genius_13 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Καλησπέρες,αντιμετωπίζω πρόβλημα όταν προσπαθώ να κάνω φορματ το λαπτοπ στην δουλεία. Για την ακρίβεια το λαπτοπ αυτήν την στιγμή έχει τα Windows Vista,εγώ θέλω να περάσω τα Windows XP,βάζω κανονικά το CD,κανονικά boot,μετά κάνει την γνωστή διαδικασία...και μετά απο λίγο βγάζει το παρακάτω πρόβλημα "Το πρόγραμμα εγκατάστασης δεν εντόπισε εγκατεστημένες μονάδες σκληρού δίσκου στον υπολογιστή σας.Βεβαιωθείτε οτι έχουν ενεργοποιηθεί οι μονάδες σκληρού δίσκου και οτι είναι κανονικά συνδεδεμένες με τον υπολογιστή σας και οτι τυχόν ρυθμίσεις παραμέτρου υλικού σχετικές με τον δίσκο είναι σωστές" Καμία ιδέα?
washcloud Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2008 μπες στο BIOS και δες αν έχει IDE emulation mode για τον controller (κατα πάσα πιαθανότητα έχει),γιατί ο σκληρός είναι προφανώς SATA και τα XP δεν έχουν σχετικό driver για να τον "δουν"... Αν τυχόν δεν έχει,μπαίνουμε σε άλλες διαδικάσίες,γι' αυτό μπες και δες κι έλα πες... (έκανα και τη ρίμα μου)
Gorilaz Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Φιλε μου να ξερεις πως για να περασεις windows xp σε ενα laptop ιδαιτερα τις νεας γενιας ειναι δυσκολο.Διοτι τα εχουν κανει ετσι ωστε να προωθήσουν τα windows vista!Ακρως απαραδεκτοι, για μενα ειναι ενα απο τα πιο κακοφτιαγμενα βαρια λειτορυργικα που εχουν φτιαξει.Λοιπον επειδη ειχαμε και εμεις το ιδιο προβλημα πριν πολυ καιρο ακου να δεις τι πρεπει να κανεις!μια λυση ειναι αυτη που λεει ο παραπανω φιλος washcloud αλλα δεν γινεται σε ολα τα laptop για π.χ στα hp pavilion δεν γινεται γιατι στο bios setup δεν υπαρχει τιποτα !Πρεπει να κατεβασεις το Nlite και να φτιαξεις τα δικα σου windows xp και να προσθεσεις του sata drivers του laptop σου αν θες περισσοτερες πληροφοριες μπορεις να μου στειλεις μηνυμα για αναλυτικα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.