Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με WD Passport!

mayorofarta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από δυο χρόνια αγόρασα ένα φορητό σκληρό δίσκο WD Passport χωρητικότητας 60GB. Πριν από λίγο καιρό για άγνωστο λόγο τα windows σταμάτησαν να τον αναγνωρίζουν εμφανίζοντας το μήνυμα ότι η συσκευή δυσλειτούργησε και γι αυτό δεν μπορούσαν να τον αναγνωρίσουν. Πηγαίνοντας το δίσκο για service μου είπαν πως το κουτί ευθυνόταν γι αυτό κι έτσι το αντικατέστησα με κάποιο άλλο της media-tech. Τώρα ο δίσκος αναγνωρίζεται, αλλά δεν μπορεί πλέον να τρέξει σαν usb 2.0 device. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους drivers, αφού οι υπόλοιπες usb2.0 συσκευές αναγνωρίζονται κανονικά, μπορείτε να προτείνετε κάποια λύση για το πρόβλημα?

Δημοσ.

Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα. Οι WD Passport δεν είναι αυτοί οι μικροί εξωτερικοί δίσκοι που έρχονται *με* το κουτί τους; Το οποίο δεν μπορείς φυσικά να αλλάξεις μόνος σου. Άρα μάλλον ΔΕΝ έχεις WD Passport.

Τέλος πάντων, το οτι δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν USB 2.0 σημαίνει ότι το κουτί/εξωτερική θήκη ΔΕΝ υποστηρίζει USB 2.0 (!) Να την πας πίσω και να ζητήσεις να την αλλάξουν με μια άλλη (άλλη μάρκα, μοντέλο). Δεν το πιστεύω ότι σου πούλησαν USB 1.0 θήκη!

Δημοσ.
Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα. Οι WD Passport δεν είναι αυτοί οι μικροί εξωτερικοί δίσκοι που έρχονται *με* το κουτί τους; Το οποίο δεν μπορείς φυσικά να αλλάξεις μόνος σου. Άρα μάλλον ΔΕΝ έχεις WD Passport.

Τέλος πάντων, το οτι δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν USB 2.0 σημαίνει ότι το κουτί/εξωτερική θήκη ΔΕΝ υποστηρίζει USB 2.0 (!) Να την πας πίσω και να ζητήσεις να την αλλάξουν με μια άλλη (άλλη μάρκα, μοντέλο). Δεν το πιστεύω ότι σου πούλησαν USB 1.0 θήκη!

Όταν το κουτί τους χαλάσει και η εγγύηση έχει λήξει, αναγκάζεσαι να το ανοίξεις και να βάλεις τον σκληρό σε άλλο. Το θέμα είναι ότι το κουτί γράφει πάνω usb2.0 και οι πωλητές, καθώς και οι οδηγίες, με διαβεβαίωσαν ότι τον υποστηρίζει. Θα πήγαινα κατευθείαν να πάρω άλλο κουτί, αλλά ανησυχώ ότι μπορεί να φταίει κάτι άλλο και χαραμίσω τζάμπα λεφτά.

Δημοσ.

Δε νομίζω να ευθύνεται ο δίσκος... Αν ο δίσκος δουλεύει σωστά, είναι καθαρά θέμα κουτιού η υποστήριξη USB2

Δημοσ.

Ο δίσκος δείχνει να λειτουργεί όπως πριν. Απλά δε περίμενα ότι θα υπήρχε θέμα υποστήριξης ή μη, αφού γενικώς τα κουτιά από τη στιγμή που υποστηρίζουν usb2.0 κάνουν για όλους τους σκληρούς (έως το μέγεθος που υποστηρίζουν). Οπότε με βλέπω να αγοράζω καινούργιο κουτί. Κάτι που πρόσεξα είναι ότι όταν αντιγράφω ένα αρχείο στο σκληρό, τα πρώτα ΜΒ περνούν άμεσα και στη συνέχεια μειώνεται η ταχύτητα, ενώ μπορεί να υπάρχουν και κάποια μικρά ξεσπάσματα ενδιάμεσα.

Δημοσ.

Δεν ανοίγω νέο thread, (άλλωστε είχα σκοπό να βάλω την ίδια επικεφαλίδα)... :-)

Έχω τον WD passport 160GB, και ενώ έχει ~50GB ακόμα ελεύθερα δεν με αφήνει να προσθέσω μέσα τίποτα.

Μου πετάει το χαρακτηριστικό μύνημα πως ''ο δίσκος δεν έχει ελεύθερο χώρο, και να σβήσω κάτι από μέσα μπλα μπλα''...

Έχει κανένας ιδέα που μπορεί να οφείλεται?

(είναι εντός εγγύησης φυσικά, αλλά αν είναι κάτι που δεν σκέφτηκα, να μην τον τρέχω πίσω)...

Δημοσ.

Aυτό έχω βάλει ήδη να γίνεται, αλλά επειδή είμαι στην δουλειά, και ο μόνος υπολογιστής που έχει τόσο ελεύθερο χώρο είναι ο server και τα ανεβάζω μέσω δικτύου, κάνει δύο χρόνια...

Αλήθεια, αυτοί οι σκληροί δουλεύουν fat32? (έτσι ήταν από μόνος του)

Να του κάνω ntfs εγώ?

Δημοσ.

Εγώ τον έχω φορμάρει ntfs (αν δε σε ενδιαφέρει η συμβατότητα με παλιότερα λειτουργικά, καλύτερα να το κάνεις).

Δημοσ.

Τελικά λύθηκε το πρόβλημα με format σε ntfs.

Το fat32 που είχε από μόνο του, δεν υποστηρίζει αρχεία πάνω από 4Giga, και εγώ προσπαθούσα να περάσω μέσα κάτι iso (4giga+) ...

Αν το είχα διευκρινήσει από την αρχή, ίσως κάποιος που θυμόταν αυτήν την ιδιοτροπία του fat32 να μου είχε λύσει πιο νωρίς την απορία...

Αnyway, το format έτσι κι αλλιώς ήταν αναπόφευχτο... :-)

Δημοσ.

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα :-)

εχω τον passport 320 και εχω το εξης προβλημα

ειχε μεσα στην συσκευασια του ενα καλωδιο περιπου 20 ποντων ,

οπιοδηποτε αλλο καλωδιο δοκιμασα δεν δουλευει με το δικο του δουλευει

αψογα αλλα ειναι πολυ μικρο εχει κανεις καμια ιδεα τι καλωδιο πρεπει να παρω

Υ.Γ.

εψαξα στο φορουμ και ειδα ενα καλωδιο 1μινι usb προς 2 usb αλλα δεν νομιζω οτι ειναι

απαραίτητο σε εμενα (κι αν ειναι δεν το βρισκω πουθενα) γιατι το δοκιμαζω σε usb 2.0

και σε 3 διαφορετικα pc και σε ολες τις θυρες

ευχαριστω πολυ σορυ για το off topic

Δημοσ.

emmsok αν δεν βρίσκεις ίδιο καλώδιο με το δικό του σε μεγαλύτερο,σαν έσχατη λύση μπορείς να πάρεις μία προέκταση usb και να την προσθέσεις στο δικό του...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...