michalis2610 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Ευχαριστώ poulinos. Ήμουν βέβαιος για την απάντηση. Eίναι πιο value for money πρόταση σε σχέση με το MGE. Είναι όμως Stand Βy...Αξίζει τα χρήματα ή θα με απογοητεύσει και αργότερα θα ψάχνω για Line Interactive για να έχω προστασία (έστω ότι έχω την ίδια αυτονομία) ?
poulinos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 line interactive και apc παμε μακρια μετα.μετα ειναι ποσα 8ες να δωσεις τι 8ες να παρεις κτλ.αναλογως ποσο εκτιμας το μηχανημα.πχ εγω πηγα και πηρα το 1000 to smart τις apc.σχεδον 400 κατοσταρικα αλλα δεν τα μετανιωσα ποτε και ως τωρα δεν εχω δει χαλασμενα smart.ειχα και ενα 420 σαν δευτερευων αλλα εκανα βλακεια καταλαθος και το καψα εγω
SL9S9 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Εψαξα λιγο το θεμα, να πω λιγο μια γνωμη σχετικα με τα line interactive ups. Απο οτι ειδα σε αυτά ο υπολογιστής παιρνει παντα το ρευμα απο την μπαταρια μέσω converter DC/AC. Δηλ. από τη μιά φορτίζει συνεχεια η μπαταρία και από την άλλη συνεχεια ξεφορτίζει για να δώσει πιο ΣΤΑΘΕΡΟ από τη ΔΕΗ (υποτίθεται) ρεύμα στο PC. Το standby σε συνδεει με τη μπαταρία μονο αν γίνει διακοπή από ΔΕΗ. Τι είναι πιο επικινδυνο και πιο πιθανό: Α) Να σου χαλάσει το line interactive ή να είναι ελαττωματικό και να μη παίρνεις σταθερό ή της ισχύος που πρεπει ρευμα στο pc; Και αν εχει προβλημα δεν θα το μαθεις ποτε παρα μονο οταν γινει η ζημια. Να παθεις ζημια απο το ρευμα της ΔΕΗ με αυξομείωση τασης; Σπανιότατο. Σας χαλασε ποτε πχ η TV; Εδω ολες οι συσκευες δεν δουλεουν παντα με 220V αλλά και με 210 ή και 230 νομίζω. Τo τροφοδοτικό μου εχει προστασία από υπερτασεις και βραχυκυκλωματα και γραφει 230V. To motherboard μου ASUS έχει το probe προγραμματακι και σου λεει αν οι τασεις ξεφύγουν απο καποια όρια. Για πιο λόγο να παρω line interactive;;; Επίσης νομιζω μια μπαταρία σε standby ups κρατα πολύ περισσότερο από οτι αν ήταν σε line interactive γιατί δεν χρησιμοποιείται συνεχεια. Σας ειπα οτι εχω ενα MGE 10 χρονια και δοκιμαζοντας το βγαζοντας την πριζα κρατα αρκετα λεπτα ακομα. Εχω 2-3 διακοπες το χρόνο χωρις προβλημα ποτε. Επίσης απο οτι βλεπω τα line interactive ζεσταινονται και γι'αυτο εχουν ανεμιστηρα που σου κανει και θόρυβο.
poulinos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 λα80ς.το line interactive σου δινει απο το ρευμα της δεη και αμα παει πανω απο καποιο οριο το κανει trim me to avr που εχει ενω αμα πεσει κατω απο καποιο οριο σουθ δινει απο την μπαταρια. το online δινει συνεχεια απο την μπαταρια και μιλαμε για ups 1000 ευρω. το stand by και το line interactive μιαζουν απλα το ενα εχει και το avr πανω (automatic voltage regulator).τωρα ο madsc μπορει να τα πει καλυτερα το probe ειναι για τα εσωτερικα ρευθματα οχι τα εξωτερικα.δευτερον αμα περασουν 500 volt ισως δεν το κανει τελεια οποτε εκει ισως εχεις προβλημα διοτι η καμπυλη δεν γινετε απο 500 volt να πεσει στα 230 .για αυτο λενε και τα online ειναι το καλυτερο.περνεις παντα 230 volt.απλα σε καποια ups σου λεει οτι αμαπαει 300 volt εκει δωσε παλι απο την μπαταρια για να μην χριαστει να το εξομαλυνεις. οχι αν μπορεις παρε liune interactive.και στα 2 η μπαταρια θα τα παιξει διοτι πρεπει να αδειαζει και να γεμιζει που και που συν οτι στα μικρα ups η μπαταρια κανει το πολυ 30 ευρω.line interactive καλυτερα απο stand by.οχι δεν εχουν ολα τα line interactive ανεμιστηρα.εχω το apc smart to 1000 kai den exei.
SL9S9 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 http://m.softchoice.com/files/pdf/brands/apc/The%20Different%20Types%20of%20UPS%20Systems.pdf The Line Interactive UPS, illustrated in Figure 2, is the most common design used for small business, Web, and departmental servers. In this design, the battery-to-AC power converter (inverter) is always connected to the output of the UPS. Τι θελει να πει ο ποιητής; (ηλεκτρολόγος; )
poulinos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 δεν ξερω πως το αναφερει αλλα με το χερι στην φωτια δεν περνεις απο την μπαταρια.περνεις απο ρευμα που περναει απο φιλτραρισμα και για αυτο λεμε πχ οτι τα smart tis apc εχουν μικροτερο χρονο για να σε γιρισουν στην μπαταρια κτλ.αυτα πουθ περνεις απο τιν μπαταρια ειναι τα Online που ειναι οτι καλυτερο υπαρχει αλλα η τιμη ειναι αστα να παν.
StaPas Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Παιδιά θέλω τα φώτα σας. Πήρα καινούργιο τροφοδοτικο Thermaltake 700W και το UPS που έχω είναι μέχρι 350W. Εχω το APC black UPS ES 500 (είναι 4ετίας, αυτό που έχει μπρίζες) Στο σύστημα μου έχω καρτα 7900gs, ένα σκληρό 120 SATA. Αν τυχον κοπεί το ρέυμα αρκεί για να κλεισω τον υπολογιστή ή θα μου προκαλέσει καμμία βλάβη. Δεν με ενδιαφέρει να μείνει ο υπολογιστής ανοιχτός για ώρα απλά να τον κλείσω εγώ ασφαλώς και φυσικά να με προστατεύει από τις διακυμάνσεις της τάσης.
kfyros Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Παιδιά θέλω τα φώτα σας. Πήρα καινούργιο τροφοδοτικο Thermaltake 700W και το UPS που έχω είναι μέχρι 350W. Εχω το APC black UPS ES 500 (είναι 4ετίας, αυτό που έχει μπρίζες) Στο σύστημα μου έχω καρτα 7900gs, ένα σκληρό 120 SATA. Αν τυχον κοπεί το ρέυμα αρκεί για να κλεισω τον υπολογιστή ή θα μου προκαλέσει καμμία βλάβη. Δεν με ενδιαφέρει να μείνει ο υπολογιστής ανοιχτός για ώρα απλά να τον κλείσω εγώ ασφαλώς και φυσικά να με προστατεύει από τις διακυμάνσεις της τάσης. Το βλέπω πολύ χλωμό να μην κάνει overload ... Ο μόνος τρόπος για να το τσεκάρεις είναι να τον συνδέσεις στο UPS και να κλείσεις την ασφάλεια του ρεύματος που τροφοδοτεί την συγκεκριμένη πρίζα από τον πίνακα του σπιτιού.... Με 500άρι τροφοδοτικό και 350w UPS της APC (μάλλον ίδιο με το δικό σου) με καινούργια μπαταρία (αν και δεν παίζει ρόλο στο overload) , αναγκάστηκα να βγάλω την οθόνη απ' το UPS για να μην κάνει overload σε διακοπή ρεύματος, και πάλι δεν δουλεύει πάντα.... Λογικά θέλεις τουλάχιστον 1000VA..
poulinos Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Thanks, δηλαδή θα καεί το pc αν κοπει το ρεύμα; οχι δεν θα καει το Pc απλα το ups θα κανει overload και θα κλεισει σαν να εγινε διακοπη.β.δεν εχει σημασια τι τροφοδοτικο εχεις αλλα ποσα watt χρησιμοποιεις.και 1500 watt τροφοδοτικο να εχεις αμα εσυ χρησιμοπειεις τα 100 τοτε το Ups Θα αντεξει.οπως δεν παιζει ρολο η μπαταρια στο αν 8α κανει overload η οχι.οπως αν ξεπερασεις το οριο του δεν ειναι οτι 8α κρατησει λιγοτερο αλλα θα κανει overload.
kfyros Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Thanks, δηλαδή θα καεί το pc αν κοπει το ρεύμα; Αν σου κάνει overload είναι σαν να μην έχεις UPS (κλείνει αμέσως και ταυτόχρονα σβήνουν και όλες οι συσκευές που έχεις πάνω του). Σβήνουν μόνο οι συσκευές που τραβάνε ρεύμα από τη μπαταρία (τρεις πρίζες του UPS), γιατί η σειρά ES της APC έχει και δύο πρίζες μόνο για προστασία από υπέρταση (surge protection) για εκτυπωτές κλπ που δεν τους δίνει ρεύμα από τη μπαταρία. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι μεγαλύτερο...
poulinos Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 η αλλιως το κανεις surge protection auto.κριμα που στα μεγαλα μοντελα δεν εχουν surge:(
StaPas Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δηλαδή αν ας πουμε έχω τον υπολογιστή και κατεβάζει από το νετ χωρίς να κάνω τίποτα άλλο και τότε θα γίνει overload ή λόγω της μικρής κατανάλωσης θα προλάβω να τον κλείσω. Αν γίνει overload τι κάνω; κλείνω το UPS και το βγάζω από την μπρίζα; Α και κάτι ακόμα το τροφοδοτικό που αγόρασα είναι active pfc, παίζει κάποιο ρόλο;
poulinos Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 αν γινει overload 8a κλεισει μονο του.αν οχι τοτε 8α το κλεισεισ εσυ.τωρα για το active pfc ειναι ολοκληρη ιστορια.λογικα δεν 8α εχεις προβλημα απλα θα ακουγεται ενα bzzzz
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.