George1987 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Είχα αγοράσει πριν μερικούς μήνες 3 DVD+RW της TDK 8x 4.7GB και είχα δοκιμάσει να κάνω εγγραφή κάτι προγράμματα σε ένα από αυτά τα DVD και το πρόγραμμα (CDBurnerXP) μόλις πάτησα για να γίνει burn λέει οτι δεν μπορούσε να κάνει εγγραφή γιατί παρουσίαζε ένα σφάλμα device error κτλπ Έκανα εγκατάσταση το Nero 7 που είχα και παλιότερα και μόλις πατήσω burn disc μου λέει οτι τερμάτισε την εγγραφή επειδή παρουσιάστηκε σφάλμα και δεν μπορεί να μπορεί να γίνει η διαμόρφωση του δίσκου πριν την διαδικασία εγγραφής. Επίσης λέει οτι ο δίσκος μου είναι άκυρος.... το συγκεκριμένο DVD μου είχε πέσει κάτω και νόμιζα οτι θα έπαθε κάτι και για αυτό δεν μπορούσα να κάνω εγγραφή. Άνοιξα και το δεύτερο DVD που πήρα και πάλι τα ίδια σημβαίνουν όμως.... Για να βεβαιωθώ οτι δεν υπάρχει πρόβλημα με το DVD recorder μου πήρα ένα παλιότερο DVD+RW που έχω και γίνεται κανονικά burning/erase. Τι πιστεύετε πως φταίει? μπορώ να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα ή πρέπει δυστηχώς να πετάξω τα DVD στα σκουπίδια??
mihalakis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 τι μαρκα είναι το ρεκορδερ σου;μήπως είναι λίγο παλιό και αντιμετωπίζει δυσκολία στα συγκεκριμένα δισκάκια;Μπορεί απλά να χρειάζεται firmware update για να μπορέσει να τα γράψει. Είναι αρκετα συνηθισμένο φαινόμενο αυτό. Προσωπικά είχα τέτοιο πρόβλημα με το nec μου οταν πήρα dual layer δισκάκια, πρόβλημα που λύθηκε με update
accipio Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Έπαθα κάτι παρόμοιο. Αγόρασα ένα TDK DVD+RW 8x (κόκκινο χρώμα) και ύστερα από καμιά δεκαριά εγγραφές έπαψε πλέον να αναγνωρίζεται από τα recorder μου. Το ίδιο είχα πάθει και με δύο άλλα TDK DVD+RW 4x πιο παλιά, αλλά εκείνα άντεξαν περισσότερο προτού παραδώσουν το πνεύμα.
Commentator Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Πρέπει να μας πείτε και τι μοντέλο DVD-RW έχετε.
George1987 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Και εμένα κόκκινου χρώματος είναι τα δισκάκια που έχω. Θα ψάξω για update δεν έχω κάνει. Το μοντέλο του dvd recoder είναι PLEXTOR PX-712A.
accipio Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Plextor 716 + NEC 3550 + Pioneer 212. Τι σημασία έχει το recorder; Το δισκάκι είναι που έχει πρόβλημα.
George1987 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Θα το δούμε,τώρα βρήκα την σελίδα της plextor που έχει όλα τα firmware update. Αλλά δε ξέρω ποιο να εγκαταστήσω πρώτα γιατί σε κάθε ένα έχει διαφορετικές πληροφορίες για βελτιώσεις... μάλον θα τα βάλω όλα. http://www.plextor-europe.com/technicalservices/downloads/firmw_712A.asp?choice=DVD-Recorders
accipio Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δε χρειάζεται να τα περάσεις όλα. Βάλε κατευθείαν το τελευταίο.
slaughter Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 κ εγώ έχω παρόμοιο dvd-rw κ μεχρι στιγμής δεν έχω κάποιο πρόβλημα (nec recorder k Nero 7) γενικά πάντος τα TDK δεν είναι κ πολύ αξιόπιστα... κ τα απλά dvd κ cd .... μου έχουν χαλάσει κατα καιρούς !!!!
rodos123 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Θα το δούμε,τώρα βρήκα την σελίδα της plextor που έχει όλα τα firmware update. Αλλά δε ξέρω ποιο να εγκαταστήσω πρώτα γιατί σε κάθε ένα έχει διαφορετικές πληροφορίες για βελτιώσεις... μάλον θα τα βάλω όλα. http://www.plextor-europe.com/technicalservices/downloads/firmw_712A.asp?choice=DVD-Recorders Tι εννοεις θα τα περασεις ολα? Θα περασεις μονο το τελευταιο.
hurin Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Μήπως έχετε περασμένα τα τελευταία daemon tools??? Αν ναι, απενεργοποιήστε την επιλογή "hide cd-r".
George1987 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Έκανα και firmware update αλλά πάλι τα ίδια κάνει,όταν πάω με nero μολις πατάω burning δεν κάνει τίποτα η συσκευή,με το CDburnerXP λέει πάλι το ίδιο σφάλμα,τώρα μάλιστα έμεινε μέσα στη μονάδα εγγραφής το dvd+Rw όπως ξαναέγινε παλιότερα και θα κάνω restart για να κάνει eject. Για να δώ αν φταίνε οι δίσκοι θα πάω στο dvd recorder ενός φίλου μου να δοκιμάσω εκεί. Δεν έχω εγκαταστήσει daemon tools.
bolec Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Μήπως το δισκάκι γράφει επάνω NAL disc 25TB????);)
Hlapatsas Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Γενικά τα επανεγγράψιμα dvd δεν είναι αξιόπιστα..Έχω φάει πολλές ήττες τελευταία και με διάφορες μάρκες αντιγραφικών και πολλά προγράμματα.Γενικά δεν είναι αξιόπιστα όπως ήταν τα cd..
George1987 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Τελικά βρήκα τι φταίει. Εχτές έβαλα το τρίτο DVD που είχα αγοράσει και έγινε κανονικά εγγραφή,και τι παρατήρησα.... η επιτρεπόμενες ταχύτητες εγγραφής που μου έλεγε το πρόγραμμα στο dvd ήταν 2χ και 4χ ενώ στα άλλα 2 που δεν μπορούσα να κάνω εγγραφή έλεγε 1χ 2.4χ και έμινα με την απορία... κοίταξα πάνω τις συσκευασίες των 2dvd και έγγραφε 8χ speed ενώ σε αυτό που έγινε κανονικά εγγραφή έλεγε 4χ speed. Εν το μεταξύ στο απαντητικό e-mail από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών του πλαίσιο μου είπαν να κοιτάξω αν το dvd recorder μου υποστηρίζει της νέες ταχύτητες εγγραφής.... Και προφανώς όχι. * DVD+R: 12x, DVD+RW: 4x, DVD-ROM: 16x * DVD-R: 8x, DVD-RW: 4x, DVD-ROM: 16x * CD-R: 48x, CD-RW: 24x, CD-ROM: 48x τουλάχιστον τα δισκάκια ειναι εντάξει και θα τα πάω σε φίλο μου για να κάνω εγγραφή τα αρχεία που θέλω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.