geo1st487 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Εχω μια καρτα γραφικων GeForce 6600 PCI express 256MB, η οποια τον τελευταιο καιρο κανει πολυ θορυβο το ανεμιστηρακι της. Ειδα οτι εχει μαζεψει σκονη και εχει αποσταθεροποιηθει ο αξονας. Τι μπορω να κανω για να το διορθωσω; Μπορω να βαλω αλλο ανεμιστηρακι; Οι καρτες γραφικων που εχουν μονο ψυκτρα χωρις ανεμιστηρακι ψυχουν καλα; Ευχαριστω
christian-ago Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Η πιο φθηνή λύση είναι να αγοράσεις καινούριο ανεμιστηράκι της vga το οποίο φυσικά να είναι ανάλογο για τη vga σου.
pblithis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 ριξ του ενα καθαρισματακι, αν μπορεισ βαλε λιγο λαδακι στο ρουλεμαν, αν δεν βγει τιποτα ακολουθησε την συμβουλη του christian-ago
geo1st487 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Η πιο φθηνή λύση είναι να αγοράσεις καινούριο ανεμιστηράκι της vga το οποίο φυσικά να είναι ανάλογο για τη vga σου. Που μπορω να βρω καινουριο ανεμιστηρακι;
AmiJIm Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Μην ρισκάρεις φίλε την κάρτα σου.Αφού κάνει θόρυβο ,έχουν επιρεαστεί τα ρουλεμαν,κ καινουργια δεν υπάρχουν εκτως αν μιλάς για πατέντα. Ati Silencer,στα multirama αυτον τον καιρό έχουν κάποια σε τιμή ξεφτίλα.
vaggelisk Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Λοιπον εχω κι εγω την ιδια καρτα GeForce 6600, η οποια κανει πολυ θορυβο. Την ειχα χρονια μεσα στη σκονη. Την καθαρισα πριν λιγο καιρο κι επεσε αρκετα και η θερμοκρασια και ο θορυβος, αλλα ακομα ειναι ενοχλητικος. Μπορω να αλλαξω το ανεμιστηρακι με καποιο λιγοτερο θορυβωδες? Σκεφτηκα να το βγαλω τελειως και να βαλω ενα ανεμιστηρακι, σαν κι αυτα που εχει το κουτι, το οποιο θα χτυπαει πανω στην καρτα, αλλα πρεπει να μπει στη βαση του κουτιου του PC, οποτε ισως να εχω καποια θεματακια(ροη αερα, στηριγμα κουτιου). Υπαρχει κατι πιο απλο σαν λυση? Αυτο το Ati Silencer ισως, το οποιο δεν ξερω βεβαια τι ειναι ακριβως.
TrankLL Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Eιχα το ιδιο προβλημα. Στο 2ο pc μου ειχα μια καρτα τον 60 ευρο και μετα απο καιρο το ανεμηστηρακι εκανε θορυβο πηγα και αγορασα ενα στο ιδιο μεγεθες με αυτο που ειχε και το κολλησα με κολλα για αυτοκινητα :-D και ειμαι μια χαρα
TrankLL Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Κι άμα χρειαστεί να το βγάλεις; :Ρ Δεν το βγαζεις, όσο αντέξει και μετά πας για καινούρια κάρτα :rolleyes:
vaggelisk Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Ποια υλοποίηση έχεις ακριβώς; Video Adapter Club 3D GeForce 6600 PCI-E http://skinflint.co.uk/eu/a190777.html 1) Ενα ανεμιστηρακι στραμμενο πάνω στην καρτα, π.χ. http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Pierre-Cardin-BlackSilent-XL1-Fan---120mm-L-XL1R.htm θα κάνει την ψύξη που χρειάζεται? 2) Αν αλλάξω απλά ανεμιστηράκι πάνω στην κάρτα γραφικών, που δε μου φάνηκε τόσο εύκολο, θα είναι το ίδιο αθόρυβο με το noiseblocker?και που θα βρω τέτοιο ανεμιστηράκι(για την καρτα γραφικων)?
vaggelisk Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 τι να σου πω δεν ξερω τι ακριβως ειναι ο 8αρης.
vaggelisk Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Η διαμετρος του ανεμιστηρα ειναι 4 cm, ενω του μεταλλικου κουτιου που τον περιεχει ειναι 8 cm. Ειναι μεγαλος ο 8αρης δηλαδη. Ενα ανεμιστηρακι στραμμενο προς την καρτα, π.χ. http://www.plaisio.g...20mm-L-XL1R.htm θα κάνει την ψύξη που χρειάζεται ή θα την καψω και θα ξεμπερδεψω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.