Προς το περιεχόμενο

Κράνος για πάπια

Vatos_locos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

νέος Driver πάπιας καλεί for help, Θέλω να πάρω ένα κράνος για ένα παπί αλλά τα λευτά δεν υπάρχουν οπότε αξίζει να τα σκάσω για ακριβό κράνος ή να πάω να πάρω όποιο μου μπαίνει στο κεφάλι και δεν έχει βαριά τιμή ?

safety first...

κάτι τέτοιο πχ είναι νορμάλ για έναν παπάκι ?

http://www.xikis.gr/html/details.aspx?productCode=V020001050068&categoryID=4&subcategoryid=409&ManufactureID=202

Δημοσ.

Παρακαλώ πολύ να σοβαρευτείτε μερικοί μερικοί αυτό που μου είπες πριν θα πάρω :P

helmet_386860a.jpg

πέρα από την πλάκα πρέπει να βρω ένα :-( πολλά λεφτά ρε γαμώτο για να είσαι νόμιμος :-(

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι διαφορά μπορεί να έχει ποιοτικά ένα κράνος για GSXR με ένα κράνος για παπάκι, γιατί μάλλον δεν πρέπει να υπολογίζεις μόνο την ταχύτητα που μπορείς να αναπτύξεις εσύ, αλλά και από την ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει η... νταλίκα.

Δηλαδή είναι κάτι που θα το αγοράσεις με πιθανότητα να το χρησιμοποιήσεις στο μέλλον και σε άλλο δίκυκλο. Αλλά επειδή καταλαβαίνω το πρόβλημα με το οικονομικό, νομίζω ένα Nolan σπαστό ή ολόκληρο σε μια τιμή γύρω στα 100 ευρώ την κάνει την δουλειά του. Έχει τύχει να μπω σε πόρτα αυτοκινήτου και με τέτοιο. Άσε που μετά το πετάς με ελαφρά την καρδία.

Δημοσ.

για το μέλλον δεν είναι θέμα μόνο με παπί θα το χρησιμοποιήσω αργότερα θα πάρω αμάξι και το παπί με βαριά καρδιά το παίρνω καθώς δεν μπορώ ακόμα για αμάξι :-( και τα μηχανάκια δεν τα γουστάρω καθόλου και τα φοβάμαι επίσης

οκ 100 ευρώ τα δίνω για κράνος δεν είναι πρόβλημα

σπαστό δεν θέλω δεν μου αρέσει οπότε για ολόκληρο λέω :-) απλά η μεγάλη μου απορία ήταν αν παίζει ρόλο η μάρκα στο κράνος η όχι δλδ με 100 ευρώ θα πάρω ένα κράνος και θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο η αν πέσω από ποδήλατο θα ανοίξει στα 2 κάπως έτσι....

με αυτό δλδ θα είμαι καλύτερα σε σχέση με το πρώτο ? ένταξη 50 ευρώ πάνω 50 κάτω δεν τα παίζω για το κεφάλι μου

http://www.xikis.gr/html/details.aspx?pagenum=1&categoryID=4&CategoryName=%C5%CE%CF%D0%CB%C9%D3%CC%CF%D3%20%C1%CD%C1%C2%C1%D4%C7&subcategoryID=409&SubCategoryName=%CA%D1%C1%CD%C7%20FULL%20FACE&ManufactureID=213&ManufactureName=NOLAN&description=&productCode=5062CL28&content=0&specialID=

Δημοσ.

...πώς λέμε για τα pc , "πιό πολύ από το ποιό antivirus θα βάλει ο χρήστης,σημασία έχει ο ΙΔΙΟΣ ο χρήστης και οι χειρισμοί του " ; ...Το αυτό και στο θέμα κράνος.

Η ασφάλειά σου εξαρτάται δηλαδή περισσότερο από το πώς θα το χειριστείς το παπί.

Αν έχεις τη συνήθεια να φρενάρεις με το ποδόφρενο σε χώματα πάνω στην άσφαλτο,τότε το κράνος που θα πάρεις καλό θα είναι να είναι των 1000 ευρώ.

Αν έχεις τη συνήθεια να μην είσαι προετοιμασμένος για τα ΠΑΝΤΑ σε ακτίνα που φτάνει τουλάχιστον τα 30 μέτρα,τα 1000 ευρώ μπορεί κα να μη σου φτάνουν.

Αν έχεις τη συνήθεια να ξεχνάς ότι όταν οδηγάς,ΕΙΔΙΚΑ δίκυκλο,δεν σκέφτεσαι,δεν βιάζεσαι,δεν κάνεις κάτι άλλο,ΠΑΡΑ ΟΔΗΓΑΣ ΔΙΚΥΚΛΟ,,,ΤΑ 1000+ ? θα πάνε στράφι.

...Αν όμως δεν έχεις τις προηγούμενες συνήθειες,τότε κι ένα κράνος και των 50,40,30,20 ? είναι "αρκετό".Γιατί από ΄κει και πέρα,μένει η "κακιά στιγμή".Και η στιγμή αυτή,εφ' όσον ΕΣΥ προσέχεις και για 'σενα,αλλά και "για τους άλλους" που ΔΕΝ θα προσέξουν για ΄σένα,δεν καλύπτεται ούτε με κράνος των οδηγών formlula (...300.000 ? )

...Παρ' ολ' αυτά,ένα κράνος των "100?" που εσύ σκοπεύεις να πάρεις,είναι ακόμα καλύτερο,και..."αρκετότερο" [ :P ] .Με λίγα λόγια,πάνω-κάτω,όσα περισσότερα μπορέσεις να διαθέσεις,τόσο πιό "ασφαλές θα έχεις το κεφάλι σου"...Αλλά όπως σου είπα,και "το φθηνότερο" να πάρεις,το θέμα είναι να "κανονίσεις" ν' αποφεύγεις τις "κακοτοπιές".Επίσης,όπως θα σου λέει και η ίδια η λογική σου,το να δώσεις "περισσότερα" δε σημαίνει απαραίτητα ότι παίρνεις και κάτι καλύτερο απο χέρι:Αν όμως το ΨΑΞΕΙΣ (με γνωστούς-"γνώστες" παρέα),μπορεί να έχεις μπροστά σου κάτι που κάνει πχ 100?,και τ΄ αξίζει, και δίπλα του κάτι που κάνει ας πούμε 150,κι απλά για το 2ο πληρώνεις "βιτρίνα μαγαζιού","μούρη και φρου-φρου κατασκευαστή",κι από "ασφάλεια"...αξιζει για "50".

Όλ' αυτό το μπλα-μπλα είναι για να πάρεις 1 ιδέα.

Εσύ κράτα τα εξής:

1)Δώσε όσα "περισσότερα" μπορείς,γιατί δεν έχει χρηματικό "στάνταρ" να στο πει κανείς,για να "είσαι ασφαλης".

2)Δώσ' τα κάπου που θα το ψάξεις και θα "νιώσεις" ότι "αξίζει τον κόπο".

3)Με 5? παίρνεις ένα κράνος...εργασίας για να μη σε "γράφουν".

Με 10? παίρνεις έναν "κουβά",που αισθητικά ΕΙΝΑΙ κράνος οδηγού, που θα σε προστατέψει αν πέσεις από...στάση ("να πέσει το μηχανάκι επάνω σου" δλδ ),κι άντε απο μικροτρακαρίσματα με...10,20 χλμ. (..κι από το..."γράψιμο" βεβαίως)

Με 30,50,70 ευρώ παίρνεις κράνος,που θα σε προστατέψει "σε γενικές γραμμές",και τα προβλήματα που θα έχεις σε περίπτωση ατυχήματος θα έχουν ήδη επηρρεάσει περισσότερο το υπόλοιπο σώμα σου...

Με 100-200 ευρώ παίρνεις ένα κράνος με το οποίο μπορείς να ΝΙΩΘΕΙΣ ότι ξόδεψες "ΑΡΚΕΤΑ" για την ασφάλεια του κεφαλιού σου,σε περίπτωση "σοβαρού" ατυχήματος.

Από ΄ΚΕΙ και πέρα παίρνεις κράνος το οποίο γλυτώνει το ΚΕΦΑΛΙ σου από καταστάσεις του τύπου "...αν δεν είχε τόσο καλό κράνος δε θα ήταν μαζί μας".Από καταστάσεις δηλαδή που όπως είπαμε είναι "σπάνιες",εάν ΕΣΥ 1ος έχεις φροντίσει να μη συμβούν εξ΄αρχής...Και που είναι το καλύτερο,γιατί μπορεί να είναι καλό "να είσαι μαζί μας",αλλά είναι όπως είπα ακόμα καλύτερο να είσαι μαζί μας,και να έχεις ΚΑΙ 2 χέρια,ΚΑΙ 2 πόδια,και συνεχίζεις να τα χρησιμοποιείς όπως ανέκαθεν...

Κι ένα τελευταίο :Αν φοβάσαι τους ιούς,καλύτερα να μη χρησιμοποιείς υπολογιστή,κι αν φοβάσαι τα μηχανάκια,καλύτερα πάρε ποδήλατο/συγκοινωνιά.Αν πάλι το ΘΕΛΕΙΣ το μηχανάκι,ΜΑΘΕ το,"αγάπα" το,γίνε "ένα" μαζί του,και μη σκέφτεσαι πότε θα πάρεις 4 τροχούς.Δεν αστειεύομαι.Γιατί ΑΥΤΟΣ είναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ τρόπος για να είσαι όσο ασφαλής "γίνεται", επάνω του....

Δημοσ.

για αρχή ευχαριστώ για τον κόπο washcloud :-) πάνω κάτω στα ίδια που λες είμαι το μηχανάκι δεν το θέλω ούτε να κάνω σούζες ούτε να τρέχω να κάνω την δουλειά μου καλύτερα και να μπορώ να κινούμε άνετα

όπως το σκέφτομαι εγώ θα προσέχω και πολύ για τον λόγο οτι το φοβάμαι ( όχι να το οδηγήσω αλλά πιο πολύ να με χτυπήσει κάποιος άλλος που έχει μία από αυτές τις συνήθειες που λες )

το κράνος το ψάχνω γιατί απλά δεν έχω ιδέα τι γίνετε με αυτά άλλοι μου είπαν πάρε ακριβό άλλοι να πάρω ένα ότι νάνε εγώ θα προτιμήσω να δώσω τα 160 για να αισθάνομαι μια Α ασφάλεια όπως λες και ναι θα εύχομαι να μην πάθω κάτι και θα προσέχω για αυτό :-)

όσο για αυτό που λες αν το φοβάμαι κλπ έχεις μεγάλο δίκιο αλλά αν έχεις χάσει 2 φίλους από κάτι που πας να κάνεις και εσύ είναι δύσκολο αλλά δεν μπορώ αλλιώς αυτήν την στιγμή οπότε αναγκάζομαι να πάρω μηχανάκι αλλιώς δεν θα το έπαιρνα καθόλου

τώρα πάνω σε αυτό

.Επίσης,όπως θα σου λέει και η ίδια η λογική σου,τονα δώσεις "περισσότερα" δε σημαίνει απαραίτητα ότι παίρνεις και κάτι καλύτερο απο χέρι:Αν όμως το ΨΑΞΕΙΣ (με γνωστούς-γνώστες παρέα),μπορεί να έχεις μπροστά σου κάτι που κάνει πχ 100?,και τ΄ αξίζει, και δίπλα του κάτι που κάνει ας πούμε 150,κι απλά για το 2ο πληρώνεις "βιτρίνα μαγαζιού","μούρη και φρου-φρου κατασκευαστή",κι από "ασφάλεια"...αξιζει για "50".

όπως είναι και ο λόγος που άνοιξα το thread γιατί απλά δεν έχω ιδέα ούτε το από πού ούτε τι να πάρω αυτό σαν κράνος αξίζει ? και σαν ποιότητα και σαν τιμή και μετά τα της προσοχής στο δρόμο πραγματικά θα βάλω τα δυνατά μου

Δημοσ.

κοιταξε να δεις. ειτε οδηγας 1000αρα ειτε 50αρι στο ιδιο κεφαλι θα το φορεσεις. μη τσιγκουνευτεις στο κρανος , ειναι σαν να κοστολογεις τη ζωη σου. διαλεξε καποια επωνυμη μαρκα ( επειδη τηρουν τις ευρωπαικες προδιαγραφες ) και προς θεου οχι κινεζικα του 50ευρου.

Δημοσ.
κοιταξε να δεις. ειτε οδηγας 1000αρα ειτε 50αρι στο ιδιο κεφαλι θα το φορεσεις. μη τσιγκουνευτεις στο κρανος , ειναι σαν να κοστολογεις τη ζωη σου. διαλεξε καποια επωνυμη μαρκα ( επειδη τηρουν τις ευρωπαικες προδιαγραφες ) και προς θεου οχι κινεζικα του 50ευρου.

ε για αυτό ρώτησα αλλά το πόστ σου αναιρεί κατά κάποιο τρόπο αυτά που είπε ο washcloud τέλος πάντων αυτό το Nolan με 160 λέω να πάω να πάρω οπότε το ερώτημα είναι αν τα αξίζει...

Δημοσ.

μια χαρα ειναι ισως κ απο τα πιο καλα που εχουν οι περισσοτεροι με 50αρια-100αρια

τα ακριβα κρανη περα απο την ασφαλεια πληρωνεις αεροδυναμικη,εξαερισμο,ποιοτητα υλικων κ στα πολλα κμ να μην κανει θορυβο κ να μην μπαινει αερας.

Δημοσ.

αν και δεν το πολυγουσταρω το κρανος και οτι για το παπι ειναι πολυ μανουρα ειδικα αν δεν εχεις μπαγκαζιερα. Ειχα ενα απο αυτα τα χυμα το οποιο μονο αφρολέξ ειχε και ένιωθα σαν ηλίθιος 2 χρονια μετα ειπα να παρω ενα καλυτερο λογου του οτι αυτα που ειναι σαν καπελα αν και εμενα επιανε ολο το πισω μερος του κεφαλιού αλλα οταν εβρεχε ή ειχε κριο το έτρωγες οποτε πηγα σε modular για κρύο και βροχη αλλα και για το καλοκαιρι(αφου χαλαει που χαλαει το ζελε οταν το βαζω να γλιτωνω απο τις καιρικές συνθήκες ) και με τα λιγα και τα πολλα πηγα σε κατηγορια 200+ και πηρα αυτο

http://www.lazerhelmets.com/detail_2_motor.asp?casque_id=112&langue=EN

παντος στο θεμα ασφαλειας, εδω που μενω σε νησί δεν γραφουν για κρανος εντός πολης(δυστυχώς μενο λιγο εκτος) και λογο ζελε δεν γουσταρο το κρανος μιας και δεν πιάνω μεγαλες ταχυτητες οπος θα έπιανα καπου αλλου και θα κινδύνευα και το κράνος το φοράω μονο και μονο για το θεμα κλήσης οπότε το φοράω, ενω σε αυτοκίνητο παντα βαζω ζωνη... κόλλημα imo.

Δημοσ.

Φιλε δεν διαβασα τα post απλως θα σου πω λογω οτι κ εγω φωραο κ εσκασα πολλα λεφτα..

Το κρανος που εκανες link στην αρχη ειναι ωραιο κ πολλοι φτηνο επισης να ξερεις οτι τα κρανοι ειναι μιας χρησεις οτι κ να παρεις κ απο ποδηλατο να πεσεις θα θες αλλο μετα...ομως θα πληρωσεις αλλα σκεψου αν σε σταματησουν τα διπλωματα το να το αλλο...οποτε συμφερει παρτο κ καλορυζικο...

Δημοσ.

thanks σε όλους παιδιά πείτε όσες γνώμες έχετε συμβουλές ότι θέλετε να πάρω μια γεύση

Strategos δεν δίνω 200 ευρώ για κράνος για παπί οκ είπα να μην το τσιγκουνευόμαστε το θέμα αλλά ένταξη τα 160 πιστεύω οτι είναι καλά :P

Δημοσ.

δεν ισχυει αυτο π λες,που αν πεσεις θα παρεις αλλο κρανος.μ χαν πει κ μενα μια ιστορια με ινες που σπανε κ πρασινα αλογα αλλα δεν νομιζω να παιζει.αμα σου πεφτει δηλ απο τα χερια καθε τοσο θα πρεπει να αγοραζεις καινουργιο?

Δημοσ.

Το κράνος δεν παθαίνει τίποτα αν πέσεις. Ούτε αν σου πέσει από τα χέρια.

Ούτε αν το κοπανήσεις πάνω σε πόρτα με 50χλμ/ώρα ...

Απλά, επειδή σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος, ο μοτοσυκλετιστής δεν πρέπει να βγάζει το κράνος, αλλά να πηγαίνει στο νοσοκομείο και να του το αφαιρούν οι γιατροί, υπάρχει περίπτωση ο τρόπος που θα το αφαιρέσουν να το καταστρέψει, (γιατί αν έχεις χτυπήσει και στο βγάλουν κανονικά, θα ανοίξει το κεφάλι σαν καρπούζι)...

Βέβαια, σε τέτοιες περιπτώσεις, νομίζω πως το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται κάποιος είναι πως πρέπει να αγοράσει νέο κράνος...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...