Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για το νέο Pc!!

Vasilis1511

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά!!!!

Συνεχίζοντας την κατάθεση αποριών και την αναζήτηση διαφορετικών απόψεων γύρω από συνθέσεις pc, ανοίγω αυτο το thread για να ζητήσω τη γνώμη σας και τις γνώσεις σας αυτή τη φορά για τον νέο υπολογιστή που σκέφτομαι να αγοράσω.

Όσοι θέλετε να με βοηθήσετε στην αναβάθμιση του παλιού κοιτάχτε εδω! http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=242536

Λοιπόν το νέο μου pc θα έχει τον εξής κορμό:

1. CPU: Intel Q9450
  2. RAM: G-skill 4GB(2x2GB) DDR2@1066MHz ή OCZ Reaper CL4 edition 4GHZ DDR2@800MHz
  3. HD1:WD Raptor 74GB@10000rpm
  4. HD2:WD Caviar 750GB@7500rpm
  5. OD/Dvd RW: 1 LG και 1 Plextor PX810SA/T3 αντίστοιχα

Όπως εύκολα παρατηρήτε:P δεν έχω επιλέξει:

• Mobo
  • GPU
  • κουτί και τροφοδοτικό
  • ίσως 1 κάρτα ήχου

και εδώ είναι που θα ήθελα την άποψή σας:-)

Λαμβάνοντας υπ'όψιν το γεγονός ότι η αγορά θα γίνει τουλάχιστον μετά τα μέσα Απριλίου, δεν ξέρω αν θα ήταν καλό να περιμένω να κυκλοφορήσουν οι νέες κάρτες απο nvidia(9800) και ΑΤΙ(η σειρά 4 δλδ) ή να τσιμπήσω κάποια τώρα (μάλλον 8800GTS), και συνεπώς δεν έχω αποφασίσει και για ανάλογη motherboard και τροφοδοτικό.

Οι απαιτήσεις μου

Αυτό που ζητάω είναι ένα μηχάνημα που θα έχει καλές επιδόσεις σε βάθος χρόνου (4-5χρ.πριν τα τινάξει) και θα αντέχει σε γενικά καθήκοντα(και πολυμέσα και downloading και εφαρμογές matlab/cad και να παίζουμε και κανά παιχνιδάκι να ξελαμπικάρουμε κάπου κάπου..!).Πέρα από αυτά θα ήθελα πολύ να ακούσω γνώμες για υλοποιήσεις με χαμηλά ποσοστά θορύβου, μιας και δεν έχω πολλές γνώσεις σε αυτό.

Το budget είναι 1100e+200 το πολύ (εκτός αν πια μιλάμε για κάτι το εξαιρετικό που πρέπει οπωσδήποτε να έχω)

Sorry για το μεγάλο post, όμως ήθελα να είμαι αρκετά σαφής για να σας διευκολύνω όσο γίνεται, όπως ελπίζω να κάνετε και εσείς!!!!

Δημοσ.

Απο τη στιγμή που η αγορά θα γίνει μέσα στο Απρίλιο δεν αξίζει να σου πούμε απο τώρα τπτ καθώς μέχρι τότε θα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και πάνω απ'όλα οι τιμές. Ξαναρώτα μας τότε.

• Super Moderators
Δημοσ.

ακριβώς...άσε που η σειρα 4χχχ της ATI δεν πρόκειται να βγει σύντομα νομίζω

Δημοσ.

Βασικα το σύστημα σου βγαίνει 750 με 800E. Εάν πεις χοντρικά άλλα 90 για τροφοδοτικο, 250 για κάρτα, 80 για κουτι, 130 για μητρική , σου βγαίνει 750+550=1300

Βγαίνεις τσίμα τσιμα, και αν δεν έχεις καλή οθόνη θα χάσεις αρκετά. Οταν έρθει η ώρα, προτείνω να κόψεις από σκληρούς πρώτα. Επίσης, τι χρήση θα έχει? Θες ντε και καλά τετραπύρηνο? Δηλαδή θες μεν matlab,cad κλπ αλλά θα τα τρέχεις ολα μαζί? Και η gts που λες κάνει 280 περίπου , και θεωρώ αν δεν είσαι φανατικός gamer είναι πολλά.

Αυτά σχετικά γρήγορα.

Δημοσ.

Πετάς τζάμπα λεφτά.

Μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου με ένα intel8400

Τί τον θες τον raptor απ' τη στιγμή που θες και αθόρυβο σύστημα? Για να σου παίρνει τ' αυτιά?

4GB ram για ποιο λόγο? Για να αναγκαστείς να βάλεις 64bit vista? Στα winXP 32bit πιθανώς να έχεις προβλήματα.

Plextor recorder για ποιο λόγο? Μια χαρά κάνεις τη δουλειά σου κα με φθηνότερα.

Αμα έχεις λεφτά για πέταμα βοήθησε κανέναν που τα 'χει ανάγκη.

Κάρτα γραφικών πάρε τη leadtek 8800GT zalman edtion. Eχει απ' τα καλύτερα, αποτελεσματικότερα και πιο αθόρυβα συστήματα ψύξης.

Η 9800GT θα είναι στα επίπεδα της 8800GTS, οπότε μην τρελλαίνεσαι. Δε θα είναι τίποτα συνταρακτικό για να πρέπει να την περιμενεις.

Μητρική βάλε καμια gigabyte DS4.

Τροφοδοτικό ένα Seasonic 550αρι ή 650αρι θα σε καλύψει άνετα.

Σε 4-5 χρόνια ό,τι και να πάρεις σήμερα θα είναι κειμήλιο.

Δώσε λιγότερα χρήματα και αλλαξέ το νωρίτερα.

Δημοσ.

Ο λόγος που ρωτάω από τώρα για κάτι που σκοπεύω να αγοράσω σε κανα μήνα είναι γιατί θέλω να έχω κάνει ένα καλό σχεδιασμό και να μην ψάχνομαι τελευταία στιγμή και τελικά πάρω κάτι που ΜΠΟΡΕΙ και να μη μου κάνει μιας και από οτι μπορείται να καταλάβετε δεν είμαι και ο τύπος που θέλει να αλλάζει πράγματα στο pc και πολύ συχνά!

Όσο για κάρτες γραφικών και εγω για να είμαι ειλικρινής προσανατολιζόμουν προς την 8800gts μόνο και όχι σε κάτι από ΑΤΙ (αν και δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστο αυτό!..:P) .Για τον 4πύρινο απλά τον θεωρώ μια επένδυση για το μέλλον και το ίδιο και τη RAM μιας και μάλλον θα βάλω vista 64 στο σχετικά κοντινό μέλλον.

Εξάλλου αυτή είναι απλά μια πρώτη συζήτηση που ελπίζω να μου δώσει και τις τελικές, αλλά όχι και οριστικές, κατευθύνσεις για το σύστημα και γι'αυτό όταν με κάτι διαφωνείτε θα ήθελα να μου δίνετε και τις αντίστοιχεσ εναλλακτικές μιας και έτσι πιστεύω θα βοηθηθώ περισσότερο και καλλίτερα!

Δημοσ.

Η 9800GT θα είναι στα επίπεδα της 8800GTS, οπότε μην τρελλαίνεσαι. Δε θα είναι τίποτα συνταρακτικό για να πρέπει να την περιμενεις.

εδώ θα διαφωνούσα :rolleyes:

Δημοσ.

Επένδυση για το μέλλον δε παίζει έτσι όπως το λες. Ενοείται θα σου κρατήσει 3,4 χρόνια σχετικά άνετα, αλλά το ίδιο θα γινόταν πχ και με τον 8400. Οταν βγει ο 4πύρηνος όμως θα κάνει καμιά 300αρα, δηλαδή 130 ευρώ διαφορά. Δεν είναι και λίγα. Ειδικά για τους δισκους όμως, δε μπορώ να καταλάβω το γιατί τόσα λεφτά. Αν θες ταχύτητα βάλε σε raid 2 sata σκληρούς και θα σου ερθει και μισή τιμή. Η έστω πάρε ένα raptor για τα windows.

Όσο αναφορά τη μνήμη, αν και δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με 4 σε 32μπιτ λειτουργικό, εγώ θα έλεγα καλύτερα 2χ1 τώρα και μετά βλέπεις. Ειδικά με xp, είναι υπερβολή νομίζω τα 4 giga μνήμη.

Συμβουλή: πάρε κάτι "μικρό" που μπορεί να μεγαλώσει, παρά κατι "μεγάλο" που μπορεί να αποδειχθεί υπερβολή ή άβολο σε καταστάσεις, πχ πολύ θόρυβο.

Αλλά όλα αυτά σε 1 μήνα μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Sorry που το έγραψα λίγο το thread, αλλά εξεταστική βλέπετε...το έψαξα λίγο το ζήτημα με βάση τις προτάσεις σας και reviews από το net, τελικά θα πάω σε:

• GPU: Sapphire HD3870
  • mobo: GA-Ex38-Ds4

μιας και δεν είμαι και Hardcore gamer (και δε θέλω γι'αυτό κυρίως το pc) και πιστεύω πως έχει αρκετή επεκτασιμότητα και τα λεφτά που γλυτώνω μειώνουν πολύ λίγο την ποιότητα του pc.

Γενικά τα μόνα που έχω απορία είναι:

• [1] αν θα ήταν καλό να πάρω RAM στα 1066 ή να μείνω στα 800 (νομίζω τα 800 είναι μια χαρά, αλλά θα ήθελα γνώμες)
    [2] αν στο μέλλον θελήσω να πετάξω και μια δεύτερη κάρτα για crossfire πρέπει να είναι ακριβώς η ίδια (μάρκα, ταχύτητες κτλ.) ή δεν παίζει ρόλο?(το ξέρω πώς πρέπει να είναι HD3870, μην το αναφέρετε αυτό:P)
    [3]ένας σκληρός στα 10000 μόνο για windows και κάποια βασικά προγράμματα κάνει διαφορα στην απόδοση ή τσάμπα τα λεφτά?

Thanks!

Δημοσ.

Sorry που το έγραψα λίγο το thread, αλλά εξεταστική βλέπετε...το έψαξα λίγο το ζήτημα με βάση τις προτάσεις σας και reviews από το net, τελικά θα πάω σε:

• GPU: Sapphire HD3870
  • mobo: GA-Ex38-Ds4

μιας και δεν είμαι και Hardcore gamer (και δε θέλω γι'αυτό κυρίως το pc) και πιστεύω πως έχει αρκετή επεκτασιμότητα και τα λεφτά που γλυτώνω μειώνουν πολύ λίγο την ποιότητα του pc.

Γενικά τα μόνα που έχω απορία είναι:

• [1] αν θα ήταν καλό να πάρω RAM στα 1066 ή να μείνω στα 800 (νομίζω τα 800 είναι μια χαρά, αλλά θα ήθελα γνώμες)
    [2] αν στο μέλλον θελήσω να πετάξω και μια δεύτερη κάρτα για crossfire πρέπει να είναι ακριβώς η ίδια (μάρκα, ταχύτητες κτλ.) ή δεν παίζει ρόλο?(το ξέρω πώς πρέπει να είναι HD3870, μην το αναφέρετα αυτό:P)
    [3]ένας σκληρός στα 10000 μόνο για windows και κάποια βασικά προγράμματα κάνει διαφορα στην απόδοση ή τσάμπα τα λεφτά?

Thanks!

Δημοσ.
[...]GPU: Sapphire HD3870[...]μιας και δεν είμαι και Hardcore gamer (και δε θέλω γι'αυτό κυρίως το pc) [...]

Η 3870 είναι μια χαρά ακόμα και για hardcore gaming :)

[1] αν θα ήταν καλό να πάρω RAM στα 1066 ή να μείνω στα 800 (νομίζω τα 800 είναι μια χαρά, αλλά θα ήθελα γνώμες)

Γνώμη μου (κι εμένα) είναι πως μια χαρά είναι και οι 800άρες.

[2] αν στο μέλλον θελήσω να πετάξω και μια δεύτερη κάρτα για crossfire πρέπει να είναι ακριβώς η ίδια (μάρκα, ταχύτητες κτλ.) ή δεν παίζει ρόλο?(το ξέρω πώς πρέπει να είναι HD3870, μην το αναφέρετε αυτό:P)

[...]different HD 3800 series cards can be combined in CrossFire[...]
source

Οπότε όχι δεν είναι απαραίτητο να είναι ακριβώς ίδια αλλά ούτε καν να είναι HD3870.

Έχει διαφορά. Το θέμα είναι αν για σενα αξίζει να πληρώσεις για αυτήν. Επίσης θα έχει και λίγο μεγαλύτερο θόρυβο (αν δεν τον καλύπτουν οι λοιποί θόρυβοι από τον υπολογιστή).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...