Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για αναβάθμιση αυτού του PC!!!!

Vasilis1511

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!!!!

Λοιπόν θα ήθελα να μαζέψω γνώμες σχετικά με μια αναβάθμιση που θέλω να κάνω στο παλιό μου pc, που σε μερικές βδομάδες θα το δώσω στο μικρό μου αδερφό γιατί εγω θα πάρω καινούργιο! (σχετικό thread http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2051736#post2051736 κοιτάχτε και αυτό αν μπορείτε )

Αυτό το pc έχει τα εξής χαρακτηριστικα:

1. CPU: Athlon 64 3000@2,1GHz
  2. Mobo:Gigabyte GA-K8VT800
  3. RAM: twinmos 1GB@400 (νομίζω τύπου pc3200)
  4. HD: WD 120GB@7200rpm
  5. GPU: POV (ναι είναι ψιλοπρόστυχο όνομα, για όποιον με πιάνει..) GeForce 6800GT@256mb

Κάρτες ήχου και τα ρέστα είνια onboard, και ελπίζω να μη ξεχνάω κάτι άλλο βασικό!

Φαντάζομαι η χρήση του θα είναι για χαλαρά πραγματάκια (Γυμνάσιο πάει ακόμα, έλεος!), άντε κανά καινούργιο παιχνιδάκι να παίζει στα medium και απλά θέλω να μη σέρνεται σε γενικές εφαρμογές για κανά δυο χρονάκια ακόμα(γιατί θα έχουμε γκρίνιες όχι τίποτα αλλο!)

Το budget είναι συζητήσιμο αλλά γενικά ψιλοcool κατάσταση, δλδ. όχι και πολλά έξοδα για πράγματα που δεν είναι απαραίτητα άμεσα.

Δημοσ.

Κοίτα αν θες να αλλάξεις και επεξεργαστή στην ουσία τα πετάς όλα...

Γνώμη μου βάλε 2gb ram και δώσε και 160 ευρώ για την nVidia 9600 και θα ναι άρχοντας ο πιτσιρικάς με 2 κατοστάρικα (160 + 40 2gb ram)

Δημοσ.

Ti socket δεχεται η μητρικη? Ρωτάω, μηπως κανεις και αναβαθμιση στον επεξεργαστη.

Αν ειναι 939 πχ μπορειες να χτυπησεις αυτον με 30? :

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559854 που εχει 1ΜΒ L2 cache σε σχεση με τον δικο σου που εχει 512kb.

Βαζεις αλλο 1GB μνημη γυρω στα 45?

Kαι καρτα γραφικών 109E http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510644

Μπορεις βεβαια να δώσεις πιο πολλα λεφτα για την καρτα γραφικών και να παρεις μια καλυτερη

Δημοσ.

Είναι σημαντικό να ορίσεις ένα εύρος για το budget. Αν είναι αρκετό, με μερικούς συμβιβασμούς μπορεί να γίνει ακόμη και ολική αλλαγή πλατφόρμας. Το «γενικά ψιλοcool κατάσταση» δε λέει τίποτα απολύτως...

Δημοσ.

Έχεις δίκιο!!!!το budget είναι γύρω στα 150, άντε με το πολύ ζόρι 200!!!!Μάλλον θα πάω σε +1Gb Ram ακόμα από twinmos (κάτι λιγότερο από 50ε) και τώρα στην κάρτα γραφικών προβληματίζομαι μεταξύ GF και σε κάποια από ΑΤΙ (όπου τις εξελίξεις εδώ έχω χάσει για κάμποσο καιρό)

Επίσης ευχαριστώ για τισ σύντομεσ απαντήσεις σας!

Δημοσ.

Μάλιστα. Οπότε δεν είναι αρκετά για πακετάκι Mobo+CPU+DDR2 RAM+VGA. Και το μεγάλο ζόρι του να κρατήσεις τη μητρική με το AGP είναι ότι δε βρίσκεις σημαντικά καλύτερες κάρτες από την 6800GT σε AGP με σχετικά λογικό κόστος (90-120?). Είσαι δύσκολη περίπτωση. :rolleyes:

2 εναλλακτικές:

1. Μεταχειρισμένα. +1GB DDR1 και μία VGA τύπου ATI 1950Pro λογικά θα σου βγει λιγότερο από 150?

2. Δίνεις όσο-όσο Mobo+CPU+RAM για να χρηματοδοτήσεις επιπλέον την αγορά parts σαν τα παρακάτω [1]:

Δηλαδή, σύγχρονο μηχανάκι που με κάποιες παραχωρήσεις θα κρατήσει όχι 2, αλλά 3-4 χρoνάκια ακόμη...

[1] Ενδεικτικά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...