Προς το περιεχόμενο

Τελωνειο

The_Winner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αν το δεμα είναι αρκετά μικρό και χωράει σε φάκελο (αυτούς με τις κυψέλες), τοτε 99% δεν περναει ούτε απ'εξω απο το τελωνείο ;-)

Πάντως το τρίπτυχο...

-τιμή μέχρι 60$

-μέγεθος μέχρι όσο ένα κουτί παπουτσιών

-βάρος μέχρι 2 κιλά

... σε βγάζει σχεδόν πάντα "καθαρό"!

δεμα με μικρή αναγραφόμενη αξία,

δώρο

usps

και ποτέ αποδειξη μέσα στο κουτί.

το μέγεθος δεν παιζει και τοσο ρόλο

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

παιδια το ενα πραγμα που θελω θα ειναι 200γρ σε φακελο ή σε κουτι ισα με ενα ποντικι Η/Υ και θα ερθει με usps αυτο σιγουρα δεν περναει τελωνιο!σωστα?

μετα το αλλο που θελω κοστιζει 150δολλαρια, βαρος 750γρ, μεγθος οσο το μισο κουτι απο τα παπουτσια, με usps και δηλωμενο το gift θα περασει απο τελωνειο?

Δημοσ.

δηλαδη τι δεν καταλαβαίνεις απο όλα αυτα που σου εχουν γράψει ως τώρα.

αν γράφει επάνω 150$ αξία θα περασει τελωνείο.

αν δεν γράφει οτι είναι δώρο θα περάσει τελωνείο.

αν ερθει με εταιρεία courrier θα περάσει τελωνείο

το μεγεθος δεν μετραει οσο το υπόλοιπα. εγω έχω φέρει δεμα 40cmΧ40cmΧ60cm και περασε ανετα

Δημοσ.
δηλαδη τι δεν καταλαβαίνεις απο όλα αυτα που σου εχουν γράψει ως τώρα.

αν γράφει επάνω 150$ αξία θα περασει τελωνείο.

αν δεν γράφει οτι είναι δώρο θα περάσει τελωνείο.

αν ερθει με εταιρεία courrier θα περάσει τελωνείο

το μεγεθος δεν μετραει οσο το υπόλοιπα. εγω έχω φέρει δεμα 40cmΧ40cmΧ60cm και περασε ανετα

εγω καταλαβα οτι δεν θα παρω κανενα φορο! yupi!!αλλα ειναι σιγουρο?

Δημοσ.
εγω τους ρωτισα να μου το δηλωσουν 40 και ειπαν οχι! τωρα θα τους πω μηπως μπορυν γυρω στα 100-120 δολλαρια! με 150 δολλαρια περναει τελωνειο/?

Σε αυτο το ποσο αναλογως τα κεφια στο Βενιζελος και αναλογως ποσο ατυχος εισαι αν εχει πολυ κινηση απο αμερικη που εχει.Αν μπορεις πες τον δικο σου να βαλει χαμηλοτερη αξια περιπου 70 δολαρια αλλα μην το απρακαλνεις γιατι θα στο φορολογησουν με ελληνικα προτυπα βαζοντας δικιας τους τιμη.οποτε αν στο βαλουν για αξια τους 200 ευρω θα πληρωσεις γυρω στα 55 ευρω τελωνιακα.

Δημοσ.
Σε αυτο το ποσο αναλογως τα κεφια στο Βενιζελος και αναλογως ποσο ατυχος εισαι αν εχει πολυ κινηση απο αμερικη που εχει.Αν μπορεις πες τον δικο σου να βαλει χαμηλοτερη αξια περιπου 70 δολαρια αλλα μην το απρακαλνεις γιατι θα στο φορολογησουν με ελληνικα προτυπα βαζοντας δικιας τους τιμη.οποτε αν στο βαλουν για αξια τους 200 ευρω θα πληρωσεις γυρω στα 55 ευρω τελωνιακα.

για την τιμη ειπαν οτι δεν μπορουν! μονο να μου το δηλωσουν ως gift θα ειναι οκ?

Δημοσ.

Επειδή διάβασα πιο πάνω οτι σε μερικούς χρεώσαν τελωνιακούς δασμούς και στα έξοδα αποστολής να ξέρετε οτι αυτό είναι παράνομο. Είναι όμως πάγια τακτική τους και όποιος το δεί το είδε. Εγω τα χριστούγεννα έφερα κάτι πραγματάκια από Αμερική και στο τελωνείο πήγαν να μου βάλουν δασμούς και στα έξοδα αποστολής.Με το που του είπα οτι δεν μπαινουν δασμοί στα έξοδα αποστολής μου λέει συγνώμη δεν το πρόσεξα και μου τα βγάζει πάλι από την αρχή σωστά. Να ξέρετε το κάνουν σε όλους αυτό. Δεν ξέρω γιατί αλλά το κάνουν.

Δημοσ.

Παιδια μολις τωρα εβαλα την eurobank sto paypal την δεχτηκε αμεσως! απλα παρολο που εχω μεσα 50 ευρω(75 δολλαρια) λεει οτι εχω 0! γιατι συμβαινει αυτο?εγω παρολο που ελεγε μηδεν εκανα την πρωτη παραγγελια των 31 δολλαριων και μου εγραφε -34 δολλαρια! τωρα στο θεμα μου ! αυτα που παραγειλα κοστιζουν 25 δολλαρια επελεξα μεταφορκα των 8δολλαριων to usps first class mail αλλα ελεγε οτι μου τα ασφαλιζει 100 δολλαρια! ειναι καλο αυτο?εγω προχωρισα και τα πληρωσα,οχι τα 100 δολλαρια! τα 34! και τους ειπα να γραψουν γκιφτ! τι θα γινει στην περιπτωση μου?

Δημοσ.

Κοιτα οταν φορτιζεις την καρτα τα χρηματα μπαινουν μετα απο καποιες ωρες ή στην χειροτερη την επομενη... Τωρα αφου κανει 35 ασφαλισε το με 35usd, μετα τα 50 ισως ανοιχτει στο τελωνειο...

Δημοσ.

οκ! αλλα και να ανοιχτει θα δουν οτι δεν ειναι τιποτα ακριβο! και οντος δεν ειναι ακριβο! ειναι κατι ρουλεμανακια(αν ξερεις τι ειναι) πιστευω να μην τα φορολογισουν! 25 δολλαρια κανουν και γραφουν γγιφτ! τελικα ακομα ο λογαριασμος παυπαλ λεει 0! αλλα εγω μπορεσα και αγορασα! δεν ξερω πως! και μου ειπαν απο το μαγαζι οτι ολα οκ με την πληρομη!

Δημοσ.

Αν και δεν έχω γραφτεί ακόμα στο paypal και δε είμαι σίγουρος.Νομίζω ότι το paypal δε μπορεί να ''δει'' το ποσό που έχεις μέσα αλλά κάνει μονό τις συναλλαγές,δεν ξέρω τώρα μπορεί να λέω και μ@λ@κιες:P

Δημοσ.
δεμα με μικρή αναγραφόμενη αξία,

δώρο

usps

και ποτέ αποδειξη μέσα στο κουτί.

το μέγεθος δεν παιζει και τοσο ρόλο

+1

και να προσθέσω ΟΧΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - αν σε ένα αντικείμενο δουν μεγάλο πληρωθέν ποσό για ασφάλιση, την ψυλλιάζονται αμέσως (την είχα πάθει παλιότερα, γιατί όπως μου είπε ο τελωνειακός το άνοιξαν γιατί είδαν μεγάλο ποσό ασφάλισης απέξω, και βρήκαν μέσα και μια φωτοτυπία της συναλλαγής στο ebay και μου ζήτησαν να πληρώσω ΦΠΑ κλπ.)

Δημοσ.
Επειδή διάβασα πιο πάνω οτι σε μερικούς χρεώσαν τελωνιακούς δασμούς και στα έξοδα αποστολής να ξέρετε οτι αυτό είναι παράνομο. Είναι όμως πάγια τακτική τους και όποιος το δεί το είδε. Εγω τα χριστούγεννα έφερα κάτι πραγματάκια από Αμερική και στο τελωνείο πήγαν να μου βάλουν δασμούς και στα έξοδα αποστολής.Με το που του είπα οτι δεν μπαινουν δασμοί στα έξοδα αποστολής μου λέει συγνώμη δεν το πρόσεξα και μου τα βγάζει πάλι από την αρχή σωστά. Να ξέρετε το κάνουν σε όλους αυτό. Δεν ξέρω γιατί αλλά το κάνουν.

Αυτό που το βασίζεις? Υπάρχει κάποιο ΦΕΚ που το αναφέρει? Μόλις χθες μου έτυχε αυτό. Τους έστειλα με fax απόδειξη από Paypal και τους κύκλωσα το ποσό που πλήρωσα για το αντικείμενο. Τα shipping fees αναφέρονταν με σαφήνεια παρακάτω. Παρόλα αυτά οι δασμοί μπήκαν στο σύνολο (μεταφορικά+αξία προϊόντος).

• Super Moderators
Δημοσ.
Αυτό που το βασίζεις? Υπάρχει κάποιο ΦΕΚ που το αναφέρει? Μόλις χθες μου έτυχε αυτό. Τους έστειλα με fax απόδειξη από Paypal και τους κύκλωσα το ποσό που πλήρωσα για το αντικείμενο. Τα shipping fees αναφέρονταν με σαφήνεια παρακάτω. Παρόλα αυτά οι δασμοί μπήκαν στο σύνολο (μεταφορικά+αξία προϊόντος).

Δεν χρειάζεται να το λέει κάποιο ΦΕΚ. Οι δασμοί εισαγωγής επιβάλλονται σε αγαθά που εισάγονται στην επικράτεια.

Τα μεταφορικά δεν είναι αγαθό. Είναι ταχυδρομικά έξοδα.

Είναι παντελώς παράλογο να επιβάλλονται δασμοί στα μεταφορικά.

Δημοσ.

Παιδιά ερώτηση. Εδώ και χρόνια παραγγέλνω μουσικούς δίσκους από ΗΠΑ. Συνήθως κάνω παραγγελίες πάνω από 300 δολλάρια. Ποτέ δεν πλήρωσα τελωνείο. Μόλις πριν από λίγο μίλησα με μια φίλη μου στο τηλέφωνο και μου είπε ότι έχει ψηφιστεί νέος νόμος (από Ιανουάριο του 2008) και επιβάλλονται δασμοί στα πάντα. Μου είπε μάλιστα ότι παράγγελνε και αυτή από ΗΠΑ πολλές φορές και ποτέ δεν πλήρωσε, αλλά τελευταία φορά την αναγκάσανε να πληρώσει δασμούς.

Ξέρει κάποιος τί γίνεται ακριβώς; Υπάρχει όντως καινούργιος νόμος;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...