antreas18 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Αμα ηταν αυτη η χειροτερη season, η περσινη τι ηταν?
Erwdios Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Πρόσφατα είδα μεταξύ άλλων, τα 2 κάτωθι αριστουργήματα: "Pan's Labyrinth" is the story of a young girl who travels with her pregnant mother to live with her mother's new husband in a rural area up North in Spain, 1944, after Franco's victory. The girl lives in an imaginary world of her own creation and faces the real world with much chagrin. Fascist repression during the first years of Franco's dictatorship is at its height in rural Spain and the girl must come to terms with that through a fable of her own. Imbd Rating: 8.5/10 The painter Goya becomes involved with the Spanish Inquisition when his muse, Ines, is arrested by the church for heresy. Her father, Thomas, comes to him hoping that his connection with Brother Lorenzo, whom he is painting, can secure the release of his daughter. Imbd Rating: 7.0/10
Moderators Praetorian Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 - Once Είδα πρόσφατα το Once. Υπέροχο. Μουσικό, ρομαντικό και φρέσκο, ενδιαφέρον. Και είναι και ανεξάρτητη ταινία, χωρίς μεγάλα ονόματα (οι πρωταγωνιστές είναι μουσικοί). Προτείνεται χωρίς δεύτερη σκέψη (αρκεί να έχετε τη διάθεση να δείτε τέτοια ταινία). Το ίδιο και το soundtrack της.
soilworker Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Χθες ειδα το superhero movie... Τα σπαει!!!!
Members gsarig Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Members Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Εγώ πάλι από την την περασμένη Κυριακή (μάλλον έφταιγε η τεσσάρα από τον ΟΦΗ), το έριξα στην κουλτούρα και είδα κατά σειρά τα εξής (όλες πολύ καλές και τις προτείνω σε όσους δεν τις έχουν δει): Καθρέφτης (Ταρκόφσκι): Ίσως αυτή που μου έμεινε περισσότερο από όλες. Φοβερές εικόνες και η καλύτερη αξιοποίηση του ...αέρα που έχω δει ποτέ σε ταινία. Ραν, Ντέρσου Ουζάλα (Κουροσάβα): Το Ραν είναι γνωστό υποθέτω στους περισσότερους - αν και τρίωρη, η ταινία δεν κουράζει καθόλου και βλέπεται πολύ ευχάριστα. Το Ντέρσου Ουζάλα είναι λιγότερο γνωστό αλλά το βρήκα πάρα πολύ καλό. Από τις καλύτερες ταινίες με θέμα τη σχέση ανθρώπου-φύσης. Le Samurai (Μελβίλ): Σε όσους άρεσε το Ghost Dog πρέπει οπωσδήποτε να δουν αυτή την ταινία, στην οποία, κατά κάποιο τρόπο, η ταινία του Τζάρμους αποτίει φόρο τιμής. The Hill (Λιούμετ): Την είδα χάρη σε μια αναφορά που είχε γίνει σε αυτό το topic αν δεν κάνω λάθος. Πολύ δυνατή ταινία, με τον Σον Κόνερι στην καλύτερη κατά τη γνώμη μου, ερμηνεία του (μαζί με το "Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς").
the_end Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Εγώ πάλι από την την περασμένη Κυριακή (μάλλον έφταιγε η τεσσάρα από τον ΟΦΗ), το έριξα στην κουλτούρα και είδα κατά σειρά τα εξής (όλες πολύ καλές και τις προτείνω σε όσους δεν τις έχουν δει): Καθρέφτης (Ταρκόφσκι): Ίσως αυτή που μου έμεινε περισσότερο από όλες. Φοβερές εικόνες και η καλύτερη αξιοποίηση του ...αέρα που έχω δει ποτέ σε ταινία. οι 9/10 που θα σε ακούσουν και θα δουν τον καθρέφτη μάλλον θα σε βρίσουν αλλά μη μασάς Ραν, Ντέρσου Ουζάλα (Κουροσάβα): Το Ραν είναι γνωστό υποθέτω στους περισσότερους - αν και τρίωρη, η ταινία δεν κουράζει καθόλου και βλέπεται πολύ ευχάριστα. Το Ντέρσου Ουζάλα είναι λιγότερο γνωστό αλλά το βρήκα πάρα πολύ καλό. Από τις καλύτερες ταινίες με θέμα τη σχέση ανθρώπου-φύσης. για το ran τα'χω γράψει και στο movietalk, αλλά μια και ανέφερες το dersu uzala να πω ότι το θεωρώ τη 2η χειρότερη ταινία του Kurosawa που έχω δει (απ'τις 16 αν δεν κάνω λάθος). όχι κακή συνολικά (ένα 6αράκι θα της έβαζα) αλλά για Kurosawa μου φάνηκε "λίγη"...
Members gsarig Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Members Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 οι 9/10 που θα σε ακούσουν και θα δουν τον καθρέφτη μάλλον θα σε βρίσουν αλλά μη μασάς για το ran τα'χω γράψει και στο movietalk, αλλά μια και ανέφερες το dersu uzala να πω ότι το θεωρώ τη 2η χειρότερη ταινία του Kurosawa που έχω δει (απ'τις 16 αν δεν κάνω λάθος). όχι κακή συνολικά (ένα 6αράκι θα της έβαζα) αλλά για Kurosawa μου φάνηκε "λίγη"... H πρώτη ποια είναι; (έτσι από περιέργεια). Εμένα πάντως το Ντέρσου μου άρεσε.Βέβαια δεν εχω δει και πολύ κουροσάβα για να έχω ολοκληρωμένη άποψη - εκτός από τις δύο που ανέφερα, έχω δει ακόμη το Ρασομόν και το Γιοζίμπο - με το Ρασομόν να το θεωρώ την καλύτερη ταινία του που έχω δει. Για τον Καθρέφτη έχεις ένα δίκιο, αλλά αποποιήθηκα τις ευθύνες, αναφέροντας στην αρχή του post μου τη λέξη "κουλτούρα"
the_end Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 H πρώτη ποια είναι; (έτσι από περιέργεια). Εμένα πάντως το Ντέρσου μου άρεσε.Βέβαια δεν εχω δει και πολύ κουροσάβα για να έχω ολοκληρωμένη άποψη - εκτός από τις δύο που ανέφερα, έχω δει ακόμη το Ρασομόν και το Γιοζίμπο - με το Ρασομόν να το θεωρώ την καλύτερη ταινία του που έχω δει. η χειρότερη είναι το They Who Step on the Tiger's Tail (κυκλοφορεί και Ελλάδα σε dvd - "αυτοί που πάτησαν την ουρά της τίγρης" αν δεν κάνω λάθος). σε περίπτωση που συνεχίσεις με τον Kurosawa προτείνω (εκτός από 7 σαμουράι και θρόνο του αίματος που'ναι κλασικά) Ikiru, Nora Inu και Tengoku to Jigoku ps: για τον καθρέφτη και "ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ" να έγραφες, πάλι δε θα έφτανε. πραγματικά απερίγραπτο δημιούργημα.
Members gsarig Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Members Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 η χειρότερη είναι το They Who Step on the Tiger's Tail (κυκλοφορεί και Ελλάδα σε dvd - "αυτοί που πάτησαν την ουρά της τίγρης" αν δεν κάνω λάθος). σε περίπτωση που συνεχίσεις με τον Kurosawa προτείνω (εκτός από 7 σαμουράι και θρόνο του αίματος που'ναι κλασικά) Ikiru, Nora Inu και Tengoku to Jigoku ps: για τον καθρέφτη και "ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ" να έγραφες, πάλι δε θα έφτανε. πραγματικά απερίγραπτο δημιούργημα. Καλά τους 7 σαμουράι και τον θρόνο του αίματος τα έχω ήδη (το πρώτο σε DVD) και είναι μέσα στις ταινίες που θέλω να δω σύντομα - επίσης έχω τον Κοκκινογένη και τα Όνειρα (κάποτε έτυχε να δω αποσπάσματα και μου έκανε εντύπωση και θέλω κάποια στιγμή να το δω ολόκληρο). Πάω τώρα να πω στον θείο μου στην Ιαπωνία να μου στείλει και αυτά που μου προτείνεις, μιας και πράγματι θέλω να συνεχίσω με Κουροσάβα.
21century Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Περιμένω να δω την ταινία 10.000 πΧ. αλλά και τον Αστερίξ που μου έδωσε ένας φίλος μου. Τώρα με αγωνία περιμένουμε την 3η πράξη μιας ακόμα υπέροχης ταινιάς...
Erwdios Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Περιμένω να δω την ταινία 10.000 πΧ. αλλά και τον Αστερίξ που μου έδωσε ένας φίλος μου. Τώρα με αγωνία περιμένουμε την 3η πράξη μιας ακόμα υπέροχης ταινιάς... Για το 10.000 BC, έχω ακούσει τα χειρότερα, παρά το άκρως ενδιαφέρον σενάριο. Η υλοποίηση του όμως, άκουσα ότι απέχει παρασάγκας από αυτό που θα λέγαμε, καθηλωτική ταινία.
porco_rosso21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Ειδα το ΒLADE RUNNER για νιοστη φορα,κ για αλλη μια φορα ειπα πως ειναι η καλυτερη ταινια science fiction κ σιγουρα μεσα στις 10 καλυτερες που εχω δει ever....απλα αριστουργημα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.