Don.Matis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Εδώ και δύο περίπου χρόνια είμαι ή μάλλον ήμουν ένας ευτυχισμένος ιδιοκτήτης Mac Pro 2xDual Core Xeon 2.0 GHz. Επειδή που και που παίζω και μερικά παιχνίδια σε Bootcamp Windows αγόρασα το apple μου με την τότε καλύτερη ΑΤΙ Χ1900 κάρτα γραφικών. Εδώ και περίπου έναν μήνα η κάρτα γραφικών μου άρχισε να πετάει πολύγωνα σε παιχνίδια, έψαξα το πρόβλημα αυτό και διαπίστωσα ότι είναι ένα κλασσικό πρόβλημα της συγκεκριμένης κάρτας. Ακολούθησα κάποιες οδηγίες που διάβασα και ανέβασα χρησιμοποιώντας κάποιο πρόγραμμα την ταχύτητα των ανεμιστήρων μου έτσι ώστε να μην ζεσταίνεται τόσο πολύ η κάρτα μου. Για λίγες μέρες το πρόβλημα έδειχνε να έχει διορθωθεί όμως λίγο αργότερα άρχισε το 2ο στάδιο....μαύρη οθόνη ενώ το Mac Pro δουλεύει και αναγκαστικά force shutdown από το κουμπί και έτσι έχουν τα πράγματα μέχρι σήμερα. Φυσικά έχω όλη την καλή διάθεση να πληρώσω και να πάρω μια καινούργια κάρτα γραφικών, αλλά θέλω να είναι γρήγορη. Η νέα NVidia 8800 που κυκλοφόρησε δεν υποστηρίζεται από το σύστημά μου. Η ερώτησή μου είναι η εξής.... Αν πάρω μια καλή κάρτα γραφικών για PC (π.χ. NVidia 8800GT) την βάλω στο 2ο slot που έχω σαν 2η κάρτα γραφικών, της βάλω επάνω άλλη οθόνη και φυσικά κάνω πατέντα για τα xtra ρεύματα που χρειάζεται. Θα μου δουλέψει ως εξής: 1. To MacOS δεν την αναγνωρίζει και δουλεύω κανονικά από την ΑΤΙ που έχω. 2. Τα Bootcamp Windows αναγνωρίζουν και τις 2ο κάρτες και μπορώ να την χρησιμοποιώ για παιχνίδια. Το έψαξα λίγο στο Internet αλλά δεν βρίσκω κανέναν να λέει αν γίνεται ή όχι...μου φαίνεται λογικό και ότι μπορεί να γίνεται...τι λέτε?
haHa Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Πρωτον, δες αν ισχυει η εγγυηση σου. Δευτερον, αν δουλευει ακομα η καρτα γραφικων σου καλο θα ηταν να παρεις αυτην την ψυκτρα: http://www.skroutz.gr/c/680/hdd_fans.html?keyphrase=accelero+X2 ή αυτην (με εναν εξτρα αθορυβο ανεμιστηρα 90mm): http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=Thermalright+HR-03 Κανει για την καρτα σου και το συστημα σου θα κανει πολυ λιγοτερο θορυβο σε σχεση με πριν (που τωρα κανει αρκετο θορυβο) οταν παιζεις 3d και με χαμηλοτερες θερμοκρασιες. Αυτο καλο θα ηταν να ειχε γινει απο την αρχη,γιατι ειναι οπως βλεπεις γνωστο το προβλημα με τις θερμοκρασιες της ati 1900 στον mac pro. Παντως να ξερεις ,πως η καρτα εχει ηδη παθει ζημια και αργα ή γρηγορα θα σε εγκαταλειψει τελειως! Τριτον, απο οτι λεγεται συντομα θα βγει και η 8800gt για τον δικο σου mac pro και οχι μονο για το καινουριο μοντελο. Δες και εδω πληροφοριες: As you probably know by now, a collective groan was uttered by many of the 2006/2007 Mac Pro owners when they learned that the GeForce 8800 GT kit for the 2008 Mac Pro was NOT compatible with the older Mac Pros. We even started a petition as a vehicle of protest. GOOD NEWS: Our sources confirm that Apple is working on a second version of the GeForce 8800 GT that *IS* compatible with the 2006/2007 Mac Pro. We will post the model or part number once it's available. Τελος ,για αυτο που λες με τις 2 καρτες γραφικων παιζει να γινεται. Πχ αυτοι εδω εχουν βαλει καρτα γραφικων ( Radeon HD 3870 X2, GeForce 8800 GTX, GeForce 8800 GTS ) που δεν αναγνωριζει το mac os x και τρεχουν μονο σε windows. Απλα δεν ξερω αν εχουν ταυτοχρονα και την αλλη καρτα γραφικων ή απλα για το bench των windows εβαλαν μονη της την καρτα γραφικων που δεν αναγνωριζει το mac os x.
Don.Matis Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Hello, και ευχαριστώ για την απάντηση. Ξέχασα να αναφέρω στο παραπάνω post μου ότι από την πρώτη κιόλας ημέρα που πήρα το macpro είχα αγοράσει και έβαλα αυτή την ψύχτρα που μου αναφέρεις και εσύ. Παρόλα αυτά όμως τα έφτυσε, δεν έχω εγγύηση όμως... Σχετικά με την φήμη για την 8800 το διάβασα κ εγώ όμως η ανακοίνωση αυτή έγινε τον Ιανουάριο, τώρα έχουμε Μάρτιο και ακόμα τίποτα νεώτερο. Κατάφερα να βρω ένα HowTo για κάρτες Windows αλλά μέσα λέει ότι πρέπει να βγάλεις την ATI από επάνω και αυτό με προβληματίζει ακόμα πιο πολύ. Θα περιμένω λίγο ακόμα (1-2 μήνες) μπας και βγει τίποτα και μετά βλέπουμε...πάντως πολύ ταλαιπωρία για το τίποτα, θα μπορούσαν να έχουν κυκλοφορήσει εξ αρχής μια πιο αξιόπιστη κάρτα γραφικών. Απ' ότι διάβαζα την ίδια κάρτα (ATI X1900) πλέων την έχουν κάνει να πηγαίνει πιο αργά για να μην παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα αλλά και πάλι το κάνει.
haHa Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Παρε μια ati 2600xt για να κανεις την δουλεια σου.... Και αργοτερα αν αποφασισουν να υποστηριξουν και τα mac pro του 2006, βαζεις μια δυνατοτερη καρτα. Υ.Γ.: Καποια στιγμη θα σε εγκαταλειψει η ati x1900. Μια προχειρη λυση για να της δωσεις λιγο ζωη ακομα ειναι να ριξεις τη συχνοτητα(οπως διαβασες) λειτουργιας της ati x1900 για να ζεσταινεται-ζοριζεται ακομα λιγοτερο.
haHa Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Σχετικά με την φήμη για την 8800 το διάβασα κ εγώ όμως η ανακοίνωση αυτή έγινε τον Ιανουάριο, τώρα έχουμε Μάρτιο και ακόμα τίποτα νεώτερο. Βγηκε επιτελους η 8800gt και για τους πρωτους mac pro: http://www.engadget.com/2008/04/15/nvidia-geforce-8800-gt-upgrade-kit-available-for-older-mac-pro-d/
Don.Matis Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Μιλάμε φίλτατε HaHa πραγματικά μου έφτιαξες την μέρα σήμερα ....να 'σε καλά!!! Τώρα το μόνο ερώτημα είναι πότε θα έρθει στην Ελλάδα αλλά θα γίνει και αυτό και ελπίζω σύντομα γιατί τα πολύγωνα στο Mac μου οργιάζουν 2-3 φορές την ημέρα πλέον....
haHa Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Μιλάμε φίλτατε HaHa πραγματικά μου έφτιαξες την μέρα σήμερα ....να 'σε καλά!!! Τώρα το μόνο ερώτημα είναι πότε θα έρθει στην Ελλάδα αλλά θα γίνει και αυτό και ελπίζω σύντομα γιατί τα πολύγωνα στο Mac μου οργιάζουν 2-3 φορές την ημέρα πλέον.... Ισως να μπορεσεις να την τσιμπησεις και απο το εξωτερικο αν βιαζεσαι! Αλλα λογικα σε λιγο καιρο θα ερθει και Ελλαδα!
Don.Matis Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Τελικά δεν άργησε και πολύ να έρθει στην Ελλάδα, την βρήκα στη systemgraph αύριο θα την έχω οπότε από Δευτέρα θα γράψω εντυπώσεις. Πάλι καλά γιατί τώρα που αρχίζει και ζεσταίνει ο καιρός το Mac Pro μου έχει ανεβάσει τη θερμοκρασία του κατά 2-3 κελσίου που έχει σαν αποτέλεσμα το φαινόμενο να χειροτερέψει όσο δεν πάει...1-2 λεπτά Wow - ShutDown - 2-3 λεπτά αναμονή - 1-2 λεπτά Wow κ.λ.π. Έκανα και δοκιμές με Windows και αρκετά παιχνίδια, στο Test Drive Unlimited για παράδειγμα...μου εμφανίζει ένα δέντρο στο δρόμο πολλές φορές και ολόκληρα κτήρια...φυσικά δεν λείπουν και τα τυχαία πολύγωνα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.