corfou Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Παιδιά καλημέρα Είμαι ένας πολύ νέος χρήστης, και ελπίζω να βρίσκομαι στο σωστό σημείο, για το θέμα. Πραγματικά έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα από τις καταπληκτικές σας δημοσιεύσεις και οδηγίες. Συνεχίστε έτσι, μπας και κάποια μέρα δούμε επιτέλους σωστά, και χωρίς τα μύρια προβλήματα, Ηι Def. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα, και θα ήθελα τα φώτα σας. Αγόρασα από το eshop, το blue-ray Pioneer 202, και το εγκατέστησα σε έναν υπολογιστή με Core 2 Duo 6600, 2GB Ram, και Ati 2600 pro στα 256. Συνδέεται μέσω VGA, με προβολέα 1280χ1024, και με τηλεόραση μέσω HDMI 1366x768 (από DVI). Και στα 2 μου βγάζει το ίδιο πρόβλημα. Αυτό που μου παρουσιάζει όταν ξεκινάει η προβολή του blue-ray, είναι μία υπέροχη πράσινη οθόνη, ενώ όσο παίζει τα menu, ή οτιδήποτε προηγείται της ταινίας, δεν έχει κανένα πρόβλημα, τα παίζει κανονικά (προφανώς γιατί είναι MPEG2). Όταν αναβάθμησα τους Drivers της κάρτας, και πηγαίνοντας στο Advisor της Cyberlink, μου έβγαλε πρόβλημα Drivers και HDCP!!!! Όταν ξαναέβαλα τους παλιούς, η ίδια προηγούμενη κατάσταση. (Το Advisor, χωρίς πρόβλημα) Επίσης το Power Dvd, κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής, δείχνει να μετράει τον χρόνο κανονικά, πράγμα που λογικά σημαίνει ότι το πρόβλημα, μάλλον δεν είναι στο Player Δεν ξέρω, τα έχω ψιλοχάσει, γιατί δεν ξέρω που οφείλεται το πρόβλημα. Συγνώμη αν σας κούρασα Κάθε βοήθεια δεκτή
slaughter Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 δοκίμασες με άλλο πρόγραμμα εκτός από το power dvd???
Innersense Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 με την 2600 μου φένεται πολύ περίεργο να έχεις πρόβλημα μέσω (pc)dvi>(tv)hdmi να έχεις 1366x768 είναι λίγο περίεργο μιας και όταν οι κάρτες συνδεθούν σε hdmi συνήθως κλειδώνουν στα 1280χ720. αν είναι εύκολο δοκίμασε και μέσω dsub στα 1360χ768 όπου και θα έχεις standar 1:1 pixel maping να μας πεις αν εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα. α και κάτι άλλο, η 2600 σου είναι απο τις ASUS που έχουν τον ειδικό adaptor DVI>HDMI που περνάει και ήχο, ή είναι κάποια άλλη και έχεις πάρει εσύ DVI>HDMI καλώδιο; η έκδοση του Power DVD είναι φρέσκια για να υποστηρίζει τις τεχνολογίες; Αν εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα με όλες τις δοκιμές, δοκίμασε και AnyDVDHD... Περιμένουμε απαντήσεις γιατί το ζαχαρώνει κόσμος το Pioneer!
Hlapatsas Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Τι windows έχεις;XP λογικά. Κάποιος στο forum είχε πει ότι ακόμα δεν έχουν καταφέρει να ξεκλειδώσουν τα blue-ray για τα XP και ότι παίζουν μόνο σε sVista.Ίσως για αυτό στο μενού να είσαι μια χαρά ενώ όταν παίζει η ταινία τίποτα. Δεν ξέρω αν είναι τελείως άκυρο αυτό που λέω αλλά είμαι σίγουρος ότι κάπου το διάβασα στο insomnia. Αν δεν σου κάνει και πολύ κόπο δοκίμασε να τα περάσεις έτσι απλά για να δεις αν θα παίξει..
corfou Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 δοκίμασες με άλλο πρόγραμμα εκτός από το power dvd??? Δεν δοκίμασα άλλο πρόγραμμα, γιατί από όσο ξέρω, το Power Dvd ultra v7.3.3319a, έκδοση που επιτρέπει αναπαραγωγή blue-ray, αλλά και hd-dvd κατευθείαν από τον σκληρό δίσκο, είναι αυτήν την στιγμή το καλύτερο, και νομίζω και το μοναδικό στο είδος του
corfou Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 με την 2600 μου φένεται πολύ περίεργο να έχεις πρόβλημα μέσω (pc)dvi>(tv)hdmi να έχεις 1366x768 είναι λίγο περίεργο μιας και όταν οι κάρτες συνδεθούν σε hdmi συνήθως κλειδώνουν στα 1280χ720. αν είναι εύκολο δοκίμασε και μέσω dsub στα 1360χ768 όπου και θα έχεις standar 1:1 pixel maping να μας πεις αν εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα. α και κάτι άλλο, η 2600 σου είναι απο τις ASUS που έχουν τον ειδικό adaptor DVI>HDMI που περνάει και ήχο, ή είναι κάποια άλλη και έχεις πάρει εσύ DVI>HDMI καλώδιο; η έκδοση του Power DVD είναι φρέσκια για να υποστηρίζει τις τεχνολογίες; Αν εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα με όλες τις δοκιμές, δοκίμασε και AnyDVDHD... Περιμένουμε απαντήσεις γιατί το ζαχαρώνει κόσμος το Pioneer! Καταρχάς, ευχαριστώ πολύ για την διάθεση για βοήθεια. Όπως προανέφερα, η σύνδεση δοκιμάστηκε με δύο τρόπους. 1. Στον προβολέα, (HP 6121 1280X1024), Η σύνδεση είναι από DVI(κάρτα) σε VGA(προβολέας), μέσω του ανάλογου αντάπτορα. Στην τηλεόραση, με καλώδιο DVI σε HDMI. Η κάρτα είναι της SAPHIRE, χωρίς τον ειδικό αντάπτορα που αναφέρεις. Ο ήχος δίνεται σε ενισχυτή, μάσω SPDIF, χωρίς κανένα πρόβλημα. Η έκδοση του Power Dvd, είναι η Ultra v 7.3.3319a, που δεν έχει κανένα πρόβλημα σε αποκωδικοποίηση blue-ray kai HD DVD Με Dsub όπως προαναφέρεις, είναι ήδη συνδεδεμένος ο προολέας, με το ίδιο -κατά τα άλλα- πολύ όμορφο πράσινο φόντο. Σκέφτομαι, μήπως έχουν σχέση οι Drivers της κάρτας, γιατί όταν μπαίνω στο Advisor της Cyberlink, μου βγάζει κόκκινο στην έκδοση 8.3 των Drivers, και κατά περίεργο τρόπο στο HDCP!!! Ξαναβάζοντας όμως τους παλιούς, όλα ξαναγίνονται πράσινα, (σωστά), αλλά εικόνα τίποτα. Τι ακριβώς θα κερδίσω βάζοντας το Anydvd ? Thanks for your time
corfou Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Καταρχάς, ευχαριστώ πολύ για την διάθεση για βοήθεια.Όπως προανέφερα, η σύνδεση δοκιμάστηκε με δύο τρόπους. 1. Στον προβολέα, (HP 6121 1280X1024), Η σύνδεση είναι από DVI(κάρτα) σε VGA(προβολέας), μέσω του ανάλογου αντάπτορα. Στην τηλεόραση, με καλώδιο DVI σε HDMI. Η κάρτα είναι της SAPHIRE, χωρίς τον ειδικό αντάπτορα που αναφέρεις. Ο ήχος δίνεται σε ενισχυτή, μάσω SPDIF, χωρίς κανένα πρόβλημα. Η έκδοση του Power Dvd, είναι η Ultra v 7.3.3319a, που δεν έχει κανένα πρόβλημα σε αποκωδικοποίηση blue-ray kai HD DVD Με Dsub όπως προαναφέρεις, είναι ήδη συνδεδεμένος ο προολέας, με το ίδιο -κατά τα άλλα- πολύ όμορφο πράσινο φόντο. Σκέφτομαι, μήπως έχουν σχέση οι Drivers της κάρτας, γιατί όταν μπαίνω στο Advisor της Cyberlink, μου βγάζει κόκκινο στην έκδοση 8.3 των Drivers, και κατά περίεργο τρόπο στο HDCP!!! Ξαναβάζοντας όμως τους παλιούς, όλα ξαναγίνονται πράσινα, (σωστά), αλλά εικόνα τίποτα. Τι ακριβώς θα κερδίσω βάζοντας το Anydvd ? Όσον αφορά το ζαχάρωμα, σε DVD, παίζει πάρα πολύ καλά. Χα Χα Χα Για Blue Ray, θα σου πω μόλις το δω. Thanks for your time
corfou Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Τι windows έχεις;XP λογικά.Κάποιος στο forum είχε πει ότι ακόμα δεν έχουν καταφέρει να ξεκλειδώσουν τα blue-ray για τα XP και ότι παίζουν μόνο σε sVista.Ίσως για αυτό στο μενού να είσαι μια χαρά ενώ όταν παίζει η ταινία τίποτα. Δεν ξέρω αν είναι τελείως άκυρο αυτό που λέω αλλά είμαι σίγουρος ότι κάπου το διάβασα στο insomnia. Αν δεν σου κάνει και πολύ κόπο δοκίμασε να τα περάσεις έτσι απλά για να δεις αν θα παίξει.. Έχω S(vista) Premium
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δεν μου φαίνεται για πρόβλημα με drivers εμένα η πράσινη οθόνη...για θέμα codec μου κάνει...Αν έχεις Nero 7+ επάνω, για κάνε μία δοκιμή με το showtime, ή κοίτα για windvd
corfou Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δεν μου φαίνεται για πρόβλημα με drivers εμένα η πράσινη οθόνη...για θέμα codec μου κάνει...Αν έχεις Nero 7+ επάνω, για κάνε μία δοκιμή με το showtime, ή κοίτα για windvd Συγνώμη που άργησα να απαντήσω, αλλά αυτόν το καιρό με απασχολεί κάποιο σοβαρό θέμα Δεν είναι σίγουρα θέμα codecs, γιατί το power dvd δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να παίξει. Ειδικά η έκδοση που έχω, (3319α) μπορεί να κάνει αναπαραγωγή και από τον σκληρό. Μιά ερώτηση, αν ξέρεις. Μέσω vga, μπορεί να παίξει το blue ray? Γιατί κάποιος μου είπε, ότι δεν μπορεί Σε ευχαριστώ
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 ...πάντως δοκίμασε και κάποιο άλλο προγραμματράκι, έτσι, να μας φύγει η περιέργεια. Απ'ό,τι το έψαξα λίγο, δεν υπάρχουν ακόμα ταινίες που να έχουν ενεργό τον περιορισμό για αναλογική έξοδο εικόνας, οπότε θα παίζουν από vga. Ούτως ή άλλως πάντως, οι προδιαγραφές δεν ορίζουν απαγόρευση της αναπαραγωγής, αλλά αναπαραγωγή σε μειωμένη ποιότητα (όχι HD)
corfou Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 ...πάντως δοκίμασε και κάποιο άλλο προγραμματράκι, έτσι, να μας φύγει η περιέργεια. Απ'ό,τι το έψαξα λίγο, δεν υπάρχουν ακόμα ταινίες που να έχουν ενεργό τον περιορισμό για αναλογική έξοδο εικόνας, οπότε θα παίζουν από vga. Ούτως ή άλλως πάντως, οι προδιαγραφές δεν ορίζουν απαγόρευση της αναπαραγωγής, αλλά αναπαραγωγή σε μειωμένη ποιότητα (όχι HD) Και εγώ για το vga, αυτό ήξερα, αλλά είπα να το ρωτήσω. Υπάρχει μήπως κάποια περίπτωση να φταίει η συνδεσμολογία, ή η τροφοδοσία,καθώς συνδέεται σε serial ata ? αν και δεν το νομίζω Θα προσπαθήσω να δοκιμάσω και κάποιο άλλο πρόγραμμα, όπως nero 8, kai win dvd 8, αν και τα κολοvista, αρνούντε κατηγορηματικά να τα εγκαταστήσουν. Μάλλον χρειάζεται πρώτα ένα καλό καθάρισμα η registry Επίσης, λέω να δοκιμάσω και ένα άλλο καλώδιο στην τηλεόραση, όχι έτοιμο dvi se hdmi, αλλά με αντάπτορα. Ελπίζω κάτι να καταφέρω με όλα αυτά, γιατί διαφορετικά με βλέπω να έχω ένα ακόμη ακριβό dvd Πάντως σε ευχαριστώ άλλη μία φορά για την βοήθεια, και θα σε ενημερώσω σε κάθε περίπτωση Άρης
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Το ζήτημα έχει να κάνει αν όχι με το codec, πιθανώς με το ζεύγος Powerdvd/οδηγών κάρτας γραφικών. Αφού ο advisor σου βγάζει πρόβλημα με τους νέους drivers, μάλλον η λύση σου θα είναι σε update του powerdvd ή στη χρήση άλλου προγράμματος. Τα περί sata και συνδεσμολογιών που αναφέρεις, θεωρώ ότι θα είναι τζάμπα κόπος να τα ελέγξεις, όπως επίσης και ο αντάπτορας DVI->HDMI, ο οποίος δεν κάνει κάτι παραπάνω από το καλώδιο. 'Οσο για τα Vista, σε μία δοκιμαστική εγκατάσταση που είχα κάνει, έπαιζε χωρίς πρόβλημα το Nero σειρά 7, οπότε μου φαίνεται περίεργο να μην περνά η 8. Επ'ευκαιρία, για κοίτα και για αναβαθμίσεις του powerdvd...κάτι πήρε το μάτι μου για μία που υποστηρίζει blue ray profile version 1.1. Είναι πιθανό η ταινία σου να είναι v1.1 και για αυτό να έχεις πρόβλημα
Innersense Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δηλαδή παιδιά για αναπαραγωγή blu ray η hdmi θύρα είναι μονόδρομος; Ρωτά απελπισμένος γιατί όπως ήδη έχω γράψει πολλές φορές σε Full HD τηλεοράσεις η hdmi είναι ok, αλλά σε HD Ready dsub σε 1360χ768 δίνει άριστα αποτελέσματα. Χμμμ... μου φένεται ακόμα και με αγορά blu ray rom δηλαδή θα βρεθούμε προ εκπλήξεων...
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Πρόσεξε πώς έχουν τα πράγματα: Το hollywood ως γνωστόν "καίγεται" για το copy protection, το οποίο στο αναλογικό σήμα δεν παίζει...στο ψηφιακό έχουμε το HDCP. Σε ψηφιακές συνδέσεις χωρίς HDCP, όπως και στις αναλογικές, δεν θα μπορούμε να έχουμε HD περιεχόμενο. Άρα, μονόδρομος είναι το DVI/HDMI/Displayport με HDCP. Πάντως, δεν βρίσκω το λόγο να μην παίζει και το 1366x768 με HDMI
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.