Προς το περιεχόμενο

Συνεχής θόρυβος κατά την εκκίνηση

xakerdo7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ!ΕΧΩ ΕΝΑ PC ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΑ ΔΙΣΚΟ,ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΡΑΜ!!!ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΚΟΜΠΛΕ,ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΘΟΡΥΒΟ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΕΙΡΗΝΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!!!Ιου ιου ιου!!!ΠΡ'ΟΛ'ΑΥΤΑ ΤΟ PC ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!!Ο ΗΧΟΣ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ!!!ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ????

Δημοσ.
Κάνε reset στο BIOS. Ή κάποια επαφή? Μήπως βραχυκυκλώνει κάπου?

ΠΩΣ ΚΑΝΩ RESET ΣΤΟ BIOS?ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΑΦΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΝΕΙ?

• Super Moderators
Δημοσ.

Σε παρακαλω να μην γράφεις κεφαλαία, στην "γραφή" του Internet σημαίνει ότι ΟΥΡΛΙΑΖΕΙΣ.

Και οι τίτλοι των θεμάτων που ανοίγεις καλό είναι να είναι περιγραφικοί του προβλήματος.

Δημοσ.

πρεπει να ειναι ο συναγερμος για τους ανεμιστηρες

ποσους εχεις? τους εχεις συνδεσει με το ρευμα?

ελεγξε απο το BIOS αν ειναι ειναι ενεργοποιημενος ο συναγερμος για καποιον απο αυτους

Δημοσ.

O θόρυβος που ακούς είναι από ηχειάκι ή από ανεμιστήρα ;

Tο "ιου ιου ιου" δεν βοηθάει και πολύ .

Aν δεν σου ακούγεται από ηχειάκι , θα μπορούσε να είναι από ανεμιστήρα.

Μήπως καθώς άλλαζες όλα αυτά ακούμπησες κανένα ανεμιστήρα και τον ψιλοστράβωσες ;

Δημοσ.
πρεπει να ειναι ο συναγερμος για τους ανεμιστηρες

ποσους εχεις? τους εχεις συνδεσει με το ρευμα?

ελεγξε απο το BIOS αν ειναι ειναι ενεργοποιημενος ο συναγερμος για καποιον απο αυτους

ενα ανεμιστηρακι εχω,απο τη στιγμη που δουλευει δεν ειναι ενεργοποιημενο?που θα κοιταξω στο BIOS να δω αν ειναι ενεργοποιημενο?

Δημοσ.
O θόρυβος που ακούς είναι από ηχειάκι ή από ανεμιστήρα ;

Tο "ιου ιου ιου" δεν βοηθάει και πολύ .

Aν δεν σου ακούγεται από ηχειάκι , θα μπορούσε να είναι από ανεμιστήρα.

Μήπως καθώς άλλαζες όλα αυτά ακούμπησες κανένα ανεμιστήρα και τον ψιλοστράβωσες ;

μπα δεν νομιζω να στραβωσα τιποτα,ημουν πολυ προσεκτικος,αλλα μαλλον ακουγεται απο το ηχειακι του πυργου,τι να ναι τελικα?

Δημοσ.

Βγάλε τις μνήμες και άσε μόνον την μία και δες αν κάνει θόρυβο. Επειδή όμως το pc είναι παλιό, το πιο πιθανό είναι η μητρική να έχει bios που να θέλει ενημέρωση για το hardware που έβαλες. Κάνε ένα bios update.

Δημοσ.
Βγάλε τις μνήμες και άσε μόνον την μία και δες αν κάνει θόρυβο. Επειδή όμως το pc είναι παλιό, το πιο πιθανό είναι η μητρική να έχει bios που να θέλει ενημέρωση για το hardware που έβαλες. Κάνε ένα bios update.

Eιχα ram 256mb και εβαλα 1giga,εκτος του οτι κανει διαφορετικο θορυβο αν φταιει η ram εκανα και αυτο που μου ειπες αλλα τιποτα.Η μονη λυση μαλλον ειναι να κανω update στο bios,αλλα δεν ξερω πως!!!!

Δημοσ.

Φίλε μου αν δεν ξέρεις πως να το κάνεις, οι φίλοι εδώ μπορούν να σε βοηθήσουν. Όμως θέλει πολύ προσοχή γιατί αν κατά τη διαδικασία του update κοπεί το ρεύμα, μπορεί να χαλάσει η μητρική....

Δημοσ.
τι μπορεί να φταίει το πειρατικό λογισμικό;

...δεν πίστευα ότι θα το πάρει κάποιος στα σοβαρά αυτό που είπα - το οποία και είπα,μιας και ΗΔΗ του είχαν προταθεί "λύσεις" οι οποίες κατα πάσα πιθανότητα θα τερμάτιζαν το πρόβλημά του (έλεγχος στο BIOS για το σε ποιά περίπτωση χτυπάει alarm,και είτε αλλάγή ρυθμίσεων του-είτε εντοπισμός πιθανού προβληματικού ανεμιστήρα) , κι απλά μου "ήρθε" το αστείο περί λογισμικού,μια και ανέφερε "ήχο που θυμίζει περιπολικό" -" Ιου ιου ιου!!! " όπως γλαφυρά περιέγραψε και μου θύμισε παλιά ελληνική ταινία ,με πελάτισσα που περιέγραφε ήχο προβληματικού ψυγείου... :-)

(..και οκ,πρώτον δεν είσαι ο μόνος που χρησιμοποιεί λογισμικό για το οποίο δεν πλήρωσε,αλλά είναι ανάγκη να το...διατυμπανίζεις κι όλας ; Και λίγο πιο προσεκτικά θα σου έλεγα τις εκφράσεις σου,γιατί δεν υπάρχει λόγος να προκαλέσεις κάποιον ο οποίος ΠΙΣΤΕΥΕΙ στο να πληρώνει για τα πάντα τα οποία χρησιμοποιεί,και που στην ουσία έτσι τον αποκαλείς χαζό,και "μοιάζει" επιπλέον να "προωθείς" την ιδέα της χρήσης μη νόμιμα αποκτημένου λογισμικού...Κάνε για τον εαυτό σου ό,τι νομίζεις,αλλά να "το βροντοφωνάζεις" κι όλας σ' 1 φόρουμ,το οποίο και κάνόνες σχετικούς έχει,αλλά και δεν είναι το σπίτι μας,μα κάτι "ολωνών",πώς το βλέπεις ; )

alex89 ,μπορείς να εγγυηθείς ότι το BIOS update που του πρότεινες, είναι λύση σε παρόμοιο σύμπτωμα ;

Προσωπικά ,και βλέποντας πως ο χρήστης δεν είναι "τόσο προχωρημένος"(απ΄τα λεγόμενά του,δεν "μπορεί" να "διαβάσει" ΚΑΝ τις ρυθμίσεις του BIOS setup),θα τον πλάκωνα ΠΡΩΤΑ στην ενημέρωση -ίσως να τον "τρομοκρατούσα" και λίγο- ακόμη και αν μου ζήταγε ο ΙΔΙΟΣ το πώς γίνεται το flashing του BIOS,γιατί όπως είπες ΚΑΙ εσύ,μπορεί να μείνει με μια μητρική παραμάσχαλα-και όχι ΜΟΝΟ από διακοπή ρεύματος...

...ΚΑΝΤΕ λίγο κράτει με συμβουλές που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή-να βοηθήσουμε πάμε εδώ,κι όχι να δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα...

xakerdo7 , τα προηγούμενα πρόσεξέ τα ΚΑΙ εσύ καλά,και μην προχωρήσεις "τόσο εύκολα" σε αναβαθμίσεις του BIOS...όχι τουλάχιστον πριν βεβαιωθείς για τις λύσεις που "ακούς",κι όχι πριν το μελετήσεις το ζήτημα και νιώσεις σίγουρος ότι ξέρεις τί κάνεις,κι ότι καταννοείς την "σοβαρότητα" του...

Όσον αφορά το πρόβλημά σου,απ΄τη στιγμή που λες πως το pc δουλεύει κανονικότατα (..για ΩΡΕΣ δηλαδή; ),δεν έχεις θέμα προβληματικού hardware.Μέχρι να το πεις αυτό,θα έλεγα ΜΗΠΩΣ κάτι πείραξες κατά λάθος την ψύκτρα του επεξεργαστή κι έτσι ανεβάζει αυτός θερμοκρασία,και βαράει κάποια σειρήνα η οποία είναι "συνδεδεμένη" με κάποιο σένσορα,και "δασκαλεμένη" να μπαίνει σε λειτουργία από κάποιο όριο κι έπειτα,αλλά αν ήταν έτσι,ΛΟΓΙΚΑ το pc είτε θα κολούσε σε κάποια φάση,είτε θα έκανε restart-γενικά θα διακοπτόταν και η λειτουργία του...

Επίσης,εγώ δεν έχω μέχρι στιγμής ακούσει για alarm που μπορεί να παίζει,όταν υπάρχει προβληματικό,ή έστω "καινούριο" hardware,και παρ' όλ' αυτά το pc να συνεχίζει αν δουλεύει κανονικά....Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ξέρω και τα πάντα,απλά ας πόυμε πως δε μου φαίνεται και πολύ πιθανό να υπάρχει τέτοια συνθήκη...

...Όσον αφορά τις ρυθμίσεις του BIOS,που ΟΥΤΕ αυτές είναι για να "παίζεις" και πολύ μαζί τους(αλλά EINAI λιγότερο "επικίνδυνο" απ΄το να "παίζεις" με το να του κάνεις update),αν έχεις το manual της μητρικής σου,"ξεσκόνισε" το κεφάλαιο για το BIOS της,και θα μάθεις πολλά γι' αυτό-ίσως και τον λόγο για τον οποίο έχεις τα "Ιου ιου ιου!!! "... (αν δεν το έχεις,το κατεβάζεις σε ηλεκτρονική μορφή από το site του κατασκευαστή της..)

(...κι αφού ήδη τσέκαρες τους ανεμιστήρες,κάνε κι έναν έλεγχο αν έκλεισες καλά το κουτί,μήπως και υπάρχει κάποιος διακόπτης στον οποίο ακουμπάει το καπάκι που είχες βγάλει,ο οποίος είναι υπεύθυνος για το alarm,σε περίπτωση που το καπάκι δεν μπήκε,και δεν ακουμπάει καλά πάνω σ' αυτόν...)

Δημοσ.

Φιλε μου washcloud κατ'αρχην σ'ευχαριστω για τις συμβουλες σου!!Επειδη ειχα παει για αποκριες στο χωριο μου και τωρα εφυγα(και δεν μπορω να κανω κατι τωρα),παρ'ολ'αυτα θα επικοινωνισω με τον αδελφο μου να μου πει το μοντελο της mobo και θα το ψαξω!!Οταν εχω κατι νεοτερο θα σου πω!Σ'ευχαριστω παντως παρα πολυ,να σαι καλα!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...