The_Winner Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Γεια σας παιδια! τελικα αποφασισα να κανω αγορες απο αμερικη! εβγαλα και μια προπληρομενη eurobank και την πιστωσα το σαββατο με 50 ευρω=70δολλαρια,ακομα δεν εχουν μπει μου ειπαν την τεταρτη! την τεταρτη θα δηλωσω και την καρτα sto paypal.στο θεμα μου τωρα! αρχικα θα φερω κατι πραγματακια ογκου σαν ενα ποντικι απο Η/Υ με κοστος 25 δολλαρια και με μεταφορικα 31 δολλαρια! και με USPS first class mail αυτο θα περασει τελωνειο? στην συνεχεια αν πανε ολα καλα με αυτο θελω να παρω απο το ebay κατι που στιχιζει συνολο με μεταφορικα 174 δολαρια και εχει βαρος 600 γρ. και μεγεθος οσο δυο ποντικια Η/Υ τι λετε θα περασει τελωνειο?(δεν ειναι λεκτρονικες συσκευες)
spH3RiCal Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Για να μην ανοιγω αλλο thread για παρομοιο θεμα, θελω και εγω να μου στειλουν κατι πραγματα απο αμερικη μεσω ταχυδρομειου ομως.. Με το ταχυδρομειο λογικα θα περασει τελωνειο, υπαρχει καποιος τροπος να περασει αλλα να μην χρεωθω κατι (τα πραγματα ειναι αξιας πανω απο 45ε hardware)? Aν σταλθουν οι αποδειξεις ξεχωριστα και γραψουν πανω στο κουτι "δωρο" αρκει? (πανω κατω αυτα ειδα να προτεινουν). Τελος ξερει κανεις ποσο πανε τα μεταφορικα απο εκει εδω?
The_Winner Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Ναι ρε, USPS RULEZ δεν με βοηθησες σε κατι!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Γεια σας παιδια! τελικα αποφασισα να κανω αγορες απο αμερικη! εβγαλα και μια προπληρομενη eurobank και την πιστωσα το σαββατο με 50 ευρω=70δολλαρια,ακομα δεν εχουν μπει μου ειπαν την τεταρτη! την τεταρτη θα δηλωσω και την καρτα sto paypal.στο θεμα μου τωρα! αρχικα θα φερω κατι πραγματακια ογκου σαν ενα ποντικι απο Η/Υ με κοστος 25 δολλαρια και με μεταφορικα 31 δολλαρια! και με USPS first class mail αυτο θα περασει τελωνειο? στην συνεχεια αν πανε ολα καλα με αυτο θελω να παρω απο το ebay κατι που στιχιζει συνολο με μεταφορικα 174 δολαρια και εχει βαρος 600 γρ. και μεγεθος οσο δυο ποντικια Η/Υ τι λετε θα περασει τελωνειο?(δεν ειναι λεκτρονικες συσκευες) Με συγχωρείς, κατάλαβα καλά; Θα πληρώσεις 31 δολλάρια για USPS First Class Mail για πράγματα αξίας... 25 δολλαρίων; Μήπως είναι λίγο υπερβολικά τα λεφτά που πληρώνεις για μεταφορικά; Εν τέλει, πακέτο αξίας 25 δολλαρίων δεν θα περάσει από τελωνείο. Όσο για το δεύτερο πακέτο, δεν έχει σημασία η συνολική αξία του με τα μεταφορικά (τα 174 δολλάρια δηλαδή) αλλά ποιά αξία έχει χωρίς μεταφορικά. Σε κάθε περίπτωση, αφού είναι από ebay, μπορείς να πεις στον πωλητή να γράψει πάνω στο πακέτο gift και να δηλώσει αξία μικρότερη από 40 δολλάρια. Έτσι σίγουρα δεν θα έχεις πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, η χρήση USPS (δηλαδή του απλού ταχυδρομείου των ΗΠΑ) συνίσταται - κι αυτό γιατί οι εταιρείες courrier (DHL, UPS) περνάνε όλα τα πακέτα από τελωνείο.
spH3RiCal Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 lol νομιζα οτι usps ειναι καποια εταιρεια courrirer
iNorganic Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Πολλοι πωλητες βγαζουν ενα μερος απο τα κερδη τους απο τα μεταφορικα για αυτο ειμαστε πολυ προσεκτικοι ποσα λεφτα θα biddaroume στο ή-μπεϊ
The_Winner Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Με συγχωρείς, κατάλαβα καλά; Θα πληρώσεις 31 δολλάρια για USPS First Class Mail για πράγματα αξίας... 25 δολλαρίων; Μήπως είναι λίγο υπερβολικά τα λεφτά που πληρώνεις για μεταφορικά; Εν τέλει, πακέτο αξίας 25 δολλαρίων δεν θα περάσει από τελωνείο. Όσο για το δεύτερο πακέτο, δεν έχει σημασία η συνολική αξία του με τα μεταφορικά (τα 174 δολλάρια δηλαδή) αλλά ποιά αξία έχει χωρίς μεταφορικά. Σε κάθε περίπτωση, αφού είναι από ebay, μπορείς να πεις στον πωλητή να γράψει πάνω στο πακέτο gift και να δηλώσει αξία μικρότερη από 40 δολλάρια. Έτσι σίγουρα δεν θα έχεις πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, η χρήση USPS (δηλαδή του απλού ταχυδρομείου των ΗΠΑ) συνίσταται - κι αυτό γιατί οι εταιρείες courrier (DHL, UPS) περνάνε όλα τα πακέτα από τελωνείο. ευχαριστω! οχι στα πρωτα πραγματακια που κοστιζουν 25 δολλαρια τα μεταφορικα με usps first class mail ειναι 8 δολλαρια! το δευτερο πραγμα τελικα δεν θα το παρω απο ebay(και αν το επαιρνα παλι δεν το δηλωνε ως γγιφτ διοτι ηταν εταιρια!) ααα εχει σημασια μονο ποσο κοστιζει το προιον?οχι μαζι με τα μεταφορικα? το δευτερο προιον κοστιζει χωρις μεταφορικα 152 δολλαρια υπαρχει περιπτωση να μην περασει τελωνειο?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 lol νομιζα οτι usps ειναι καποια εταιρεια courrirer USPS: United States Postal Service: Tαχυδρομική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. ευχαριστω! οχι στα πρωτα πραγματακια που κοστιζουν 25 δολλαρια τα μεταφορικα με usps first class mail ειναι 8 δολλαρια! το δευτερο πραγμα τελικα δεν θα το παρω απο ebay(και αν το επαιρνα παλι δεν το δηλωνε ως γγιφτ διοτι ηταν εταιρια!) ααα εχει σημασια μονο ποσο κοστιζει το προιον?οχι μαζι με τα μεταφορικα? το δευτερο προιον κοστιζει χωρις μεταφορικα 152 δολλαρια υπαρχει περιπτωση να μην περασει τελωνειο? Αν κάποιος γράψει Gift απ' έξω και δηλώσει αξία 20-30 δολλάρια, υπάρχει πολύ μεγάλη περίπτωση να μην περάσει τελωνείο. Πάντως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν είναι εταιρεία ο πωλητής ή όχι. Έχω πρόσφατο παράδειγμα: Αγόρασα DVD συνολικής αξίας γύρω στα 150 δολλάρια. Η εταιρεία, χωρίς εγώ να τους πω τίποτα, έγραψε έξω από το δέμα Gift και δήλωσε αξία... 10 δολλάρια. Αυτό, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι επαγγελματισμός και σεβασμός στον πελάτη. Εννοείται ότι έμεινα έκπληκτος και τους έστειλα e-mail με τις ευχαριστίες μου και τα συγχαρητήριά μου.
The_Winner Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 USPS: United States Postal Service: Tαχυδρομική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν κάποιος γράψει Gift απ' έξω και δηλώσει αξία 20-30 δολλάρια, υπάρχει πολύ μεγάλη περίπτωση να μην περάσει τελωνείο. Πάντως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν είναι εταιρεία ο πωλητής ή όχι. Έχω πρόσφατο παράδειγμα: Αγόρασα DVD συνολικής αξίας γύρω στα 150 δολλάρια. Η εταιρεία, χωρίς εγώ να τους πω τίποτα, έγραψε έξω από το δέμα Gift και δήλωσε αξία... 10 δολλάρια. Αυτό, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι επαγγελματισμός και σεβασμός στον πελάτη. Εννοείται ότι έμεινα έκπληκτος και τους έστειλα e-mail με τις ευχαριστίες μου και τα συγχαρητήριά μου. εγω τους ρωτισα να μου το δηλωσουν 40 και ειπαν οχι! τωρα θα τους πω μηπως μπορυν γυρω στα 100-120 δολλαρια! με 150 δολλαρια περναει τελωνειο/?
iced Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Επειδη ασχολουμαι τωρα τελευταια με το θεμα να εχεις υποψη σου οτι απλα μειωνεις πιθανοτητες και δεν τις εκμηδενιζεις. Το στανταρ ειναι οτι πρεπει να δηλωνεται σαν δωρο και να εχει αξια μικροτερη απο 50usd. Επισης αν φερεις κατι που λεει σαν αξια 30δολαρια και το ασφαλισεις με 400 παιζει και να το ανοιξουν. Εμενα στις 10 φορες με εχουν πιασει 2
iNorganic Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Επισης να αναφερω οτι αμα κανει 60 usd το αντικειμενο κ πες σπαει ο διαολος το ποδαρι του κ σε πιανει το τελωνειο κ εχεισς πληρωσει κ 50$ σε μεταφορικα σε φορολογουν στα 110$ (60+50)... αυτο δεν το εχω καταλαβει ακομα..
The_Winner Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 πως ασφαλιζω κατι?αφου στο checkout δεν μου εχει τετοιες επιλογες!
The_Winner Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 εγω ξερω μονο οτι χρεωνομε συν τα μεταφορικα ! τι ειναι η ασφαλιση και πως γινεται?
telikiasmenos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Αν το δεμα είναι αρκετά μικρό και χωράει σε φάκελο (αυτούς με τις κυψέλες), τοτε 99% δεν περναει ούτε απ'εξω απο το τελωνείο ;-) Πάντως το τρίπτυχο... -τιμή μέχρι 60$ -μέγεθος μέχρι όσο ένα κουτί παπουτσιών -βάρος μέχρι 2 κιλά ... σε βγάζει σχεδόν πάντα "καθαρό"!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.