Προς το περιεχόμενο

Απεργιες Δημοσιων Υπαλληλων

grdimis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχεις πλάκα grdimis, πολύ πλάκα.

Έχεις κάποιο στοιχείο που φανερώνει ή έστω υπαινίσσεται πως η paypayl δεν επέλεξε την Ελλάδα εξαιτίας των υπαλλήλων της; Ή απλά πρέπει να αρκεστούμε στο λόγο σου ή στις υποθέσεις σου; Λυπάμαι, αλλά τίποτα από τα δύο δεν είναι αρκετό. Για σένα ήταν αρκετό να το ακούσεις από κάπου χωρίς να ελέγξεις την αξιοπιστία του. Είσαι ελεύθερος να παπαγαλίζεις αυτό που κάπου άκουσες, καμμία αντίρρηση. Εγώ πάλι είμαι ελεύθερος να ελέγχω την αξιοπιστία των λεγομένων σου.

Λοιπόν, υπάρχει κάποιο στοιχείο ή τη φαντασία σου προβάλλεις ως πραγματικότητα;

• Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Good Year, Nissan, Prirelli, έτσι πρόχειρα μου ήρθαν στο μυαλό αυτές οι επιχειρήσεις που πήραν των ομματίων τους...

Ήταν ασφυκτικό το πλαίσιο που δημιούργησαν για τις ξένες επιχειρήσεις οι εργατοπατέρες της δεκαετίας των '70s και '80s (που ανταμείφθηκαν με υψηλές κομματικές και κρατικές θέσεις, βουλευτιλίκια, υπουργιλίκια κλπ, τα γνωστά και οι γνωστοί αυτοί που βγαίνουν στις TV και μας κουνάνε το δάχτυλο) και την έκαναν. Διόρισαν και τη μισή Ελλάδα στο Δημόσιο και πρέπει τώρα εγώ ο άνεργος μέσα ΚΑΙ από την έμμεση φορολογία της μικροκατανάλωσής μου να τσοντάρω στο μαύρο χαβιάρι και στην άριστη ιατρική περίθαλψη της οικογένειας του δεητζή. Γιατί; Τι φοβερά και τρομερά πράμματα έκανε στη ζωή του αυτός και έγινε δεητζής ή κάτι άλλο κι εγώ δεν έγινα; Μήπως κόλλαγε τις αφίσσες πιο γρήγορα; Οι "κρατήσεις" που επικαλούνται ότι πληρώνουν είναι ένα πλασματικό θεωρητικό νούμερο, ποτέ δεν επρόκειτο να τις πάρουν στο χέρι ή να είναι λιγότερες. Το κράτος τις βάζει κι αυτές, ενσωματωμένα είναι όλα. Απλά τα στημένα κομματικά συνδικάτα ζητούσαν από το κράτος-εργοδότη (δηλαδή η δεξιά τσέπη ζητούσε από την...αριστερή) χ αυξήσεις δήθεν, το κράτος έλεγε δεν δίνω τόσα αλλά τόσα, δήθεν, "συμφωνούσαν" οι κομματο-εργατοπατέρες και το κομματικό κράτος (το προσυμφωνημένο και στημένο) ποσό κάπου στη μέση, δήθεν και μέναμε με ανοιχτό το στόμα εμείς οι κούληδες εκστασιασμένοι από την...δύναμη και αποτελεσματικότητα των συνδικαλιστών μας και από την... κατανόηση και μεγαθυμία του καλού μας κράτους-κόμματος!!! Έρχεται όμως η ώρα κάποτε οι λογαριασμοί να πληρωθούν. Ποιος θα τους πληρώσει; Ποιος παράγει πλούτο να τους πληρώσει;;; Το...Δημόσιο;;;

Δημοσ.
Έχεις πλάκα grdimis, πολύ πλάκα.

Έχεις κάποιο στοιχείο που φανερώνει ή έστω υπαινίσσεται πως η paypayl δεν επέλεξε την Ελλάδα εξαιτίας των υπαλλήλων της; Ή απλά πρέπει να αρκεστούμε στο λόγο σου ή στις υποθέσεις σου; Λυπάμαι, αλλά τίποτα από τα δύο δεν είναι αρκετό. Για σένα ήταν αρκετό να το ακούσεις από κάπου χωρίς να ελέγξεις την αξιοπιστία του. Είσαι ελεύθερος να παπαγαλίζεις αυτό που κάπου άκουσες, καμμία αντίρρηση. Εγώ πάλι είμαι ελεύθερος να ελέγχω την αξιοπιστία των λεγομένων σου.

Λοιπόν, υπάρχει κάποιο στοιχείο ή τη φαντασία σου προβάλλεις ως πραγματικότητα;

Ωραια δεν μπορω να το αποδειξω εγω.

Εσυ μπορεις να μου πεις γιατι δεν μπορουμε να αποροφησουμε τα ΚΠΣ και γιατι σε αναπτυξη επενδυσεων ειμαστε στην Νο72 αν δεν κανω λαθος πισω απο πολλες αφρικανικες χωρες.

Βρες μου τον λογο,οταν τα ΚΠΣ μοιραζουν λεφτα γιατι στην ελλαδα κραταμε Ομπρελλα.

Νομιζω οτι σιγουρα θα εχεις ακουσει στην τηλ την περιφημη συνεντευξη του Στελιου Χατζηιωαννου.Αν δεχεται την Ολυμπιακη να την παραλαβει τζαμπα και λεει οχι δε την θελω.Φαντασου!

Οσο για τα ΚΠΣ για να παρεις χρηματα που θα τα παρεις σε 2 χρονια λογο δημοσιου.Θα πρεπει να παρεις τουλαχιστον απο μια σφραγιδα και μια υπογραφη απο οτι δημοσιο γραφειο υπαρχει στην περιοχη σου.Και Ο καθενας ξερεις σιγουρα θα πρεπει για να υπογραψει θα πρεπει να μελετησει τον φακελο αλλα αυτο τον καιρο εχει πολυ δουλεια και δεν προλαβαινει.Ξερεις την συνεχεια ετσι.

Ξερεις ποσοι ελληνες μας απο την γερμανια ηρθαν να κανουν επενδυση στην ελλαδα με τα ΚΠΣ και φυγαν πισω σφαιρα.Παρακαλω αν υπαρχει κανενας απο γερμανια που το επιχειρησε να μπει σε προγραμμα ας μας πει τις εμπειριες του απο το ελληνικο Δημοσιο.

Δημοσ.
Good Year, Nissan, Prirelli, έτσι πρόχειρα μου ήρθαν στο μυαλό αυτές οι επιχειρήσεις που πήραν των ομματίων τους...

Μονο αυτες

ειναι ποσες αλλες που ειναι ανονυμες και την εχουν κανει νυχτα.

Σε ενα χωριο της καβαλας ηταν μια βιοτεχνια με 900 γυναικες για φασον.

Την εταιρεια την ελεγχε μια γερμανικη εταιρεια.Ωσπου που πηρε την αποφαση να κανει μια κινηση και να διωξει 100 γυναικες επειδη πεσαν οι παραγγελιες της,με την προυποθεση αν ερθουν παραγγελιες να τις ξαναπαρει.Ξερεις τι εγινε?

Ανελαβε την υποθεση ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ και κατευθειαν ορμαει την εταιρεια διοτι απελυσε πανω απο το 2% τον μηνα που δικαουτε.

Ποια ηταν η απαντηση.

Νευριασαν οι Γερμανοι την πατησαν μια πτωχευση και την μετεφεραν σε μια νυχτα στην πολωνια.

Συμπερασμα.

Για να μην χασουν την δουλεια τους οι 100 γυναικες την χασαν οι 900

Αυτο θα πει εξυπνος συνδικαλισμος.

Υ.Γ ουτε αποζημιωση πηραν.

Δημοσ.
Ωραια δεν μπορω να το αποδειξω εγω.

[....]

Αυτή ακριβώς είναι ουσία όσων γράφεις. Τίποτα δε μπορείς να αποδείξεις, πουθενά δε βασίζεσαι και από πάνω κάνεις χιουμοράκι της κακιάς ώρας. Έχεις αποφασίσει εκ των προτέρων πως φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι και έπειτα προσπαθείς να βρεις στοιχεία για να δικαιολογήσεις αυτή σου την βεβαιότητα. Με άλλα λόγια, η ιδεολογική σου τοποθέτηση είναι αυτή που καθορίζει την αντίληψη σου για την πραγματικότητα και όχι το αντίστροφο.

Μπορώ να φανταστώ αρκετούς λόγους για τους οποίους η Ελλάδα συνεχίζει να χάνει θέσεις σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα, αλλά γι' αυτούς ευθύνονται οι κυβερνώντες και οι ψηφοφόροι. Στα έγραψε και ο critter παραπάνω, κάνε τον κόπο να τα δεις. Αν νομίζεις όμως πως το πρόβλημα είναι οι υψηλοί μισθοί ή η προστασία των εργαζομένων, πάλι η η ιδεολογική σου τοποθέτηση σε εμποδίζει να δεις καθαρά. Στο έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα, δες τους μισθούς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το κόστος παρεχόμενων υπηρεσιών. Η αναλογία είναι δυσμενέστερη εδώ για τον εργαζόμενο. Αλήθεια, τώρα που το πλαίσιο έγινε χαλαρότερο, γιατί συνεχίζουμε να χάνουμε θέσεις στην ανταγωνιστικότητα;

Alieus,

μπορώ να καταλάβω το προσωπικό σου πρόβλημα. Υπήρξα για πολλά χρόνια άνεργος, μολονότι διέθετα περισσότερα τυπικά (άρα τεκμαρτά) προσόντα από άλλους που εργάζονταν. Τα υπόλοιπα μου είναι λίγο δύσκολο να τα αντιληφθώ. Τι ακριβώς προσπαθείς να πεις; Πως διορίστηκαν και διορίζονται με υποκειμενικά κριτήρια υπάλληλοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα; Πως είσαι ικανότερος εκείνων που εργάζονται; Πως η ζωή στάθηκε σκληρή μαζί σου και άλλους τους χάιδεψε; Πως ο εργοδότης έχει πάντα δίκιο και ο εργαζόμενος πάντα άδικο; Πως πρέπει να γίνουμε Κίνα, για να εγκατασταθεί εδώ η Pirelli & Goodyear; Τι ακριβώς προσπαθείς να πεις;

Δημοσ.
Η συντριπτικη πλειοψηφια βλεπετε το δεντρο και δεν βλεπετε το δασος.

Ας τα παρουμε απο την αρχη.

Ας υποθεσουμε οτι το κρατος ειναι μια επιχειρηση (με αυτον τον τροπο λειτουργει) και εχει ως διευθυντη/manager την εκαστοτε κυβερνηση που το οργανωνει ωστε να λειτουργει με το βελτισμο δυνατο τροπο (λεμε τωρα). Η επιχειρηση λοιπον αυτη αποτελειται απο τμηματα όπως τα υπουργεια και οι ευρυτερες δημοσιες υπηρεσιες. Οι δε ιδιωτικες επιχειρησεις, προσφερουν στην επιχειρηση που λεγεται κρατος όσα δεν μπορει η ιδια να παραξει ή οσα δεν βρισκονται σε πληροτητα. Για παραδειγμα μια κανονικη επιχειρηση δεν εχει παντα τμημα παραγωγης πρωτων υλών αλλά τα αγοραζει ετοιμα απο τριτες εταιριες.

Ειδαμε λοιπον απο τι αποτελειται χοντρικα η επιχειρηση που λεγεται κρατος.

Ερχεται λοιπον ο επιχειρηματιας και λεει στον υπαλληλο του που δουλευει στο τμημα π.χ υπουργειο οικονομικων:

-Παρε 1800? το μήνα πρωτο μισθο (τοσα παιρνουν στο ΥΠ.ΟΙΚ) και κάτσε...

Και συνεχιζει:

-Σαν επιχειρηματιας δεν προκειται να σου κανω κανενα ελεγχο και ισα ισα ενω τη δουλεια μπορουν να τη βγαλουν 10 υπαλληλοι, θα σου φερω αλλους 20 για να μη κουραζεσε (δημιουργουνε θεσεις για να βολεψουνε τους δικους τους).

Πειτε μου λοιπον τώρα εσεις : Αν ησασταν σε μια εταιρια και σας ελεγε ο διευθυντης να σας δωσει πρωτο μισθο 1800? και να καθεστε, θα λεγατε οχι?Η μηπως απο φιλοτιμο και μονο θα σκιζοσασταν στη δουλεια????Καποιοι θα κανανε ισως το δευτερο αλλα θα ηταν παρα πολυ λιγοι (οπως δηλαδη και στο δημοσιο)..Τι να κανουμε?Ειναι στη φυση του ανθρωπου και ενισχυεται ο σταρχιδισμος απο τη σταση του διευθυντη που τους ενθαρρυνει να καθονται....

ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ?Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ....ΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ????ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ...ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 700? ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ?ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ? ΝΑΙ Ε? Ε!ΤΙ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΟΥΝ ΤΟΤΕ? ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ....ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΑΜΕ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΟΜΩΣ?

Εδω να τονισω οτι στην παγκοσμια βιβλιογραφια περι επιχειρησεων και management, ο προισταμενος, διευθυντης, manager ειναι αυτος που χρεωνεται την αποτυχια των υπαλληλων του γιατι αυτος τους διαλεξε και τους ανεθεσε τις δουλειες που θα κανουνε...Αρα αυτο σημαινει οτι επελεξε λαθος ατομα και δεν τους εδωσε τη σωστη καθοδηγηση..Επομενως ειναι αποτυχημενος και απολυεται....

Δεν καταλαβαινετε οτι με τη φορολογια, δινετε λεφτα στον manager του κρατους (κυβερνηση) ωστε να τα διαχειριστει με τον καλυτερο δυνατο τροπο για να δουλεψει καλυτερα η επιχειρηση κρατος? Το κανει αυτο? ΟΧΙ. Αφου δεν το κανει ο manager, γιατι σας φταιει ο υπαλληλος που απλα δεχεται το μισθο του?

Απλα πραγματα...δεν νομιζετε?

Στην ιδανική πολιτεία του Πλάτωνα οι πολίτες είναι ενεργοί. Ναι είναι ιδανική, αλλά ας κρατήσουμε τη ουσία ότι σε μια δημοκρατία πρέπει οι πολίτες να είναι ενεργοί και να εκτιμούν το κοινό συμφέρον. Όχι επειδή είναι καλοί άνθρωποι, αλλά επειδή κατανοούν ότι αν κλέψουν το κράτος είναι σα να κλέβουν τη τσέπη τους. Μια κοινωνία που δεν το έχει κατανοήσει αυτό δεν της αξίζει το αγαθό της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά για τα κόμματα, τα προβλήματα μιας κοινωνίας είναι χιλιάδες και τα κόμματα 5-10 . Επομένως do the math!! To ότι ψηφίζω κάτι δε σημαίνει ότι συμφωνώ σε όλα για αυτό.

Όσον αφορά για τους τεμπελχανάδες, επειδή η Ελληνική κοινωνία δεν αξίζει τη δημοκρατία, θα πουληθούν όλα στο τέλος και θα γουστάρουμε όλοι μαζί, και θα δεις τότε πόσα θα παίρνουν οι κύριοι των 1800 ευρώ....

Δημοσ.
... είπε εκείνος που δικαιολογούσε τη φοροκλοπή και όλοι κατάλαβαν.

Case closed.

Σήμερα πήγα στην εφορία στο μητρώο για να αλλάξω διεύθυνση, ώστε να μπορώ να΄κάνω την αίτηση ηλεκτρονικά για τη δήλωση 2008. Ήταν μια κυρία και έπαιζε με ένα κινητό. Εγώ δεν πήγα να ακουμπήσω στο παράθυρο σαν τραμπούκος, αλλά έκατσα ένα μέτρο πιο πίσω ,ώστε να με καλέσει. Αφού έδειξε δυσφορία για αυτό (την χάλασε η ευγένεια), μου είπε "τι θέλετε". Της είπα τι θέλω και μου απαντά "θα έρθεις δευτέρα νεαρέ". ΝΑι θα έρθω δευτέρα, δηλαδή όπως είσαι τώρα είναι δύσκολο να απλώσεις τα δάχτυλά σου και να αλλάξεις ένα πεδίο στο μητρώο μου!!!!

Ότι λοιπόν και να λέτε, αυτό το παράδειγμα για μένα τα σβήνει όλα. Η απογοήτευση που ένοιωσα εκείνη τη στιγμή, δεν την ένοιωσα ούτε στη χειρότερη δουλειά στο καπιλιό.

Ζω για τη μέρα που όλα τα κοπρόσκυλα θα πάνε σπίτι τους.

ps Η δουλειά που έχω είναι ότι ζητούσα, οπότε δεν έχω κόμπλεξ.

Δημοσ.
Σήμερα πήγα στην εφορία στο μητρώο για να αλλάξω διεύθυνση, ώστε να μπορώ να΄κάνω την αίτηση ηλεκτρονικά για τη δήλωση 2008. Ήταν μια κυρία και έπαιζε με ένα κινητό. Εγώ δεν πήγα να ακουμπήσω στο παράθυρο σαν τραμπούκος, αλλά έκατσα ένα μέτρο πιο πίσω ,ώστε να με καλέσει. Αφού έδειξε δυσφορία για αυτό (την χάλασε η ευγένεια), μου είπε "τι θέλετε". Της είπα τι θέλω και μου απαντά "θα έρθεις δευτέρα νεαρέ". ΝΑι θα έρθω δευτέρα, δηλαδή όπως είσαι τώρα είναι δύσκολο να απλώσεις τα δάχτυλά σου και να αλλάξεις ένα πεδίο στο μητρώο μου!!!!

Ότι λοιπόν και να λέτε, αυτό το παράδειγμα για μένα τα σβήνει όλα. Η απογοήτευση που ένοιωσα εκείνη τη στιγμή, δεν την ένοιωσα ούτε στη χειρότερη δουλειά στο καπιλιό.

Αλήθεια; Μα, κάτι άλλο θυμάμαι. Πού να ήταν; Πού να ήταν;

Ααααα, μάλιστα! Εδώ ήταν

Οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται από το κράτος. Ποιος είναι το κράτος?Όλοι μας. Τη sony δεν τη πληρώνει το κράτος, αλλά η sony. Οι ιδιωτικοί πληρώνονται λοιπόν από τους πολίτες, από εσένα και εμένα. Όπως και οι πολιτικοί. Επομένως εγώ ο ιδιωτικός υπάλληλος πληρώνω τον δημόσιο. Ο δημόσιος δεν με πληρώνει....

Το ότι οι Ιδιωτικές εταιρίες πίνουν το αίμα των εργαζομένων είναι δεδομένο. Και κανείς δε θα ήθελε τον κόσμο της εργασίας να είναι "ιδιωτικό" αλλά "δημόσιο", όπως ήταν με τη γεννιά των γονιών μας. Ωστόσο μερικές φορές τα προνόμια του δημοσίου είναι υπερβολικά, σε τέτοιο βαθμό που ούτε οι εταιρίες μπορούν να δώσουν, ακόμα και αν ήθελαν στους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Και επειδή αυτά τα προνόμια τα πληρώνω εγώ και εσύ, δε γουστάρω να υπάρχουν!! Δε μιλάμε τώρα για το 1 χρόνο εκτός δουλειάς που απολαμβάνουν οι δημόσιες μητέρες που είναι καλό μέτρο, μιλάμε για τα αίσχη:

Ξέρεις τι είναι ο άλλος να μην πατά καθόλου στη δουλειά και να του χτυπάνε κάρτα με υπερωρίες? Ξέρεις τι είναι να πηγαίνει ο άλλος στη δουλειά στις 12 και ο κοσμάκης να μην μπορεί να κάνει τη δουλειά του? Ξέρεις τι είναι ο άλλος να έχει σύνταξη μεγαλύτερη από το μισθό του? Ξέρεις τι είναι οι καθηγητές να βάζουν μεταξύ 20ρια στα παιδιά τους για να περάσουν πανεπιστήμιο ευκολότερα? Καλά, μη τα λέμε τώρα, τα ξέρουμε τα αίσχη. ΝΑ πουληθούνε όλα και να πήξει ο κάθε τεμπελχανάς.Και ας πληρώνω παραπάνω. Εγώ τουλάχιστον όταν μια μέρα θα γίνω δημόσιος υπάλληλος, θα σέβομαι τον κόσμο και θα θυμάμαι τι σημαίνει "σας γράφω στα....μου" . Γιαυτό, όποιος υποστηρίζει τους δημοσίους υπαλλήλους , είναι για γιαούρτωμα. Δε μιλάμε τώρα για τη μειοψηφία, μιλάμε για άισχη που κάνουν σχεδόν όλοι. Στη ζωή μου μόνο έναν δημόσιο ύπαλληλο είδα να κάνει καλά τη δουλειά του, το χημικό μου στο Λύκειο, που έκανε καλύτερο μάθημα και από το φροντιστήριο. Χημεία από αυτόν έγραψα 19 στις πανελλήνιες.

Βέβαια αυτά τα αριθμητικά συμπεράσματα σχετίζονται πιο πολύ με την Ελληνική κατάντια,παρά με το δημόσιος vs ιδιωτικός, αλλά δε γουστάρω ρε παιδί μου να πληρώνω κάποιον που ΔΕΝ αποδίδει.

Νομίζω πως πλέον όλοι έχουμε καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει. Το προσωπικό σου πρόβλημα και παράπονο εκφράζεις ή δουλεύεις σε κάποιο γραφείο;;;

Μπαγασάκο, δε θυμάσαι καν τι έχει γράψεις. :lol::lol::lol:

Πλάκα έχεις, πολύ πλάκα έχεις.:lol::lol::lol::lol:

Δημοσ.
Πετα της και εσυ κανα μπινελικακι. Χρειαζεται που και που. Δεν κερδιζεις τιποτα αλλα...:devil:

Όχι απλά μετά γελάω με κάποιους που θέλουν να υπερασπίζονται αρωστημένες καταστάσεις. Δεν είμαι αρνητικός με την ένοια του δημοσίου, αλλά στην Ελλάδα σήμερα το δημόσιο είναι αρρωστημένη κατάσταση όσο τίποτε άλλο.

Όσο για τη σκρόφα, δε τη χάλασε που θα δουλεύει άλλα 5 χρόνια!!!!

Δημοσ.

Ααααα, μάλιστα! Εδώ ήταν

Νομίζω πως πλέον όλοι έχουμε καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει. Το προσωπικό σου πρόβλημα και παράπονο εκφράζεις ή δουλεύεις σε κάποιο γραφείο;;;

Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος!!!! Αν αυτό ρωτάς. Αλλά αν μια μέρα γίνω θα σέβομαι τα λεφτά που παίρνω, όπως το κάνω τώρα. Τώρα εργάζομαι σε μια εταιρία όπου με σέβεται και τη σέβομαι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το πρόβλημά μου είναι ότι δε γουστάρω να πληρώνω τεμπελχανάδες!!! Και δόξα το θεό και την ευρωπαική ένωση, οι ώρες τους είναι μετρημένες!!!

Δημοσ.
Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος!!!! Αν αυτό ρωτάς. Αλλά αν μια μέρα γίνω θα σέβομαι τα λεφτά που παίρνω, όπως το κάνω τώρα.

Δε ρωτάω αυτό και άσε τα κουτοπόνηρα. Άλλαξε σελίδα το νήμα, αλλά δεν ξέχασα τι έγραψες. Ευτυχώς τα γραπτά μένουν.

Πάμε πάλι λοιπόν:

Ααααα, μάλιστα! Εδώ ήταν

Οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται από το κράτος. Ποιος είναι το κράτος?Όλοι μας. Τη sony δεν τη πληρώνει το κράτος, αλλά η sony. Οι ιδιωτικοί πληρώνονται λοιπόν από τους πολίτες, από εσένα και εμένα. Όπως και οι πολιτικοί. Επομένως εγώ ο ιδιωτικός υπάλληλος πληρώνω τον δημόσιο. Ο δημόσιος δεν με πληρώνει....

Το ότι οι Ιδιωτικές εταιρίες πίνουν το αίμα των εργαζομένων είναι δεδομένο. Και κανείς δε θα ήθελε τον κόσμο της εργασίας να είναι "ιδιωτικό" αλλά "δημόσιο", όπως ήταν με τη γεννιά των γονιών μας. Ωστόσο μερικές φορές τα προνόμια του δημοσίου είναι υπερβολικά, σε τέτοιο βαθμό που ούτε οι εταιρίες μπορούν να δώσουν, ακόμα και αν ήθελαν στους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Και επειδή αυτά τα προνόμια τα πληρώνω εγώ και εσύ, δε γουστάρω να υπάρχουν!! Δε μιλάμε τώρα για το 1 χρόνο εκτός δουλειάς που απολαμβάνουν οι δημόσιες μητέρες που είναι καλό μέτρο, μιλάμε για τα αίσχη:

Ξέρεις τι είναι ο άλλος να μην πατά καθόλου στη δουλειά και να του χτυπάνε κάρτα με υπερωρίες? Ξέρεις τι είναι να πηγαίνει ο άλλος στη δουλειά στις 12 και ο κοσμάκης να μην μπορεί να κάνει τη δουλειά του? Ξέρεις τι είναι ο άλλος να έχει σύνταξη μεγαλύτερη από το μισθό του? Ξέρεις τι είναι οι καθηγητές να βάζουν μεταξύ 20ρια στα παιδιά τους για να περάσουν πανεπιστήμιο ευκολότερα? Καλά, μη τα λέμε τώρα, τα ξέρουμε τα αίσχη. ΝΑ πουληθούνε όλα και να πήξει ο κάθε τεμπελχανάς.Και ας πληρώνω παραπάνω. Εγώ τουλάχιστον όταν μια μέρα θα γίνω δημόσιος υπάλληλος, θα σέβομαι τον κόσμο και θα θυμάμαι τι σημαίνει "σας γράφω στα....μου" . Γιαυτό, όποιος υποστηρίζει τους δημοσίους υπαλλήλους , είναι για γιαούρτωμα. Δε μιλάμε τώρα για τη μειοψηφία, μιλάμε για άισχη που κάνουν σχεδόν όλοι. Στη ζωή μου μόνο έναν δημόσιο ύπαλληλο είδα να κάνει καλά τη δουλειά του, το χημικό μου στο Λύκειο, που έκανε καλύτερο μάθημα και από το φροντιστήριο. Χημεία από αυτόν έγραψα 19 στις πανελλήνιες.

Βέβαια αυτά τα αριθμητικά συμπεράσματα σχετίζονται πιο πολύ με την Ελληνική κατάντια,παρά με το δημόσιος vs ιδιωτικός, αλλά δε γουστάρω ρε παιδί μου να πληρώνω κάποιον που ΔΕΝ αποδίδει.

Δημοσ.

Και πάλι δε σε κατάλαβα!!! Πες ξεκάθαρα τι εννοείς. (Φυσικά όσα έγραψα πριν τα προσπέρασες όμορφα!!!!). Α....μήπως σε πείραξε η σιγουριά μου???? Τρέμουν οι θέσεις σας??

Δημοσ.
Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος!!!! Αν αυτό ρωτάς. Αλλά αν μια μέρα γίνω θα σέβομαι τα λεφτά που παίρνω, όπως το κάνω τώρα. Τώρα εργάζομαι σε μια εταιρία όπου με σέβεται και τη σέβομαι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το πρόβλημά μου είναι ότι δε γουστάρω να πληρώνω τεμπελχανάδες!!! Και δόξα το θεό και την ευρωπαική ένωση, οι ώρες τους είναι μετρημένες!!!

αγαπητε τζιμαρα

πολυ καλα τα λες αλλα κατα πασα πιθανοτητα η κυρια στην εφορια που πηγες μαλλον την πηραν απο το πανεπηστημιο κατευθειαν στο δημοσιο,και ετσι εβγαλε μια ζωη παντελως αβασανιστη.Το μοναδικο της βασανο ηταν που πηγε στο μπακαλη και δεν βρηκε αυγα.

Κανονικα σε αυτην την χωρα πρεπει να φτιαξουν νομο οτι για να μπεις στο δημοσιο πρπει να 2500 ενσημα ΙΚΑ.

Τοτε να δεις ποιοτητα Υπαλληλου.Διοτι θα εχει φαει τις μπατσες του ιδιωτικου τομεα και θα εχει σεβασμο στην δούλεια του.Οχι σαν κατι κοπροσκυλα που ακομη δεν προλαβαινεις να τους πεις τι θελεις την Δευτερα κυριε.Πας να ρωτησεις κατι στο 205 γραφειο κυριε.Βαζουν τωρα και το Κυριε μαζι για να ξευτιλιζουν ακομη περισσοτερο να σου δειξουν οτι σε σκιζουν ομορφα και ροδινα.

Αgpr

Εισαι εινας κλασικος Δημοσιος Υπαλληλος

Λιγα λογια μα και φυσικα πρεπει να τα αποδειξουμε και τα απαρνιωμαστε ολα.Ρε φιλε δεν καταλαβες οτι σας βριζει ολος ο Κοσμος.

Που εφτασε η χωρα φταινε οι ψηφοφοροι και κυβερνωντες.Που ειμαστε σε αυτες τις θεσεις φταιει ο λαος οχι εσεις.

για πες μου ποσες μερες θελει καποιος για να κανει τα χαρτια του για να ανοιξει μια εταιρεια.Και ειδικα αυτην την εβδομαδα που μας περασε δεν προλαβαινες με τιποτα ουτε να ξεκινησεις να μαζευεις χαρτια.Ειχαν τα αδικημενα απεργια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...