Critter Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Στην ιδανική πολιτεία του Πλάτωνα οι πολίτες είναι ενεργοί. Ναι είναι ιδανική, αλλά ας κρατήσουμε τη ουσία ότι σε μια δημοκρατία πρέπει οι πολίτες να είναι ενεργοί και να εκτιμούν το κοινό συμφέρον. Όχι επειδή είναι καλοί άνθρωποι, αλλά επειδή κατανοούν ότι αν κλέψουν το κράτος είναι σα να κλέβουν τη τσέπη τους. Μια κοινωνία που δεν το έχει κατανοήσει αυτό δεν της αξίζει το αγαθό της Δημοκρατίας.Όσον αφορά για τα κόμματα, τα προβλήματα μιας κοινωνίας είναι χιλιάδες και τα κόμματα 5-10 . Επομένως do the math!! To ότι ψηφίζω κάτι δε σημαίνει ότι συμφωνώ σε όλα για αυτό. Όσον αφορά για τους τεμπελχανάδες, επειδή η Ελληνική κοινωνία δεν αξίζει τη δημοκρατία, θα πουληθούν όλα στο τέλος και θα γουστάρουμε όλοι μαζί, και θα δεις τότε πόσα θα παίρνουν οι κύριοι των 1800 ευρώ.... Φιλε μου στην ιδανικη πολιτεια του Πλατωνα υπαρχει και η παιδεία η οποια προφανως καλλιεργιεται μεσα στα πλαισια του κρατους απο τον ιδιο manager που ανεφερα πιο πριν. Οταν ο manager δεν μπορει να κάνει τους υπαλληλους του να συμπεριφερθουν υπερ του συμφεροντος της εταιριας, τοτε ειναι αποτυχημενος και φταιει εξ ολοκληρου αυτος.Δεν μπορει καποιος να γεννηθει με ιδανικα να κανει καλυτερο το κοσμο χωρις καποιος να του το περασει στο στο μυαλο και να του το καλλιεργησει. Αλλα οπως ειπες και συ δεν υπαρχει ιδανικη πολιτεια. Ετσι λοιπον, ακομα και στην τελεια εταιρια, δεν ειναι δυνατον ολοι, οσο καλα και να πληρωνονται και οσο καλη παιδεία και να εχουνε, να σκεφτονται το συμφερον της εταιριας. Καποιοι με τις γνωσεις που εχουνε θα την εκμετελευτουν για να βγαλουν περισσοτερα. Η διαφορα όμως ειναι οτι υπο αυτες τις συνθηκες, αυτοι που θα σκεφτονται το συμφερον της εταιριας θα ειναι συντριπτικη πλεοψηφια και οχι συντριπτικη μειοψηφια οπως ειναι τωρα. Τι do the math μου λες? Ένας manager ειναι υπευθυνος για παρα πολλα θεματα και το διοικητικο συμβουλιο του δινει ψηφο εμπιστοσυνης επειδη θεωρει οτι θα τα λυσει. Τα κομματα έχουν προεκλογικο προγραμμα με το οποιο λυνουν υποτιθεται ολα τα προβληματα...Το κανουν όμως? Και προσεχε, λυση δεν εννοω ξαφνικα να παίρνουν ολοι 2000? και να ειναι ευχαριστημενοι...Το μονο που ζηταω ειναι τα πραγματα να πηγαινουν εστω και ελαχιστα προς το καλυτερο και οχι προς το χειροτερο. Ο Ελληνας εχει στην τσεπη του ολο και λιγοτερα χρηματα τα οποια χανουν συνεχως αξια με την ακριβεια και τους πληθωρισμους, οι συνταξεις μειωνονται, τα ορια ηλικιας αυξανονται....Ε!δηλαδη με λιγα λογια επειδη η εταιρια εχει οικονομικες στενοτητες, ΛΟΓΩ ΚΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ, τα πληρωνουν οι υπαλληλοι. Ε!τι manager ειναι αυτος ρε φιλε? Οσο για τους τεμπελχαναδες, οι ιδιωτικοποιησεις δειχνουν ποσο αδυναμος ειναι ο manager να βαλει σε ταξη και να συμμορφωσει τους υπαλληλους του. Τοσο που σου λεει : Βρε δεν δινω την παραγωγη σε καποιον τριτο να γλιτωσω απο δαυτους? Τι σημαινει ιδιωτικοποίηση? Οτι η επιχειρηση κρατος θα εχει λιγοτερα κερδη μιας και παιρνει τις πρωτες υλες δευτερο χερι κατι που σημαινει λιγοτερες παροχες στον πολιτη (κατι που ηδη γινεται με το ασφαλιστικο).
jimarass Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Φιλε μου στην ιδανικη πολιτεια του Πλατωνα υπαρχει και η παιδία η οποια προφανως καλλιεργιεται μεσα στα πλαισια του κρατους απο τον ιδιο manager που ανεφερα πιο πριν. Οταν ο manager δεν μπορει να κάνει τους υπαλληλους του να συμπεριφερθουν υπερ του συμφεροντος της εταιριας, τοτε ειναι αποτυχημενος και φταιει εξ ολοκληρου αυτος.Δεν μπορει καποιος να γεννηθει με ιδανικα να κανει καλυτερο το κοσμο χωρις καποιος να του το περασει στο στο μυαλο και να του το καλλιεργησει.Αλλα οπως ειπες και συ δεν υπαρχει ιδανικη πολιτεια. Ετσι λοιπον, ακομα και στην τελεια εταιρια, δεν ειναι δυνατον ολοι, οσο καλα και να πληρωνονται και οσο καλη παιδια και να εχουνε, να σκεφτονται το συμφερον της εταιριας. Καποιοι με τις γνωσεις που εχουνε θα την εκμετελευτουν για να βγαλουν περισσοτερα. Η διαφορα όμως ειναι οτι υπο αυτες τις συνθηκες, αυτοι που θα σκεφτονται το συμφερον της εταιριας θα ειναι συντριπτικη πλεοψηφια και οχι συντριπτικη μειοψηφια οπως ειναι τωρα. Τι do the math μου λες? Ένας manager ειναι υπευθυνος για παρα πολλα θεματα και το διοικητικο συμβουλιο του δινει ψηφο εμπιστοσυνης επειδη θεωρει οτι θα τα λυσει. Τα κομματα έχουν προεκλογικο προγραμμα με το οποιο λυνουν υποτιθεται ολα τα προβληματα...Το κανουν όμως? Και προσεχε, λυση δεν εννοω ξαφνικα να παίρνουν ολοι 2000? και να ειναι ευχαριστημενοι...Το μονο που ζηταω ειναι τα πραγματα να πηγαινουν εστω και ελαχιστα προς το καλυτερο και οχι προς το χειροτερο. Ο Ελληνας εχει στην τσεπη του ολο και λιγοτερα χρηματα τα οποια χανουν συνεχως αξια με την ακριβεια και τους πληθωρισμους, οι συνταξεις μειωνονται, τα ορια ηλικιας αυξανονται....Ε!δηλαδη με λιγα λογια επειδη η εταιρια εχει οικονομικες στενοτητες, ΛΟΓΩ ΚΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ, τα πληρωνουν οι υπαλληλοι. Ε!τι manager ειναι αυτος ρε φιλε? Οσο για τους τεμπελχαναδες, οι ιδιωτικοποιησεις δειχνουν ποσο αδυναμος ειναι ο manager να βαλει σε ταξη και να συμμορφωσει τους υπαλληλους του. Τοσο που σου λεει : Βρε δεν δινω την παραγωγη σε καποιον τριτο να γλιτωσω απο δαυτους? Τι σημαινει ιδιωτικοποίηση? Οτι η επιχειρηση κρατος θα εχει λιγοτερα κερδη μιας και παιρνει τις πρωτες υλες δευτερο χερι κατι που σημαινει λιγοτερες παροχες στον πολιτη (κατι που ηδη γινεται με το ασφαλιστικο). Με όλα αυτά που λες, εκτός του ότι είσαι εκτός θέματος, θα ήθελα να μου πεις εσύ τι προτείνεις. Να παραμείνουν όλα ως είναι ή να σφίξουν τα πράγματα για τους δ.υ.? Σφίξουν λέγοντας να αρχίσουν να αποδίδουν....
agpr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 grdimis, υπήρξα κατά τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές μου δύο φορές υπότροφος. Διορίστηκα μετά από γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ χωρίς συνέντευξη λαμβάνοντας σε σύνολο σχεδόν 18.000 διαγωνιζομένων θέση σημαντικά καλύτερη από την 500η. Αν αυτό συνιστά τυπικό δείγμα δημοσίου υπαλλήλου, τιμή μου. Jimarass, τελικά αποφάσισες; Έχεις τη δουλειά που ήθελες, γι' αυτό και είσαι ακομπλεξάριστος; Ή κάποια στιγμή θα γίνεις δημόσιος υπάλληλος; Τα quotes είναι λίγο πιο πάνω. Αλήθεια, για το διορισμό σου δουλεύεις τώρα εδώ;
jimarass Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 grdimis,υπήρξα κατά τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές μου δύο φορές υπότροφος. Διορίστηκα μετά από γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ χωρίς συνέντευξη λαμβάνοντας σε σύνολο σχεδόν 18.000 διαγωνιζομένων θέση σημαντικά καλύτερη από την 500η. Αν αυτό συνιστά τυπικό δείγμα δημοσίου υπαλλήλου, τιμή μου. Jimarass, τελικά αποφάσισες; Έχεις τη δουλειά που ήθελες, γι' αυτό και είσαι ακομπλεξάριστος; Ή κάποια στιγμή θα γίνεις δημόσιος υπάλληλος; Τα quotes είναι λίγο πιο πάνω. Αλήθεια, για το διορισμό σου δουλεύεις τώρα εδώ; Εσύ τώρα έχεις τελειώσει πανεπιστήμιο? Σου μάθανε την ένοια της πλειοψηφίας και πως όταν συζητάς για ένα θέμα , αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να επικεντρώνεσαι στον εαυτό σου αλλά στο τι γίνεται γενικά? Ας σε πάρω και από το χεράκι και να σου πω το ποίημα: "Όσα λέμε δεν αφορούν όλους. Σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι που εκτιμάνε αυτό που βρίσκουν και αποδίδουν" Α όσον αφορά για την επιτυχεία σου συγχαρητήρια. Σίγουρα η μαμά σου είναι ευτυχισμένη. Καιρός να ξυπνήσεις όμως και να δεις πως είναι άλλο "πέρασα και άραξα" και άλλο "πέρασα και τώρα δουλεύω αξιοπρεπώς". Πίστεψέ με υπάρχουν πάντα καλύτεροι από εμάς οι οποίοι δεν έχουν καρπωθεί όσα τους αξίζουν. Οι εξετάσεις ασεπ ήταν το πρώτο πλήγμα στη διαφθορά. Οι δ.υ. από ΑΣΕΠ ίσως είναι οι μόνοι που αξίζουν σεβασμό, μαζί με τις σχολές δυνάμεων ασφαλείας.
Critter Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Με όλα αυτά που λες, εκτός του ότι είσαι εκτός θέματος, θα ήθελα να μου πεις εσύ τι προτείνεις. Να παραμείνουν όλα ως είναι ή να σφίξουν τα πράγματα για τους δ.υ.? Σφίξουν λέγοντας να αρχίσουν να αποδίδουν.... Δεν ειμαι καθολου εκτος θεματος. Περιγραφω το πως ενα υπαλληλος καταληγει να ειναι σταρχιδιστης. Περιγραφω το πως η ελλειψη παιδειας τον κανει να αδιαφορει για το κοινωνικο συνολο και επισης απανταει σε αυτους που τα ριχνουν στο δημοσιο υπαλληλο για την καταντια του δημοσιου τομεα. Περιγραφω δηλαδη το πως ενας ΑΝΘΡΩΠΟΣ μεγαλωνει με λαθος ιδανικα απο την ιδια την κοινωνια στην οποια ζει. Ολα αυτα συνδεονται αμεσα και με το θεμα της απεργιας....Όταν λοιπον καποιοι έχουν μαθει να παιρνουν Χ μισθους, Χ συνταξεις, να παιρνουν συνταξη στα Χ χρονια και καποια απο αυτα τα διακιωματα τους τα αλλαζουν προς το χειροτερο, τοτε λογικο ειναι να αντιδρασουν και καλα κανουν. Το τι προτεινο εγω? Αυτα φιλε μου δεν αλλαζουν με σφιξιματα κτλ σε μια μερα. Και ελεγχο να τους βαλεις, θα λαδωθει ο ελεγχος και ολα καλα...Και ελεγχο στον ελεγχο να βαλεις, παλι τα ιδια. Δυστυχως ο ανθρωπος ειναι ιδιοτελης και θα κοιταει πως να τα αρπαξει. Ετσι, η μονη λυση ειναι η ριζικη αλλαγη του τροπου σκεψης του Ελληνα ωστε πλεον να σκεφτεται το κοινωνικο συνολο...Αυτο μονο με την ΠΑΙΔΕΙΑ απο την πρωτη ταξη του δημοτικου μπορει να αλλαξει, κατι που σημαινει οτι θελει τεραστιο βαθος χρονου για να γινει. Οσο τα σχολεια, που επισης διοικουνται απο τον ιδιο manager, συνεχιζουν να παρεχουν αυτου του επιπεδου την παιδεια τοτε τα πραγματα ειναι πολυ σκουρα. Για παραδειγμα τα παιδια το πρωτο πραγμα που μαθαινουν στο σχολειο ειναι οτι ο καθηγητης ερχεται εκει για τα λεφτα και χεστηκε για τα παιδια...μυηση στη λουφα.Αλλωστε σου λενε, οτι ειναι να μαθουν θα το μαθουν στο φροντιστηριο... Το δευτερο μαθημα που μαθαινουν απο το κοινωνικο τους περιβαλλον ειναι οτι ολοι λαδωνονται και οτι αν εχεις conne και χρημα βρισκεις λυση ακομα και για τον καρκινο...Σκεψου επισης την οδηγικη συμπεριφορα του Ελληνα στους δρομους...πως το παιδακι να μη μαθει να τρεχει μετα...και εχουμε τις μαναδες να τα κλαινε στα 20 τους.. Πρεπει να αλλαξουν παρα πολλα πραγματα στην παιδεια. Δεν γινεται να τα γραψω ολα εδω αλλα και στην τελικη δεν ειμαι εγω αυτος που αποφασιζω...Σημασια εχει να προχωρησουν στις αλλαγες αυτοι που εχουν το μαχαιρι και το πεπονι...Οσο δεν προχωρανε, ολο και περισσοτερο κατα διαολου θα πηγαινουμε. Α!και κατι πολυ σημαντικο..Η συντριπτικη πλειοψηφια αυτων που βριζουν τους δημοσιους υπαλληλους, ειτε θα θελανε πολυ να ειναι και αυτοι ειτε ακομα και το εχουν επιχειρησει μεσω ΑΣΕΠ ή conne. Καλα κανουν φυσικα...
grdimis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 πολιτκο θέμα στο forum?ξεφύγατε... εμεις πως δεν το πηραμε χαμπαρι. δεν κουβαντιαζουμε πολιτικα αλλα για τα αγαπημενα τεκνα των πολιτικων τους Δημοσιους υπαλληλους
grdimis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 grdimis,υπήρξα κατά τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές μου δύο φορές υπότροφος. αυτο ηταν το ονειρο σου οταν επερνες τις υποτροφιες και τα βραβεια.Να μπεις στο ελληνικο Δημοσιο? Δηλαδη ο πατερας σε σπουδαζε τοσα χρονια και πηρες ολα αυτα για να πας και να τα καταθεσεις στο Δημοσιο? Συγνωμη τα πτυχια σου δεν τα χρησιμοποιησες αλλα τα παρκαρες.
grdimis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δεν ειμαι καθολου εκτος θεματος. Περιγραφω το πως ενα υπαλληλος καταληγει να ειναι σταρχιδιστης. Γιαυτο σου λεω Πρωτα 2500 ενσημα ικα και μετα στο Δημοσιο Με τα ενσημα θα σου εχει μπει η Νοοτροπια της Δουλειας και Η συμπεριφορα εργαζομενου.Και μετα στο δημοσιο θα εχει σεβασμο στην δουλεια του. Πχ ο ΑGPR Απο το πανεπηστιμιο πηγε κατευθειαν στο δημοσιο. Θα ηταν διαφορετικος στις θεσεις του αν ειχε και 2500 ενσημα ικα η οαεε η Τσμεδε.
alieus Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δεν προσπαθώ να πω κάτι άλλο απ' αυτό που γράφω. Δεν χρειάζεται να διυλίσω κώνωπα, εκτός κι αν κάποιος ήρθε στην Ελλάδα από άλλον πλανήτη κι εσύ δεν φαίνεσαι για τέτοιος!
grdimis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Οταν γεννησε η γυναικα μου πηγαμε στον Οαεδ να παρουμε το επιδομα Μας Λενε θα πατε εκει στον Κυριο Βλεπω μια χαλαρη φατσα που μονο μετο βλεμμα του σου ελεγε φυγε ασε με ησυχο τωρα. Τον ρωταμε μας βγαζει ενα φυλλο που ηθελε Ι καρο παραστατικα για να παρουμε το επιδομα. Τον ρωταω αξιζει να μαζεψω ολα αυτα για να παρω το επιδομα,η θα τρεχω 3 μερες γιαυτα τα χαρτια και θα παρω κανα 30ερυρω. Με λεει και αξιζει και δεν αξιζει.Τον λεω ποσα χρηματα περιπου θα παρει μου λεει τι να σου πω τωρα.Παραπολλοι δεν μπαονουν καν στο κοπο να το κανουν. Λεω καταλαβα τσαμπα το τρεξιμο για κανα το πολυ κανα 50ρικο. Περασαν 2 εβδομαδες και με περνει η γυναικα μου τηλεφωνο και μου λεει θα ξεκινησω να τα μαζευω τα χαρτια και οσα παρω εφοσον τα δικαοιυμαι. Οταν του τα πηγε ειχε μια φατσα λιγο χαμογελαστη στο στιλ τρομαγμενη. Λεει να παρεις τα χρηματα σε 3 μερες.θα βγει ενταλμα πληρωμης Παει η γυναικα μου σε 3 μερες και βλεπει ενα ενταλμα 790 ευρω. Και λεει ο τυπος ε τελικα αξιζε ετσι? Λες και θα μας τα εδινε απο τηντσεπη του ο βλακ ς
agpr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Πλάκα έχεις. Αυτές τις υποθέσεις σου εξακολουθείς να τις αντιμετωπίζεις ως βεβαιότητες. Ποιος σου είπε πως πήγα κατευθείαν στο δημόσιο; Αλήθεια, με εσένα τι συμβαίνει; Έχεις τη δουλειά που πάντα ήθελες και είσαι ακομπλεξάριστος; Ή θέλεις να μπεις στο δημόσιο; Μήπως να ξαναπαραθέσω τα λόγια σου; Μπα, μια σελίδα πίσω είναι. Εδώ παλεύεις για το διορισμό σου ή τα συμπλέγματα σου εκτονώνεις; grdimis, τα πτυχία μου τα πάρκαρα; Που ξέρεις εσύ αν με σπούδαζε ο πατέρας μου; Και τι ξέρεις εσύ για μένα και τη δουλειά μου; Τι δουλειά μου την αγαπώ, την κέρδισα και είναι κάτι που κανένας δε μπορεί να μου στερήσει.
grdimis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Πλάκα έχεις. Αυτές τις υποθέσεις σου εξακολουθείς να τις αντιμετωπίζεις ως βεβαιότητες. Ποιος σου είπε πως πήγα κατευθείαν στο δημόσιο; Αλήθεια, με εσένα τι συμβαίνει; Έχεις τη δουλειά που πάντα ήθελες και είσαι ακομπλεξάριστος; Ή θέλεις να μπεις στο δημόσιο; Μήπως να ξαναπαραθέσω τα λόγια σου; Μπα, μια σελίδα πίσω είναι. Εδώ παλεύεις για το διορισμό σου ή τα συμπλέγματα σου εκτονώνεις; grdimis, τα πτυχία μου τα πάρκαρα; Που ξέρεις εσύ αν με σπούδαζε ο πατέρας μου; Και τι ξέρεις εσύ για μένα και τη δουλειά μου; Τι δουλειά μου την αγαπώ, την κέρδισα και είναι κάτι που κανένας δε μπορεί να μου στερήσει. Εννοω εσυ με τοσες υποτροφιες πως χαραμιστικες στο δημοσιο και να παιρνεις 1400 ευρω και δεν πηγες στον ιδιωτικο τομεα που σιγουρα θα σε δωσουν ποιο πολλα και ολα αυτα τα πτυχια για να κοτσαρεις σε κανα εγγραφο 2 σφραγιδες και να λες πανε στον προισταμενο Οταν λεω εγω η βαρια Βιομηχανια της Χωρας ειναι το Δημοσιο μου λες ειμαι υπερβολικος. Με τα πτυχια σου ξερεις τι μελλον ειχες στην Αγγλια? οσο για μενα εχω την δουλεια που θελω και μαλιστα πληρωνω πολλα σε ταμεια πολλα σε φπα σε εκαθαρισεις συναφειες και αλλα πολλα. και ολα αυτα τα πληρωνω για να επιλεγει καποιος να μου κοβει το ρευμα Αλλος να κλεινει τις τραπεζες ενω το συστημα εχει μεσα επιταγες δικες μου κατατεθημενες αλλος να μην παιρνει τα σκουπιδια μπροστα απο το μαγαζια μου αλλος να κλεινει τα δημοσια ταμεια και να μην μπορεις να θεωρησεις αρα δεν μπορεις να πουλησεις και αλλος να σου κλεινει τις φορολογικες χρονιες και να σου λεει Ε αφου εχεις υπαλληλους σημαινει οτι βγαζεις τα διπλα κερδη απο τα εξοδα τους αρα Φοροδιαφευγεις. Και ερχεσαι εσυ να μου πεις οτι κερδισες την δουλεια σου με το σπαθι σου Ενα σου λεω το 3.5% των μισθων που παιρνεις προερχονται απο εξωτερικο δανειο το οποιο θα το πληρωσουν μεχρι και τα τρισεγκονα μας. Γιαυτο λιγο σεβασμο προς τον κοσμο που σας πληρωνει δεν βλαπτει. Και οντως σας Πληρωνει να το καταλβετε καλα και σας δινει και παρα πολλα χρηματα. Και οπως ειμαστε ολοι εμεις καθε μερα απικο στην δουλεια μας καθε μερα και κανουμε την δουλεια μας για να προσφερουμε αναπτυξη,ετσι και εσας οπως σας επιλαξαμε για υπαλληλους μας στο δημοσιο θελουμε να ειστε και εσεις στην δουλεια σας και να παμε τον τοπο μπροστα να αφησουμε κατι καλο στα παιδια μας και οχι χρεη. Σεβασμος και τα κεφαλια μεσα
jimarass Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Κάποιος πρέπει να τους δώσει να καταλάβουν πως σε γενικές γραμμές, προιστάμενος του δ.υ. είναι ο πολιτικός και προιστάμενος του πολιτικού είναι ο φορολογούμενος!
jimarass Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Δεν ειμαι καθολου εκτος θεματος. Περιγραφω το πως ενα υπαλληλος καταληγει να ειναι σταρχιδιστης. Περιγραφω το πως η ελλειψη παιδειας τον κανει να αδιαφορει για το κοινωνικο συνολο και επισης απανταει σε αυτους που τα ριχνουν στο δημοσιο υπαλληλο για την καταντια του δημοσιου τομεα. Περιγραφω δηλαδη το πως ενας ΑΝΘΡΩΠΟΣ μεγαλωνει με λαθος ιδανικα απο την ιδια την κοινωνια στην οποια ζει.Ολα αυτα συνδεονται αμεσα και με το θεμα της απεργιας....Όταν λοιπον καποιοι έχουν μαθει να παιρνουν Χ μισθους, Χ συνταξεις, να παιρνουν συνταξη στα Χ χρονια και καποια απο αυτα τα διακιωματα τους τα αλλαζουν προς το χειροτερο, τοτε λογικο ειναι να αντιδρασουν και καλα κανουν. Το τι προτεινο εγω? Αυτα φιλε μου δεν αλλαζουν με σφιξιματα κτλ σε μια μερα. Και ελεγχο να τους βαλεις, θα λαδωθει ο ελεγχος και ολα καλα...Και ελεγχο στον ελεγχο να βαλεις, παλι τα ιδια. Δυστυχως ο ανθρωπος ειναι ιδιοτελης και θα κοιταει πως να τα αρπαξει. Ετσι, η μονη λυση ειναι η ριζικη αλλαγη του τροπου σκεψης του Ελληνα ωστε πλεον να σκεφτεται το κοινωνικο συνολο...Αυτο μονο με την ΠΑΙΔΕΙΑ απο την πρωτη ταξη του δημοτικου μπορει να αλλαξει, κατι που σημαινει οτι θελει τεραστιο βαθος χρονου για να γινει. Οσο τα σχολεια, που επισης διοικουνται απο τον ιδιο manager, συνεχιζουν να παρεχουν αυτου του επιπεδου την παιδεια τοτε τα πραγματα ειναι πολυ σκουρα. Για παραδειγμα τα παιδια το πρωτο πραγμα που μαθαινουν στο σχολειο ειναι οτι ο καθηγητης ερχεται εκει για τα λεφτα και χεστηκε για τα παιδια...μυηση στη λουφα.Αλλωστε σου λενε, οτι ειναι να μαθουν θα το μαθουν στο φροντιστηριο... Το δευτερο μαθημα που μαθαινουν απο το κοινωνικο τους περιβαλλον ειναι οτι ολοι λαδωνονται και οτι αν εχεις conne και χρημα βρισκεις λυση ακομα και για τον καρκινο...Σκεψου επισης την οδηγικη συμπεριφορα του Ελληνα στους δρομους...πως το παιδακι να μη μαθει να τρεχει μετα...και εχουμε τις μαναδες να τα κλαινε στα 20 τους.. Πρεπει να αλλαξουν παρα πολλα πραγματα στην παιδεια. Δεν γινεται να τα γραψω ολα εδω αλλα και στην τελικη δεν ειμαι εγω αυτος που αποφασιζω...Σημασια εχει να προχωρησουν στις αλλαγες αυτοι που εχουν το μαχαιρι και το πεπονι...Οσο δεν προχωρανε, ολο και περισσοτερο κατα διαολου θα πηγαινουμε. Εδώ συμφωνούμε, μέχρι να γίνει όμως αυτό, λουριά στους δ.υ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.