Προς το περιεχόμενο

Αγορά UPS

myst77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ σύνδεσα σε ένα (2 ετών) 600άρι MGE UPS έναν υπολογιστή με τροφοδοτικό 430W και σε περίπτωση που πέσει το ρεύμα ο υπολογιστης κάνει συνεχόμενα restart (χωρίς να προλάβει να αρχίσει διαδικασία φορτώματος λειτ. συστήματος, απλά ανοίγει για 1-2 δευτερόλεπτα και ξανακλείνει και πάλι από την αρχή). Πιστεύετε ότι με αγορά UPS 800 ή 1000 VA θα λυνόταν το πρόβλημα;

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μαλλον μπαταρια παει το μυαλο μου παρα το pc σου να φτεει σε κατι.αν εχεις βαλει πολλα πραγματα πανω 8α κανει overload.

Δημοσ.
Εγώ σύνδεσα σε ένα (2 ετών) 600άρι MGE UPS έναν υπολογιστή με τροφοδοτικό 430W και σε περίπτωση που πέσει το ρεύμα ο υπολογιστης κάνει συνεχόμενα restart (χωρίς να προλάβει να αρχίσει διαδικασία φορτώματος λειτ. συστήματος, απλά ανοίγει για 1-2 δευτερόλεπτα και ξανακλείνει και πάλι από την αρχή). Πιστεύετε ότι με αγορά UPS 800 ή 1000 VA θα λυνόταν το πρόβλημα;

Από τη στιγμή που δεν κάνει αμέσως overload, πιθανότατα δεν είναι πρόβλημα φορτίου.

Στο overload κλείνει αμέσως και συνήθως κάνει ένα συνεχόμενο ήχο (μπιιιιπ).

Το UPS αν κλείσει (είτε από overload είτε από άδεια μπαταρία) δεν ξανανοίγει μόνο του.

Αν σου αναβοσβήνει όπως λες από μόνο του μάλλον έχει ζημιά στα ηλεκτρονικά του και δεν ίσως δεν φταίει μπαταρία.

Σε κάθε περίπτωση , εάν δεν είναι στην εγγύηση,δεν συμφέρει να επισκευαστεί και καλύτερα είναι να πάρεις κάποιο καινούργιο. Αν είναι στην εγγύηση ακόμη δώστο για επισκευή ή αντικατάσταση.

Είναι ασυνήθιστο οι μπαταρίες να πέσουν στα δύο χρόνια (δε μιλάμε για βραχυκύκλωμα).

Βέβαια ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια, και μια και τα ups είναι συνήθως στο πάτωμα, μπορεί και να έχει φάει τίποτα νερά από σφουγγάρισμα...

Δημοσ.

αν δεν εχει χρησιμοποιηθει για 2 χρονια δεν ειναι παραξενο να καταρευσει η μπαταρια και ας ειναι κλειστου τυπου

Δημοσ.
αν δεν εχει χρησιμοποιηθει για 2 χρονια δεν ειναι παραξενο να καταρευσει η μπαταρια και ας ειναι κλειστου τυπου

Όντως , αν δεν έχει μπει στην πρίζα για δύο χρόνια σίγουρα έχουν καταστραφεί οι μπαταρίες.

Οτιδήποτε έχει επαναφορτιζόμενη μπαταρία πρέπει να φορτίζεται μια φορά στο τρίμηνο τουλάχιστον , κι ας μην χρησιμοποιείται. Βέβαια στις οδηγίες δεν το γράφουν όλοι οι κατασκευαστές (και όχι μόνο των UPS)

Δημοσ.

Τελικά το πρόβλημα είναι ότι το UPS είναι μικρό για το σύστημα μου. Μετά από συμβουλή απενεργοποίησα 2 από τους 3 σκληρούς και το σύστημα δεν είχε την παραπάνω συμπεριφορα. Οπότε η αγορά μεγαλύτερου είναι η λύση.

Δημοσ.
Από τη στιγμή που δεν κάνει αμέσως overload, πιθανότατα δεν είναι πρόβλημα φορτίου.

Στο overload κλείνει αμέσως και συνήθως κάνει ένα συνεχόμενο ήχο (μπιιιιπ).

Το UPS αν κλείσει (είτε από overload είτε από άδεια μπαταρία) δεν ξανανοίγει μόνο του.

κανενα Ups δεν ξανανοιγει μονο του ?? και αν θελουμε αυτοματα να ανοιγει μετα απο μεγαλες διακοπες ρευματος ?? πρεπει να παμε σπιτι και το ξανανοιξουμε εμεις ??

Δημοσ.

Και μια σφήνα από μενα :-)

Με το παλιο pc κανενα πρόβλημα.

Τώρα:

Νεο pc 500W passive, τροφοδοτικό (καρτα 7600GT, E8200, 2HD δεν τραβα πολύ ρευμα ομως)

Παλιο ups MGE pulsar ellipse VA 300, W 195 line filtering 140 joules

Το ups πάντα το κλείνω οταν δεν χρησιμοποιώ το pc (το λεει και στις οδηγιες οτι επιτρεπεται) και κρατηθείτε το εχω 10 χρόνια με αρκετή χρήση!

Δοκιμασα το ups και κραταει το pc αν βγαλω την πριζα για αρκετα λεπτα.

Αν όμως ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ πατήσω πρωτα το διακοπτη του pc (δεν ανοιγει φυσικα)

και μετα ανοιξω το ups πεφτει η ασφαλεια του δωματιου !!!!

Μια φορα ετυχε να πεσει ανοιγοντας μονο το ups προτού ανοιξω το pc.

Υποπτευεστε κατι επικινδυνο;

Δημοσ.
Τελικά το πρόβλημα είναι ότι το UPS είναι μικρό για το σύστημα μου. Μετά από συμβουλή απενεργοποίησα 2 από τους 3 σκληρούς και το σύστημα δεν είχε την παραπάνω συμπεριφορα. Οπότε η αγορά μεγαλύτερου είναι η λύση.

εκει ναι δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο αν και συνηθως εχουν λαμπακι overload

κανενα Ups δεν ξανανοιγει μονο του ?? και αν θελουμε αυτοματα να ανοιγει μετα απο μεγαλες διακοπες ρευματος ?? πρεπει να παμε σπιτι και το ξανανοιξουμε εμεις ??

ειχαν πει για καποιο που το εκανε αλλα δεν ξερω.το apc smart που εχω αμα τελειωσει η μπαταρια του λες οτι να ξανανιξει σαν ups αμα γεμισει η μπαταρια πχ 15 τις 100 αλλα οχι να ξανανιξει και το Pc.

Και μια σφήνα από μενα :-)

Με το παλιο pc κανενα πρόβλημα.

Τώρα:

Νεο pc 500W passive, τροφοδοτικό (καρτα 7600GT, E8200, 2HD δεν τραβα πολύ ρευμα ομως)

Παλιο ups MGE pulsar ellipse VA 300, W 195 line filtering 140 joules

Το ups πάντα το κλείνω οταν δεν χρησιμοποιώ το pc (το λεει και στις οδηγιες οτι επιτρεπεται) και κρατηθείτε το εχω 10 χρόνια με αρκετή χρήση!

Δοκιμασα το ups και κραταει το pc αν βγαλω την πριζα για αρκετα λεπτα.

Αν όμως ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ πατήσω πρωτα το διακοπτη του pc (δεν ανοιγει φυσικα)

και μετα ανοιξω το ups πεφτει η ασφαλεια του δωματιου !!!!

Μια φορα ετυχε να πεσει ανοιγοντας μονο το ups προτού ανοιξω το pc.

Υποπτευεστε κατι επικινδυνο;

10 xronia?τη να πω?μηπως προβλημα με την γειωση στο πολυπριζο εκεινο και πεφτει η μηπως μικρη ασφαλεια?

Δημοσ.

Εξυπνάδες.. :-)

Αν δεν επανέλθει το ρεύμα φυσικά και δεν ξανανοίγει μόνο του...

Το post αφορούσε στον φίλο που έλεγε ότι το UPS ανοιγόκλεινε μόνο του κάθε δύο δευτερόλεπτα.

Δημοσ.

Πάντως φίλε δεν μου έχει ξανατύχει να αναβοσβήνει μόνο του το UPS μετά από OverLoad. Όσα έχω δει κλείνουν μετά από λίγο και πρέπει να τα ανοίξεις με το χέρι.

Πάντως τώρα με τις διακοπές της ΔΕΗ, είπα να πάρω ένα 3KVA για το γραφείο και αφού κοίταξα στο skroutz , πήρα αυτό

UPS SAVIOR 3000VA Line Interactive Real Sinewave Ημίτονο

από το axd.gr (από μια εταιρία στην αλεξανδρούπολη που δεν την ήξερα)

με 500?!!!

Καμία σχέση με άλλες τιμές σε επώνυμα (πάνω από 2500?) .

Στην πορεία θα δείξει αν έκανα καλή επιλογή.

Παρόλα αυτά οι οιωνοί είναι καλοί (και η επικοινωνία τους σοβαρή και αξιόπιστη και η παράδοση όπως μου είπαν, και μάλιστα σε μια περίοδο που τα UPS έχουν ξεπουληθεί όλα).

Α, και διετής εγγύηση.

Όταν το είπα σε γνωστό μου τεχνικό υπολογιστών-πωλητή hardware, με ρώτησε με υφάκι, "μάρκα μ' έκαψες ? "

Μάλλον αυτόν θα κάψω αν μάθουν οι πελάτες του ότι με τα λεφτά που έδωσαν για ένα APC μπορούν αντίστοιχα να πάρουν 5 τέτοια και να τα έχουν καβάτζα...

Και όσο και να υπάρχει διαφορά στην ποιότητα (αν υπάρχει) ή στον τρόπο λειτουργίας, οι διαφορές είναι εξωφρενικές.

Δημοσ.

>2000E APC μιλάμε για Online Delta Conversion "true" ups όμως όχι Line Interactive ;). Οπότε μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

>4000μF κεντρικό πυκνωτή, Διπλά Inverter γαρ, και κεντρικό μετασχηματιστή που ούτε το χαλκό τις μπαταρίες και τα υλικά του δεν πληρώνεις με 500E.

Δώσε ένα link να διαβάσουμε specs από αυτό που αναφέρεις.

/sc

Δημοσ.

Τι λέτε αυτό το ups

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701102

λέει: Μέγιστη Ισχύς: 500 VA / 300W και αυτονομία: 5.8 λεπτά στα 300 watt.

---

θα σηκώνει 2 υπολογιστές core 2 duo και 2 TFT 17" και 19";

To ένα pc είναι με onboard vga.

Νομίζω και τα δύο μαζί τραβανε λιγότερο από 220W και 60W το πολύ οι οθόνες.

To ένα είναι:

16Watt --> 2 HD

36W --> E8200

25W --> Board+μνήμες??

36W --> 7600GT

= 113 W μεγιστο, το άλλο δεν έχει vga και ένα δίσκο αλλά C2D E6400... Μια tft καίει καμμια 20~25W

ποτέ δεν βαζω 100% φωτεινότητα (παει στα 35W)

Δεν παω σε μεγαλύτερο μηπως εχει ανεμιστήρα (θόρυβος) και ξεφευγει στη ν τιμή.

Δημοσ.

Και μια ερώτηση: Πολλοί αφήνουν ανοικτό το ups και τις οθόνες που πέφτουν σε standby όταν κλεισει το pc. Aν τότε κοπει το ρεύμα, το ups αρχίζει να σφυρίζει γιατί η οθόνη τραβαζει 1-2? Watt λόγω standby... Kαι επειδή είναι λίγο το ρεύμα το ups σφυρίζει πολλή ώρα. Στο τελος θα αδεισει (αν πολύωρη η διακοπή).

Υπάρχει κανενα προβλημα σε αυτό;

Δημοσ.
Τι λέτε αυτό το ups

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701102

λέει: Μέγιστη Ισχύς: 500 VA / 300W και αυτονομία: 5.8 λεπτά στα 300 watt.

---

θα σηκώνει 2 υπολογιστές core 2 duo και 2 TFT 17" και 19";

To ένα pc είναι με onboard vga.

Νομίζω και τα δύο μαζί τραβανε λιγότερο από 220W και 60W το πολύ οι οθόνες.

To ένα είναι:

16Watt --> 2 HD

36W --> E8200

25W --> Board+μνήμες??

36W --> 7600GT

= 113 W μεγιστο, το άλλο δεν έχει vga και ένα δίσκο αλλά C2D E6400... Μια tft καίει καμμια 20~25W

ποτέ δεν βαζω 100% φωτεινότητα (παει στα 35W)

Δεν παω σε μεγαλύτερο μηπως εχει ανεμιστήρα (θόρυβος) και ξεφευγει στη ν τιμή.

Και μια ερώτηση: Πολλοί αφήνουν ανοικτό το ups και τις οθόνες που πέφτουν σε standby όταν κλεισει το pc. Aν τότε κοπει το ρεύμα, το ups αρχίζει να σφυρίζει γιατί η οθόνη τραβαζει 1-2? Watt λόγω standby... Kαι επειδή είναι λίγο το ρεύμα το ups σφυρίζει πολλή ώρα. Στο τελος θα αδεισει (αν πολύωρη η διακοπή).

Υπάρχει κανενα προβλημα σε αυτό;

οραιο ups αλλα λιγο μικρο.οχι δεν εχεις προβλημα με το δευτερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...