Προς το περιεχόμενο

fan controller

gega

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν φτιάξω έναν απλό περιστροφικό διακόπτη με διόδους σε σειρά να ρίχνουν την τάση μπορώ να συνδέσω επάνω δύο ανεμιστήρες ή πρέπει να φτιάξω ένα κύκλωμα για κάθε ανεμιστήρα;

Δημοσ.

με ένα ποτενσιόμετρο ~ 200Ωhm ανάμεσα ή στο κόκκινο ή στο μαύρο καλώδιο του ανεμιστήρα σου θα είσαι οκ δεν κατάλαβα τίποτα από αυτό που σκέφτεται και τα διοδάκια δεν κάνουν για αυτό που θες εσύ

Δημοσ.

σκεφτόμουν να φτιάξω κάτι σαν κι αυτό (χωρίς λαμπάκια και αηδίες...) : http://www.cpemma.co.uk/sdiodes.html το πλεονέκτημα των διόδων σε σχέση με την αντίσταση είναι ότι καταναλώνουν λιγότερη ισχύ (άρα θερμαίνονται λιγότερο) και είναι πιο αξιόπιστα. Επίσης με ένα τέτοιο κύκλωμα μπορείς να έχεις την επιλογή πλήρους ισχύος.

Υποπτεύομαι πως στην περίπτωση του ροοστάτη πρέπει να χρησιμοποιήσω ένα για κάθε ανεμιστήρα (αν βάλω δύο ανεμιστήρες σε σειρά πέφτει η αντίσταση πολύ άρα αυξάνεται το ρεύμα). Στην περίπτωση των διόδων όμως ίσως αυτό να μην αποτελεί πρόβλημα. Τα φώτα σας...

Δημοσ.
γιατί για αυτά δεν υπάρχει απο όσο ξερω software που να σου λέει την θερμοκρασία.

υπάρχουν πολλά προγράμματα ένα από αυτά είναι το everest!

Δημοσ.

Παιδιά μια ερώτηση έχω για αυτούς που έχουν το Zalman ZM-MFC1 Multifan Controller. Είμαι πρώην κάτοχός του και στο δικό μου είχανε καεί τα μισά λαμπάκια που έχει πάνω. Στη λειτουργικότητα δεν επηρεάζει τίποτα αυτό, αλλά στο μάτι εμένα με ενοχλούσε. Έχουν καεί σε κανέναν άλλον ή ήταν το κομμάτι που έπεσε σε μένα? και μία ακόμα μιας και όταν το είχα δε το δοκήμασα, αλλά τώρα αν το ξαναπάρω θα το χρειαστώ. Στους διακόπτες που ελέγχουν 2 fans μέσω ρεύματος (5 κ 12 volt). Αν ο διακόπτης είναι στη μέση το fan δε γυρνάει καθόλου? Δηλαδή έχει μία θέση για full speed, μία για middle και μία για off?

Δημοσ.

ρε φιλε αν μπορεις αλλαξε τα λεντ και δεν μπορουμε να καταλαβουμε αν αυτο το κομματι που εχεις ειναι το προβληματικο απο τοτε που το πηρες.

εξαλλου λεντ ειναι θα καουν

Δημοσ.
ρε φιλε αν μπορεις αλλαξε τα λεντ

Και γιατί ρε φίλε να μπω σε αυτή τη διαδικασία?

και δεν μπορουμε να καταλαβουμε αν αυτο το κομματι που εχεις ειναι το προβληματικο απο τοτε που το πηρες.

Στα Ελληνικά? Και όταν λες καταλάβουμε, ποιος από τους εαυτούς σου δεν το καταλαβαίνει?

εξαλλου λεντ ειναι θα καουν

Μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι, αλλά εγώ έχω μάθει ότι η ποιότητα ενός προιόντος φαίνεται από τα κομάτια που το απαρτίζουν, μικρά ή μεγάλα, φτηνά ή ακριβά.

Δημοσ.

υπενθιμιζω καποιες φρασεις / λογια που εχω μαθει απο εμπειρα ατομα σε αυτο το forum !!!να μιλατε οταν και μονο ξερετε!!!!

Δημοσ.

οσο για το <ρε φιλε> συγνωμη δλδ να του πω <αγορι μου αν μπορεις να αλλαξεις τα λεντ? > ελεος!!! εκτος αν εννοεις οτι το ρε φιλε ειναι βρισια

Δημοσ.
να μιλατε οταν και μονο ξερετε!!!![/u][/b]

Σ' αυτό συμφωνούμε. Για τα υπόλοιπα, ζητώ συγνώμη. Η αλήθεια είναι ότι είχα τα νεύρα μου εκείνη την ώρα και το πήρα πιο στραβά από ότι έπρεπε. Όλα καλά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...