panian3 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Γεια σας φιλοι, τα προβληματα με τα VISTA συνεχιζοναι και πιο συγκεκριμενα με την συμβατοτητα που εχουν με τα XP. Με λιγα λογια εχουμε ενα workgroup στην δουλεια που εχουμε 5 PCακια. Τα 2 εχουνε Vista Home Premium GR και τα αλλα 3 XP. Θελω λοιπον να βαλω σε εναν απο τους 2 vista υπολογιστες τους 2 εκτυπωτες της εταιρειας αλλα το προβλημα μου ειναι οτι ενω εχω κανει τα παντα σωστα (ελπιζω!), δηλαδη εχω ενεργοποιησει file sharing, printer sharing, εχω κανει shared τους printers... ενω μπορω να δω σαν ονομα τον vista υπολογιστη απο τους XP υπολογιστες, δυστυχως δεν μπορω να μπω μεσα στον 1 vista υπολογιστη. Λεει κατι για access denied και κατι για passwords. Εννοειται φυσικα οτι στα sharing του Vista PC δεν εχω βαλει password protected. Φανταστειτε οτι στον ενα vista μπαινω ανετα με τις ιδιες ρυθμισεις ενώ στον αλλον οχι. Τωρα θα μου πειτε 'βαλε τους εκτυπωτες σε αυτον που βλεπεις' αλλα δυστυχως αυτος που βλεπω ειναι Laptop Και δεν μου κανει... Εχετε καμια ιδεα?
tsakonas Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Ναι, ενεργοποιησε το password protected και βαλε pasword.
panian3 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Ναι, ενεργοποιησε το password protected και βαλε pasword. Καλημερα και καλη σαρακοστη, δηλαδη πιστευεις μονο αυτο πρεπει να γινει? Δηλαδη αν βαλω κωδικο θα λυθει το προβλημα? Μηπως πρεπει να φτιαξω και account για το καθε PC με δικο του username & password? thanx
jonkal Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Είναι τελείως χαζό αλλά αυτό θέλει. Είχα 2 pc το ένα με XP και το άλλο με Vista. Του τα είχα κάνει όλα σωστά και δίκτυο δεν έβλεπα. Όταν έβαλα κωδικό στα Vista όλα μια χαρά. Έλεος δηλαδή!!! Στην αρχή μου ζητούσαν κωδικό ενώ δεν είχα κανέναν. Όταν έβαλα κωδικό όλα ok. Και το αστείο της υπόθεσης ήταν ότι μετά που είχα κωδικό ούτε καν που μου τον ζήτησε στο δίκτυο.
panian3 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Είναι τελείως χαζό αλλά αυτό θέλει. Είχα 2 pc το ένα με XP και το άλλο με Vista. Του τα είχα κάνει όλα σωστά και δίκτυο δεν έβλεπα. Όταν έβαλα κωδικό στα Vista όλα μια χαρά. Έλεος δηλαδή!!! Στην αρχή μου ζητούσαν κωδικό ενώ δεν είχα κανέναν. Όταν έβαλα κωδικό όλα ok. Και το αστείο της υπόθεσης ήταν ότι μετά που είχα κωδικό ούτε καν που μου τον ζήτησε στο δίκτυο. Πραγματικα θα το δοκιμασω. Αν δεν σου κανει κοπο ομως πες μου που να βαλω τον κωδικο. Στο Network & Sharing Center στο Password Protected Sharing, ή γενικα στα Windows Vista απο το control panel στο USERS θα βαλω ενα οποιο password? thanx
jakegate7 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Αν δεν κάνω λάθος νομίζω θέλει το πρώτο (network and sharing canter) αλλά δε χάνεις και τίποτα να δοκιμάσεις
inso_dimitris Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Ρε παιδια γειά σας Έχω συνδέσει σε ένα switch και τα δύο PC (το ένα με XP και το άλλο με Vista και ένα DSL. Internet έχω κανονικά και στους δύο υπολιγιστές. Αλλά δεν μπορώ να τους δω στο δίκτυο. Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω? ΄Συζητήσατε κάτι για κωδικούς αλλά για να πω την αλήθεια δεν κατάλαβω πως. Μπορείτε να μου εξηγήσετε πιο αναλυτικά γιατί δεν τα ξέρω και τα Vista τόσο καλά.
panian3 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Ρε παιδια γειά σας Έχω συνδέσει σε ένα switch και τα δύο PC (το ένα με XP και το άλλο με Vista και ένα DSL. Internet έχω κανονικά και στους δύο υπολιγιστές. Αλλά δεν μπορώ να τους δω στο δίκτυο. Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω? ΄Συζητήσατε κάτι για κωδικούς αλλά για να πω την αλήθεια δεν κατάλαβω πως. Μπορείτε να μου εξηγήσετε πιο αναλυτικά γιατί δεν τα ξέρω και τα Vista τόσο καλά. Για δοκιμασε το εξης αλλα δεν σου υποσχομαι οτι θα δουλεψει: 1. δεξι κλικ στο Network στην επιφανεια εργασιας 2. ενεργοποιησε το password protected sharing (φανταζομαι εχεις ενεργοποιησει και τα απο πανω απο αυτο) 3. control panel-user accounts και βαλε ενα οποιοδηποτε password στο δικο σου account καθως επισης να ενεργοποιησης το Guest account χωρις password. 4. κανε restart το pc σου και προσπαθησε να το δεις απο τα xp ΠΡΟΣΟΧΗ: ολα τα παραπανω λειτουργουν μονο αν εισαι στο σωστο workgroup, εχεις επιτρεψει στα firewall το file & printer sharing. Ελπιζω να δουλεψει γιατι σε μενα στην δουλεια εχει δουλεψει σε 2 απο τους 3 vista υπολογιστες. Στον 3ο προσπαθω εδω και μερες αλλα ΤΖΙΦΟΣ!!!
inso_dimitris Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Σε ευχαριστώ πολύ φίλε θα το δοκιμάσω το απόγευμα. Όπως και να εχει θα σε ενημερώσω για το αποτέλεσμα. Μίλησα και με τεχνικό δυκτύου. Δεν μου είπε κάτι διαφορετικό από αυτά που προσπάθησα μέχρι τώρα. Αν δεν τα καταφέρω πάντως μέχρι το βράδυ θα τον πάρω τηλ. να έρθει να μου το στείσει. (επι πληρωμής εννοείται!!) Τα λέμε,
inso_dimitris Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Για δοκιμασε το εξης αλλα δεν σου υποσχομαι οτι θα δουλεψει:1. δεξι κλικ στο Network στην επιφανεια εργασιας 2. ενεργοποιησε το password protected sharing (φανταζομαι εχεις ενεργοποιησει και τα απο πανω απο αυτο) 3. control panel-user accounts και βαλε ενα οποιοδηποτε password στο δικο σου account καθως επισης να ενεργοποιησης το Guest account χωρις password. 4. κανε restart το pc σου και προσπαθησε να το δεις απο τα xp ΠΡΟΣΟΧΗ: ολα τα παραπανω λειτουργουν μονο αν εισαι στο σωστο workgroup, εχεις επιτρεψει στα firewall το file & printer sharing. Ελπιζω να δουλεψει γιατι σε μενα στην δουλεια εχει δουλεψει σε 2 απο τους 3 vista υπολογιστες. Στον 3ο προσπαθω εδω και μερες αλλα ΤΖΙΦΟΣ!!! Τελικά παιδιά και φίλε panian3 τα κατάφερα. Ολα όσα είχα κάνει ήταν σωστά ούτε κωδικοί χρειάζονται ούτε τίποτε. από τα XP έδωσα ένα νέο όνομα workgroup, και ένα όνομα στον υπολογιστή. Έκανα και μερικά κοιονόχρηστα αρχεία και φακέλους. Μετά στα Vista έδωσα το ίδιο όνομα στο workgrup. Εκανα και εκεί κοινόχρηστους φακέλου. Έλεξα τις IP τους με το ipconfing θα πρέπει να έχουν διαφορετική IP. Όλα εντάξει. Ο Vista βλέπει τον XP και αντίθετα. Αλλά μόνο που από τον XP δεν δίνει δικαιόματα πρόσβασης όταν θέλω να ανοίξω ένα φάκελο του VIsta. Το ψάχνω όμως κατι από τα δικαιώματα σε πόρους δικτύου του Vista θα είναι, νομίζω αν ξέρεις κατι καλοδεχούμενο Ευχαριστώ για τις βοήθειες παιδια!!!
tsakonas Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Αυτο ακριβως σου ειπα στην αρχη γιατι υπεθεσα οτι εχεις κανει αυτα που εκανες σημερα . Αφου οπως λες τα vista δε δινουν προσβαση στα XP τοτε βαλε το password protected sto sharing και βαλε ενα password 123 π.χ .
inso_dimitris Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Αυτο ακριβως σου ειπα στην αρχη γιατι υπεθεσα οτι εχεις κανει αυτα που εκανες σημερα . Αφου οπως λες τα vista δε δινουν προσβαση στα XP τοτε βαλε το password protected sto sharing και βαλε ενα password 123 π.χ . έβαλα και το passward στο sharing και όλα εντάξει, από όλους βλέπω και μοιράζομαι τα πάντα. Ευχαριστώ πολύ.
panian3 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Παιδες πολυ χαιρομαι που λυσατε το προβλημα σας τοσο απλα. Να φανταστειτε οτι εγω τα εκανα ολα αυτα, μα ολα αυτα και λυση δεν βρηκα. Εκανα τα παντα που κατεβαζε ο εγκεφαλος μου αλλα γιοκ! Η λυση ηταν μια... Φορμαρισα τα Vista Home και εβαλα Vista Ultimate (μουφικα ομως) και δουλεψαν ολα ετσι απλα και μαγικα. Το μονο που χρειαστηκε να κανω ειναι file & printer sharing χωρις password, private network και κοινο workgroup σε XP & Vista. Τελικα ολοι οι δρομοι οδηγουν στην μαιμουδια... c u around λοιπον
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.