Προς το περιεχόμενο

Hi-Fi για home cinema

jimarass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ψάχνομαι για hi-fi σύστημα το οποίο θα χρησιμοποιώ για home theatre και για να ακούω μουσική από τον υπολογιστή και γενικά μουσική. Θεωρώ ότι ένας υπολογιστής, με τις εφαρμογές επεξεργασίας ήχου και με μία καλή κάρτα ήχου είναι καλύτερος από ακριβές υλοποιήσεις hi-fi αλλά από κάποιο όριο και μετά, το hi-fi σύστημα νικά. Θα ήθελα κάποιες διευκρινήσεις από τους γνώστες:

1) Από πιο σημείο και μετά το hi-fi ξεπερνά σε ποιότητα τον υπόλογιστή που έχει μια καλή κάρτα ήχου?

2) Στο παλιό στερεοφονικό του πατέρα μου υπάρχει ένας ενισχυτής. Τώρα ακούω για προενισχυτές, τελικούς ενισχυτές κ.τ.λ. Τι χρειάζομαι εγώ από αυτά και που μπορώ να βρω σωστές πληροφορίες για τις διαφορές τους αλλά και για προτεινόμενες συνθέσεις (δεν εννοώ μάρκα, αλλά είδος κομματιού δηλαδή αν χρειάζεται μεσέος ή τελικός κ.τ.λ.)?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

η καρτα ηχου (pc) συνδεεται σε ενεργα ηχεια γιατι τα ρευματα της ειναι λιγα.

οσον αφορα stand alone home sinema ενισχυτες, δεν χρειαζεται να καταφυγεις σε υλοποιησεις με προενισχυτες, τελικους κ.τ.λ. γιατι υπο αυτη την εννοια

αναζητας ακριβες υλοποιησεις και δεν νομιζω οτι ειναι αυτο που ζητας.

ενας ενισχυτης εξακαναλος με ενσωματωμενο radio tuner ειναι οτι πρεπει για σενα.

αυτο που θα εισπραξεις ομως εξαρταται κατα πολυ και απο τα ηχεια που θα επιλεξεις. (μαρκα,μεγεθος,χαρακτηριστικα)

δεν εχω καταλαβει αν θες σαν player και αποκωδικοποιηση να χρησιμοποιεις το pc και απλα να προσθεσεις τελικους ενισχυτες, η θες stand alone μηχανηματα.

επισης, δεν αναφερεις το ποσα χρηματα διαθετεις.

τελος στην ερωτηση σου

''1) Από πιο σημείο και μετά το hi-fi ξεπερνά σε ποιότητα τον υπόλογιστή που έχει μια καλή κάρτα ήχου''

εξαρταται απο την συνθεση του συστηματος ηχου του pc (τα ηχεια κατα κυριο λογο) και απο τι συστημα εχεις σαν stand alone.

να λαβεις υπ'οψην σου και τον χωρο.

για ποσα τετραγωνικα δωματιο μιλαμε ?

απο αυτο θα εξαρτηθουν καποιοι παραγοντες για το τι ακριβως χρειαζεσαι. οι παραγοντες βεβαια ειναι αρκετοι.

αν θες αναλυσε λιγο ακομη το ποσό που μπορεις να διαθεσεις, τετραγωνικα χωρου, αν θες stan alone μηχανηματα, ή το pc να συμμετεχει σε ολα αυτα.

(hd προβολες σε lcd οθονη κ.τ.λ. κ.τ.λ.)

Δημοσ.
η καρτα ηχου (pc) συνδεεται σε ενεργα ηχεια γιατι τα ρευματα της ειναι λιγα.

οσον αφορα stand alone home sinema ενισχυτες, δεν χρειαζεται να καταφυγεις σε υλοποιησεις με προενισχυτες, τελικους κ.τ.λ. γιατι υπο αυτη την εννοια

αναζητας ακριβες υλοποιησεις και δεν νομιζω οτι ειναι αυτο που ζητας.

ενας ενισχυτης εξακαναλος με ενσωματωμενο radio tuner ειναι οτι πρεπει για σενα.

αυτο που θα εισπραξεις ομως εξαρταται κατα πολυ και απο τα ηχεια που θα επιλεξεις. (μαρκα,μεγεθος,χαρακτηριστικα)

δεν εχω καταλαβει αν θες σαν player και αποκωδικοποιηση να χρησιμοποιεις το pc και απλα να προσθεσεις τελικους ενισχυτες, η θες stand alone μηχανηματα.

επισης, δεν αναφερεις το ποσα χρηματα διαθετεις.

τελος στην ερωτηση σου

''1) Από πιο σημείο και μετά το hi-fi ξεπερνά σε ποιότητα τον υπόλογιστή που έχει μια καλή κάρτα ήχου''

εξαρταται απο την συνθεση του συστηματος ηχου του pc (τα ηχεια κατα κυριο λογο) και απο τι συστημα εχεις σαν stand alone.

να λαβεις υπ'οψην σου και τον χωρο.

για ποσα τετραγωνικα δωματιο μιλαμε ?

απο αυτο θα εξαρτηθουν καποιοι παραγοντες για το τι ακριβως χρειαζεσαι. οι παραγοντες βεβαια ειναι αρκετοι.

αν θες αναλυσε λιγο ακομη το ποσό που μπορεις να διαθεσεις, τετραγωνικα χωρου, αν θες stan alone μηχανηματα, ή το pc να συμμετεχει σε ολα αυτα.

(hd προβολες σε lcd οθονη κ.τ.λ. κ.τ.λ.)

Mε ενδιαφέρει ανεξάρτητο αλλά δεδομένου ότι θα έχω λαπτοπ στο σαλόνι, να μπορώ να το συνδέσω και να ακούω ποιοτικά. Πιστεύω ότι με mini jack καλώδιο στο line in του ενισχυτή θα μπορώ να έχω σήμα από το λαπτοπ, αλλά θα προτιμούσα την ολική επεξεργασία να την έκανε ο ενισχυτής, δηλαδή να είχε wifi δυνατότητες!!

Στο θέμα μας λοιπόν, προτειμώ ανεξάρτητη υλοποίηση. Συνολικά για όλα (εκτός από οθόνη) θα έδινα το πολύ 3000 ευρώ, δηλαδή για τα κομμάτια, τα ηχεία και το blue ray player. Ti θα πρότεινες? Επίσης θα ήθελα να μου εξηγήσης τη διαφορά προενισχυτή από τελικού ενισχυτή και πότε προτιμάται ο καθένας!

Δημοσ.

οσον αφορα το mini jack σαφως εννοειται οτι μιλας για δικαναλη αναπαραγωγη.

αν θες 5-6ακαναλη για ταινιες, παιχνιδια κ.τ.λ., θα συνδεθεις απο την οπτικη εξοδο του laptop (αν εχει) και την αποκωδικοποιηση του dolby digital, dts κ.τ.λ. θα την αναλαβει ο ενισχυτης που θα αγορασεις.

τωρα, οσον αφορα τον προενισχυτη, τελικο, δεν εχω καταλαβει γιατι εχεις κολλησει ή μπερδευτει.

ο AV ενισχυτης που θα αγορασεις εχει μεσα ενωματωμενο προενισχυτη πριν τα τελικα σταδια.

απλα, οταν αγοραζουμε ξεχωριστο προενισχυτη-τελικο το κανουμε για λογους ποιοτητας του ηχου.

θα πρεπει να εισαι πολυ ψαγμενος στον ηχο και να διαθετεις αρκετα χρηματα. ομως δεν υπαρχει λογος.

με εναν 6καναλο AV ενισχυτη κανεις την δουλεια σου.

προτιμησε denon, marantz για λιγο πιο πολυ ποιοτικο ηχο σε δικαναλες ακροασεις. ή yamaha για ελαχιστα πιο πολλα ρευματα.

τελος pioneer για αρκετες ρυθμισεις και ''γκαζατο'' ηχο. οσον αφορα τις τιμες που μπορεις να κινηθεις υπολογισε για εναν av ενισχυτη απο 500-600 εως 1300 ευρω. (δεν προτεινω ανωτερα μοντελα μιας και σε θεωρω entry lever user)

δωσε ιδιαιτερο βαρος στα ηχεια (βασης ή δαπεδου) μιας και εκει παιζονται πολλα.

προτεινω να πας σε καταστημα οπου ασχολουνται μονο με αυτα και οχι σε κοτσοβολους και τετοια.

αλλωστε εκει δεν βρισκεις ιδιαιτερα ποιοτικες λυσεις για τα χρηματα τους.

για blue ray player δεν καταλαβα αν θες τελικα να τροφοδοτησεις την lcd σου με σημα απο το laptop ή με stand alone player

σε stand alone player δεν εχω αποψη περι μαρκας και καλο θα ηταν να σου απαντησει καποιος αλλος.

αν δεν εχεις ηδη laptop δεν ξερω αν σε συμφερει να αγορασεις ενα laptop με blue ray player, ομως το θετικο ειναι οτι θα μπορεις να αναπαραγεις τα παντα απο τον υπολογιστη σου.

δεν ξερω τις ιντσες της οθονης σου.

θα μπορουσες να στησεις ενα home cinema ξεκινωντας απο το audio κομματι (ενισχυτη-ηχεια) και ενα απλο player dvd.

και στη συνεχεια βλεπεις....

αυτα προς ωρας.

Δημοσ.
οσον αφορα το mini jack σαφως εννοειται οτι μιλας για δικαναλη αναπαραγωγη.

αν θες 5-6ακαναλη για ταινιες, παιχνιδια κ.τ.λ., θα συνδεθεις απο την οπτικη εξοδο του laptop (αν εχει) και την αποκωδικοποιηση του dolby digital, dts κ.τ.λ. θα την αναλαβει ο ενισχυτης που θα αγορασεις.

τωρα, οσον αφορα τον προενισχυτη, τελικο, δεν εχω καταλαβει γιατι εχεις κολλησει ή μπερδευτει.

ο AV ενισχυτης που θα αγορασεις εχει μεσα ενωματωμενο προενισχυτη πριν τα τελικα σταδια.

απλα, οταν αγοραζουμε ξεχωριστο προενισχυτη-τελικο το κανουμε για λογους ποιοτητας του ηχου.

θα πρεπει να εισαι πολυ ψαγμενος στον ηχο και να διαθετεις αρκετα χρηματα. ομως δεν υπαρχει λογος.

με εναν 6καναλο AV ενισχυτη κανεις την δουλεια σου.

προτιμησε denon, marantz για λιγο πιο πολυ ποιοτικο ηχο σε δικαναλες ακροασεις. ή yamaha για ελαχιστα πιο πολλα ρευματα.

τελος pioneer για αρκετες ρυθμισεις και ''γκαζατο'' ηχο. οσον αφορα τις τιμες που μπορεις να κινηθεις υπολογισε για εναν av ενισχυτη απο 500-600 εως 1300 ευρω. (δεν προτεινω ανωτερα μοντελα μιας και σε θεωρω entry lever user)

δωσε ιδιαιτερο βαρος στα ηχεια (βασης ή δαπεδου) μιας και εκει παιζονται πολλα.

προτεινω να πας σε καταστημα οπου ασχολουνται μονο με αυτα και οχι σε κοτσοβολους και τετοια.

αλλωστε εκει δεν βρισκεις ιδιαιτερα ποιοτικες λυσεις για τα χρηματα τους.

για blue ray player δεν καταλαβα αν θες τελικα να τροφοδοτησεις την lcd σου με σημα απο το laptop ή με stand alone player

σε stand alone player δεν εχω αποψη περι μαρκας και καλο θα ηταν να σου απαντησει καποιος αλλος.

αν δεν εχεις ηδη laptop δεν ξερω αν σε συμφερει να αγορασεις ενα laptop με blue ray player, ομως το θετικο ειναι οτι θα μπορεις να αναπαραγεις τα παντα απο τον υπολογιστη σου.

δεν ξερω τις ιντσες της οθονης σου.

θα μπορουσες να στησεις ενα home cinema ξεκινωντας απο το audio κομματι (ενισχυτη-ηχεια) και ενα απλο player dvd.

και στη συνεχεια βλεπεις....

αυτα προς ωρας.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Η προβολή ταινιών θα γίνεται από λαυερ, όχι το laptop. Απλά το λαπτοπ θα το έχω για τη μουσική, διότι έχω πολλά κομμάτια και σίγουρα θα κάνω πρόγραμμα από εκεί. Βέβαια δε ξέρω κατά πόσο το mp3 format θα αποδώσει καλό ήχο με ένα τέτοιο σύστημα που προτίνεις ή θα πετάξω τα χρήματά μου. Τι γνώμη έχεις?

Ξέρεις κάποιο τέτοιο ενισχυτή με wifi?

Δημοσ.

1) Αφου θα χρησιμοποιησεις stand alone player ισως εχεις καταληξει σε blue ray.

σε αυτη την περιπτωση θα χρειαστεις εναν AV ενισχυτη ο οποιος θα μπορει να αποκωδικοποιησει TrueHD και DTS-HD ηχο.

Σε αυτη την περιπτωση, οι ενισχυτες αυτοι κοστιζουν πιο πολλα χρηματα.

οσον αφορα ενισχυτη με wifi εχουν αρχισει και υπαρχουν στην αγορα, αλλα πολυ φοβαμαι οτι το κοστος τους ισως ειναι απαγορευτικο για τα χρηματα που εσυ θες να διαθεσεις.

για παραδειγμα ενα νεο μοντελο denon avr-4308 DAB wifi που βρηκα τυχαια με το google απλα για να βρω ενδεικτικη τιμη, αναφερει κοστος αποκτησης 3000 ευρω.

2) ετσι κι αλλιως, ενα laptop δεν ειναι ασχημο αισθητικα σε ενα σαλονι, ωστε να μπορεις να το εχεις συνδεδεμενο με τον ενισχυτη μεσω ψηφιακης εξοδου.

Στην τελικη αν χρησιμοποιησεις αναλογικη εξοδο ηχου, δεν εχεις περιορισμο αποστασης λογω καλωδιου.

μπορεις λοιπον να σκεφτεις και αυτην την λυση χωρις

wifi συνδεση για μειωση του κοστους. (γλυτωνεις ισως και τυχον παρεμβολες που πινανον προκυψουν).

Τελος, οσον αφορα το mp3 για αναπαραγωγη απο καλα ηχεια και ενισχυτη θα σου πω το εξης:

ναι μεν το mp3 εχει μειωμενο βαθος ηχου και αλλα τεινα λογω απωλειας της συμπιεσης, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα ακουστει και καλυτερα.

παραδειγμα: ο ηχος απο τους ραδιοφωνικους σταθμους ειναι σχετικα χάλια σε σχεση με το cd.

ομως, αλλο να ακους ραδιοφωνο απο ενα τραντζιστορακι και αλλο απο ενα συστημα που περιγραφουμε πιο πανω.

απλα ενας καλος ενισχυτης και καλα ηχεια, θα αναδειξουν ατελειες των mp3 που ισως πριν σε μικρα ηχειακια δεν αντιλαμβανοσουν

αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν θα αναδειχτουν και τα καλα. (δυναμικη,τονικοτητα,χαμηλοτερη παραμορφωση, σωστες μεσαιες, κ.τ.λ.)

αν εχεις ηδη σπιτι σου καποιον δικαναλο με καλα ηχεια θα καταλαβαινεις τι εννοω.

καμια σχεση οι υλοποιησεις των pc home cinema ηχειων με αυτο που πας να δημιουργησεις.

προσοχη ομως στην επιλογη ενισχυτη και ηχειων γιατι κυκλοφορουν και πολλα μετρια (σε επιδοση) στην αγορα για τα χρηματα τους.

συμβουλη: οσον αφορα το θεμα των ηχειων μην τσιγκουνευτεις, εκτος και αν εχεις προθεση να τα αλλαξεις οταν θα εχεις ''κουρδισει'' πλεον τα αυτια σου στον ηχο τους, και καταλαβεις οτι δεν ηταν αυτο που εψαχνες.

αλλα αυτος ειναι ο κοσμος του ηχου (και της εικονας)

ατελειωτοι πειραματισμοι, μερακι, προσπαθεια βελτιωσης. αν αγαπας να ακους μουσικη, ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις αυτο που ψαχνεις.

Δημοσ.
1) Αφου θα χρησιμοποιησεις stand alone player ισως εχεις καταληξει σε blue ray.

σε αυτη την περιπτωση θα χρειαστεις εναν AV ενισχυτη ο οποιος θα μπορει να αποκωδικοποιησει TrueHD και DTS-HD ηχο.

Σε αυτη την περιπτωση, οι ενισχυτες αυτοι κοστιζουν πιο πολλα χρηματα.

οσον αφορα ενισχυτη με wifi εχουν αρχισει και υπαρχουν στην αγορα, αλλα πολυ φοβαμαι οτι το κοστος τους ισως ειναι απαγορευτικο για τα χρηματα που εσυ θες να διαθεσεις.

για παραδειγμα ενα νεο μοντελο denon avr-4308 DAB wifi που βρηκα τυχαια με το google απλα για να βρω ενδεικτικη τιμη, αναφερει κοστος αποκτησης 3000 ευρω.

2) ετσι κι αλλιως, ενα laptop δεν ειναι ασχημο αισθητικα σε ενα σαλονι, ωστε να μπορεις να το εχεις συνδεδεμενο με τον ενισχυτη μεσω ψηφιακης εξοδου.

Στην τελικη αν χρησιμοποιησεις αναλογικη εξοδο ηχου, δεν εχεις περιορισμο αποστασης λογω καλωδιου.

μπορεις λοιπον να σκεφτεις και αυτην την λυση χωρις

wifi συνδεση για μειωση του κοστους. (γλυτωνεις ισως και τυχον παρεμβολες που πινανον προκυψουν).

Τελος, οσον αφορα το mp3 για αναπαραγωγη απο καλα ηχεια και ενισχυτη θα σου πω το εξης:

ναι μεν το mp3 εχει μειωμενο βαθος ηχου και αλλα τεινα λογω απωλειας της συμπιεσης, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα ακουστει και καλυτερα.

παραδειγμα: ο ηχος απο τους ραδιοφωνικους σταθμους ειναι σχετικα χάλια σε σχεση με το cd.

ομως, αλλο να ακους ραδιοφωνο απο ενα τραντζιστορακι και αλλο απο ενα συστημα που περιγραφουμε πιο πανω.

απλα ενας καλος ενισχυτης και καλα ηχεια, θα αναδειξουν ατελειες των mp3 που ισως πριν σε μικρα ηχειακια δεν αντιλαμβανοσουν

αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν θα αναδειχτουν και τα καλα. (δυναμικη,τονικοτητα,χαμηλοτερη παραμορφωση, σωστες μεσαιες, κ.τ.λ.)

αν εχεις ηδη σπιτι σου καποιον δικαναλο με καλα ηχεια θα καταλαβαινεις τι εννοω.

καμια σχεση οι υλοποιησεις των pc home cinema ηχειων με αυτο που πας να δημιουργησεις.

προσοχη ομως στην επιλογη ενισχυτη και ηχειων γιατι κυκλοφορουν και πολλα μετρια (σε επιδοση) στην αγορα για τα χρηματα τους.

συμβουλη: οσον αφορα το θεμα των ηχειων μην τσιγκουνευτεις, εκτος και αν εχεις προθεση να τα αλλαξεις οταν θα εχεις ''κουρδισει'' πλεον τα αυτια σου στον ηχο τους, και καταλαβεις οτι δεν ηταν αυτο που εψαχνες.

αλλα αυτος ειναι ο κοσμος του ηχου (και της εικονας)

ατελειωτοι πειραματισμοι, μερακι, προσπαθεια βελτιωσης. αν αγαπας να ακους μουσικη, ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις αυτο που ψαχνεις.

Τι εξοπλισμό θα πρότεινες εσύ? Βάλε έξω το blue ray player αφού οι τιμές θα πέσουν σε λιγάκι...Δώσε μου αν θες δύο συνθέσεις, μία με σύνολο το πολύ 3000 και μία με το τι θα έβαζες εσύ...

Δημοσ.

φιλε μου ο ηχος και η εικονα ειναι κατι το εντελως υποκειμενικο. ετσι, θα ηταν και η επιλογη των μηχανηματων που θα προτεινα.

αυτο που για εμενα θα ηταν καλο, για σενα μπορει να ηταν μετριο.

ξεχνας, οτι για την σωστη αποδοση και ακροαση, παιζει μεγαλο ρολο και η τοποθετηση στον χωρο.

εγω δεν γνωριζω τις προτιμησεις σου, τον χωρο σου, καθως με ποιο επιπεδο ηχου και εικονας εισαι εξοικιωμενος. αν ρωτησεις τον οποιονδηποτε, θα εισπραξεις και διαφορετικη απαντηση.

δεν θεωρω λοιπον οτι οι δικες μου επιλογες ειναι η δικη σου λυση.

αν απλως ρωτας για να εχεις εναν μπουσουλα, θα σου προτεινα να ψαξεις στο ιντερνετ για χαρακτηριστικα μηχανηματων καθως και τιμες.

επισης να απευθυνθεις σε ενα καταστημα audio-video αποκλειστικα με show room οπου να ακουσεις στημενα συστηματα καθως και τις συμβουλες των εκει πωλητων ωστε να εχεις πιο σωστη αποψη.

θα αγοραζες μια LCD TV κλειστη απο μαγαζι χωρις ποτέ να εχεις δει την εικονα της επειδη εγω στην προτεινα ?

αυτες ειναι αγορες ''γουρουνι στο σακι''.

οσον αφορα γενικοτερα τις μαρκες και οχι μοντελα, αν μπορουσα να αναφερθω γενικα, θα σου ελεγα οσον αφορα τις tv να προσεξεις να ειναι οσον το δυνατον νεοτερης γενιας με τα πιο συγχρονα στανταρς (hdmi 1.3, 24p κτλ.)

μαρκα δεν προτεινω καν, αφου ολες λιγο πολυ ειναι ιδιες. απλα μεχρι 1500 (περιπου ευρω ειναι η μεσης κατηγοριας, και απο εκει και πανω πας σε πιο ακριβα panel και χαρακτηριστικα)

οσον αφορα τον ηχο, αποψη μου θα ηταν (αν εισαι εντελως αρχαριος) να αγορασεις το περιοδικο

εικονα-ηχος. στις τελευταιες σελιδες του θα βρεις πινακες με ολα τα προιοντα σε κατηγοριες με βαθμολογιες και κριτικες.

1 επισκεψη σε ενα σωστο καταστημα ηχου εικονας, λιγο διαβασμα σε διαφορα forum και λιγο μπουσουλα απο το περιοδικο που ανεφερα (αλλα και οποιοδηποτε αλλο εσυ εμπιστευεσαι) και θα καταληξεις σε ενα σωστο συστημα.

για ηχεια, θα σου προτεινα να κινηθεις σε μια κατηγορια τιμης (αν εισαι νεος στο χωρο) απο 600-700 εως 1500 ευρω.

σε ενισχυτη απο 500-600 εως 1500 ευρω (αναλογα με τα συνοδα φυσικα).

δεν προτεινω μικροτερες τιμες, με το σκεπτικο, οτι δεν θα αντικαταστησεις το συστημα γρηγορα και θα σου επιτρεψει να ωριμασεις ακουστικα και οπτικα, ωστε στην επομενη αναβαθμιση, (ναι, καποτε θα ερθει κι αυτη) να εισαι ετοιμος και να κανεις τις επιλογες σου με μεγαλυτερη ευκολια.

ουτε και ακριβοτερα γιατι αν και καλυτερα (?) θα διαπιστωσεις καποτε οτι ισως θα ηθελες εκεινο και οχι αυτο που πηρες γιατι σου ταιριαζε καλυτερα ο ηχητικος χαρακτηρας του.

δεν ξερω για το ποσο σχετικος εισαι με ολα αυτα απο την αποψη των χαρακτηριστικων των μηχανηματων.

π.χ. player και lcd με δυνατοτητα απεικονισης 24αρων καρε για πιο κινηματογραφικη αισθηση, hdmi 1.3 και αποκωδικοποιησεις τελευταιας γενιας, και γενικοτερα ολα τα χαρακτηριστικα που απαρτιζουν τις συσκευες ωστε να ειναι future proof.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...