kanatokefalos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 η απεργία που κάνουνε είναι παράνομη δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κόβουνε το ρεύμα. δεύτερον αν είχαν τα κότσια ας κόβαν το ρεύμα στο σπίτι του πρωθυπουργού στους υπολοιπου βουλευτές μεμονωμένα σε νομαρχίες tram και ηλεκρικό και metro μονο εστί μπορούσαν να κάνουνε κάτι oyseiodes όταν ο κόσμος θα άρχιζε να ταλαιπωρείται μονο τότε ο κόσμος θα αντιδράσει το να μου κόψουνε εμενα το ρεύμα 2 ώρες δεν έγινε και τίποτα. αλλα από την αλι αν εγώ έχω πρόβλημα αναπνευστικό και θέλω οξυγόνο που δολευη με ρεύμα για να αναπνεύσω και χάρι στην μαλακια που τους δέρνει χάσω την zohmoy ποιος φταίει???? αυτά που λες δεν είναι δικαιολογίες η περισσότερη που αγοράζουνε pc δεν ξέρουν τι είναι το ups ούτε την "χρισειτους" οποτε φταίνε κάνουνε κάτι παράνομο που δεν βγάζει πουθενά και είναι υποχρεωμένη να πλήρωσιν αλλα ζούμε σε ένα μπορντέλο ανεχτικό κράτος το μονο που τους νοιάζει είναι η μισές χαθήκανε τόσα εκατομμύρια ζαχόπουλος ποιο πριν με τις μετοχές μπήκε κανεις φυλακή τρίχες κανονικά θα έπρεπε να έχουν όλα τα pc ups ενσωματωμένο από "μονα τους" το πρόβλημα είναι γνωστό
antonl Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Φίλτατε, ή δεν άκουσες ή είσαι υποστηρικτής της κυβέρνησης ή είσαι αφελής![...] Τυφλός πάντως δεν είμαι, οπότε δεν έχω πρόβλημα να γράφεις και με μικρότερο font-size. [...]Οι απεργοί της ΔΕΗ είχαν καταλάβει 19 μονάδες με αποτέλεσμα η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια να έχει μειωθεί στο ήμισυ [...] [...]Για τη θέση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ ότι υπάρχει επάρκεια ρεύματος,ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι αν υπήρχε δεν θα είχαμε διακοπές κι ανέφερε ότι έχουμε μειωμένη παραγωγή γιατί 16 εργοστάσια δεν λειτουργούν εξ αιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ υπάρχει η υποχρέωση να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.[...] source [...]Η ΔΕΗ ελπίζει ότι σε περίπτωση επανάληψης των απεργιακών κινητοποιήσεων την επόμενη εβδομάδα, τα σωματεία των εργαζομένων της θα διαθέτουν το προβλεπόμενο από την υπάρχουσα σχετική δικαστική απόφαση προσωπικό ασφαλείας τόσο σε αριθμό όσο και σε ειδικότητες, για την ομαλή λειτουργία όλων των μονάδων της για την κάλυψη της κοινωνικής αποστολής της. source Λογική βρίσκω τη θέση που πήρε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Εφόσον όλοι έχουν εξαγριωθεί εναντίον τους, κάπως θα πρέπει καλυφθεί. Απ' την άλλη αν δεν υπήρχαν οι διακοπές ρεύματος, ποιος θα καταλάβαινε πως οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ απεργούν; Ας μην δώσουμε στο θέμα πολιτικές διαστάσεις.
De@th L0rd Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Αν και πάει πολύ off topic θα σου απαντήσω.Αυτοί που απεργούν καλά κάνουν γιατί είναι δικαίωμα τους να το κάνουν,όπως και να έχει η κατάσταση,τα προβληματα ηλεκτροδότησης ανέκαθεν υπήρχαν και οπωσδήποτε θα υπάρχουν δυστυχώς,αλλα δεν μπορώ να δεκτώ οτι για οτιδήποτε,φταινε οι άλλοι...,με εκνευρίζει πώς να σου το πω ,διοτι υποτιμαμε τη συνείδηση μας. Δικαίωμά τους να παραλύουν τον σημερινό τρόπο ζωής με το έτσι θέλω?Δικαιωμά τους να στερούν από περισσότερους ανθρώπους το μεροκάματο?Δικαιωμά τους να βυθίζουν στο σκοτάδι ολόκληρες περιφέρειες?Για κάτσε φίλε...Τα παραλές.Αν δεν τους βολεύει η δουλειά τους να πάνε αλλού να το παίξουν μάγκες.Δεν φτάνει που κάνουν αυξήσεις,το δικτυό τους είναι το πιο χάλια σε όλη την ευρώπη κόβουν και το ρεύμα ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ για να προκαλέσουν χάος και αντιδράσεις.
tomasss Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Τυφλός πάντως δεν είμαι, οπότε δεν έχω πρόβλημα να γράφεις και με μικρότερο font-size. source source Λογική βρίσκω τη θέση που πήρε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Εφόσον όλοι έχουν εξαγριωθεί εναντίον τους, κάπως θα πρέπει καλυφθεί. Απ' την άλλη αν δεν υπήρχαν οι διακοπές ρεύματος, ποιος θα καταλάβαινε πως οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ απεργούν; Ας μην δώσουμε στο θέμα πολιτικές διαστάσεις. Συγνώμη για τον τόνο...
vanzelvoul Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δικαίωμά τους να παραλύουν τον σημερινό τρόπο ζωής με το έτσι θέλω?Δικαιωμά τους να στερούν από περισσότερους ανθρώπους το μεροκάματο?Δικαιωμά τους να βυθίζουν στο σκοτάδι ολόκληρες περιφέρειες?Για κάτσε φίλε...Τα παραλές.Αν δεν τους βολεύει η δουλειά τους να πάνε αλλού να το παίξουν μάγκες.Δεν φτάνει που κάνουν αυξήσεις,το δικτυό τους είναι το πιο χάλια σε όλη την ευρώπη κόβουν και το ρεύμα ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ για να προκαλέσουν χάος και αντιδράσεις. Ετσι ειναι. Τα δικαιωματα σου ξεκινανε και τελειώνουν εκει που πανε να θιξουν τα δικαιωματα του αλλου. Σε καμια περιπτωση δε λεμε οτι οι ανθρωποι δε δικαιουνται να κανουν απεργια. Αλλα και εγω δικαιούμε να μπορω να φυλαξω τα πραγματα πυ χρειαζονται ψυγείο και καταψυξη γιατι αν μεινουν θα πρεπει να τα πεταξω, οντς προιοντα υγειας που δε μπορω "δυνατα και ελληνικα" να σπρωξω στην αγορα! Για μενα λοιπον αυτο ειναι κοστος. Οπως κοστος μου ειναι και το μωνοπολιο της ΔΕΗ. Δυστυχώς ζούμε στην Ελλαδιτσα οπου κανεις δεν εχει ευθύνη για τιποτα: απο το κρατος και ολα τα σιχαμενα οντα που παρακρατικα ζουν απο αυτο μεχρι εμενα εσενα και ολους τους κακομοιρους καταναλωτες που ξεροντας τι θα επακολουθησει επιμενουμε να κραταμε τις συσκευες ανοιχτες. Αλλα απο την αλλη και τι να κανεις να επιστρεψουμε στις σπηλιες??
tomasss Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δικαίωμά τους να παραλύουν τον σημερινό τρόπο ζωής με το έτσι θέλω?Δικαιωμά τους να στερούν από περισσότερους ανθρώπους το μεροκάματο?Δικαιωμά τους να βυθίζουν στο σκοτάδι ολόκληρες περιφέρειες?Για κάτσε φίλε...Τα παραλές.Αν δεν τους βολεύει η δουλειά τους να πάνε αλλού να το παίξουν μάγκες.Δεν φτάνει που κάνουν αυξήσεις,το δικτυό τους είναι το πιο χάλια σε όλη την ευρώπη κόβουν και το ρεύμα ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ για να προκαλέσουν χάος και αντιδράσεις. Δ.Ε.Η. Α.Ε.= τα κέρδη των αυξήσεων σε καμμιά περίπτωση δεν μπαίνουν στην τσέπη των εργαζομένων, ίσα-ίσα οι μισθοί τους συρρικνώνονται. Το χάλια δίκτυο αφορά πάλι την διοίκηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε , η οποία με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος δεν συντηρεί το δίκτυο της όσο πρέπει. Έλεος, δηλαδή, λες και δεν ξέρετε τί θα πει ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα....
Chemical Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δικαίωμά τους να παραλύουν τον σημερινό τρόπο ζωής με το έτσι θέλω?Δικαιωμά τους να στερούν από περισσότερους ανθρώπους το μεροκάματο?Δικαιωμά τους να βυθίζουν στο σκοτάδι ολόκληρες περιφέρειες?Για κάτσε φίλε...Τα παραλές.Αν δεν τους βολεύει η δουλειά τους να πάνε αλλού να το παίξουν μάγκες.Δεν φτάνει που κάνουν αυξήσεις,το δικτυό τους είναι το πιο χάλια σε όλη την ευρώπη κόβουν και το ρεύμα ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ για να προκαλέσουν χάος και αντιδράσεις. Η ΔΕΗ ανήκει στο δημόσιο τα ασφαλιστρα δεν τα ανεββάζουν οι εργαζόμενοι εκτος αν το πιστεύεις (αυτό μας έλειπε),οσο για το αν είναι το χειρότερο δεν το ξέρω δεν έχω κανει γκάλοπ που πιθανον θα έχεις κάνει εσύ.Σέβομαι πάντως τις αποψεις σου.
tomasss Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Η ΔΕΗ ανήκει στο δημόσιο τα ασφαλιστρα δεν τα ανεββάζουν οι εργαζόμενοι εκτος αν το πιστεύεις (αυτό μας έλειπε),οσο για το αν είναι το χειρότερο δεν το ξέρω δεν έχω κανει γκάλοπ που πιθανον θα έχεις κάνει εσύ.Σέβομαι πάντως τις αποψεις σου. Θεωρητικά ανήκει, πρακτικά όχι. Βλέπεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απαξίωσαν τα πάντα....
washcloud Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Kαλά όλ' αυτά,αλλά μιας και το thread άνοιξε από "αγανακτισμένο κάτοχο pc",να ρίξω την εξής πρόταση: Ανάλογα με τον δηλωμένο αριθμό οικοσκευών,η Δημόσια Επιχείτηση Ηλεκτρισμού να παρέχει δωρεάν και τα σχετικά UPS/σταθεροποιητές τάσης. (...όποιος ενδιαφέρεται για σύσταση εταιρίας,με στήριξη του 4ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης,pm me.) Kαλά τα δικαιώματα των εργαζομένων,καλές και οι "αδυναμίες" της κρατικής μηχανής,αλλά εάν πρόκειται για τον απλό πολίτη,την τρώει στο κεφάλι αν κάνει "στραβή",ή τέλος πάντων ο Νόμος δεν τον βλέπει σαν άνθρωπο,παρά μόνο εφαρμόζει τα στυγνά περιθώριά του.Οφείλει λοιπόν ηθικά ν' αλλάξει κάτι,και ν' αποκτήσει δικαιώματα,έστω μέσω αλλαγής του νόμου,κι ο πολίτης.Ας κάνουν όλοι Ο,ΤΙ θέλουνε.Εργαζόμενοι,διοίκηση,κυβέρνηση.Όπως όμως όταν δεν είσαι εντάξει με τις "υποχρεώσεις" σου,σου κατεβάζουν το διακόπτη,"γιατί έτσι λέει ο Νόμος",έτσι "ας αλλάξει κι ο Νόμος" (ναι,καλά,έτσι από μόνος του...),κι ας είναι "εντάξει" και η ΔΕΗ πχ,κι όταν οι υπηρεσίες που παρέχει,για τις οποίες πληρώνεται,ας είναι ΚΑΙ απρόσκοπτες,κι αν αποβούν επιζήμιες (μαμά ,μαμά,κάηκε το pc μου)ας αποζημιώσει... Στον ύπνο μου
alex89 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Εσύ φίλε μου κλαις τον υπολογιστή επειδή η κρατική ΔΕΗ στον έκαψε. Εγώ κλαίω το αμάξι μου, γιατί οι δρόμοι που κάνουν το κράτος είναι μια μεγάλη λακκούβα και μου το κάνουν σαράβαλο με τα σαμαράκι και τις κακοτεχνίες τους, άλλος κλαίει την οικογένειά του γιατί δεν υπάρχει σωστή σήμανση και φωτισμός στο δρόμο και σκοτώνονται πεζοί και οδηγοί από την ανευθυνότητα και πάλι του κράτους. Ζωές χάθηκαν στο Μαλιακό και το κράτος δεν πλήρωσε μία στις χαροκαμένες οικογένειες για τις κακοτεχνίες του δρόμου και περιμένεις να πληρώσει τη στραβωμένη μου ζάντα, και τη σπασμένη ανάρτηση από τις λακκούβες που φυτρώνουν κάθε μέρα, ή το δικό σου υπολογιστή; Μόνον αν πάθουν όλοι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι θα μάθουν. Από λόγια δεν παίρνουν φαίνεται.
polisv Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Εσύ φίλε μου κλαις τον υπολογιστή επειδή η κρατική ΔΕΗ στον έκαψε. Εγώ κλαίω το αμάξι μου, γιατί οι δρόμοι που κάνουν το κράτος είναι μια μεγάλη λακκούβα και μου το κάνουν σαράβαλο με τα σαμαράκι και τις κακοτεχνίες τους, άλλος κλαίει την οικογένειά του γιατί δεν υπάρχει σωστή σήμανση και φωτισμός στο δρόμο και σκοτώνονται πεζοί και οδηγοί από την ανευθυνότητα και πάλι του κράτους. Ζωές χάθηκαν στο Μαλιακό και το κράτος δεν πλήρωσε μία στις χαροκαμένες οικογένειες για τις κακοτεχνίες του δρόμου και περιμένεις να πληρώσει τη στραβωμένη μου ζάντα, και τη σπασμένη ανάρτηση από τις λακκούβες που φυτρώνουν κάθε μέρα, ή το δικό σου υπολογιστή; Μόνον αν πάθουν όλοι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι θα μάθουν. Από λόγια δεν παίρνουν φαίνεται. Συμφωνώ απόλυτα. Θέλω όμως να συμπληρώσω κάτι χωρίς να παρεξηγηθώ. Είμαι ασφαλιστής 15 χρόνια και τα ματάκια μου έχουν δεί πάρα πολλά με αποτέλεσμα να έχω κάνει σε ότι με αφορά όποια ασφάλεια θεωρώ ότι μπορεί να καλύψει. Πέρσι από τις αυξομειώσεις ρεύματος το καλοκαίρι μου κάηκε μιά TFT TV 20'' και ένας DENON ενισχυτής. Αν εξαιρέσουμε τον χρόνο μου που είναι και αυτός πολύ λίγος πλέον λόγο δουλειάς, αποζημιώθηκα από την ασφάλεια που είχα κάνει γιά το σπίτι μου. Τώρα με αυτές τις διακοπές (πρέπει να είμαι και άτυχος) παρά το ότι είχα UPS (ένα TELCO, λογικά της πλάκας, που έκλεισε αυτόματα όταν έγινε η διακοπή) τα έπαιξε ένας ido xtreme καινούργιος και ένα παλιό πισάκι με μιά παλιά TFT 17''. Και πάλι θα αποζημιωθώ. Τώρα θα μου πείτε γιατί να πληρώνω ασφάλεια γιά βλακείες άλλων (ΔΕΗ κλπ); Πολύ απλά,κατά την άποψη μου,γιατί δυστυχώς η Πολιτεία δεν ενδιαφέρεται και έτσι είναι τα πραγματα στην ΥΠΕΡΟΧΗ κατά τα άλλα ΕΛΛΑΔΑ μας. Και επειδή εμείς πρέπει να μάθουμε να ζούμε σε αυτό το παρανοικό σύστημα (προσπαθώντας με την στάση και πράξη μας να το αλλάξουμε) οπως έχουμε την ρεζέρβα στο αυτοκίνητο μας έτσι πρέπει να έχουμε και τις εναλακτικές σε άλλες περιπτώσεις. Οπως π.χ ένα καλό UPS (έχω τέτοιο στά άλλα 2 PC που έχω γιά την δουλειά μου,που έκλεισε μετά από 20 λεπτά και όχι όπως το TELCO ΠΟΥ ΈΚΛΕΙΣΕ ΠΡΏΤΑ ΑΥΤΌ και μετά το PC).
cmaniac Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Χμ.. χωρις να θελω να δωσω δικαιο η αδικο σε καποιον... Απο την πρωτη μερα των απεργιων η ΔΕΗ εκδιδει καθημερινα Δελτια Τυπου σχετικα με το ΠΟΥ και ΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ θα γινουν διακοπες στην ηλεκτροδοτηση, εφ οσον υπαρξει αναγκη αποφορτωσης του δικτυου. Δηλαδη ποιες περιοχες θα μεινουν χωρις ρευμα τις αντιστοιχες ωρες εφ οσον παρατηρηθει μεγαλη καταναλωση ενεργειας. Οποτε δεν μπορουμε να μιλαμε για ΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΜΕΝΕΣ διακοπες. Το μονο που μενει να κανετε ειναι να επισκευθειτε την αρχικη σελιδα του ιστοτοπου της ΔΕΗ. http://www.dei.gr/
alestr9s Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 [άσχετο] Εγώ δεν έχω UPS αλλά έχω πολύμπριζο με 3 φιλτράρισμα ρεύματος, προστασία για υπό-υπέρτάσεις, ασφάλειες και τα σχετικά. Δεν είναι τπτ σπέσιαλ 35 ευρώ το πήρα... Αυτό με καλύπτει απ'τις διακοπές (για να μη πάθει τπτ το pc) ή μόνο το UPS κάνει τέτοια δουλειά???
alex89 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 [άσχετο] Εγώ δεν έχω UPS αλλά έχω πολύμπριζο με 3 φιλτράρισμα ρεύματος, προστασία για υπό-υπέρτάσεις, ασφάλειες και τα σχετικά. Δεν είναι τπτ σπέσιαλ 35 ευρώ το πήρα... Αυτό με καλύπτει απ'τις διακοπές (για να μη πάθει τπτ το pc) ή μόνο το UPS κάνει τέτοια δουλειά??? Βασικά και το ups δε σε εξασφαλίζει 100% αλλά έχεις περισσότερες πιθανότητες για προστασία από αυτά που αναφέρεις γιατί μεσολαβεί η μπαταρία που ας πούμε διορθώνει την τάση του ρεύματος πριν φτάσει στο pc. Όμως και στα ups υπάρχουν 3 αν θυμάμαι κατηγορίες για την καλύτερη προστασία. Είναι τα stand by , line interactive και ακόμη μία κατηγορία ups. Πάντως και τα 2 pc και τις οθόνες τα έχω σε ups για να μειώσω τις πιθανότητες από παίξιμο της τάσης η απότομη διακοπή του ρεύματος. Δεν μετράει μόνο το πόσο καλό πολύμπριζο ή τροφοδοτικό έχεις στις τάσεις όταν παίζουν. Μετράει πολύ ένα καλό ups.
parsifal Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Για τις διακοπές, τα καλά πολύπριζα ασφαλείας είναι αρκετά ώστε να προστατέψουν το hardware σου. Εγώ χρησιμοποιώ και προτείνω σε όλους τους γνωστούς τα SurgeArrest Performance της APC. Σε αυτό που δεν πρόκειται να σε προστατέψουν είναι η ακεραιότητα των δεδομένων σου, ειδικά αν χρησιμοποιείς fileysystem με metadata-only journaling ή καθόλου journaling (π.χ. ext2, XFS, JFS κ.ά.). Εκεί χρειάζεται ένα καλό UPS με χαμηλό response time, που θα σου δώσει και αρκετό χρόνο για να σώσεις τη δουλειά σου και να κάνεις shutdown ή θα αναλάβει να στείλει σήμα στο PC να κάνει αυτόματα shutdown...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.