Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με BIOS Update στην ASUS P5B-E!

Aiexandros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω βρει την ιστοσελίδα με τις νέες εκδόσεις του BIOS αλλά έχω ένα πρόβλημα... Όλα τα updates που έχει αναρτημένα είναι μεγέθους 500-600-700kb, το πρόβλημα δεν είναι το μέγεθός τους, αλλά το οτι δεν ξέρω ποιο να κατεβασω! αν κατεβάσω το τελευταίο-τελευταίο, θα έχει κ τις παλιότερες διορθώσεις=αναβαθμήσεις η μόνο ότι γράφει στο συγκεκριμένο? (συνεπώς θα πρέπει να κατεβάσω και όλα τα προηγούμενα για να είμαι "UpToDate" στο φουλ?)

Δείτε και το site όπου και βρήκα τα BIOS Updates:

h++p://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P5B-E

και βοηθήστε με σχετικά με το τι να κατεβάσω :)

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

• Super Moderators
Δημοσ.

προφανώς η τελευταία έκδοση περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές των προηγουμένων εκδόσεων

Δημοσ.

Μην μπεις ποτέ στη διαδικασία να κάνεις ένα-ένα τα update, όπως λέει και ο ThReSh κατέβασε το τελευταίο αλλά πριν το εγκαταστήσεις μπες στο φόρουμ της ASUS και κάνε και ένα google-search γιατί μερικά updates μπορεί να παρουσιάσουν ασυμβατότητες ή και αστάθεια στο σύστημα.

Δημοσ.

Αφού ότι βρω θα το βρω από το site της ASUS, οι ασυμβατότητες που λες πως είναι δυνατόν να υπάρχουν????

• Super Moderators
Δημοσ.
Είδες το site και το λες αυτο ή το υποθέτεις φιλε μου?

Ρωτάω για σιγουριά...

αν υπέθετα θα το έγραφα :-)

έχω περάσει από 3-4 μητρικές Asus και ασφαλώς κάνω bios updates

Αφού ότι βρω θα το βρω από το site της ASUS, οι ασυμβατότητες που λες πως είναι δυνατόν να υπάρχουν????

το ότι κάποιο bios είναι από το site της Asus ή είναι η τελευταία version δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι και το καλύτερο δυνατό έτσι...

υπάρχουν και εξαιρέσεις...πχ να διορθώνει ένα πρόβλημα και να σου βγαίνουν 2 καινούρια

Δημοσ.

Καταλαβαίνω, εγώ με τα ριμαδοVISTA έχω ΣΥΝΕΧΩΣ μπλέ οθόνες... (το 99% των περιπτώσεων είναι όταν έχω 2 clients του Lineage 2 - C6 ανοιχτά ταυτόχρονα. και αρεά και πού σε απλή λειτουργία των VISTA... (το 1% που μένει των περιπτώσεων δηλαδή).

Υποθέτω κάτι για την RAM αλλά η RAM είναι καινούργια... Πριν τα VISTA δεν είχα ΠΟΤΕ μπλε οθόνες.... Αλλά ψάχτηκα τώρα γιατί στα VISTA σου εμφανίζει κατα την εκκίνηση μία πλήρη αναφορά των προβλημάτων που βρέθηκαν και λύθηκαν (ή όχι) (μετά από κάθε μπλε οθόνη που περνάει το μηχάνημα) και μου πρότηνε την αναβάθμηση του BIOS διότι λέει πως η CPU το χρειάζετε... (δεν έχει άδικο όμως γιατί σε κάθε εκκίνηση του συστήματος, μου πετάει μήνυμα μετα το BIOS ότι "NVRAM μπλα μπλα κάτι... και για να πάει παρακάτω το μηχάνημα πάτα F1".

Γνωρίζω πως θέλω αναβάθμηση του BIOS αλλά δεν ξέρω ποια να κατεβάσω και να βάλω... (άσε που δεν ξέρω και πως να την περάσω...)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Περί BIOS update:

Όταν προγραμματίζουμε την flash eeprom της μητρικής με το καινούργιο BIOS, τα παλιά δεδομένα σβήνονται και περνιούνται τα νεότερα. ΔΕΝ είναι incremental (δεν προστίθενται νέα δεδομένα στα υπάρχοντα παλιά) η αναβάθμιση, ώστε να χρειαστεί να περάσεις όλες τις ενδιάμεσες εκδόσεις του BIOS. Αρκεί η τελευταία.

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ: Πολλές μητρικές διαθέτουν στο BIOS και εργαλείο αναβάθμισής του, χωρίς χρήση εξωτερικού προγράμματος (π.χ. AWDFLASH). Ενδέχεται σε αυτές να χρειάζεται κάποια ενδιάμεση αναβάθμιση, η οποία ενημερώνει και το συγκεκριμένο εργαλείο, πριν να περαστεί η τελευταία αναβάθμιση του BIOS (ισχύει στην περίπτωση που κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το εν λόγω εργαλείο για την αναβάθμιση). Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό θα αναφέρεται και στη σελίδα του κατασκευαστή.

Δημοσ.
ευκολα και απλα, με το asus liveupdate

http://www.station-drivers.com/page/asus/asusupdate.htm

ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/flash/AsusUpdt_V71305.zip

δες τις εικονες για οδηγιες

Όχι σε καμία περίπτωση με το asus liveupdate υπάρχουν παράπονα για προβλήματα σχετικά με την εγκατάσταση καθώς βγάζει corrupted το αρχείο κάποιες φορές καλύτερα μέσω ms-dos.:-)

Δημοσ.

Συνεπώς με το ASUS L-Update δεν κάνω τίποτα που μου αναφέρατε... Από το Ms-Dos πως το κάνω? Γνωρίζω απο Ms-Dos εντολές και τρόπο λειτουργίας, αλλά το συγκεκριμένο για την αναβάθμηση δεν το γνωρίζω :(

υπάρχει κάποιος να με βοηθήσει επ αυτού?

Δημοσ.

Όπως και εγώ με το ASUS M2N-E 0203 εγκατεστημένο BIOS είχα πολλά προβλήματα με ξαφνικά shutdown κ.α. Τώρα έχει φτάσει στην 1304 η έκδοση και το mobo δουλεύει τέλεια. Αν κατεβάσεις το ZIP με το τελευταίο BIOS μέσα πιθανότατα να έχει μέσα και το DOS Flasher (AWDFLASH.EXE) πρόγραμμα. Γράψτο σε μια αδεια δισκέτα μαζί με το ΒΙΟS xxxx.BIN και απο DOS τρέξε το awdflash xxxx.BIN /cc /cd /cp με αυτούς τους διακόπτες που κάνουν reset cmos, dpmi, pnp DATA για να τα ξαναφτιάξει το νέο BIOS.

Σημ. xxxx.bin είναι το όνομα του αρχείου του νέου BIOS που έχεις κατεβάσει. π.χ 0303.bin

Δημοσ.

Η τελευταία σταθερή έκδοση από ότι είδα ειναι η 1601. Υπάρχουν και άλλες δύο μεταγενέστερες ΒΕΤΑ εκδόσεις αλλά μικρό το κακό αν δεν τις βάλεις). h++p://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5B-E/P5BE1601.zip

και δεν περιλαμβάνει το award flash που το πάιρνεις από h++p://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/flash/AFUDOS226.zip και ειναι το AFUDOS τελικά και όχι το συνηθισμένο AWARD. Οπότε εδώ πάνε άλλοι "διακόπτες" οι /pbnc

Δημοσ.

Φίλε μου πραγματικά σ'ευχαριστώ για την βοήθειά σου, θα το προσπαθήσω το βράδυ, αν έχω πάλι πρόβλημα το συνεχίζουμε τότε χεχεχεχε! Ευχαριστώ κ τους υπόλοιπους που μπήκατε στον κόπο να βάλετε ένα χεράκι βοηθείας :) τα λέμε σύντομα :))))

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...