Bee Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Λογο του οτι ειμαι και γω ενας απο τους πολλους που αποφασισαν να αντικαταστησουν το παλιο τους monitor(εγω εχω μια lg L1710s) και να πανε σε μια εντυπωσιακη οθονη 22" ιντσων υστερα απο ψαξιμο και εδω αλλα και γενικα στο internet κατεληξα σε αυτα τα 2 μοντελα αλλα δεν μπορω να αποφασισω ποιο απο τα 2 να παρω.Σαν σχεδιασμο ειμαι υπερ τη samsung αλλα απο την αλλη με προσελκυει και το contrast της LG (5000:1 εναντι 1000:1 της samsung,αν κανω λαθος διορθωστε με).Επισεις ειδα το θεμα σχετικα με τα panel και αναρωτιεμαι αν αγορασω την samsung ποσες πιθανοτητες εχω να παρω μια με s panel?Τελος η LG εχει κατα καποιο τροπο <<υπερβολικα καλο>> contrast,επομενος ειναι πραγματικο η απλα μονο για την διαφιμηση?Eιναι dynamic ή typ?Πειτε αποψεις αλλα και ποια απο τις 2 θα προτιμουσατε και για ποιο λογο. Ευχαριστω εκ των προτερων.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 προφανώς το contrast είναι dynamic πάντως και τα 2 monitors έχουν TN Panel...
Bee Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δες σελιδες 2,3 απο δω το ειδα βασικα για το panel http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=214601&page=2
vanzelvoul Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Λογο του οτι ειμαι και γω ενας απο τους πολλους που αποφασισαν να αντικαταστησουν το παλιο τους monitor(εγω εχω μια lg L1710s) και να πανε σε μια εντυπωσιακη οθονη 22" ιντσων υστερα απο ψαξιμο και εδω αλλα και γενικα στο internet κατεληξα σε αυτα τα 2 μοντελα αλλα δεν μπορω να αποφασισω ποιο απο τα 2 να παρω.Σαν σχεδιασμο ειμαι υπερ τη samsung αλλα απο την αλλη με προσελκυει και το contrast της LG (5000:1 εναντι 1000:1 της samsung,αν κανω λαθος διορθωστε με).Επισεις ειδα το θεμα σχετικα με τα panel και αναρωτιεμαι αν αγορασω την samsung ποσες πιθανοτητες εχω να παρω μια με s panel?Τελος η LG εχει κατα καποιο τροπο <<υπερβολικα καλο>> contrast,επομενος ειναι πραγματικο η απλα μονο για την διαφιμηση?Eιναι dynamic ή typ?Πειτε αποψεις αλλα και απο τις 2 θα προτιμουσατε και για ποιο λογο. Ευχαριστω εκ των προτερων. Προσωπικη μου αποψη και εμπειρια ειναι να μην ψαρώνεις με την αντιθεση. Μπορει να ειναι μεγαλη και να σε στραβώνει. Το 5000:1 υπαρχει περιπτωση να μην το εκμεταλευτεις ποτε γιατι πολυ απλα δεν ειναι αληθινο και δε θα δουλεψεις ποτε στο τερμα την αντιθεση της οθονης σου. Εγω εχω λιγοτερο απο μηνα την HP w2207h η οποια εχει 1000:1 τυπικη και 3000:1 δυναμικη αντιθεση. Αυτη τη στιγμη ειναι ρυθμισμενη στο 40 -50 και μονο στα παιχνιδια και στις ταινιες την παω γυρω στο 70. Στην ουσια η μεγαλη αντιθεση που προσφερουν αυτου του ειδους οι οθονες, δλδ 22" με ΤΝ πανελ το οποιο ειναι το κατωτερο απο ολα σε ποιοτητα χρωματων, ειναι μια προσπαθεια να δειξουν ενα πιο καλο μαυρο προσφεροντας σου ενα εκτυφλωτικο ασπρο. Επισης μην ψαρώνεις με το χρονο αποκκρισης. Κατω απο 8ms για παιχνιδια και ταινιες ειναι το ιδιο και το αυτο. Οσον αφορα τα πανελ και αυτο δεν αξιζει να σπασεις το κεφαλι σου για να δεις τι πανελ θα σου ερθει. Εγω γιαυτο και κατεληξα στη Hewlett Packard.
Bee Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Τελικως κλινω πιο πολυ προς LG(μιας και το παλιο μου monitor ειναι LG και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος αφου το εχω 5 χρονια χωρις να εχει καει ουτε ενα pixel) οσο για το contrast που πιθανον να μην το χρισιμοποιησω δεν πειραζει θα το εχω για μοστρα LOL και θα ξεμπλεξω και απο το θεμα με το panel.Το μονο που σκεφτομαι ειναι αν θα υπαρχει διαφορα στα χρωματα αποικωνησης λογο του οτι εχω ακουσει οτι η samsung εχει καπως πιο ζωντανα χρωματα.Αυτο ισχυει ή η διαφορα ειναι ελαχιστη εωσ μηδαμινη?
Melinbonian Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Έχω παρόμοιο δίλημμα αλλά τείνω προς samsung κυρίως λόγω γωνίας, αφού θα βλέπω και ταινίες αρκετές. Επίσης το contrast είναι 3000:1, όχι 1000, αν και δε με πολυαπασχολεί κιόλας. Πάντως δε μας λες κι εμάς γιατί προτιμάς την lg? Θέλω να είμαι κι εγώ σιγουρος.
Bee Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Βασικα για το μεγαλυτερο contrast...αλλα τωρα που εψαξα περισσοτερο ψιλο μπερδευτηκα και περρισοτερο.Ας μας διαφωτησει καπιος που εχει πειρα στα lcds και οσοι βεβαια εχουν στην κατοχη τους ενα απο τα συγκεκριμενα η και τα δυο.Εγω προσωπικα εχω παιξει counter strike σε inernet cafe το οποιο εχει την samsung 2232bw αλλα με αποθησε το γεγονος του backlight bleeding.Για τον λογο αυτο πηγα προς LG η οποια οπως ανεφερα και ποιο πανω εχει μεγαλυτερο contrast,βεβαια η sasung ειχε πολυ ομορφο σχεδιασμο αλλα βασικα εμενα με ενδιαφερουν πιο πολυ οι επιδοσεις για αυτο παρακαλω καπιος που ξερει ας μας βοιθησει λιγο μην παμε και σκασουμε ενα σορο λευτα για το τιποτα.
Melinbonian Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Για το πρόβλημα αυτό , θα πρέπει να δεις και τις 2 οθόνες σε μπλε φόντο ή μαύρο νομιζω. Η lg πόσο κάνει?
Bee Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Τα ιδια λεφτα περιπου αντε να ειναι 5 ευρω πιο ακριβη απλα ειναι πιο καινουργειο μοντελο απο την samsung.Ακομα δεν κυκλοφορει σε πλαισιο,e-shop κ.λ.π. μονο online την αγοραζεις εκτος απο 1- 2 μαγαζια που την εχουν,δες στο skroutz.gr.Αλλα δεν μπορω να αποφασισω...και στο κατω κατω ορεα εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα και ισα ισα εχει περισσοτερο contrast η LG πραγμα που συνεπαγεται καλυτερης ποιοτητας χρωματος, γιατι καποιος λοιπον να αγορασει την samsung που εχει και λιγοτερο contrast και ειναι και παλιοτερο μοντελο?Απλα πειτε μου εναν λογο γιατι να μην παρω την LG και να παρω την samsung????Γι αυτο λεω ας μας βοηθησει καποιος που ξερει πραγματικα καλα απο LCDs...
osalonikios Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Ξεκολλειστε με την (δυναμική) αντίθεση... ειναι για να κάνουν μαρκετινγκ οι εταιρίες, αφου δεν έχουν τιποτα άλλο για να ξεχωρισουν απο τον ανταγωνισμο ! Προσωπικα θα πήγαινα σε 20-21' με πανελ εκτος TN, αλλά αν είχα να διαλέξω αναμεσα στις συγκεκριμενες, ΣΗΜΕΡΑ θα διαλεγα την Samsung λόγω διαθεσιμότητας σε καταστήματα στην Ελλάδα (αρα και εγγυση της Ελληνικης αντιπροσωπίας) και λόγω των καλών reviews που έχει, σε αντιθεση με την LG που δεν υπάρχουν ακομα αρκετα αξιοπιστα reviews...
REALZEUS Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Ξεκολλειστε με την (δυναμική) αντίθεση... ειναι για να κάνουν μαρκετινγκ οι εταιρίες, αφου δεν έχουν τιποτα άλλο για να ξεχωρισουν απο τον ανταγωνισμο !Προσωπικα θα πήγαινα σε 20-21' με πανελ εκτος TN, αλλά αν είχα να διαλέξω αναμεσα στις συγκεκριμενες, ΣΗΜΕΡΑ θα διαλεγα την Samsung λόγω διαθεσιμότητας σε καταστήματα στην Ελλάδα (αρα και εγγυση της Ελληνικης αντιπροσωπίας) και λόγω των καλών reviews που έχει, σε αντιθεση με την LG που δεν υπάρχουν ακομα αρκετα αξιοπιστα reviews... Πολύ σωστά.
Bee Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Kαι με το θεμα του panel τι ακριβως πεζει με την samsung με το αν θα ειναι s κ.λ.π?Εχω δοσει ποιο πανω το thread στο οποιο γινεται η συζητηση σελιδες 2,3.
Melinbonian Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Αυτό με το πανελ ισχύει νομίζω για την 226bw μόνο. Στις αλλες δεν υπάρχουν διαφορετικά πάνελ, αλλά δεν ειμαι 100% σίγουρος. Όσο για την αγορά 20αρας εκτός TN panel, αν είναι wide, εμένα προσωπικά θα μου φαίνεται μικρή, ενώ θα είναι και λογικά πιο ακριβή. Αλλά θα το ψάξω μόνο εάν βρω κάποια προσφορά.
u_n_f Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Συμφωνω απολυτα και εγω για το dynamic contrast μην το κοιτατε καθουλου, ειναι αερας κοπανιστος!
silvester81 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 εμενα η δικια μου sm2232bw ηρθε με s panel και ειναι τελεια!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.