Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για αντικατάσταση κάρτας γραφικών

iron_dk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με την αγορά και με όλες αυτές τις κάρτες έχω καταμπερδευτεί, θα ήθελα να ακούσω προτάσεις για αντικατάσταση της ATi RADEON X550 (pci-e) σε σύστημα με AMD Athlon 64 3200+, 1Gb RAM, 450Watt τροφοδοτικό.

Όχι ότι εγώ είχα πρόβλημα, αλλά ο μικρός γιος μου φέρνει κάποια παιχνίδια που μάλλον δυσκολεύουν την Χ550.

Δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 150 ευρώ.

Τι προτείνετε για να έχουμε ουσιαστικές βελτιώσεις σε παιχνίδια;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Με αυτά τα λεφτά παίρνεις αρκετά καλές κάρτες όπως μια ΑΤΙ 2600PRO HD 512mb που πήρα πρόσφατα από το e-shop με 80ευρώ περίπου. Φαντάζομαι ότι δεν θα παίζεις και τα "σούπερ" βαριά και τελευταία παιχνίδια καθώς ίσως χρειαστείς και αλλαγή CPU οπότε...

Δημοσ.

εγώ θα σου πρότεινα ως πρώτη επιλογή 9600gt με 150 ευρώ και μετά τη 3850 πάντως ειδικά για παιχνίδια θεωρώ απαραίτητο άλλο ένα giga νήμη όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Θα ήθελα να παραμείνω στην ATi γιατί θυμάμαι που διάβαζα ότι τα καταφέρνει καλύτερα στην αναπαραγωγή ταινιών ( ισχύει; ) και να μην ξεπεράσω τα 150 ευρώ.

Λοιπόν τι λέτε γι' αυτή:

SAPPHIRE RADEON HD3650 512MB DDR2 PCI-E RETAIL

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510646

(Το DirectX 10.1 έχει νόημα σε Win Xp; Τι γίνεται που πολλές κάρτες δεν έχουν έξοδο VGA που χρειάζομαι εγώ; Το τροφοδοτικό μου φθάνει δεδομένου ότι υπάρχουν τρεις σκληροί και δύο DVD)

Αρκετά κάτω από το όριο για να προχωρήσω σε προσθήκη δυο ακόμη μνημών των 512 (έχω ήδη 2) αλλά και σε αλλαγή cpu με αυτή:

AMD ATHLON 64 3800+ 2.40 GHZ

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559912

Αλήθεια αξίζει τον κόπο η αλλαγή cpu ή να πάω σε ακριβότερη κάρτα;

Sorry για τις πολλές ερωτήσεις αλλά εμπιστεύομαι περισσότερο αυτά που θα διαβάσω εδώ από αυτά που θα μου πουν οι πωλητές στα διάφορα καταστήματα.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αφού τώρα έχεις την Χ550 θα δείς μεγάλη διαφορά με μιά από τις 80-100Ε κάρτες που πρότειναν τα παιδιά και δε θα χρειαστείς κάποια άλλη αλλαγή. Το μόνο κόιτα να βρείς τπτ σε silent ίσως αν θές. Το τροφοδοτικό αν είναι αξιόπιστης μάρκας πιθανότατα σε φτάνει. Αν έχουν dual dvi για να την βάλεις σε vga χρειάζεται ένα μικρό ανταπτοράκι dvi>vga, κάποιες κάρτες το δίνουν μαζί, αλλά το βρίσκεις εύκολα.

Δημοσ.

Mην αγοράσεις τίποτα λιγότερο απο μια ati 3850.

H τιμή της έχει πέσει πάρα πολύ οπότε με 125euro είναι πραγματικά ευκαιρία.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1042831

Οτιδήποτε άλλο λίγο φθηνότερο αν αγοράσεις (πχ την 3650) θα έχεις δυσανάλογη πτώση επιδόσεων και πραγματικά δεν αξίζει.

Δεν έχει σημασία αν ο γιός παίζει πολλά ή λίγα παιχνίδια.

Ενα παιχνίδι να βάλει και να μην το παίζει σωστά θα είναι κρίμα.

ΤΟ directX10.1 μην σε απασχολεί γιατί έτσι κι αλλιώς δεν υποστηρίζεται ακόμα, αλλά το θέμα είναι να μπορείς να τη δουλέψεις σωστά με directX9. Οι φθηνές που υποστηρίζουν θεωρητικά DX10.1 δεν είναι σε θέση ούτε σε DX9 να παίξουν.

Δεν μας αναφέρεις επίσης τί παιχνίδια του αρέσουν και σε τί αναλύσεις.

Γιατί αν παίζει πχ μόνο adventures (πράγμα που αμφιβάλλω) μπορεί να αρκεστεί και στην παλιά σου κάρτα.

Επίσης δεν μας λες τί αναλύσεις υποστηρίζει η οθόνη σου. (αν παίζεις σε υψηλές αναλύσεις θες ισχυρότερη κάρτα γραφικών)

Ο επεξεργαστής σου σίγουρα είναι επίσης αργός αλλα αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πάρεις και αργή κάρτα.

Αργότερα αναβαθμίζεις και τον επεξεργαστή αν θες.

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον doc1000 και απαντάω σε αυτά που ξέχασε...

Το τροφοδοτικό σου αν είναι επώνυμο ή έστω δίνει αυτά που λέει, δεν έχει πρόβλημα.

Για την VGA οθόνη σου υπάρχουν μετατροπείς, συνήθως συμπεριλαμβάνονται στην συσκευασία της κάρτας.

Δημοσ.

Άρα λοιπόν πάω για την ακριβή (ati 3850) και αφήνω για αργότερα μνήμη και cpu. Και αν το τροφοδοτικό δεν φθάσει τι γίνεται; Κολλήματα και μπλέ οθόνες ή κάποια σοβαρή βλάβη;

Τα παιχνίδια δεν τα ξέρω αλλά σίγουρα δεν είναι adventures. Όσον αφορά την οθόνη προς στιγμή έχω μια 19άρα CRT στα 1280Χ1024 (max 1600X1200) αλλά σύντομα θα αντικατασταθεί από 20-22άρα wide TFT.

Ευχαριστώ

Δημοσ.
Και αν το τροφοδοτικό δεν φθάσει τι γίνεται; Κολλήματα και μπλέ οθόνες ή κάποια σοβαρή βλάβη;

Αστάθειες, restart σε ανύποπτους χρόνους...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...