Προς το περιεχόμενο

Κλήση για παρκάρισμα....

ApSiMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες....

θα ήθελα την άποψη σας στο παρακάτω θέμα:

Προχτές το βράδυ που είχα πάει Μπουρνάζι για ποτάκι το βράδυ με γράψανε για παράνομο παρκάρισμα.

Η αιτιολογία για παράνομο παρκάρισμα ομολογώ πως πρώτη φορά την ακούω....

"Απόσταση μεγαλύτερη των 5 μέτρων από οικοδομικό τετράγωνο".

Ουσιαστικά τέλειωνε το οικοδομικό τετράγωνο και μετά είχε παρκαρισμένα 2 σειρές από αμάξια (περίπου 20 το ένα δίπλα στο άλλο) σαν πάρκινγκ. Ε το έβαλα και εγώ εκεί, περίπου 5-6 αμάξια από εκεί που τέλειωνε το τετράγωνο.

Εκτός του ότι δεν το γνώριζα ότι είναι παράνομο κάτι τέτοιο, το θέμα μου είναι το εξής, στην κλήση δεν διακρίνεται σωστά το Νο της πινακίδας μου!!!!Το 2ο ψηφίο που θα έπρεπε να είναι 2 δεν είναι καθαρογραμμένο. Μπορείς να το διαβάσεις και για 1 και για 7!!! Στο είδος αυτοκινήτου δεν γράφει μοντέλο (μόνο γράφει Μάρκα και χρώμα)

Επίσης το ποσό του προστίμου είναι μουτζουρωμένο! Στην αρχή έγραψε 20? (με την σκέψη ότι θα το πληρώσω άμεσα) και μετά το έκανε 40?!

Δεν είναι μεγάλο ποσό και θα πάω να το πληρώσω όπως και να έχει απλά αναρωτιέμαι....

Αφού δεν διακρίνεται ούτε το ποσό της κλήσης, ούτε το Νο μου, ούτε το μοντέλο μου και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις ευανάγνωστα τα σχόλια που είχε γράψει το "όργανο" (μας πήρε κάνα μισάωρο να αποκρυπτογραφήσουμε την αιτιολόγηση) αν δεν το πλήρωνα και ισχυριζόμουν ότι δεν είναι το Νο που λέει η κλήση πάνω τι θα γινόταν???

Μάλλον ο αστυνομικός αυτός ήθελε να γίνει γιατρός, δεν δικαιολογούνται αλλιώς τα γράμματα του!!!!

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

για παρανομο παρκαρισμα εχει και αφαιρεση πονων? αν ναι πηγαινε και ρωτα και καλα ποσους ποντους εχεις... αν ειναι να πληρωσεις και εχουν ολα τα στοιχεια σου λογικα ( θα μου πεις με τα στρουμφακια δεν υπαρχει λογκη... ) θα σου το υπενθυμισουν...

αλλα για 20 ευρω δεν αξιζει, σιγα... στη βολτα περισσοτερα θα χαλασες...

Δημοσ.

μην την πληρωσεις αφου δεν ειναι σωστα αυτα που γραψε...

απ οτι θυμαμαι ειναι 80ε για παρανομη σταθμευση κ παει 40ε εντος 10 ημερων

Δημοσ.

Παιδια μη λετε οτι θελετε.

"Η αιτιολογια που πρωτη φορα ακους" φιλε μου δεν τη βγαζει ο αστυνομικος απτο μυαλο του. Διαβασε το αρθρο 34 του Κ.Ο.Κ. και θα δεις οτι ετσι ακριβως το γραφει.

Επισης στις κλησεις δε γραφει το μοντελο του αυτοκινητου σου,δεν χρειαζεται.

ApSiMan, λες οτι δεν ηξερες οτι εκει που παρκαρες ειναι παρανομο... δηλαδη με ποια λογικη φανταζοσουνα οτι το να αφηνεις το αυτοκινητο κυριολεκτικα μεσα στη μεση του δρομου ειναι νομιμο; επειδη το αφησανε και οι αλλοι το κανει νομιμο;

Οσο γιαυτο που λεει ο Kage ειναι απολυτα λαθος φυσικα, γιατι το ποσο του προστιμου παρανομης σταθμευσης ειναι διαφορετικο αναλογα με το που εχεις σταθμευσει. Σε πεζοδρομιο ειναι 80, σε παρκινγκ μπροστα ειναι 40, στη μεση του δρομου οπως ο φιλος μας εδω ειναι 40, μπροστα σε ραμπα για αναπηρους ειναι 150ευρω κτλ

Δε χρειαζετε να δινεις συμβουλες αδερφε του στυλ "μην την πληρωσεις αφου ειναι λαθος¨" γιατι θα φαει το κεφαλι του ο φιλος μας με τετοιες συμβουλες... γιατι απλουστατα κατι που δεν καταλαβαινουμε δεν ειναι απαραιτητα λαθος;-)

Οσο για τους ποντους,δεν εχει η συγκεκριμενη παραβαση αλλα και να ειχε θα το εγραφε το αστυνομικο οργανο επανω στην κληση.

Οποτε φιλε Sam sam οπως βλεπεις "στα στρουμφακια" υπαρχει λογικη... σε αυτους που το παιζουν ξερολες δεν υπαρχει.

Δημοσ.

Το ποσό της κλήσης για παράνομο παρκάρισμα διαφέρει όπως διαφέρει και η κλίση για το όριο ταχύτητας, για μόλις λίγα χιλιόμετρα υπέρβαση το πρόστιμο είναι 15 - 20 ευρώ, τόσο είχα φάει και εγώ μιά φορά, εξαρτάται και απο πού θα πέσεις.

Δέν καταλαβαίνω γιατί το 20 (που ήταν όπως φαίνεται το σωστό) το έκανε 40 για να αυξήσει τα bonus του στον διευθυντή του?

Δέν έχει και καμιά επίπτωση στο point system.

Δημοσ.

fantoma, 20 ευρω προστιμο για παρανομο παρκαρισμα δεν υπαρχει. Απο 40 ξεκινανε. Επισης το ποσο παει ολο στο δημαρχειο της περιοχης. Δεν παει δραχμη στην αστυνομια. Μη λετε οτι σας κατεβαινει απτο μυαλο ρε παιδια ελεος.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ Ή ΤΩΝ ΝΟΗΤΩΝ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΡΩΝ ΑΥΤΩΝ.

Αρθρο 34 παραγραφος ι του Κ.Ο.Κ.

Ποσο προστιμου 40 ευρω.

Ανοιξτε ενα ρημαδιασμενο βιβλιο του ΚΟΚ να δειτε οτι αυτο που εγραψε το οργανο ειναι το ΣΩΣΤΟ και μη λετε ο καθενας οτι φανταζεται.

Δημοσ.

μια απορια απο εμενα, σορρυ για το οφτοπικ

κληση απο δημοτικη αστυνομια αν δεν πληρωθει, πληρωνεται μεσω εφοριας?

Δημοσ.

@ Hamurabi

χαλάρωσε λίγο φίλε....συζήτηση κάνουμε, ούτε είπα πουθενά παραπάνω ότι δεν θα πληρώσω την κλήση, ούτε ότι ο αστυνομικός είναι βλάκας και γράφει ότι θέλει ούτε τίποτα.

Επειδή ακριβώς δεν έχω ανοίξει το "ρημαδιασμενο βιβλιο του ΚΟΚ" και δεν ξέρω απέξω τι λέει (σε αντίθεση με εσένα που τα ξέρεις όλα, υποθέτω λόγο επαγγέλματος) γιαυτό και είπα ότι πρώτη φορά το ακούω!!!! Και ναι όταν βλέπω περίπου 40 αυτοκίνητα παρκαρισμένα κάθετα σε μια τεράστια αλάνα που τυχαίνει να είναι προέκταση του τετραγώνου υποθέτω ότι είναι καλά. Ξαναλέω...δεν γνώριζα για την συγκεκριμένη οδηγία!

@ sam sam εννοείται φίλε...Ευτυχώς εκείνο το βράδυ δεν χάλασα πολλά οπότε μικρό το κακό!!!!

Το θέμα μου δεν είναι αν θα την πληρώσω ή όχι, ή το ότι είναι 40 ή 20? αντίστοιχα.

Από την στιγμή που με γράψανε θα τα πληρώσω, εγώ έκανα την μαμακία και είμουν παράνομος (έστω χωρίς να το ξέρω) και θα υποστώ τις συνέπειες.

Το θέμα μου ήταν αν θα πρέπει η κλήση να είναι αψεγάδιαστη ή όχι. Δηλαδή το να είναι μουτζουρωμένα, καθόλου ευδιάκριτα κλπ είναι αποδεκτό? Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι πχ δεν εννοούσε το δικό μου αμάξι αφού ο αριθμός της πινακίδας δεν φαίνεται καθαρά.

Όπως πρέπει να είμαστε ΟΚ εμείς απέναντι στα όργανα της τάξης έτσι δεν θα έπρεπε να είναι και εκείνα απέναντι μας? Δηλαδή έπρεπε να παιδέυομαι μισή ώρα να καταλαβω τι γράφει? Τι ποσό είναι να πληρώσω? >για ποιο λόγο πρέπει να πληρώσω?

Δημοσ.
"Απόσταση μεγαλύτερη των 5 μέτρων από οικοδομικό τετράγωνο"

ειναι μια εναλλακτική διατύπωση του "Στη μέση του δρόμου".

έτσι θα το καταλάβαιναν περισσότεροι.

στην κλήση δεν διακρίνεται σωστά το Νο της πινακίδας μου!!!!Το 2ο ψηφίο που θα έπρεπε να είναι 2 δεν είναι καθαρογραμμένο. Μπορείς να το διαβάσεις και για 1 και για 7!!! Στο είδος αυτοκινήτου δεν γράφει μοντέλο (μόνο γράφει Μάρκα και χρώμα)

τεστ: δώσε την κλήση σε 10 άτομα που δεν έχουν ακούσει την ιστορία σου, και δεν ξερουν τον αριθμό σου, ζήτα τους να σου πουν τον αριθμό που διαβάζουν. Αν δεν μπορούν να βγάλουν το "2", ισως να μην μπορέσει και ο υπάλληλος που καταχωρεί τις κλήσεις και να τη γλυτώσεις.

υποθέτω το δικο σου αντιγραφο ειναι το 1ο, που εγραψε το στυλό, και ο τροχαίος πήρε μαζί του τα δεύτεροτριτά -απο καρμπόν- αρα ακόμη πιο δυσανάγνωστα??? :whistle:

μονο αυτό έχεις.

τα υπόλοιπα... "δεν διαβάζεται" (μονο απο σένα), "δεν γραφει μοντέλο", ειναι άσχετα. Στο δικό σου ΙΧ το βρήκες, με αυτο το νουμερο ένα όχημα υπάρχει ανεξαρτητα μάρκας, οποτε δεν στέκουν. Αντι να τα πεις αυτά, μπορεις κάλλιστα να την πετάξεις και να πεις οτι δεν βρηκες καμια κλήση. πιο πειστικό θα είναι ;)

Δημοσ.
fantoma, 20 ευρω προστιμο για παρανομο παρκαρισμα δεν υπαρχει. Απο 40 ξεκινανε. ...

Στάθμευση (χωρίς ακυρωμένη κάρτα) σε ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης (=παράνομο παρκάρισμα) => πρόστιμο 20?.

Φιλικά.

Δημοσ.
Στάθμευση (χωρίς ακυρωμένη κάρτα) σε ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης (=παράνομο παρκάρισμα) => πρόστιμο 20?.

Φιλικά.

Στην Θεσσαλονικη μονο

Δημοσ.

N1ghtW0lf για την ίδια παράβαση σε Αθήνα, Πειραιά, πόσο είναι το πρόστιμο;

(είναι δυνατόν φίλε να είναι διαφορετικό το πρόστιμο; :confused:)

Δημοσ.

Αν ειναι δημοτικης μπορει να ειναι διαφορετικο.

Εχω φαει κληση για παρκαρισμα στον Πειραια και ηταν 60 Ευρω, στην Θεσσαλονικη περσι το καλοκαιρι ηταν 20 Ευρω (ακομα να την πληρωσω, ολο το ξεχναω, για αυτο ρωτουσα αν παει μεσω εφοριας), στην Ροδο παλι αν δεν κανω λαθος ειναι στα 40 ευρω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...