Προς το περιεχόμενο

Αγορά UPS

myst77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τι λέτε αυτό το ups

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701102

λέει: Μέγιστη Ισχύς: 500 VA / 300W και αυτονομία: 5.8 λεπτά στα 300 watt.

---

θα σηκώνει 2 υπολογιστές core 2 duo και 2 TFT 17" και 19";

...

Οριακά μικρό για το φορτίο που αναφέρεις, όσον αφορά το wattage του.

Και να κρατάει ανοιχτά τα pc σου όταν κοπεί το ρεύμα έστω και για μερικά λεπτά, σε μερικούς μήνες που θα πέσει η απόδοση των μπαταριών του ίσως να μην μπορεί να κάνει ούτε αυτό. :(

Καλύτερα να επενδύσεις σε μεγαλύτερο ή σε 1 για έκαστο μηχανάκι.

Το μεγαλύτερο ενδεχομένως να σε καλύψει και στο επόμενο pc σου.

/sc

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
>2000E APC μιλάμε για Online Delta Conversion "true" ups όμως όχι Line Interactive ;). Οπότε μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

>4000μF κεντρικό πυκνωτή, Διπλά Inverter γαρ, και κεντρικό μετασχηματιστή που ούτε το χαλκό τις μπαταρίες και τα υλικά του δεν πληρώνεις με 500E.

Δώσε ένα link να διαβάσουμε specs από αυτό που αναφέρεις.

Συμφωνώ ότι το δεν έχει καμία σχέση με τα online...

Καλύπτει όμως το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων που μπορεί να παρουσιαστούν από το ηλεκτρικό ρεύμα, για συνήθη συστήματα...

Απλά η τιμή είναι πολύ καλή, και πραγματικά για κάποιον που δεν έχει ετήσιο τζίρο 1.000.000,00? και πάνω

αλλά μερικές χιλιάδες ευρώ , είναι ανταγωνιστική και εφικτή λύση.

Αυτό που πήρα είναι εδώ: http://www.axd.gr/product_info.php?cPath=23_47&products_id=5762

Το online της ίδιας εταιρίας βέβαια έχει 1.116,00 ευρώ και είναι εδώ :

http://www.axd.gr/product_info.php?cPath=23_47&products_id=3874

Δημοσ.
ενταξει στην apc πληρωνεις τα παντα.απο το warranty μεχρι οτιδηοποτε.και για αυτο θεωρειτα ηtop ετερεια.

Αν σε μερικά χρόνια φουντάρει μη σας κάνει έκπληξη. Την θεωρώ υπερβολικά δυσκίνητη ...

Ότι spare part έχω χρειαστεί για προσωπική ή επαγγελματική χρήση, συνήθως ξεπερνάει σε αναμονή τον ένα μήνα (για μπαταρίες μιλάμε , κι όχι για πυκνωτές και πλακέτες από βλάβες).

Είναι αστείο να έχει πληρώσει κάποιος ένα κάρο λεφτά για μηχανήματα και UPS και να είναι δυο και τρεις μήνες χωρίς UPS επειδή περιμένει μπαταρίες.

Το κοντινότερο distribution center είναι στην Ιρλανδία και καλύπτει Ευρώπη - ΕΜΕΑ.Αν τύχει και δεν έχουν στοκ , μέχρι να περιμένεις πότε θα ξαναμπουν τα ανταλλακτικά που ψάχνεις σε γραμμή παραγωγής (όταν θα έχουν ικανή ποσότητα για να τη βάλουν σε παραγωγή), τότε την έβαψες...

Και οι μπαταρίες και τα ηλεκτρονικά τους χαλάνε σχεδόν με την ίδια συχνότητα που χαλάνε και όλα τα υπόλοιπα ...

Προσωπικά, αν κάποιος δεν έχει ευαίσθητα και πανάκριβα μηχανήματα, δεν βλέπω πουθενά το ROI του να βάλει APC.Το μόνο που γλυτώνει είναι η εγκατάσταση των drivers στα windows αφού τους περισσότερους τους έχουν native!!!

Δημοσ.

Τελικα για να ανακεφαλαιώσουμε :-) ποια είναι καλύτερα:

Merlin Gerin

APC

Mustek

Trust ;

και αξίζει το Line Intercative;

Τα mustek είναι Γερμανικα; Τα αλλα; Μην είναι κανενα κινεζικο :-D

Δημοσ.
Αν σε μερικά χρόνια φουντάρει μη σας κάνει έκπληξη. Την θεωρώ υπερβολικά δυσκίνητη ...

Ότι spare part έχω χρειαστεί για προσωπική ή επαγγελματική χρήση, συνήθως ξεπερνάει σε αναμονή τον ένα μήνα (για μπαταρίες μιλάμε , κι όχι για πυκνωτές και πλακέτες από βλάβες).Είναι αστείο να έχει πληρώσει κάποιος ένα κάρο λεφτά για μηχανήματα και UPS και να είναι δυο και τρεις μήνες χωρίς UPS επειδή περιμένει μπαταρίες.

Το κοντινότερο distribution center είναι στην Ιρλανδία και καλύπτει Ευρώπη - ΕΜΕΑ.Αν τύχει και δεν έχουν στοκ , μέχρι να περιμένεις πότε θα ξαναμπουν τα ανταλλακτικά που ψάχνεις σε γραμμή παραγωγής (όταν θα έχουν ικανή ποσότητα για να τη βάλουν σε παραγωγή), τότε την έβαψες...

Και οι μπαταρίες και τα ηλεκτρονικά τους χαλάνε σχεδόν με την ίδια συχνότητα που χαλάνε και όλα τα υπόλοιπα ...

Προσωπικά, αν κάποιος δεν έχει ευαίσθητα και πανάκριβα μηχανήματα, δεν βλέπω πουθενά το ROI του να βάλει APC.Το μόνο που γλυτώνει είναι η εγκατάσταση των drivers στα windows αφού τους περισσότερους τους έχουν native!!!

Νομιζω οτι εισαι υπερβολικος.

Εγω που χρειαστηκα μπαταρια, την ειχα από Dealer που δεν την ειχε διαθεσιμη, μεσα σε 6 ημερες.

Αν η τιμες της APC ηταν εστω λιγο μικροτερες δεν θα υπηρχε ανταγωνισμος ουτε για δειγμα.

Επισης να αναφερω οτι ποτε οταν εχει χαλασει APC UPS δεν εχει παθει το παραμικρο οτι ειναι συνδεμενο πανω του, σε αντιθεση με τα χουτσου-μουτσου που καινε οτι εχουν συνδεμενο πανω τους.

Δημοσ.
Νομιζω οτι εισαι υπερβολικος.

Εγω που χρειαστηκα μπαταρια, την ειχα από Dealer που δεν την ειχε διαθεσιμη, μεσα σε 6 ημερες.

Αν η τιμες της APC ηταν εστω λιγο μικροτερες δεν θα υπηρχε ανταγωνισμος ουτε για δειγμα.

Και εγώ για αντικατάσταση μπαταρίας χρειάστηκα μια εβδομάδα. Άλλωστε το UPS σου βγάζει πολύ νωρίς ότι χρειάζεται αλλαγή η μπαταρία, πριν αχρηστευτεί αυτή εντελώς.
Επισης να αναφερω οτι ποτε οταν εχει χαλασει APC UPS δεν εχει παθει το παραμικρο οτι ειναι συνδεμενο πανω του, σε αντιθεση με τα χουτσου-μουτσου που καινε οτι εχουν συνδεμενο πανω τους.
Εμένα ένα 800άρι μάλλον χάλασε (καθώς όταν έπεφτε το ρεύμα δεν κρατούσε το PC και άρχιζε να κάνει επαναλαμβανόμενα restart χωρίς να βγάζει overload). Άσε που χρειάστηκε να αλλάξω το active PFC τροφοδοτικό μου με ένα passive γιατί έβγαζε overload...
Δημοσ.

παντως μπαταρια και απο το εμπορι ονα παρεις δεν νομιζω οτι εχει διαφορα.αφου και στις apc αμα βγαλεις το αυτοκολητο απλα ειναι αλλη μαρκα που απλα εχει πιστοποιηθει οτι μπορει να βγαλει battery packs gia ta apc.

Δημοσ.
παντως μπαταρια και απο το εμπορι ονα παρεις δεν νομιζω οτι εχει διαφορα.αφου και στις apc αμα βγαλεις το αυτοκολητο απλα ειναι αλλη μαρκα που απλα εχει πιστοποιηθει οτι μπορει να βγαλει battery packs gia ta apc.

Εν μερη ειναι σωστο αυτο που λες, αλλα, μπαταρια απο μπαταρια διαφερει.

Οταν πρωτοασχοληθηκα με UPS, ξεκινησα σε απλα UPS και εβαζα απλες μπαταριες του εμποριου.

Όταν ομως εβαλα σε επωνυμο UPS απλη μπαταρια, αυτη καηκε στη στιγμη μολις επεσε το ρευμα.

Δοκιμασα και δευτερη και ειχα το ιδιο αποτελεσμα, παρολο που τα χαρακτηριστικα ηταν ακριβως τα ιδια.

Μιλησα με ενα φιλο που επισκευαζει UPS των τραπεζων και μου ειπε οτι πραγματικα υπαρχουν διαφορες στις μπαταριες.

Απο οτι καταλαβα η διαφορα ειναι στο ποσο φορτιο μπορει να αντεξει τη στιγμη που κοβετε το ρευμα.

Μου συστησε μπαταρια μαρκας Yaesu αν θυμαμαι καλα και ολα ηταν ΟΚ.

Μπαταριες απλες πλεον βαζω μονο εκει που δεν εχει μεγαλο φορτιο, οπως στο συναγερμο κλπ.

Περισσοτερα μπορουν να μας που οι ηλεκτρονικοι, εγω δεν ειμαι. :-D

Δημοσ.

Σαφέστατα και υπάρχουν διαφορές και στις μπαταρίες.

Πλ. Κάνιγγος, "Βήχος" θα σας εξηγήσει αρκετά πράγματα για τις μπαταρίες.

Τις μπαταρίες μολύβδου τις κρίνετε με γνώμονα το βάρος και την τιμή φυσικά. Οι τυπικές 7,2 Αh των οικιακών ups κειμένονται από 8-10Ε εώς ~30Ε λιανική.

Εφόσον υπάρχει μπαταρία -στα ίδια χαρακτηριστικά- στο μέγεθος/σχήμα που σας ενδιαφέρει δεν υπάρχει λόγος να τις πληρώνετε διπλή τιμή στην αντιπροσωπεία όταν μπορείτε να βρείτε έξω ίδιες ή καλύτερες ποιοτικά. ;)

/sc

Δημοσ.

Επειδή με ενδιαφέρει εσχάτως η αγορά UPS γράφω εδώ για να μην ανοίγω καινούριο θέμα.

Το σύστημά μου είναι 2 Laptop (χωρίς κάρτες γραφικών και άλλα περιττά) με C2D επεξεργαστές με έναν εξωτερικό usb HDD έκαστο και το Router USR9108 (Οι φορητοί υπολογιστές έχουν πάντα συνδεδεμένη την μπαταρία).

Σε αυτό το σύστημα λοιπόν θέλω να προσθέσω ένα Ups με κύριο σκοπό την προστασία από υπερτάσεις και την αυτονομία καθώς είναι απαραίτητο λόγο εργασίας να υπάρχει πάντα internet.

Το budget μου είναι γύρω στα 100 ευρώ (γνωρίζω ότι θα κάνω αρκετές παραχωρήσεις σε αυτό το ποσό).

Σίγορα η καλύτερη λύση είναι τα Line Interactive UPS όμως είμαι πολύ επιφυλακτικός γιατί στο χώρο θέλω να υπάρχει απόλυτη ησυχία.

Για αυτό το λόγο καταλήγω σε δύο Stand Βy:

1. APC BE700-GR BACK UPS ES 700

και

2. MGE PROTECTION CENTER 675VA

Εχει κάποιος άποψη για κάποιο από τα δύο? Εχουν γρήγορους χρόνους απόκρισης ή να αγοράζω ένα ACCUPOWER 1000VA με τα ίδια χρήματα?

Οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση δεκτή.

ΥΓ: Μήπως να πάω μια γεννήτρια καλύτερα...αλλά με 100 ευρώ ούτε τα χρήματα για τη βενζίνη δε φτάνουν

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...