Προς το περιεχόμενο

Νεο pc - τα χάπια μου :)

SL9S9

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για τα νευρα...

Λοιπόν μου φαίνεται αν αγοράζεις κομμάτια και συναρμολογεις εσύ το pc σου δίνουν όλο τα προβληματικα.

Πριν 1,5 χρόνο έστησα αυτο της υπογραφής, και η παλιο gigabyte μου εβγαλε το λαδι μεχρι να βρω οτι πρεπει να ειναι disabled ο ελεγχος του fan. Επίσης δεν δουλευει και η καρτα δικτύου του board.

Τωρα πήρα αυτό (λενε οτι ειναι αξιοπιστα τα gigabyte και ισως για να ταιριαξει καλυτερα με την παλια μου vga) ep35c-ds3r με Ε8200, kingston 667 2GB x2, WD250 x2, 500W Heroichi... και βαζω μια δοκιμασμενη 7600GT.

1. Την πρώτη φορά με το που ανοιγω το ρευμα, δεν ακουγεται κανενα μπιπ και καθε 15 δευτερολεπτα κανει επανεκκινήσεις. Πρεπει να πατησω 5 δευτερα το κουμπί για να σταματήσει. Αυτό εγινε 2-3 φορές και ποτε ξανα.

2. Βγαζω το case fan, βαζω τις μνημες σε αλλα slot (dual channel πάντα) ξεκινά, εγκαθιστώ raid 1 και XP pro. Διπλό κλικ στο C: (στο MyCompyter) και σβήνει.

Αυτό εγινε 1 φορά και ποτε ξανα.

3. Εγκαθιστώ Need For Speed underground για να το τεσταρω, του βγάζω τα ματια για μία ώρα και όλα μια χαρά.

ΣΗΜΕΡΑ:

4. Ξαναβάζω το case fan και σβήνει μετα από λίγο. Αυτό εγινε 1 φορά και ποτε ξανα!!!

5. Βγαζω το case fan, ξαναπάω τις μνήμες στο αρχικό slot και μολις μπώ στην πίστα στο need for speed σβήνει.

Αυτό εγινε 1 φορά και ποτε ξανα!!!

6. Επανεκκίνηση, και παίζει μια χαρα για αρκετές ώρες με το fan και τις μνημες στο αρχικο slot.

----

ΟΜΩΣ ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ (ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ;;;) ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕΙ. ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΩ ΑΦΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΥΧΕΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Συνδεω και τα ακουστικα στο κουτί μπροστα και δεν παιζουν. Ψαχνοντας το βιβλιαρακι λεει να απενεργοιησω το αυτόματο detection (!!!). Χθες δουλεψε. Σημερα οχι! Παιζει και απο τα ακουστικα και από τα ηχεία. Αντε τωρα να βρεις τι φταιει. Ξεκολλησε κανενα καλωδιακι; Εχω φαει (και προπερσυ) απειρες ωρες με αυτη τον κ@λοgigabyte.

Τωρα ψαχνω εφημερεύον φαρμακείο :-D

Λεω να το σουταρω το gigabyte και να παρω αυτό:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=970972

Θελω και RAID 1 και ενα αξιοπιστο pc για δουλεια. Δεν πιστευω να εχει κανεις κακή εμπειρια απο αυτό το board...

Δημοσ.

Τα προβλήματα που έχεις είναι περίεργα και μπερδεμένα, αλλά κι εσύ τα λες μπερδεμένα. Τέλος πάντων, αφού αποφάσησες να πάρεις καινούρια Mobo και έβαλες στο μάτι την P5K, να σου πω ότι αυτήν έχω τώρα και δουλεύει άψογα χωρίς κανένα πρόβλημα (ακόμα και με o/c) + του ότι δεν έχω δει και κανέναν να παραπονιέται για τούτη τη Mobo. Πάρε τη και θα με / μας θυμηθείς ;)

Δημοσ.

+1 στην p5k μιας και την έχω :P και πρόκειται για μια καλή και σταθερή μητρική. Για το raid υποστηρίζει η μητρική μόνο με εξωτερικό κουτί όμως μέσω e-sata και μέσω του controller jmicron(αυτό είναι ένα μικρό μειονέκτημα αν και σε raid 0 που το δουλεύω δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα.);)

Υ.Γ Το raid για όποιον διαθέτει την συγκεκριμένη μητρική να εγκαταστήσει του τελευταίους drivers απο εδώ http://www.jmicron.com/Driver.htm καθώς διορθώνει κάποια προβλήματα ενώ αυξάνει και τις επιδόσεις σε κάποιες περιπτώσεις.

Δημοσ.

Κανονικό raid1 (2 HD εσωτερικά) εχει η P5K PRO που έχει ICH9R αν δεν κανω λάθος. Από τα παραπανω που εγραψα η επανεκκίνηση - σβήσιμο γίνεται τυχαία...

Δημοσ.

Κοιταξε τα gigabyte δεν είναι ασχημα αλλά ..καλύτερα να πάς στην ASUS που είναι σταθερό και δοκιμασμένο μοντέλο..

Δημοσ.

Δοκίμασα με άλλες μνήμες, άλλο τροφοδοτικό και vga και το πρόβλημα παραμενει. Τωρα φταίει ή το board (πιο πιθανό) ή ο Core 2.

Aν είχε προβλημα καποιος σκληρός πιστευω οτι δεν θα εσβηνε το pc σε τυχαίες στιγμες αλλά θα εγραφε καποιο σφαλμα.

Θα παω για asus p5k pro.

To θεμα είναι οτι εχασα αρκετες ωριτσες και ακομα δεν το εστησα. Γκαντεμια :mad:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...