Προς το περιεχόμενο

Θορυβος τροφοδοτικου Etasis 650W Gaming

vanzelvoul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγορασα χθες το etasis 650W Gaming και το εγκατεστησα αλλα ειναι αρκετα θορυβωδες απο ιτι το περιμενα. Τα πραγματα γίνονται χεοροτερα οταν τρεχω καποιο παιχνιδι. πχ Assasins Creed, Oblivion τοτε αρχιζει και δουλεύει ο ανεμιστήρας του παρα πολυ και κανει πολυ θορυβο. Ειναι φυσιολογικο η εχω κανει κατι λαθος η ειναι ελλατωματικο?

Το pc μου ειναι: PentiumD 950 3.4 Ghz, Sparkle 8800 GTS 512 MB, HDD 80 GB SATA2 και 2048 MB RAM.

Επίσης το κουτι μου ειχε 365W τροφοδοτικό το οποιο ηταν πιο ψηλο απο το καινουριο με αποτελεσμα να μπαινουν στο καινουριο μονο δυο βιδες και να δημιουργειτε κενο. Το καινουριο τροφοδοτικο δλδ δεν καλυπτει ολη την εσοχη του κουτιού.

Δημοσ.

Επίσης το κουτι μου ειχε 365W τροφοδοτικό το οποιο ηταν πιο ψηλο απο το καινουριο με αποτελεσμα να μπαινουν στο καινουριο μονο δυο βιδες και να δημιουργειτε κενο. Το καινουριο τροφοδοτικο δλδ δεν καλυπτει ολη την εσοχη του κουτιού.

Αυτό είναι λίγο δύσκολο να συμβαίνει, οι τρύπες που έχουν τα κουτιά είναι συνήθως στο ίδιο σημείο.

Το ίδιο ισχύει και για τις υποδοχές των τροφοδοτικών.

Οπότε, ή δεν το έχεις τοποθετήσει σωστά ή το κουτί σου το είχες αγοράσει μαζί με το τροφοδοτικό, και έχει υποδοχές για το συγκεκριμένο μόνο...

Σε αυτό τουλάχιστον δεν φταίει σίγουρα το τροφοδοτικό.

Όσον αφορά τον θόρυβο, είναι κάτι τελείως σχετικό,καταλαβαίνω πως δεν γίνεται να περιγράψει κάποιος γραπτώς πόσο θόρυβο κάνει ένα τροφοδοτικό,(τουλάχιστον χωρίς dbμετρο).

Εγώ πάντως που έχω ακούσει τα Etasis 650 και 750 δεν μου φάνηκαν ενοχλητικά.

Αν εσύ πιστεύεις πως κάνει υπερβολικό θόρυβο, τότε πήγαινέ το πίσω. :-)

Δημοσ.
Αυτό είναι λίγο δύσκολο να συμβαίνει, οι τρύπες που έχουν τα κουτιά είναι συνήθως στο ίδιο σημείο.

Το ίδιο ισχύει και για τις υποδοχές των τροφοδοτικών.

Οπότε, ή δεν το έχεις τοποθετήσει σωστά ή το κουτί σου το είχες αγοράσει μαζί με το τροφοδοτικό, και έχει υποδοχές για το συγκεκριμένο μόνο...

Σε αυτό τουλάχιστον δεν φταίει σίγουρα το τροφοδοτικό.

Όσον αφορά τον θόρυβο, είναι κάτι τελείως σχετικό,καταλαβαίνω πως δεν γίνεται να περιγράψει κάποιος γραπτώς πόσο θόρυβο κάνει ένα τροφοδοτικό,(τουλάχιστον χωρίς dbμετρο).

Εγώ πάντως που έχω ακούσει τα Etasis 650 και 750 δεν μου φάνηκαν ενοχλητικά.

Αν εσύ πιστεύεις πως κάνει υπερβολικό θόρυβο, τότε πήγαινέ το πίσω. :-)

Το εκνευριστικο ειναι στα παιχνιδια που κανει πολυ θρυβο.

Ξερεις καποιο στα 600 - 650W που να ειναι αθορυβο σχετικα??

Δημοσ.

Στα παιχνίδια ειδικά, είναι φυσιολογικό να κάνει παραπάνω θόρυβο, καθώς αυξάνεται η κατανάλωση και επομένως και οι θερμοκρασίες...

Πάντως επειδή εν ώρα gaming συνήθως τα ηχεία είναι ανοιχτά, ο θόρυβος του PSU είναι αμελητέος...

Εναλλακτικά, psu σε αυτά τα W είναι το Zalman ZM600-HP 600W που έχω αυτήν την στιγμή, και σου λέω υπέθυνα πως είναι υπερβολικά αθόρυβο. ;)

Δημοσ.
Στα παιχνίδια ειδικά, είναι φυσιολογικό να κάνει παραπάνω θόρυβο, καθώς αυξάνεται η κατανάλωση και επομένως και οι θερμοκρασίες...

Πάντως επειδή εν ώρα gaming συνήθως τα ηχεία είναι ανοιχτά, ο θόρυβος του PSU είναι αμελητέος...

Εναλλακτικά, psu σε αυτά τα W είναι το Zalman ZM600-HP 600W που έχω αυτήν την στιγμή, και σου λέω υπέθυνα πως είναι υπερβολικά αθόρυβο. ;)

Τα 50 watt λιγοτερα λες να με χαλασουν αργοτερα σε αναβαθμιση??

Δημοσ.

Εξαρτάται από το υπόλοιπο σύστημα.

Για ένα φυσιολογικό σύστημα (χωρίς 10 HDD, triple sli κλπ) τα 600W φτάνουν και περισσεύουν...

Δημοσ.
Εξαρτάται από το υπόλοιπο σύστημα.

Για ένα φυσιολογικό σύστημα (χωρίς 10 HDD, triple sli κλπ) τα 600W φτάνουν και περισσεύουν...

2 μερες το εχω θα μου αλλαξουν στο πλαισιο??

Δημοσ.

Αν έχει όντως πρόβλημα ναι.

Το πιθανότερο όμως είναι να σου βάλουν πάλι πάνω ίδιο.

Τώρα δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω πως αν δεν μείνεις ικανοποιημένος από κάτι που αγόρασες, έχεις το δικαίωμα να το αλλάξεις σε 10 μέρες.

Η λεπτομέρεια που δεν θυμάμαι είναι αν ισχύει σε περίπτωση που έχεις ανοίξει την συσκευασία... :fear:

Δημοσ.

Χαλαρά εως πολύ χαλαρά.Πήγαινε πες τους κάνει υπερβολικό θόρυβο και θέλω να το αλλάξω με το Zalman.;)

Δημοσ.
Χαλαρά εως πολύ χαλαρά.Πήγαινε πες τους κάνει υπερβολικό θόρυβο και θέλω να το αλλάξω με το Zalman.;)

Τις συσκευασιες τις εχω οποτε θα παω αυριο να το αλλαξω.

Ειναι οντως καλυτερο το zalman απο το etasis??

• Super Moderators
Δημοσ.

στο θέμα το θορύβου? προφανές δεν είναι? 8cm fan του Etasis κάνει περισσότερο θόρυβο από 12cm fan του Zalman

Δημοσ.
στο θέμα το θορύβου? προφανές δεν είναι? 8cm fan του Etasis κάνει περισσότερο θόρυβο από 12cm fan του Zalman

Ειναι προφανες για σενα:-D Δε το ηξερα αυτο με τα εκατοστα!

Τελικα παντα οσο πιο πολλα τοσο πιο καλα!! :devil:

Δημοσ.
μεγαλύτερη διάμετρος...λιγότερες στροφές...λιγότερος θόρυβος

Καλα αυτο το καταλαβα ειναι πολυ λογικο. Απλα δεν τα κοιτουσα καθολου τα εκατοστα του ανεμηστηρα δεν ηξερα για τη διαφοροποιηση στα τροφοδοτικα. Σε ευχαριστω πολυ για την ενημερωση!!:-)

Το μονο που με παραξενευει ειναι η θεση του ανεμηστηρα στο zalman. Θα κοιταει προφανως προς το εσωτερικο του κουτιου και προς τα κατω??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...