Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με μητρική/keyboard

christian-ago

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα τερματικό δεμένο από τα παλιά εξαρτήματα που είχαν ξεμείνει στην αποθήκη.

Φρόντισα να είναι όλα συμβατά μεταξύ τους (ram, socket cpu κλπ.) κι όταν μπουτάρω από το cd για να βάλω τα windows xp, εκεί που ζορίζεται το drive να μπει στο interface του format, παγώνει ο υπολογιστής δείχνοντας μαύρη οθόνη κι επίσης απενεργοποιείται το keyboard και το mouse (τα έχω συνδέσει σε usb, οι ps/2 για κάποιο λόγο δε δουλεύουν).

Απορώ τι μπορεί να φταίει. Έχω και τη μπαταρία της m/b η οποία ξέρω ότι έχει "τελειώσει". Δεν ξέρω αν σχετίζεται με αυτό το πρόβλημά μου. Τι να κάνω;;

Δημοσ.

με "interface του format" εννοείς την πρώτη "μπλε οθόνη" κατά την οποία αρχίζει το φόρτωμα των αρχείων της "εγκατάστασης" ; (νάλλον αυτό εννοείς,ότι ποτέ δεν αρχίζει "η διαδικασία του cd" αν και ΟΠΟΥ και να κολλάει,το πιό πιθανό,όπως το ξέρω πρακτικά,είναι να έχει πρόβλημα ο δίσκος.Ο οποίος είναι δοκιμασμένος πρόσφατα σε άλλο pc;Φαίνεται κανονικά σε περιβάλλον windows ; )

H δε μπαταρία,αν είσαι ΒΕΒΑΙΟΣ ότι είναι τελειωμένη (..δοκίμασέ την άλλου χωρίς ρεύμα στο τροφοδοτικό:Αν χάσεις τις ρυθμίσεις του BIOS,ΕΙΝΑΙ τελειωμένη : ) ),δεν ΞΕΡΩ αν μπόρεί να έχει επιπτώσεις στη συμπεριφορά του BIOS,αλλά καλού-κακού βγαλ΄την κι άσε το BIOS να τροφοδοτείται μόνο από το ρεύμα του τροφοδοτικού(δεν ξέρω εάν όταν είναι επάνω 1 "τελειωμένη" μπαταρία,"χρησιμοποιείται"-αν και λογικά το pc την χρησιμοποιεί μόνο απουσία εναλασσόμενου ρεύματος..).

Τα mouse/keyboar δε δουλεύουν,γιατί το pc σταματάει ν' ανταποκρίνεται λόγω προβλήματος στην αναγνώριση hardware-κι όπως είπα,αυτό μαλλόν είν' ο δίσκος..

Δημοσ.

Είναι το interface μόλις πριν τη μπλε οθόνη. Δηλαδή μια μαύρη οθόνη που φορτώνει την εγκατάσταση. Οκ, δεν είναι θέμα μπαταρίας. Επειδή σκέφτομαι να αλλάξω το σκληρό όπως είπες, ότι δηλ. έχει πρόβλημα, πώς σχετίζεται το πρόβλημα αναγνώρισης hardware, με το σκληρό; Δηλαδή γιατί ανοίγει κανονικά το pc κι όταν πάει να φτάσει σε σημείο format, να "μπλοκάρει" τα πάντα; Το εξήγησες βέβαια, αλλά το κάνεις λίγο πιο λεπτομερώς;; :confused:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...