gtroza Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Vector Linux homepage hacked ? http://www.vectorlinux.com/ . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 PHP, nothing better than that ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 PHP, nothing better than that ;-) Άνετα εεε; :-) Τόσο χάλια είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Προσωπικά τη βρίσκω χάλια, αλλά αυτά είναι γούστα. Η αντικειμενική πραγματικότητα όμως είναι ότι κάνει ιδιαίτερα εύκολο το να γράψεις τρύπια προγράμματα που μπάζουν από παντού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Προσωπικά τι θεωρείς καλή λύση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Εξαρτάται από το τι θες να κάνεις. Συνήθως για κάτι quick 'n' dirty είναι μια χαρά γιατί πάνω-κάτω θα βρεις ένα έτοιμο PHP script που θα κάνει αυτό που θες. Και εδώ τελειώνουν τα θετικά της PHP, γιατί αυτό το script που θα βρεις είναι στατιστικά σχεδόν βέβαιο ότι θα έχει μια σοβαρή τρύπα. Σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στο ότι: Η PHP διαδόθηκε σε μια εποχή που δε λαμβάναμε την ασφάλεια πολύ στα σοβαρά. Εξ ου και διάφορα καταπληκτικά directives του στυλ "register_globals" Το LAMP έγινε η πλατφόρμα στην οποία αναπτύσσανε οι διάφοροι cowboy τυχάρπαστοι «προγραμματιστές» δικτυακές εφαρμογές. Ήταν εύκολη και γενικά επικράτησε η άποψη του στυλ «Μπορώ να εγκαταστήσω Linux, Apache και MySQL, μπορώ να γράψω 5 γραμμές PHP => μπορώ να φτιάξω web application». Είναι κάτι αντίστοιχο με το «Μπορώ να αγοράσω ένα τετράδιο και ένα μολύβι και να γράψω μαθηματικούς τύπους => μπορώ να αποδείξω την εικασία του Riemann» Συνήθως δε, οι PHP εφαρμογές βασίζονται στη φοβερή αρχή «πετάω executable, read-only και read-write data στο document root». Δεν υπάρχει χειρότερη λογική από αυτή. Οι σωστές πρακτικές ασφαλείας λένε ότι τουλάχιστον τα writable data πρέπει να είναι εκτός document root. Προσωπικά για απλά πράγματα προτιμώ την απλή HTML, και για πιο σύνθετα οτίδηποτε άλλο εκτός από PHP: Ruby on Rails, Django, απλή python με mod_python, perl CGI, whatever και ως τελευταία λύση θα χρησιμοποιήσω PHP. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Προσωπικά τι θεωρείς καλή λύση; Καλά δεν είναι ακριβώς "λύσεις" οι γλώσσες, η λύση είναι μία: ο developer να ξέρει τη γλώσσα που χρησιμοποιεί (τι πραγματικά κάνει ο κώδικας που γράφει) και να προσέχει. Απλά αν κατάλαβα καλά ο Apoikos λέει ότι για διάφορους λόγους, όπως ίσως το χαλαρό συντακτικό και οι δυσδιάκριτοι ιδιωματισμοί (πολλοί τρόποι να σχεδιάσεις και να περιγράψεις κάτι αλλά όχι ένας ξεκάθαρα καλύτερος), κάνουν δύσκολο για τον προγραμματιστή να σχεδιάσει κάτι σωστά στην PHP, να ακολουθήσει λεπτομερώς τι κάνει ο κώδικάς του, ειδικά σε μεγάλα projects, και θέλει μεγαλύτερη προσοχή για να αποφύγει ποικίλα λάθη. Στην πράξη (αυτό για κάποιους είναι πλεονέκτημα) κάνει εύκολο να γράψει κάποιος εύκολα λειτουργικές εφαρμογές, χωρίς να έχει ιδέα καν εκ των προτέρων τι ακριβώς θέλει να κάνει, τι διαθέσιμα εργαλεία έχει ή πώς θα μπορούσε να οργανώσει σωστά τον κώδικά του. Ως τελείως αρχάριος προγραμματιστής, λίγο που ασχολήθηκα με την PHP δε με ενέπνευσε να κάνω κάτι καλύτερο (το ίδιο και η Perl πιο παλιά). Το αποτέλεσμα ήταν 100% procedural κώδικας τελείως άναρχος, χωρίς σχεδιασμό, που δεν ήξερα πραγματικά τι κάνει, αν και δούλευε. Φυσικά είχε τραγικά bugs, για όσα από τα οποία τύχαινε να συναντήσω απλά κατασκεύαζα work-arounds (τα work-arounds παίζει να ήταν και περισσότερα από τον ωφέλιμο κώδικα). Θυμάμαι χαρακτηριστικά επίσης ότι απέφευγα να πάω για ύπνο γιατί ήξερα ότι την άλλη μέρα δε θα θυμόμουν και δε θα καταλάβαινα τι είχα κάνει. Αντίθετα, με την Ruby που ασχολήθηκα εξ' ίσου λίγο, μπήκα εξ' αρχής στη διαδικασία να σχεδιάσω αυτό που θέλω object oriented (το οποίο object orientation παρεμπιπτόντως δεν είχα χονέψει ποτέ πιο πριν, ούτε μου φαινόταν κάτι φυσικό) και κάθε πρόβλημα να το εντοπίζω κοντά στη ρίζα του αντί να το προσπερνώ με work-arounds (και την άλλη μέρα θυμόμουν/καταλάβαινα εύκολα τι είχα κάνει την προηγούμενη ). Βέβαια δε μπορώ να έχω ολοκληρομένη άποψη για τις γλώσσες αφού δεν έχω γράψει τίποτα σημαντικό και γενικά είμαι σκράπας από προγραμματισμό, αλλά, πιστεύω ότι αν βάλεις έναν προγραμματιστή με ελάχιστη εμπειρία να φτιάξει κάτι σε PHP και σε Ruby θα βγει πιο bug-free και maintenable στη Ruby. ΥΣ. Με τη Ruby μου άρεσαν οι περιορισμοί πρόσβασης που μπορείς να βάλεις στις μεθόδους, στην PHP δεν εμπνεύστηκα καν να χρησιμοποιήσω OO οπότε δε ξέρω αν έχει κάτι ανάλογο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 βλεπω ομως τα sites πχ της τραπεζας που ειμαι και ειναι ολα σε javascripts ισως η java να υπερεχει και σε ασφαλεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Δε ξέρω αν εννοείς Java ή Javascript, πάντως η Javascript (δεν έχει σχέση με την Java) είναι μια απλοϊκή γλώσσα που ερμηνεύεται στον browser και κάνει κυρίως διακοσμητικά πράγματα. Δε μπορεί κάποιος να βασίσει ολόκληρο site τέτοιου είδους σε αυτήν -αλλά συνδυάζεται με οποιαδήποτε server-side γλώσσα. Η πλατφόρμα της Java για εφαρμογές web είναι η JSP και όντως, μαζί με την ASP της Microsoft έχω προσέξει ότι προτιμάται για τέτοιες σημαντικές εφαρμογές. Η Ruby κι όλας είναι πολύ νέα για να την εμπιστευτούν, αλλά είναι και το marketing στη μέση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 java εννοώ , νόμιζα οτι ηταν αλληλένδετα και συγκεκριμενα το site της τραπεζας societe generale https://logitelnet.socgen.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 vectorlinux ξανά hacked ! http://www.vectorlinux.com/ . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.