε η κληση, φυσικα και δεν την εβγαζε απο το μυαλο του οταν τον εγραφε... και το οτι δεν ηταν καθαρογραμενη ειναι επιχειρημα για να μην την πληρωσει... και ο ιδιος λεει οτι φταίει. αλλα αφου πηγε και την πληρωσε (και καλα εκανε) δεν εχει νοημα. σε ολα τα επαγγελματα υπαρχουν οι καλοι και οι κακοι (τα ποσοστα βεβαια διαφερουν).καθε δουλεια εχει και τα καλα και τα κακα της (να μην αναφερουμε μονο υα κακα...). χαλαρωστε δεν κατηγόρησε τα "στρουμακια" δικαιολογιες ψαχναμε...φυσικα δεν πρεπει να παρκαρουμε σε ... αλλα να γινουμε και λιγο ρεαλιστες.

Κοίτα από την αρχή είμουν διατιθεμένος να την πληρώσω κανονικά όπως και να είχε. Είπαμε κάναμε μαμακια, την πληρώνουμε.

Απλά μου έκανε εντύπωση το πόσο κακογραμμένη ήταν (η αλήθεια είναι ότι άλλη μια φορά με έχουν γράψει και την συμπλήρωσε μπροστά μου ο αστυνομικός και μου έλεγε κιόλας τι έγραφε....) και ήθελα να πάρω και καμιά άλλη άποψη στο συγκεκριμένο θέμα, αν είχε τύχει σε κανέναν παρόμοιο περιστατικό. Αν δλδ υπάρχει κάτι που να λέει ότι η κλήση θα έπρεπε να είναι αψεγάδιαστη, αλλιώς είναι άκυρη, ή κάτι τέτοιο ρε παιδί μου.

....

Συμφωνώ είναι από τα πιο απαιτητικά επαγγέλματα (και ψυχικά και σωματικά) αλλά δεν νομίζω να σε αναγκάζει και κανείς να το κάνεις.Επιλογές του καθενός είναι αυτές.

Σωστός αλλά αυτό δεν ειναι θέμα της Ατυνομίας , αλλά θέμα παιδείας.Επίσης οι Νόμοι στην βουλή ψηφίζονται και όχι στα τμηματα. Αφού θέλουν ψιλά πρόστιμα αυτοι που τους βγάζουν δυστηχώς έτσι θα είναι.

μεγάλη κουβέντα είπες τώρα....

διάβαζα σε ένα περιοδικό τις προάλλες (4τροχοί νομίζω) για κάποιον πρώην δημοσιογράφο αυτοκινήτων που είχε πολιτευτεί και είχε κάνει κάποιες απόπειρες για να περάσει λίγο η παί

παιδεία στην οδήγηση στα σχολεία κλπ αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό....

Δημοσ.

"Αν δλδ υπάρχει κάτι που να λέει ότι η κλήση θα έπρεπε να είναι αψεγάδιαστη, αλλιώς είναι άκυρη, ή κάτι τέτοιο ρε παιδί μου."

φιλε Apsiman, οχι δεν καλοπτεσαι νομικα με το να μη πληρωσεις κληση επειδη δεν ειναι καθαρογραμμενη. το ξερω σιγουρα αυτο.

"Συμφωνώ είναι από τα πιο απαιτητικά επαγγέλματα (και ψυχικά και σωματικά) αλλά δεν νομίζω να σε αναγκάζει και κανείς να το κάνεις."

Συμφωνω απολυτως! Αλλα δεν μπορεις να κρινεις ενα τετοιο επαγγελμα οταν δεν εχεις ιδεα πως γινεται. Δε μπορει ο καυθε ασχετος να λεει "ελα τωρα ολοι ξερουμε πως δουλευει η αστυνομια" γιατι πιστεψεμε δεν εχει ιδεα!

Φιλε Orck, φυσικα και ειναι παρα πολλοι που βαριουνται που ζουν,ισως και το μεγαλυτερο ποσοστο, και θεωρω μεγαλη μου τιμη που δεν ανηκω σε αυτη την κατηγορια. Γι'αυτο και προσβαλομαι οταν ακουω να τους βαζουν ολους σε ενα τσουβαλι.

Ξερεις γιατι η αστυνομια πολλες φορες συμπεριφερεται απαραδεκτα σε πολιτες; και σε αθωα,νομοταγη ανθρωπακια; γιατι η τηλεοραση και ο ιδιος ο κοσμος περναει τη νοοτροπια οτι ο "μπατσος" ειναι "μ$%#%πανο και ειναι εχθρος μας". Ετσι ο αστυνομικος με τι διαθεση να μιλησει ευγενικα; να βοηθησει; να κανει καλες πραξεις; αφου ξερει οτι και να τις κανει παλι ο "σκατομπατσος" θαναι. Για σκεψου το λιγο.

Υ.Σ. Δεν ειναι αναγκη να ηταν απτην τροχαια αυτος πουγραψε την κληση. Μπορει να ηταν περιπολικο απτο οικειο α.τ., ζητάδες, δίκυκλα απτο α.τ. ή ακομα και πεζη περιπολια.

Δημοσ.

Αρχικά όχι δεν πάει στην εφορία, παραμένεις όμως χρεωμένος στα μητρώα του συγκεκριμένου Δήμου. Εννοείται ότι μετά από 2-3 χρόνια θα σου στείλουν ειδοποίηση για το πρόστιμο, το οποίο όμως δεν έχει ποτέ προσαυξήσεις. Τώρα παίζουμε ανάλογα με το Δήμο. Κάποιοι Δήμοι τα έχουν βρει με την εφορία και στην ειδοποίηση σου λένε ότι έχεις 10 μέρες να πληρώσεις αλλιώς θα υπάρχουν κυρώσεις και οι νόμιμες προσαυξήσεις. Οι περισσότεροι Δήμοι όμως δεν έχουν αυτήν την πολυτέλεια και απλά σε ενημερώνουν για το χρέος.

Δημοσ.

Χλωμό να μην έχει προσαυξήσεις. Οτι χρωστάς στο δημόσιο και δεν το πληρώνεις δεν μένει απλά έτσι. Αλλά δεν είναι σίγουρο. Κάνε ενα τηλ στη δημοτική αστυνομία και ρώτα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...